Програма

05.10.201818.10.2018

София → Париж → Мексико Сити 3н: Шочимилко, Теотихуакан → Канкун 4н: Чичен Ица →

Хавана  2н ‒ Сиенфуегос – Тринидад 1н – Варадеро 2н ‒ Хавана → Париж → София

14 дни, 12 нощувки, 5 закуски, 1 обяд, 7 ALI

 

14-дневната екскурзия до Мексико и Куба ще Ви отведе в Централна Америка и на Карибите.

Мексико – палитра от цветове и пейзажи; пустини, джунгли и заснежени върхове; руини и църкви; метиси и индианци; мариачи, усмихнати и гостоприемни хора. Мексико – земя на изчезнали цивилизации, оставили неизброимо богатство на 5 велики култури, и уютни колониални градове, повечето от които са под закрилата на ЮНЕСКО. Мексико – земя не на една нация, а обединение на множество племена и народи с различна култура и традиции. Затова страната е наречена Обединени мексикански щати. Ще посетите Мексико Сити – един от най-големите градове в света, и Канкун – най-луксозният курорт на Карибите, заобиколен от кристално чисти тюркоазени води, белоснежен пясък, покоряващо спокойствие и нестихващ нощен живот.

Куба – „Захарният остров”, „Островът на свободата”, „Страната на Фидел и Че” или назад в Машината на времето. Побързайте да видите Куба – все още автентична и потънала в безвремие, земя на божествена природа, наивен социализъм и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, както и на аромата на хаванските пури, вкуса на кубинския ром и чара на кубинците. Куба –„Перлата на Карибско море”, „Кралицата на Антилите” покорява със своята девствена природа, красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьо-зелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. Ще усетите очарованието на отминали епохи в старата част на Хавана, Сиенфуегос и Тринидад, защитени като част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. В края на екскурзията Ви очакват прекрасните плажове на Варадеро.

 

05.10.18-пт   1 ден   София → Париж   Мексико Сити
В 07:10 ч. полет AF 5031 от София, кацане в Париж в 09:10 ч. В 11:10 ч. полет AF 178 от Париж, кацане в Мексико Сити в 16:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.06.10.18-сб   2 ден.   Мексико Сити
Закуска. Разглеждане на историческия център: площад Сокало (ЮНЕСКО), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор“; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера, булевард „Реформа”, парка „Чапултепек” и най-луксозната зона на града „Зона Роса” (розовата зона). Посещение на Националния антропологически музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал, внушителните Атланти на толтеките от Тула, монументални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и др. Следва модерната част на града: Световния търговски център с най-големия стенопис в света, наречен „Маршът на човечеството”, Олимпийския стадион, университетското градче и урбанистичния район с лавовите градини. В края на деня ‒ разходка с традиционна лодка по каналите на квартал Шочимилко (ЮНЕСКО). Всъщност, тук се е намирал доиспанският град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвременния град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 год. и от тях до днес са съхранени около 180 км. Преминаване през района „Кайокан“ с колониалните сгради от 16 век и църквата „Св. Йоан Баптиста”. Връщане в хотела. Нощувка.
07.10.18-нд   3 ден.   Мексико Сити
Закуска. Отправяме се към доколумбовото селище Тлателолко, разположено върху хълма Тепейак, където е имало храм на ацтеките, посветен на майката богиня Тонантсин. По-късно той е бил разрушен от испанските конкистадори, а днес върху неговите руини се издига храмът на Девата от Гвадалупе – най-почитаната светица на Мексико, религиозен символ на страната и национално светилище на мексиканците, в чийто живот католицизмът играе определяща роля. Продължаваме към долината Теотихуакан ‒ едно от най-гъсто населените места на земята още отпреди 2000 год. и люлка на няколко индиански култури: теотихуаканци, толтеки и ацтеки. Платото е заобиколено от вулкани и планински върхове, високи от 2,200 м до 5,000 м. По пътя ще спрем да пробваме текила и други местни напитки, да научим всичко за обсидана и значението му в древната култура на теотихуаканците. Разглеждане на религиозния и церемониален център Теотихуакан (ЮНЕСКО), чието име в превод означава „място, където боговете са родени”. Сред най-интересните обекти са пирамидата на Слънцето – най-голямата, дворецът на ягуара, дворецът на Кецалкоатъл, улицата на смъртта, храмът на Пернатия змей и пирамидата на Луната – по-стара от тази на слънцето и посветена на Теотихуакан ‒ богиня на водата, плодородието и плодовитостта, земята и сътворението. Връщане в хотела. Нощувка.
08.10.18-пн   4 ден.   Мексико Сити → Канкун
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Канкун – най-предпочитаният курорт в Мексико, популярен с тюркоазените си води, безкрайни плажни ивици, луксозни хотели, нощен живот, богата история и невероятна природа.  Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
09.10.18-вт   5 ден.   Канкун: Чичен Ица, Ик Кил
Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО) ‒ главен град на маите, известен с пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията и най-голямото игрище за местната игра на топка “Пок-та-пок”. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил – невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, където може да се къпете. В Юкатан има над 3000 сеноти. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Връщане в Канкун. Нощувка.
10.10.18-ср   6 ден.    Канкун
Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка.

