Южна Индия - земя на боговете

ИНДИЯ - КОЧИН, КУМАРАКОМ, ИДУКИ, МАДУРАЙ, ТАНЖОР, ПОНДИЧЕРИ, ЧЕНАЙ


дни / нощ.

Дати: - Четвъртък

код: 407

Цена от 0 лв

Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Едва ли може да си представите по-вълнуващо, по-романтично и екзотично място от Индия. Индия е единственото кътче на нашата планета, където всичко, което някога се е случвало в световната история продължава да се случва тук всеки ден, пред Вашите очи. Това пътуване ще Ви отведе в южната и най-романтична част на Индия, където модерното и традиционното съжителстват в хармония, където водите на Индийския океан докосват Западните Гати. От източното крайбрежие на Бенгалския залив до западното на Арабско море, ще се насладим на постоянно променящите се земи на тази многовековна страна. Ще се докоснем до културата, традициите и обичаите и ще завършим пътуването си с Керала ― духовното лице на Индия, щатът на йога практиките и аюрведа.

 

  

23.10.17-пн. 1-ви ден.   София  Доха

В 13:25 ч. полет QR 228 София. Кацане в Доха в 18:05 ч.  Полет QR 528 от Доха за Ченай в 19:10 ч.

 

24.10.17-вт. 2-ри ден.   Ченай – Kанчипурам – Махабалипурам

В 02:10 ч. кацане в Ченай. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

Ченай (Мадрас) е разположен на Бенгалския залив. Той е столица на щата Тамил Наду, IV-ти по големина в Индия и е най-индийският град с ярко боядисани, кипящи от живот улици. Основан от британците през 1639 г., той става тяхна политическа и икономическа столица в Южна Индия.

Закуска. Разглеждане на Ченай: форта Сейнт Джордж – първата сграда, построена от британците през  1653 г. и музея на крепостта с експонати, представящи най-ранната история на града. Обиколката продължава с църквата “Св. Мери“ - най-старата англиканска църква в Индия, сградата на Върховния съд – втора по големина в света след Лондонската, крайбрежния булевард, един от най-дългите в света –14,5 км., катедралата „Св. Тома“, парка на змиите, пазара на цветята и плодовете. Продължаване за Канчипурам религиозен и духовен център на джайнистите и будистите между 1 – 5 век, столица на династиите Чола и Палава и едно от 7-те свещени за хиндуистите места, където се намират 14 от 108-те храма, посветени на Вишну. Разглеждане на някои от храмовете. Продължаване за Махабалипурам днес малък крайбрежен курорт на брега на Бенгалския залив, известен с групата храмове. Градът е морски търговски център още от времето на Птоломей, а през 7-ми век по време на великата династия Палава, управлявала Тамил Наду, става главен морски търговски център за Южна Индия. Вечеря. Нощувка.

 

25.10.17-ср. 3-ти ден. Махабалипурам

Закуска. Разглеждане на храмовете в Махабалипурам (ЮНЕСКО). Още от времето на Марко Поло Махабалипурам е известен като „Градът на 7-те пагоди“ заради 7-те крайбрежни храма, от които днес е запазен един. Много от храмовете, които виждаме днес, са построени за 1 век (между 7–8 век), когато тук е имало школи за строители на храмове и представляват ценен образец на дравидската архитектура. Сред тях са “мандапи” (скални храмове), „рати“ (храмове с формата на каляски) и крайбрежни храмове с хиляди барелефи на Шива. Голяма част от тях са създадени по времето на владетеля Нарасимхаварман (7 век), изсечени са от гранит и върху тях са изобразени сцени от Махабхарата. Посещение на най-важните обекти: 5-те рати, най-големият в света барелеф върху скала, известен като покаянието на Аржуна (8м x 27м) и  Крайбрежният храм – най-известният храм със светилищата на Шива и Вишну от 8 век. След обяд свободно време за почивка в курорта. Вечеря. Нощувка.

