Програма

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!

София → Париж → Буенос Айрес 3н – Патагония: Ел Калафате 2 н – глетчера Перито Морено → водопадите Игуасу 2н → Рио де Жанейро 3н → Париж → София

13 дни, 10 нощувки, 10 закуски, 1 обяд

Това пътешествие от ледените земи на Патагония към субтропичните гори на река Игуасу предоставя възможност да посетите величествените природни феномени, обекти на културното и природно наследство но ЮНЕСКО – глетчера Перито Морено и Водопадите Игуасу, както и елегантния Буенос Айрес и омагьосващия Рио де Жанейро.

Обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония, и водопадите Игуасу е истински празник за сетивата и едно от най-силните преживявания, дадени на човека да изпита в общението си с природата. Красотата на природната картина, възприятието от спукването на леда и срутването на ледените блокове в езерото Аржентино, грохотът на водата и обгръщащият облак воден прах на водопадите многократно надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест и спокойствие.

Буенос Айрес – елегантен и спокоен, но също и пъстър, и изпълнен със страст. Футболът и тангото са истинска религия и страст на аржентинците, а бохемският дух и атмосферата на града се усещат най – вече в уютните и чаровни кафенета, ресторантчета и барове, разхвърляни из целия град.

Рио де Жанейро – град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град…

13.11.2018-вт.   1 ден   София → Париж →
В 07:00 ч. полет AF 5031 от  София (3ч10м). Кацане в Париж в 09:10 ч.
В 23:35 ч. полет AF 228 от Париж (13ч55м).