*По желание, с доплащане ‒ екскурзия до подводния музей в Националния воден парк на Канкун ‒ уникален музей с 475 скулптури и общо 1200 различни конструкции, разположени в различни галерии на дъното на океана. Авторите на творбите, английският скулптор Джейсън Тейлър и още петима мексикански скулптори са обединени от идеята да създадат най-големия и интересен подводен музей на планетата ни, а произведенията им да се превърнат в изкуствени коралови рифове сред тюркоазените води на Мексиканските Кариби. Ще плавате с моторна лодка от аквапарка на Канкун до рифа Пунта Низук, а след това с лодка с прозрачни стени ‒ ще наблюдавате подводния свят и ще видите 7 от уникалните скулптури. На любителите на гмуркане се предоставя необходимото оборудване, за да се насладят на приказния морски свят в рифа. (На място се заплаща пристанищна такса от 10 щ.д.)
11.10.18-чт    7 ден.   Канкун
Свободно време за плаж и почивка. Изхранване на All Inclusive. Нощувка.
12.10.18-пт   8 ден.   Канкун → Хавана
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Хавана. Посрещане и трансфер до хотела. *По желание, с доплащане посещение на Кабаре Тропикана, един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латиноамерикански танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Включва трансфери с ретро автомобил, спектакъл с предварително резервирано място, ¼ бутилка ром Havana Club Añejo, 1 безалкохолна напитка и коктейл при пристигане. (Тръгване от хотела в 21:00 ч, връщане около 24:00 ч.) Нощувка.
13.10.18-сб   9 ден.  Хавана
Закуска. Разглеждане на Хавана: замъка Морро-Хавана (отвън), историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, известният бар-ресторант “Lа Bodeguita del Medio”, Плаза де Армас, улицата на музеите, площад „Св. Франциск от Асизи“, музея на рома – дегустация на „Хавана клуб“, площад Виеха, улица Меркадерес, хотел Амбос Мундос – разглежда се стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей. Предвидено е време за обяд в ресторант в историческата част на града (заплаща се на място). Обиколката продължава с автобус: музея на революцията, централния парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба, крайбрежния булевард „Малекон” – романтично място за влюбени, модерния град с площада на революцията, паметника на „Хосе Марти“; университетския град и магазина за пури в хотел „Хавана Либре“. Връщане в хотела. Нощувка.
14.10.18-нд   10 ден.  Хавана – Сиенфуегос – Тринидад
Закуска. Отпътуване към град Сиенфуегос (ЮНЕСКО), наричан „перлата на Юга”. Разположен в приказен залив на Карибите и охраняван от замъка Хагуа, Сиенфуегос е най-богатият музей под открито небе на неокласически сгради в Карибския басейн. Той е единственият град на острова, основан от французи. Изграден е през 1819 г. от френски имигранти, които построяват крепостта и ѝ дават името на крал Фердинанд де Хагуа. Едва през 1880 г. градът получава настоящото си име и е наречен на първия губернатор на Куба – испанския генерал Хосе Сиенфуегос Ховеланос. Съвременният град е оживено морско пристанище и център на търговията със захар, тютюн и кафе, а историческият център е с огромен красив площад, широки улици, булеварди и вековни колониални сгради. Пешеходна разходка из историческия център: Триумфалната арка (eдинствената в Куба), парка „Хосе Марти”, двореца Дел Вале, театъра Томас Тери, на чиято сцена в началото на 1900 е играла Сара Бернар и е пял безсмъртния Енрике Карузо, Дома на културните ценности и катедралата „Непорочното зачатие”, построена в периода 1833-1836 и отличаваща се със своя стъклопис. Сиенфуегос е известен и с най-големият коралов риф „Нотр Дам“, открит в Куба. Пристигане в Тринидад и посещение на бара Кончанчара, където ще опитаме коктейл със същото име. Настаняване в хотела на база ALI.  Нощувка.
15.10.18-пн   11 ден.   Тринидад – Санта Клара – Варадеро
Закуска. Разглеждане на Тринидад (ЮНЕСКО), един от първите градове, основан от испанците в началото на 16 век и запазил очарованието си от годините, когато е бил център на търговията със захар. Ярки, живописни сгради и китни улички – автентичен град, който ни пренася във времето. Тук всичко е цветно: синьо, жълто, розово, зелено – история и културно наследство. Псоещение на главната енорийска църква „Св. Троица“ с луксозния олтар, украсен със скъпоценни камъни и изображения отпреди 300 г.; площад „Майор“ и двореца на граф Брюне – сега романтичен музей. Свободно време за обяд. Продължаваме към Санта Клара – „градът на Че“. Разглеждане на музея и мемориала. Тук се е провела решаващата триденевна битка, в която войските на Че Гевара разбиват армията и поставят край на режима на генерал Батиста. Посещение на паметника и музея на Че.  Пристигане в курортния град Варадеро, известен с дългата си плажна ивица, тюркоазени води и коралови рифове. Настаняване в хотел ALI. Нощувка.
16.10.18-вт   12 ден.   Варадеро
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
17.10.18-ср   13 ден.  Варадеро Хавана
Свободно време. Трансфер до летището. Полет AF 825 от Хавана в 19:40 ч.
18.10.18-чт    14 ден. Париж София
В 10:55 ч. кацане в Париж.
В 12:25 ч. полет AF 1788 от Париж. Кацане в София в 12:25 ч. 