 

26.10.17-чт. 4-ти ден. Махабалипурам – Пондичери

Закуска. Отпътуване за Пондичери бивша френска колония с шик и елегантност, каквито не се срещат в Индия. Градът е разделен на две части: Белият град, построен от французите с админис-тративни сгради и ресторанти, а на запад от канала е Черният град. Настаняване в хотела. Посе-щение на селище, известно със своите астролози и гадатели. Разглеждане музея на Пондичери с богата колекция от древни скулптури от храмовe, фигури на Буда, оръжия, погребални урни, стък-лени гердани и други времето на династиите Палава и Чола, както и на мебели, порцелан, картини, лампи, саби, книги и други от колониалния френски период. Посещение на базиликата „Светото сърце на Исус“ – интересен образец на ориенталска готика. Вечеря. Нощувка.

 

27.10.17-пт. 5-и ден. Пондичери Чидамбарам Танжор

Закуска. Отпътуване за Чидамбарам и посещение на храма Натрадж, главният храм на селището, издигнат от династията Чола в култ към Шива космическият бог на танца и украсен със 108 танцу-ващи скулптури. Продължаване за Танжор столица на династията Чола, покровители на изкуството и науката построили са 93 храма в периода 9 – 14 век. По-късно градът е завладян от династията Маратас, а накрая от британците. Векове наред Танжор е бил политическа, образователна и културна столица на Южна Индия. Настаняване в хотела. Разглеждане на храма Брихадешвара (ЮНЕСКО) известен още като „Големия храм“, той е един от най-големите и великолепни хиндуистки храмове в Индия с 65-метрова гопурама, построен през 11 век от Великия Раджа, основател на империята Чола. Посещение на библиотеката Сарасвати Махал, една от най-древните в Азия с безценни ръкописи върху палмови листа и над 60,000 тома. Според вярванията тук се съхраняват палмови листа, върху които е записана съдбата на всеки човек. Създадена е от владетелите на Танжор Наяк, а по-късно династията Маратас я дообогатява. Вечеря. Нощувка.

 

28.10.17-сб. 6-и ден. Танжор Тричи Мадурай

Закуска. Отпътуване за Тричи, известен още като Тиручирапали древен град, владян от династиите Палава, Чола, Наяк, французите и британците, днес IV-ти по големина в Тамил Наду. Разглеждане символа на Тричи Скалния форт с храма на Ганеш на върха на форта: залата на 100-те колони, храма Матурбудешвар и храма на Ганеш, до който водят 437 стъпала.

Продължаване за Мадурай един от най-старите градове в Южна Азия и важен поклоннически център откакто съществува цивилизация в Южна Индия. Наричали са го „Атина на Изтока”. Името му произлиза от думата „маду“ (божествен нектар), който според преданията паднал от косите на Шива, когато раздавал благословията си над земята. Градът е планиран във формата на лотос и е бил столица на династията Пандя, повече от 2000 г. Днес той е вторият по големина град в щата Тамил Наду и ако Ченай е столицата, Мадурай е неговата душа. Тук на особена почит са плодовитостта и любовта. Вечерта посещение на храма Шри Менкаши за наблюдаване на ритуалното празнуване на съюза между вечните влюбени, който символично се представя с внасянето на Шива в покоите на Менкаши (Парвати) и свалянето на обицата от носа му  (влизането в храма за нехиндуисти е забранено). Вечеря. Нощувка.

 

