Екскурзия Тайланд Банкок - Патая - 1282 евро с включени самолетни билети

  Добави в Svejo  
book
Самолет   Екскурзия Тайланд Банкок - Патая

Маршрут: Банкок, Патая, Банкок с включени самолетени билети
10 дни / 8 нощувки

цена от: 1282 €

Времето в Банкок, Тайланд
Click for Bangkok (Suvarnabhumi), Тайланд Forecast
ДАТА ЗА ГРУПА 20 ЯНУАРИ 2015
Отстъпка за записване до 19.09.2014 - 38 € / 74 лв.
Цената включва:
* самолетен билет София - Истанбул - Банкок – Истанбул - София
* 8 нощувки в хотели 4*: 3 в Банкок и 5 в Патая
* 8 закуски, 3 обяда (1 в крайбрежен ресторант в Банкок, 1 на круизния кораб, 1 на Кораловия остров), 1 вечеря-бюфет в най-високия ресторант в Банкок
* всички трансфери
* всички входни такси за туристическите обекти
* полудневна екскурзия до „плаващия пазар” Дамноен Садуак
* разглеждане на Банкок: Храма на Изомрудения Буда, Гранд Палас и храма на Полегналия Буда
* целодневна екскурзия до Аютая с автобус и круизен кораб
* посещение на ферма за крокодили
* посещение на парка Мини Сиам
* посещение на тропическите градини Нонг Нох
* целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан
* посещение на Колизеум /Алказар шоу
* местенн екскурзовод
* водач от фирмата
* медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

1 ден. 20.01.2015-вт София > Истанбул
21:25 полет TK 1030 от София. Кацане в Истанбул 22:40

2 ден. 21.01.2015-ср Истанбул > Банкок
00:55 полет TK 68 от Истанбул. Кацане в Банкок – 14:50. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Почивка. *По желание круиз с вечеря-бюфет на луксозния кораб „Гранд Пърл” по река Чао Прая, която тайландците наричат „Кралската река”. Ще се насладите на богата бюфет вечеря – тайландски и интернационални ястия под звуците на жива музика и програма с класически тайландски танци докато пред вас се редуват нощните изгледи от Храма на зората, Гранд Палас и храма на Нефритения Буда. Включва трансфери от хотела до пристанището и обратно - 49 € / 96 лв. Нощувка.

3 ден. 22.01.2015-чт Банкок (З/О/В)
Закуска. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Плаващият пазар Дамноен Садуак е в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспорта в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазаре една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Връщане в Банкок.
Обяд в крайбрежен ресторант. Разглеждане Храма на Изомруденият Буда Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изомруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни. В края на деня вечеря–бюфет в най-високия ресторант в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Трансфер до хотела. Нощувка.

4 ден. 23.01.2015-пт Банкок – Аютая - Банкок (З/O)
Закуска. Отпътуване с автобус за Аютая (ЮНЕСКО) - древната столица на Сиам (1350-1767г.), стратегически разположена там, където се събират три реки, притоци на река Чао Прая. Някога тя е била най-процъфтяващият град в Югоизточна Азия, но през 1767 г. градът бил напълно унищожен от бирмански нашественици. Останали само храмовете, свидетели на величието на древен Сиам. Посещение на трите най-важни храма от времето на Аютайската империя: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Продължаване към лятната кралска резиденция в Банг па ин, построена по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд и съчетаваща европейски, китайски и тайландски архитектурни стилове. Ще видите „Плаващият павилион”, построен в средата на езерото в чест на Крал Рама V, Залата за прием на гости и дневната на Кралете от династията Чакри. Паркът включва прекрасно озеленени обширни градини, червения „Павилион на Небесната Светлина” в китайски стил, на чието изящество завидял някога дори китайският император. Връщане в Банкок с круизния кораб, на който ни очаква обяд-бюфет (ориенталска и западна кухня), кафе и почивка докато съзерцаваме гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората. *По желание Сиам Нирамит шоу – изключително пищен спектакъл, представящ историята на Тайланд и неговия приказен свят, който се изпълнява на най-голямата в света сцена, с участието на 150 актьори, над 500 костюма, с невероятни декори и ефекти. Включва вечеря-бюфет и трансфери - 50 € / 98 лв. Нощувка.

