Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Оферта за Нова Година 2022 в Египет - Кайро и Марса Матрух

Нова Година в Египет - Кайро и Марса Матрух
Кайро, Египет
Промо оферта
-100 €
9 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Истанбул - Кайро - Марса Матрух - Кайро - Истанбул - София
от 1398
от 1298
€/човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Египет е позната и любима дестинация на много българи, а пазарът е наситен с предложения – от обиколни турове, комбинации на почивка с круиз, луксозни почивки в курортите по бреговете на Червено море... Затова ние решихме да предложим една сравнително непозната и все още неразработена дестинация в Египет, която тепърва ще става модерна, но до тогава е все още на достъпна цена и предлага висококачествено обслужване и луксозни условия за почивка. Марса Матрух е на брега на Средиземно море и разполага с всички дадености за една пълноценна почивка, която ще ви зареди с положителни емоции и наслада от преживяното. Затова способстват природните дадености – широка плажна ивица с фин бял пясък, живопосни брегове, мек климат и бистра, топла вода. Заливът е защитен от естествен вълнолом, образувайки лагуна, която впечатлява с естествената си красота и непокътнатост. Тук подбрахме един от най-добрите хотели – Carlos Beau Rivage Matrouh 5*, който ще се погрижи за перфектната ваканция. Заповядайте в Египет – непознат и такъв, какъвто ще ви заплени.

Подробна програма
1 ден София → Истанбул →
В 21:25 ч полет TK 1030 от София. Кацане в Истанбул в 23:50 ч.
2 ден. Истанбул → Кайро (закуска, обяд)
В 01:30 ч. полет TK 692 от Истанбул. Кацане в Кайро в 02:40 ч. Уреждане на документи и виза за влизане в Египет. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотела при възможност.
Кайро е столицата на Египет и „Майка на градовете“. Тук ще се сблъскате с различни култури, различни етноси, различни вери, редом съжителстват лъскави офис сгради и къщурки от кал. Съкровището на Ориента впечатлява с многообразието и естественото си богарство, наследство от великото минало на Египет.
Днес предстои посещение на Пирамидите на Гиза и Сфинкса.
Обяд в местен ресторант.
3 ден. Марса Матрух (All Inclusive)
Отпътуване за Марса Матрух. Пристигане в средиземноморския курорт. Настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.
4 ден. Марса Матрух (All Inclusive)
Свободно време за почивка.
5 ден. Марса Матрух - Сива (All Inclusive)
Свободно време за почивка или по желание – екскурзия до Сива. Най-големият оазис в Сахара се намира на 330 км южно от курорта, където ще можете да се насладите на прохладните води в извора на Клеопатра и да посетите храма Амон, построен от Александър Велики и Габал Ел Мавта, наричана още Планината на мъртвите или Гробницата на крокодила. Освен това ще можете да се насладите и на сафари с джипове в пустинята.
Връщане в курорта.
6 ден. Марса Матрух (All Inclusive)
Свободно време за почивка.
7 ден. Марса Матрух (All Inclusive)
Свободно време за почивка.
8 ден. Марса Матрух – Кайро (All Inclusive)
Закуска. Свободно време за почивка. Напускане на хотел и трансфер до Кайро.
9 ден Кайро → Истанбул → София
Излитане от Кайро с полет TK 693 в 03:35 ч. Кацане в Истанбул в 06:55 ч. Излитане с TK 1027 в 08:45 ч. и пристигане в София в 09:00 ч.

28.12.2021 – 05.01.2022
в двойна стая 1298 €

хотели:
Кайро Radisson Blu Hotel 5* или подобен
Марса Матрух Carlos Beau Rivage Hotel 5*

Условия
Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 900 лв.
Доплащане до 30 дни преди заминаване
Анулации и неустойки:
До 96 дни преди заминаване – без неустойка
От 95 до 56 дни преди заминаване – 50 лв. неустойка
От 55 ден до 40 ден преди заминаване в размер на 300 лв.
От 40 дни до датата на заминаване – пълния размер на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.
Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 4
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване.
При недостигнат минимален брой от 4 туристи, но не по-малко от 2 туристи се доплащат – 130 лв;
Визов режим:
За български граждани се изисква виза за посещение на Египет.
Медицински изисквания:
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
Примерно полетно разписание от София:
TK1030 София, Т2 – Истанбул 21:25 – 23:50
TK 0692 Истанбул – Кайро 01:30 – 02:40+1
TK0693 Кайро – Истанбул 03:35 – 06:55
TK1027 Истанбул – София 08:45 – 09:00
Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
За записали се 40 и по-малко дни преди отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.
Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,65 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Египет.
Информация
Цената включва:
Самолетни билети София – Истанбул – Кайро - Истанбул - София с редовен полет на Турски
авиолинии ТК, включени летищни такси, багаж 32 кг и ръчен 8 кг;
Всички трансфери по програмата и транспорт по маршрута;
7 нощувки: 1 в Кайро и 6 в Марса Матрух;
1 закускa, 1 обяда, 6 вечери;
Посещение на пирамидите и Сфинкса;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от агенцията
Допълнително се заплащат:
Екскурзия до оазиса Сива: 150 евро/ 294 лв.
Цената не включва:
Виза за Египет – 27 евро (заплаща се на място на летището в Кайро);
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 100,000 щ.д. и COVID-19 покритие на ЗАД „МОНДИАЛ“ - 33.30 лв. Лица над 65 години запалащат 84.60 лв.
екскурзия до оазиса Сива: 150 евро/ 294 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради Covid-19
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Египет е позната и любима дестинация на много българи, а пазарът е наситен с предложения – от обиколни турове, комбинации на почивка с круиз, луксозни почивки в курортите по бреговете на Червено море... Затова ние решихме да предложим една сравнително непозната и все още неразработена дестинация в Египет, която тепърва ще става модерна, но до тогава е все още на достъпна цена и предлага висококачествено обслужване и луксозни условия за почивка. Марса Матрух е на брега на Средиземно море и разполага с всички дадености за една пълноценна почивка, която ще ви зареди с положителни емоции и наслада от преживяното. Затова способстват природните дадености – широка плажна ивица с фин бял пясък, живопосни брегове, мек климат и бистра, топла вода. Заливът е защитен от естествен вълнолом, образувайки лагуна, която впечатлява с естествената си красота и непокътнатост. Тук подбрахме един от най-добрите хотели – Carlos Beau Rivage Matrouh 5*, който ще се погрижи за перфектната ваканция. Заповядайте в Египет – непознат и такъв, какъвто ще ви заплени.
Facebook Youtube Instagram