29.10.17-нд. 7-ми ден.  Мадурай

Закуска. Посещение на храма Шри Менакши с 14-те гигантски гопурами (входни кули), високи между 4552 метра, украсени с над 33,000 изящни цветни скулптури на хиляди божества, забеле-жителни стенописи и олтари. Посветен е на богинята Менакши (Богинята с рибешки очи), превъп-лъщение на Парвати, съпруга на бог Шива. Според легендите, тук се е състояла сватба между Шива и Менакши. Разглеждане двореца на Тирумалай Наяк с фини скулптурни орнаменти по куполите и арките, сякаш изтъкани от коприна, и залата на 1000 гигантски колони. Сградата, която виждаме днес е главният дворец, в който е живял  великият владетел, а целият комплекс е бил 4 пъти по-голям и се счита за едно от чудесата на Южна Индия. В течение на 400 години дворецът е бил използван като военна, складова база и оръжейна. Внукът на Тирумалай Наяк е унищожил голяма част от него като е взел повечето от скъпоценните камъни и дърворезби, за да си построи собствен дворец. Днес са възстановени входната врата, централната зала и залата за танци. Разглеждане на още едно творение на великия Тирумалай Наяк  храма Вандиур Мариамман, посветен на хиндуистката богиня на дъжда Мариамман, известен с езерото около него, където се провеждат много фестивали. В центъра на езерото се издига храм, заобиколен от прекрасна градина, а езерото е свързано чрез подземна система от канали с река Вайгай. Посещение на мемориалния музей на Ганди – първият от 5-те музея в Индия, посветени на Махатма Ганди. Разположен е в бившия дворец на владетелката Рани Мангамал от династията Наяк, управлявала през 1689-1704г. като регент на своя внук и останала в историята като велик администратор, строител и дипломат. Вечеря и нощувка.

 

30.10.17-пн. 8-ми ден. Мадурай – национален парк  Перияр

Закуска. Отпътуване за националния парк Перияр, наричан Тикади. Простира се върху 925 кв.км. от склоновете на югозападен Гат до границата на Керала с Тамил Наду и обгражда езерото Перияр. От него водят началото си двете важни реки в Керала – Перияр и Памба, които лъкатушат около тропическите му вечнозелени хълмове и осигуряват необходимата вода на дивите животни и растения. Текади е един от 48-те резревата в Индия – дом на редки ендемични и застрашени живо-тински и  растителни и видове, които включват 171 вида трева и 140 вида орхидеи. Около езерото се среща високата до 2 м. слонска трева, горите са покрити с вечнозелени растения и дървета – тиково, розово, сандалово, джакаранда, манго, тамарин, смокиня, бамбук и други. Паркът е обграден от планта-ции за чай, кафе, кардамон и други подправки. Той е резерват за тигри – регистрирани са 24 Бенгалски тигъра, има и няколко бели. Перияр е резерват и за дивите индийски слонове. Негови обитатели са глигани, диви кучета, леопарди, лангури .бизони, индийските елени, индийските гигантски катерици, летящите катерици Тревънкор, белки, рисове, ленивата мечка, нилгирският тар (вид козел), гривестият макак, нилгирският лангур, плодовият прилеп Салим Али, ивичестошивият мангустč 266 вида местни и мигриращи птици; 45 вида влечуги, 40 вида риба; 160 вида пеперуди и други. По обяд пристигане и настаняване в хотела. Следобед разглеждане на малкото, но автентично селище и посещение на плантация за подправки. Вечерта свободно време - може да се отдадете на отпускащ Аюрведа масаж (заплаща се на място). Вечеря. Нощувка.

 

31.10.17-вт. 9-и ден. Перияр – Кумараком

Рано сутринта сафари с лодка по езерото Перияр и наблюдаване на дивия живот наоколо. Връща-не в хотела. Закуска и отпътуване за Кумараком – най-романтичната и предпочитана дестинация за младоженци в Индия. Настаняване в хотела, разположен сред живописните канали, на брега на езерото Вембанад – най-голямото сладководно езеро в Керала. Свободно време за разходка из малкото селище, разположено сред множество канали и заобиколено от гъста тропическа расти-телност,  почивка, или Аюрведа масаж. По късно – круиз по залез слънце. Вечеря. Нощувка.