5 ден. 24.01.2015-сб Банкок – Самут Пракарн – Мини Сиам - Патая (З)
Закуска. Отпътуване за Патая. Посещение на най-голямата в света ферма за крокодили Самут Пракарн (над 68 000 екземпляра от 28 вида) и великолепен парк с вкаменели дървета в причуд-ливи форми, разположени около красиви вирове с екзотични риби и дървета бонзаи на възраст над 200 г. Може да наблюдавате шоу на крокодили, да ги храните или да се фотографирате въз-седнали крокодил. Посещение на парка Мини Сиам, в който са представени копия от всички велики архитектурни творения от различни страни по света и от Тайланд. Настаняване в хотела.
Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг” с много изкушения за почивка и всевъзможни водни спортове. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Свободно време. Нощувка

6 ден. 25.01.2015-нд Патая – кораловият остров Ко Лан - Патая (З/О)
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни видове водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се допълнително). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

7 ден. 26.01.2015-пн Патая (З)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечерта посещение световноизвестното Колизеум/ Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти - травестити, изключителни свтлинни ефекти и невероятни костюми. Трансфер до хотела. Нощувка.

8 ден. 27.01.2015-вт Патая (З)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. *По желание полудневна екскурзия до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете - 63 € / 124 лв. Нощувка.

9 ден. 28.01.2015-ср Патая (З)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

10 ден. 29.01.2015-чт Патая – Банкок > (З)
Закуска. Свбодно време до обяд. Полудневна екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни. Трансфер до летището. Полет TK 69 от Банкок в 23:45.

11 ден. 30.01.2015-пт Истанбул > София
05:40 кацане в Истанбул. 07:50 полет ТК 1027 от Истанбул. Кацане в София 09:05.

Цена на човек в двойна стая : 1,282 € / 2508 лв
в индивидуална стая : 1538 € / 3008 лв
3-ти възрастен : 1259 € / 2463 лв
Отстъпка за записване до 19.09.2014 - 38 € / 74 лв.

Допълнително се заплащат:
летищни такси (към 14.07.2014 ) 362 € / 718 лв
виза за Тайланд 30 € / 60 лв
екскурзии по желание:
круиз с вечеря-бюфет по река Чао Прая с включени трансфери 49 € / 96 лв
Сиам Нирамит шоу с вечеря-бюфет и включени трансфери 50 € / 98 лв
сафари в селището на слоновете 63 € / 124 лв
лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
по желание застраховка отмяна на пътуване: от 130 лв. до 70 лв.
допълнителни лични разходи и напитки по време на хранене

Записване и плащане :
при записване - аванс 500 лв.
второ плащане до 04.11.2014 - 1500 лв
плащане на цялата сума с допълнителните екскурзии - до 04.12.2014

Необходими документи:
задграничен паспорт с 6-месечна валидност с 2 свободни страници
1 цветна фотография и попълнен визов формуляр с лични данни

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването : 15 човека

Примерни хотели:
Банкок: Hotel Indra Regent 4* - Superior room www.indrahotel.com
Патая: Hotel Asia Pattaya 4* - Standard Sea View Room www.asiahotel.co.th/asia_pattaya.htm

Информация:
За посещението на Тайланд няма задължителни ваксини.
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна на програмата.
Цените са при курс 1 ЕUR = USD 1.35. При значително увеличение или намаление на валутния курс цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.
Застраховката анулиране, отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване и авансо-вото плащане. Застрахователната премия е от 3.30% до 2% от пакетната цена. Заплатена премия не се възстановява.


L. Nikolov