14.11.2018-ср.   2 ден   → Буенос Айрес
В 09:43 ч. кацане в Буенос Айрес – най-елегантният и красив град на Южна Америка. Трансфер до хотела. При наличието на свободни стаи, настаняване. Кратка почивка и освежаване. Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим северната част на града, минавайки през кварталите Ретиро, луксозния район Палермо с огромния парк Палермо, много музеи, посолства, резиденции и дипломатически мисии, и Реколета – най-елегантният квартал, известен като „Малкият Париж“ с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме към центъра на града и  булевард „Девети юли“ – най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолепна сграда и перфектна акустика  и Обелиска – символът на столицата. Отправяме се към мястото, където градът е основан през 1580 г – Майският площад с Каса Росада (Парламентът), Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литургии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майската пирамида, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен отбор „Бомбонера“: стадион „Бока Хуниорс“ , в съчетание с колоритните жилища (конвентило, дом на италианските имигранти в края на 19-ти век) ще стигнем до живописната улица Каминито. Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.
15.11.2018-чт.    3 ден   Буенос Айрес  (закуска)
Закуска. Полудневна екскурзия Тигре и Делта – живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което ви предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света! Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. В ранния следобед връщане в хотела. Свободно време. *По желание, с доплащане – посещение на Ла Вентата Танго Бариос вечеря и напитки. В сърцето на Сан Телмо, този напълно възстановен исторически комплекс представя  културата на Буенос Айрес през вековете. Автентичният интериор, двата танго оркестъра, танцьорите, певците, колекцията от народна музика и шоуто на гаучоси карат душата Ви да се докосне до неостаряващия дух и изгаряща страст на аржентинското танго и фолклор. Преди представлението се предлага вечеря с типични ястия от аржентинската и международната кухня (по избор от меню), бутилка вино за 2 човека и безалкохолни напитки. Нощувка.
16.11.2018-пт.   4 ден   Буенос Айрес  (закуска)
Закуска. Свободен ден. *По желание, с доплащане екскурзия Един ден в аржентинско ранчо. На любителите на природата, автентичните фолклорни традиции и типичната национална кухня предлагаме един ден в аржентинска ферма в необятната пампа. Пътува се с автобус към Лос Крдалес, на около 80 км. от Буенос Айреис до фермата „Дон Силвано”. Дружелюбни гаучоси ще ви посрещнат с „емпанадас” (традиционни банички с месо), сокове и домашно вино, след което ще имате време за езда на кон, разходка с карета и разглеждане на фермата. Следва обяд в типичен стил парижада – изобилие от различни видове месо на скара, салати, бира и вино, съпроводени от фолклорно шоу с много музика и танци. Следобед ще наблюдавате виртуозно яздене, надбягвания с коне и други типични състезания между гаучосите. За завършек на деня има следобедна закуска с традиционни сладкиши, кафе и мате. Привечер връщане в Буенос Айрес. Нощувка.
17.11.2018-сб.   5 ден   Буенос Айрес → Ел Калафате  (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Ел Калафате. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна е обявен през 1981 год. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време в живописното градче на езерото Аржентино. За вечеря може да пробвате превъзходно агне на барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.
18.11.2018-нд.    6 ден   Ел Калафате – ледникът Перито Морено (закуска)
Закуска. Целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено. Отпътуваме за  националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, а полето поразява с жълтия цвят на пасищата, наречени „койрон“. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървесна растителност. Веднъж на ледника, отиваме на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл. Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представлява третия по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се придвижва из ледените води на езерото като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане нивото на водата в южната част на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си глетчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища. *По желание, с доплащане – Нотикал сафари с лодка. Пътува се около 30 – 40 мин. с лодка по езерото Бразо Рико (южната част на езерото Аржентино), което разкрива величествената южна стена на ледника Перито Морено – висока 60 м над леда, а под водата – 100 м. Лодката се доближава на около 200 м до мястото, където ледникът докосва полуостров Магалан и може да наблюдавате магическата красота на счупванията, както и на наситения син цвят на ледника. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка.
19.11.2018-пн.    7 ден   Ел Калафате → Игуасу  (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Игуасу с прекачване в Буенос Айрес. Националния парк Игуасу е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Трансфер до хотела от бразилска страна на водопадите. Нощувка.
20.11.2018-вт.    8 ден   Игуасу (закуска)
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопада, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание, с доплащане Гран Авентура. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока – пеша. Следобед връщане в хотела. Нощувка.
21.11.2018-ср.   9 ден   Игуасу  → Рио де Жанейро (закуска)
Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна и посещение на птичия парк, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са в списъка на застрашените видове. Има редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др. *По желание, с доплащане полет с хеликоптер над водопадите. Трансфер до летището. Полет за Рио де Жанейро. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел до плажа Копакабана. Нощувка.
22.11.2018-чт.   10 ден   Рио де Жанейро (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро с обяд: Самбодрома – улицата, където се провежда прочутият карнавал, стадиона Маракана – храмът на бразилския футбол, най-големият стадион в света (отвън, входа 24 BR се заплаща допълнително), главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства. Посещение на хълма Корковадо – символът на Рио със статуята на Христос Спасителят. Специално туристическо влакче изкачва склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710 м. След това с асансьор се изкачваме до панорамната площадка, където се извисява статуята на Христос Спасителят, а гледката към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава е изумителна. Следва обяд чураскария (типичната бразилска скара от различни видове месо на дълги шишове). Продължаване към квартал Урка, където е другият символ на Рио – Захарната глава. Изкачваме се с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълма Корковадо. Връщане в хотела. Нощувка.
23.11.2018-пт.   11 ден   Рио де Жанейро  (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж, почивка или самостоятелно разглеждане на Рио. *По желание, с доплащане екскурзия до Петрополиш, императорският град, наречен на император Педро II. Разположен сред тропическите планини на 60 км. от Рио, градът е съхранил атмосферата и историята на Бразилия от миналия век. Посещава се лятната резиденция на последния бразилски император Дон Педро, превърната в музей, катедралата Сао Педро де Алкантара, строена 55 г. във френски готически стил. Следобед връщане в Рио.  Свободно време. Нощувка.
24.11.2018-сб.   12 ден   Рио де Жанейро  → (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.*По желание посещение на световноизвестната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”, където ще Ви бъде показана обработката на скъпоценни камъни и може да си закупите бижу, изработено във фабриката. Трансфер до летището. Полет AF 443 от Рио де Жанейро в 17:35 ч (11ч5м).
25.11.2018нд.   13 ден   → Париж →  София
В 07:40 кацане в Париж. Полет AF 5030 от Париж в 10:10 ч (2ч50м). Кацане в София в 14:00.