 

01.11.17-ср. 10-и ден. Кумараком – Алепей – Кочин

Закуска. Круиз с „кетувалам“ (традиционна лодка от типа на плаващ дом) из живописните взаимосвързани реки, езера и канали на Керала, сред рибарски селца, кокосови горички и гъста тропическа растителност. На лодката се серивира топъл обяд. Пристигане на пристанището в Алепей и продължаване с автобус за Кочин – „Перлата на Арабско море”, разположен сред мно-жество острови, полуострови и взаимосвързани канали. От древни времена градът е примамвал велики мореплаватели от Ориента, Азия и Европа, които са оставили своя отпечатък. Кочин е открит от Васко да Гама и е първото място в Индия, където се заселват европейците. Днес той е най-големият център за търговия с подправки и столица на щата Керала. Настаняване в хотела. Разглеждане на Кочин: двореца Матанчери построен е от португалците през 1557 г. и е подарен на раджата на Кочи като компенсация за плячкосания и унищожен от тях хиндуистки храм през 1555 г. Затова е известен като „Холандският дворец“. Архитектурата му е в типичния за Керала в стил „налукети” и е известен с едни от най-красивите фрески в стила на храмовата архитектура, изобразяващи сцени от Рамаяна, живота на Кришна, Вишну, Шива и Парвати. Днес е галерия, където са изложени портрети на раджите на Кочин от 1864 г. насам, техните костюми, бижута и оръжия. Обявен е за национален паметник. Форт Кочин, известен като „Стария Кочин“ е първият град, крепостта е построена от португалците през 1660-63 г., превърнала се във важна военна база, корабостроителен, търговски, културен и религиозен център. Еврейската улица с множество магазинчета за подправки и занаятчийски произведения. Тук е и синагогата от 16 век, първата синагога в Индия, около която израства цяло еврейско селище. Китайските рибарски мрежи – уникален начин на ловене на риба, донесен тук от екипажа на търговските кораби на Хубилай хан през 14 век; Двореца върху хълма официалната резиденция на махараджата на Кочи, сега музей. Дворецът е построен през 1865 г. в традиционния за Керала стил и включва 49 сгради. Предоставен е на правителството на Кочин от семейството на махараджата през 1980 год. и е открит за посещения през 1986 год. Съдържа 14 категории от експонати, повечето от тях дарени от кралското семейство, като най-интересни са картините, скулптурите от камък и мрамор, оръжията, златната кралска корона, украсена с много скъпоценни камъни, колекцията от монети и огромните легла. Вечерта посещение на спектакъл Катакали с 2000-годшна история, в който се използват над 100 жеста и всеки танц представлява откъс от древните хиндуистки епоси Махабхарабта и Рамаяна. Вечеря. Нощувка.

 

02.11.17-чт. 11-и ден. Кочин Доха София

Трансфер до летището. В 03:30 ч. полет QR 517 от Кочи.  Кацане в Доха в 05:35 ч.

В 06:40 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 10:55 ч.

 

 

Южна Индия - земя на боговете

Разглеждане на Ченай


Ден и час на провеждане:

на 2 -рия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на Ченай: форта Сейнт Джордж – първата сграда, построена от британците през  1653 г. и музея на крепостта с експонати, представящи най-ранната история на града. Обиколката продължава с църквата “Св. Мери“ - най-старата англиканска църква в Индия, сградата на Върховния съд – втора по големина в света след Лондонската, крайбрежния булевард, един от най-дългите в света –14,5 км., катедралата „Св. Тома“, парка на змиите, пазара на цветята и плодовете. Продължаване за Канчипурам религиозен и духовен център на джайнистите и будистите между 1 – 5 век, столица на династиите Чола и Палава и едно от 7-те свещени за хиндуистите места, където се намират 14 от 108-те храма, посветени на Вишну. Разглеждане на някои от храмовете.Разглеждане на Махабалипурам


Ден и час на провеждане:

на 3 -тия ден от екскурзията в 11:00 ч.

Включен в екскурзията.