Група 05.10.2018 – 18.10.2018

в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен
3308 € / 6470 лв. 3927 € / 7682 лв. 3254 € / 6364 лв.

 Хотели:

 • Мексико Сити – Royal Reforma 4*
 • Канкун – Grand Oasis Cancun 5*
 • Хавана – H10 Panorama 4*
 • Тринидад – Brisas Trinidad 4*
 • Варадеро – Playa  Varadero 5*

Информация:

 • Минимален брой участници:
 • Срок за уведомяване за недостигнат мин. брой турсти – 25 дни преди началната дата: 09.2018.
 • При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане от 301 лв.
 • Визов режим:
 • за Мексико: Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.
 • за Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта
 • Ваксинации не са необходими.

Носете  репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка и  удобни обувки.

 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено съгласие /пълномощно/от единия или от двама родители в съответствие с конкретния случай.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комби-нация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
 • Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Цената включва

 • Самолетни билети София – Париж – Мексико Сити / Хавана – Париж – София с редовен полет на Bulgaria Air r Air France, с включени такси, чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен багаж до 12 кг
 • Самолетен билет Мексико Сити – Канкун с включени такси
 • Самолетен билет Канкун - Хавана
 • 12 нощувки в хотели 5*/4*: 3 нощувки със закуски в Мексико Сити, 4 нощувки на база Аll Inclusive в Канкун; 2 нощувки със закуски в Хавана, 1 нощувка на база All Inclusive в Тринидад и 2 нощувки на база All inclusive във Варадеро
 • 1 обяд по време на екскурзията до Чичен Ица
 • Всички трансфери в Мексико и Куба
 • Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси:
 • панорамна обиколка на Мексико Сити и разглеждане на площад „Сокало”;
 • посещение на Националния антропологически музей;
 • разходка с лодка по каналите на „Шочимилко“;
 • посещение на храма на Девата от Гвадалупе;
 • екскурзия до Теотихуакан;
 • целодневна екскурзия с обяд до Чичен Ица и сенота Ик Кил;
 • разглеждане на Хавана;
 • посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”;
 • разглеждане на Сиенфуегос;
 • разглеждане на Тринидад
 • Медицинска застраховка с покритие от 15 000 щ.д.
 • Водач преводач от агенцията

Допълнително се заплаща

 • Виза за Куба ‒ 78 лв.

На място се заплащат гранични такси при влизане и напускане на Куба: на летището в Мексико, при влизане в Куба – 25 щ.д. и на летището в Хавана, при отпътуване от Куба – 25 щ.д. (25 CUC).

 • Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането:
 • Подводният музей в Канкун: възрастен ‒ 153 лв; дете ‒ 77 лв.

На място се заплаща пристанищна такса от 10 щ.д.;

 • Кабаре Тропикана с включени трансфери с ретро автомобил, спектакъл и напитки – 270 лв.;
 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка ― 28 лв.
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място ‒ общо 55 щ.д.
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“ – стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Записване и плащане

 • При записване: аванс от 2500 лв, копиe на личната карта, копие на паспорта, който да е с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 18.04.2019) и да има поне 4 свободни страници; 2 цветни снимки (паспортен формат) и данни за формуляра за кубинска виза;
 • До 29.06.2018 – доплащане 2000 лв.
 • До 05.08.2018 – пълно плащане

Анулации и неустойки

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” –  без неустойка

- до 128 дни преди отпътуване се удържат 5% от общата цена  (до 29.05.2018 )

- от 127 до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена  (до 05.07.2018)

- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена  (до 04.08.2018)

- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 03.09.2018)

- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 04.09.2018)