в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен
3708 € / 7252 лв. 4225 € / 8263 лв. 3626 € / 7092 лв.

Хотели:
Буенос Айрес – Bristol 4*
Ел Калафате – Calafate Parque Hotel 4*
Игуасу – Wyndham Golden Foz Suites 4*
Рио де Жанейро – Americas Copacabana 4*

Информация:

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 19.10.2018 г.
 • При недостигнат минимален брой от 20 туристи, но не по-малко от 15 – доплащане 417 лв.
 • Визов режим: за български граждани – безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
 • Ваксинации не са необходими.
 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.
 • Посочените полети Буенос Айрес – Ел Калафате – Бунос Айрес – Игуасу се актуализират при потвърждаване на групата, което може да доведе до промяна и разместване на програмата за тези дни.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.
 • За полетите София – Буенос Айрес / Рио де Жанейро лимитът за багаж е 23 кг за чекиран багаж и 10 кг за ръчен багаж; за останалите полети лимитът е 20 кг. чекиран багаж и 7 кг. ръчен багаж.
 • За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
 • Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойност-та на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Дати

група:  13.11.2018 – 25.11.2018 - Потвърдена!

Цената включва

 • Самолетни билети с включени такси София – Париж – Буенос Айрес / Рио де Жанейро – Париж – Софияс с редовен полет на Bulgaria Air и Air France, с включенитакси, чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен багаж до 12 кг.
 • Самолетен билет с включени такси Буенос Айрес – Ел Калафате
 • Самолетни билети с включени такси Ел Калафате – Буенос Айрес – Игуасу;
 • 10 нощувки: 3 в Буенос Айрес, 2 в Калафате, 2 в Игуасу и 3 в Рио де Жанейро;
 • 10 закуски и 1 обяд в Рио де Жанейро;
 • Всички трансфери;
 • Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:

- Панорамна обиколка на Буенос Айрес;

- Екскурзия до делтата на река Парана и градчето Тигре;

- Екскурзия до ледника Перито Морено с включен вход за националния парк „Ледниците“;

- Екскурзия до водопадите от аржентинска страна с включен вход за националния парк;

- Екскурзия до водопадите от бразилска страна с включен вход за националния парк ;

- Посещение на Птичия парк с включен вход;

- Панорамна обиколка на Рио де Жанейро с обяд, вход и качване с лифт до Захарната глава;

- Изкачване на хълма Корковадо със зъбчата железница през тропическата гора;

 • Медицинска застраховка с покритие 15,000 щ.д.
 • Водач-преводач от фирмата

Допълнително се заплаща

 • Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането:

- в Буенос Айрес: Танго шоу с вечеря - 248 лв;  Един ден в аржентинска ферма – 330 лв.,

- в Ел Калафате:  Нотикал сафари с лодка до ледника – 130 лв.

- в Игуасу: Гран Авентура – разходка с моторница под водопадите – 155 лв,

- в Рио де Жанейро: Петрополиш – императорският град – 175 лв;

 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 23 лв.
 • Бакшиши за екскурзоводи, шофьори и друг обслужващ персонал: общо 55 щ.д. (заплащат се предварително в България, отделно от туристическия пакет);
 • По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Анулации и неустойки

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 128 дни преди отпътуване се удържат 5% от общата цена (до 06.07.2018 )
 • от 127 до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 08.2018)
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (12.09.2018)
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (12.10.2018)
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (13.10.2018)