Разглеждане на храмовете в Махабалипурам (ЮНЕСКО). Още от времето на Марко Поло Махабалипурам е известен като „Градът на 7-те пагоди“ заради 7-те крайбрежни храма, от които днес е запазен един. Много от храмовете, които виждаме днес, са построени за 1 век (между 7–8 век), когато тук е имало школи за строители на храмове и представляват ценен образец на дравидската архитектура. Сред тях са “мандапи” (скални храмове), „рати“ (храмове с формата на каляски) и крайбрежни храмове с хиляди барелефи на Шива. Голяма част от тях са създадени по времето на владетеля Нарасимхаварман (7 век), изсечени са от гранит и върху тях са изобразени сцени от Махабхарата. Посещение на най-важните обекти: 5-те рати, най-големият в света барелеф върху скала, известен като покаянието на Аржуна (8м x 27м) и Крайбрежният храм – най-известният храм със светилищата на Шива и Вишну от 8 век.Разглеждане на музея на Пондичери


Ден и час на провеждане:

на 4 -тия ден от екскурзията в 12:00 ч.

Включен в екскурзията.

Отпътуване за Пондичери бивша френска колония с шик и елегантност, каквито не се срещат в Индия. Градът е разделен на две части: Белият град, построен от французите с админис-тративни сгради и ресторанти, а на запад от канала е Черният град. Настаняване в хотела. Посе-щение на селище, известно със своите астролози и гадатели. Разглеждане музея на Пондичери с богата колекция от древни скулптури от храмовe, фигури на Буда, оръжия, погребални урни, стъклени гердани и други времето на династиите Палава и Чола, както и на мебели, порцелан, картини, лампи, саби, книги и други от колониалния френски период. Посещение на базиликата „Светото сърце на Исус“ – интересен образец на ориенталска готика.Посещение на храма Натрадж, храма Брихадешвара (ЮНЕСКО) и библиотеката Сарасвати Махал


Ден и час на провеждане:

на 5 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Отпътуване за Чидамбарам и посещение на храма Натрадж, главният храм на селището, издигнат от династията Чола в култ към Шива космическият бог на танца и украсен със 108 танцуващи скулптури. Продължаване за Танжор столица на династията Чола, покровители на изкуството и науката построили са 93 храма в периода 9 – 14 век. По-късно градът е завладян от династията Маратас, а накрая от британците. Векове наред Танжор е бил политическа, образователна и културна столица на Южна Индия. Настаняване в хотела. Разглеждане на храма Брихадешвара (ЮНЕСКО) известен още като „Големия храм“, той е един от най-големите и великолепни хиндуистки храмове в Индия с 65-метрова гопурама, построен през 11 век от Великия Раджа, основател на империята Чола. Посещение на библиотеката Сарасвати Махал, една от най-древните в Азия с безценни ръкописи върху палмови листа и над 60,000 тома. Според вярванията тук се съхраняват палмови листа, върху които е записана съдбата на всеки човек. Създадена е от владетелите на Танжор Наяк, а по-късно династията Маратас я дообогатява.Посещение на Скалния форт в Тричи и храмовете в Канчипурам


Ден и час на провеждане:

на 6 -тия ден от екскурзията в 11:00 ч.

Включен в екскурзията.

Отпътуване за Тричи, известен още като Тиручирапали древен град, владян от династиите Палава, Чола, Наяк, французите и британците, днес IV-ти по големина в Тамил Наду. Разглеждане символа на Тричи Скалния форт с храма на Ганеш на върха на форта: залата на 100-те колони, храма Матурбудешвар и храма на Ганеш, до който водят 437 стъпала.

Продължаване за Мадурай един от най-старите градове в Южна Азия и важен поклоннически център откакто съществува цивилизация в Южна Индия. Наричали са го „Атина на Изтока”. Името му произлиза от думата „маду“ (божествен нектар), който според преданията паднал от косите на Шива, когато раздавал благословията си над земята. Градът е планиран във формата на лотос и е бил столица на династията Пандя, повече от 2000 г. Днес той е вторият по големина град в щата Тамил Наду и ако Ченай е столицата, Мадурай е неговата душа. Тук на особена почит са плодовитостта и любовта. Вечерта посещение на храма Шри Менкаши за наблюдаване на ритуалното празнуване на съюза между вечните влюбени, който символично се представя с внасянето на Шива в покоите на Менкаши (Парвати) и свалянето на обицата от носа му  (влизането в храма за нехиндуисти е забранено).Разглеждане на забележителностите на Мадурай


Ден и час на провеждане:

на 7 -мия ден от екскурзията в 9:00 ч.

Включен в екскурзията.

Посещение на храма Шри Менакши с 14-те гигантски гопурами (входни кули), високи между 4552 метра, украсени с над 33,000 изящни цветни скулптури на хиляди божества, забележителни стенописи и олтари. Посветен е на богинята Менакши (Богинята с рибешки очи), превъплъщение на Парвати, съпруга на бог Шива. Според легендите, тук се е състояла сватба между Шива и Менакши. Разглеждане двореца на Тирумалай Наяк с фини скулптурни орнаменти по куполите и арките, сякаш изтъкани от коприна, и залата на 1000 гигантски колони. Сградата, която виждаме днес е главният дворец, в който е живял  великият владетел, а целият комплекс е бил 4 пъти по-голям и се счита за едно от чудесата на Южна Индия. В течение на 400 години дворецът е бил използван като военна, складова база и оръжейна. Внукът на Тирумалай Наяк е унищожил голяма част от него като е взел повечето от скъпоценните камъни и дърворезби, за да си построи собствен дворец. Днес са възстановени входната врата, централната зала и залата за танци. Разглеждане на още едно творение на великия Тирумалай Наяк  храма Вандиур Мариамман, посветен на хиндуистката богиня на дъжда Мариамман, известен с езерото около него, където се провеждат много фестивали. В центъра на езерото се издига храм, заобиколен от прекрасна градина, а езерото е свързано чрез подземна система от канали с река Вайгай. Посещение на мемориалния музей на Ганди – първият от 5-те музея в Индия, посветени на Махатма Ганди. Разположен е в бившия дворец на владетелката Рани Мангамал от династията Наяк, управлявала през 1689-1704г. като регент на своя внук и останала в историята като велик администратор, строител и дипломат.Посещение на плантация за подправки


Ден и час на провеждане:

на 8 -мия ден от екскурзията в 16:00 ч.

Включен в екскурзията.

Следобед разглеждане на малкото, но автентично селище и посещение на плантация за подправки.Сафари с лодка по езерото Перияр


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 7:00 ч.

Включен в екскурзията.

Рано сутринта сафари с лодка по езерото Перияр и наблюдаване на дивия живот наоколо. Връщане в хотела. Закуска и отпътуване за Кумараком – най-романтичната и предпочитана дестинация за младоженци в Индия. Настаняване в хотела, разположен сред живописните канали, на брега на езерото Вембанад – най-голямото сладководно езеро в Керала.Круиз по залез слънце по езерото Вембанад


Ден и час на провеждане:

на 9 -тия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Включен в екскурзията.

Свободно време за разходка из малкото селище, разположено сред множество канали и заобиколено от гъста тропическа растителност, почивка, или Аюрведа масаж. По късно – круиз по залез слънце.Круиз с кетувалам


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 10:00 ч.

Включен в екскурзията.

Круиз с „кетувалам“ (традиционна лодка от типа на плаващ дом) из живописните взаимосвързани реки, езера и канали на Керала, сред рибарски селца, кокосови горички и гъста тропическа растителност. На лодката се серивира топъл обяд.Разглеждане на Кочин


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 14:00 ч.

Включен в екскурзията.

Кочин – „Перлата на Арабско море”, разположен сред мно-жество острови, полуострови и взаимосвързани канали. От древни времена градът е примамвал велики мореплаватели от Ориента, Азия и Европа, които са оставили своя отпечатък. Кочин е открит от Васко да Гама и е първото място в Индия, където се заселват европейците. Днес той е най-големият център за търговия с подправки и столица на щата Керала. Настаняване в хотела. Разглеждане на Кочин: двореца Матанчери построен е от португалците през 1557 г. и е подарен на раджата на Кочи като компенсация за плячкосания и унищожен от тях хиндуистки храм през 1555 г. Затова е известен като „Холандският дворец“. Архитектурата му е в типичния за Керала в стил „налукети” и е известен с едни от най-красивите фрески в стила на храмовата архитектура, изобразяващи сцени от Рамаяна, живота на Кришна, Вишну, Шива и Парвати. Днес е галерия, където са изложени портрети на раджите на Кочин от 1864 г. насам, техните костюми, бижута и оръжия. Обявен е за национален паметник. Форт Кочин, известен като „Стария Кочин“ е първият град, крепостта е построена от португалците през 1660-63 г., превърнала се във важна военна база, корабостроителен, търговски, културен и религиозен център. Еврейската улица с множество магазинчета за подправки и занаятчийски произведения. Тук е и синагогата от 16 век, първата синагога в Индия, около която израства цяло еврейско селище. Китайските рибарски мрежи – уникален начин на ловене на риба, донесен тук от екипажа на търговските кораби на Хубилай хан през 14 век; Двореца върху хълма официалната резиденция на махараджата на Кочи, сега музей. Дворецът е построен през 1865 г. в традиционния за Керала стил и включва 49 сгради. Предоставен е на правителството на Кочин от семейството на махараджата през 1980 год. и е открит за посещения през 1986 год. Съдържа 14 категории от експонати, повечето от тях дарени от кралското семейство, като най-интересни са картините, скулптурите от камък и мрамор, оръжията, златната кралска корона, украсена с много скъпоценни камъни, колекцията от монети и огромните легла.Посещение на спектакъл Катакали


Ден и час на провеждане:

на 10 -тия ден от екскурзията в 18:00 ч.

Включен в екскурзията.

Вечерта посещение на спектакъл Катакали с 2000-годшна история, в който се използват над 100 жеста и всеки танц представлява откъс от древните хиндуистки епоси Махабхарата и Рамаяна.The Pride , ЧЕНАЙ, ИНДИЯ

The Pride, ЧЕНАЙ, ИНДИЯ

Местоположение:

Хотел The Pride се намира в близост до центъра на Ченай и предлага лесен достъп до плажа, търговски, турситически и културни обекти.

В хотела:

Паркинг, денонощна рецепция, трансфер до летищети, ресторанти и барове, кафене, бизнес център, гледане на деца, пералня, фитнес център, масаж, сауна, градина, СПА, басейн.

В стаите:

LCD телевизор със сателитни канали, безжичен интернет, кана за чай и кафе, климатик, мини бар.


Chariot Beach Resort , МАХАБАЛИПУРАМ, ИНДИЯ

Chariot Beach Resort, МАХАБАЛИПУРАМ, ИНДИЯ

Местоположение:

Хотелът е разположен на 50 км от летището в Ченай и на 55 км от центъра на града. 

В хотела:

Паркинг, безжичен интернет, външен басейн, барбекю, ресторанти, бар, тенис корт, билярд, водни спортове, масаж, частен плаж, аниматори, детска площадка, игрална зала, рум сервиз, коли под наем, трансфер до летище, съхранение на багаж, обмен на валути, бизнес център.


Sangam , ТАНЖОР, ИНДИЯ

Sangam, ТАНЖОР, ИНДИЯ

Местоположение:

Sangam Hotel е перфектен избор за настаняване в Танджавур. Центърът на града е на около 1 километър, а до летището може да се стигне до 60 минути. С удобното си местоположение хотелът предлага лесен достъп до всички градски забележителности, които задължително трябва да се видят.

В хотела:

Денонощна рецепция, ресторант, бар, бизнес център, кафене, вестници, сейф, зала за пушачи, магазини, съхраняване на багаж, басейн, градина, фитнес, безжичен интернет. 

В стаите: 

Климатик, мини бар, телефон, телевизор, безплатен безжичен интернет. 


Poppys , МАДУРАЙ, ИНДИЯ

Poppys, МАДУРАЙ, ИНДИЯ

Хотелът:

Разположен е на удобно място в Мадурай, на кратко разстояние от основните забележителности.

Удобства и услуги:

Денонощна рецепция, сейф на рецепция, съхранение на багаж, пране, химическо чистене, ресторанти, бар.

В стаите:

Климатик, телевизор, телефон, сейф, минибар, бюро, кана за кафе и чай, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите.


The Wild Corridor , ИДУКИ, ИНДИЯ

The Wild Corridor, ИДУКИ, ИНДИЯ

Хотелът:

Разположен е сред гъста растителност, в самия национален парк Перияр в Западните Гати. Тук можете да се насладите на истинско спокойствие и уединение в планината.

Удобства и услуги:

Денонощна рецепция, денонощен рум-сервиз, басейн, СПА, пране, химическо чистене, тераса, ресторант, кафене, съхранение на багаж.

В стаите:

Климатик, таванен вентилатор, телевизор, бюро, сейф, кана за кафе и чай, тераса, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности, безплатна бутилирана вода. Стаите се почистват всеки ден.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.


Lakesong Resort , КУМАРАКОМ, ИНДИЯ

Lakesong Resort, КУМАРАКОМ, ИНДИЯ

Хотелът е построен в традиционния стил за Керала и е разположен на брега на езерото Вембанад в Кумараком - райско кътче за любителите на спокойствие и уединение сред природата.

Удобства и услуги:

Хотелът разполага с денонощна рецепция, ресторанти, кафене, басейн, градина, игрища за различни спортове, фитнес, СПА, масажи, магазини, съхранение на багаж, пране, химическо чистене, сейф.

Стаите:

Гостите се настаняват в светли и уютни къщички, разделени в 3 категории. Разполагат с климатик, телевизор, телефон, самостоятелна баня с тоалетни принадлежности.

Интернет:

Безплатен безжичен интернет в стаите и общите части.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети с летищни такси София – Ченай / Кочин – София; 
 • 10 нощувки в хотели 4*; 9 закуски, 1 обяд, 9 вечери;
 • Всички трансфери и екскурзии с  климатизиран туристически автобус;
 • Всички входни такси за туристическите обекти по програмата:
  обиколка на Ченай и разглеждане на най-важните храмове в Канчипурам;
  посещение на селището на астролозите и гадателите, музея на Пондичери и базиликата „Светото сърце на Исус“;
  разглеждане на храма Натрадж в Чидамбарам, храма Брихадешвара и библиотеката Сарасвати Махал;
  посещение на Скалния форт с храма на Ганеш в Тричи и наблюдаване на вечерния ритуал в храма Шри Менкаши в Мадурай;
  разглеждане на храма Шри Менкаши, двореца на Тирумалай Нояк, храма Вандиур Мариамман и мемориалния музей на Махатма Ганди;
  посещение на плантация за подправки в Перияр;
  сафари с лодка по езерото Перияр и круиз по залез слънце в Кумараком;
  круиз с кетувалам до Алепей;
  разглеждане на Кочин: двореца Матачери, Форт Кочин, Еврейската улица, Китайските риболовни мрежи и Двореца на хълма;
  спектакъл Катакали
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач-преводач от фирмата при група от 15 туристи;
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Виза за Индия (заплаща се с доплащането) – 105 лв.
 • По желание, посещение на спектакъл Звук и свелина в двореца на Тирумалай Наяк
 • Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 22 лв.
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи - 45 щ.д. 
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5%

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

 • При записване  необходимите документи и аванс 1200 лв. на човек;
 • Доплащане  – до 28.07.2017

Необходими документи:

 • лична карта, задграничен паспорт с 6-месечна валидност (след 28.03.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни фотографии 5.08/5.08 см., снимка в електронен формат и данни за визовия формуляр

Информация:

 • Визов режим – за български граждани е необходима виза. Агенцията обработва и подава документите по електронен път без допълнителна такса. Необходимо е да се предоставят цветни сканирани копия на  международните паспорти, цветна снимка в електронен формат  и попълнен формуляр с всички необходими данни.
 • Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15. 
 • Срок за уведомяване за осъществяване пътуването – 04.08.2017
 • Ако има промяна в броя на туристите, валутния курс или летищните такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и може да се заплати до 10 дни преди тръгване. 
 • В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги. 
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси. Заплатена премия не се възстановява.

Важно:

 • Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%