Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Дивата Кения - сафари и all inclusive почивка

Дивата Кения - сафари и почивка
Найроби, Кения
Препоръчано
10 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София, Доха, Найроби, Масай Мара, Найваша, Найроби, Диани, Найроби, Доха, София
от 5829
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Сафарито в Кения е мечта на всички любители на природата, дивите животни и самобитната африканска култура. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари – резерватите Масай Мара и Найваша. Програмата предлага богат сафари маршрут в националните паркове на Кения, отлично настаняване в лоджове и спиращи дъха гледки към исполина Килиманджаро. В безспорния диамант – резерватът Масай Мара - един от трите най-популярни резервата в цял свят, заедно със Серенгети и Нгоронгоро, Ви очаква Голямата петорка на Африка – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Тук животинският свят е изключително разнообразен – над 80 вида млекопитаещи живеят или мигрират през резервата – зебри, газели на Томпсън, антилопи Гну, орикси, импали, биволи и др. Ловците тук са лъвове, гепарди, хиени, чакали и крокодили, дебнещи в реките за непредпазливи тревопасни, а птичият свят наброява над 450 вида птици, от които на най-голям интерес се радват щрауси, лешояди, орли, марабу, кенийски яребици и др. Езерото Найваша е второто най-голямо сладководно езеро в Кения, в което се наблюдава изключително разнообразие от риби, водни птици – 350 вида. Интерес будят пеликаните и кормораните, сернистожълтото канарче, големия гмурец, черната чапла, сивата сврачка и много други. Водите на Найваша привличат по бреговете огромно разнообразие от диви животни, така че ще видите – стада жирафи, водни биволи, зебри, водни козли, антилопи, газели, лъвове, маймуни, мангусти, видри, леопарди и, разбира се, хипопотами.
Но освен богатство на дивата флора и фауна, Кения предлага и прекрасни възможности за почивка, затова сме предвидили няколко дни наслаждение на брега на индийския океан!
Кения очаква своите откриватели, които да се вплюбат в Африка и уникалния ѝ свят.

1 ден     София →  Доха →  
Полет QR 228 от София в 12:50 ч. Кацане в Доха  в 18:30 ч.
2 ден       →  Найроби – Масай Мара  (обяд, вечеря)
Излитане от Катар с полет QR 1335 в 01:45 ч.  Пристигане в столицата на Кения Найроби в 07:20 ч.
Найроби е най-големият град в Кения, а името му идва от „хладка вода“ - така, както се казва и реката, която пресича селището. Основан е през 1899 година от британски колонизатори в ролята на железопътно депо по линия Уганда – Кения. През колониалния период тук е център на търговията с кафе, чай и сизал. Градът се разраства изключително бързо и през 1907 година става столица за сметка на Момбаса.
Веднага след кацане и уреждане на формалностите, се отправяте към Масай Мара.
Резерватът Масай Мара е основан през 1948 година,  а придобива статут на резерват през 1961 година. Намира се на около 270 километра от столицата и е до границата на Кения с Танзания. Площта му е 1519 кв.км.и е естествено придължение на долината Серенгети.  Територията му представлява савани и ниски, заоблени хълмове, крайречни гори, които са дом на 80 вида бозайници. Тук е и най-вероятно да се види Голямата петорка на Африка – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Всяка година през юли и август Голямата миграция изпълва Масай Мара с над 1,3 милиона диви животни.
Настаняване в лоджа. Обяд. Кратка почивка и следобедно сафари, за да се насладите на гледката на лъвове, чакали, леопарди, хиени, гепарди, биволи, стада жирафи, слонове, черни носорози и гнута. Връщане в лоджа за вечеря и нощувка.  
3 ден    Масай Мара    (закуска, обяд, вечеря)
Ранна закуска в лоджа и отправяне за целодневно сафари на територията на резервата Масай Мара.    Така че заредете камерите и се пригответе да уловите Голямата петорка в кадър. Пътуването е с удобни джипове 4x4 с повдигащ се покрив, така че да имате възможност да се показвате и да правите перфектни снимки. Обядът Ви е опакован и ще му се насладите на пикник в открита савана. А ако сте избрали за пътувате през юли или август, ще станете свидетели на Осмото чудо на света – масовата миграция на диви животни. Връщане в лоджа за вечеря и нощувка.
4 ден    Масай Мара – езерото Найваша  (закуска, обяд, вечеря)
Ранна закуска и напускане на лоджа. Сафари по изгрев слънце, когато галещите лъчи на слънцето нежно докосват саваната, за да я събудят за още един изпълнен с приключения и преживявания ден. Сух пакет обяд. Пътуването продължава към езерото Найваша, където пък ще прехвърлите на лодка, за да станете свидетели на хипопотами, разхлаждащи се в калта, на птиците, които търсят храна и много други. Следва посещение и пешеходна разхода из остров Кресцент по време, на която ще имате възможност от съвсем близо да видите масайски жирафи, водни биволи, антилопи гну, газели и др.  
Настаняване в лоджа,  вечеря и нощувка.
5 ден    Езерото Найваша – Найроби   →  Диани (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за столицата Найроби, за да се отправите към брега, миещ се във водите на Индийския океан за една напълно заслужена и качествена почивка в курорта „Baobab Beach Resort & Spa” 4* или подобен. Пристигане на летище Укунда и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.
Хотел „Baobab Beach Resort & Spa” се намира на световноизвестния плаж Диани сред 80 акра тропически градини и изглед към Индийския океан. Живописното му разположение на коралов нос, разкрива невероятна гледка и живописно преживяване, за което спомагат над 500 метра златна, пясъчна ивица. Самият „Baobab Beach Resort & Spa”е известен като водещ ол-инклузив курорт в Кения и с образцово ниво на обслужване и внимание към детайла.
6 ден    Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.
7 ден    Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.
8 ден   Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.
9 ден   Диани бийч  →  Найроби (all inclusive)
Закуска. Свободно време. Следобед трансфер до летище Укунда. Директен полет до Найроби.
10 ден   Найроби   →  Доха  →  София
Полет QR 1342 от Найроби. Кацане в Доха в 06:40 ч. Полет от Катар в 07:45 с полет QR 227 и пристигане в София в 12:40 ч.

Условия
Условия за записване и плащане:
 • Депозит при записване в размер на 20% от пакетната цена и пълната стойност на самолетните билети;;
 • Доплащане – до 69 дни преди отпътуване;
Анулации и неустойки:
 • До 96 дни преди заминаване – без неустойка
 • От 95 до 56 дни преди заминаване – 50 лв. неустойка
 • От 55 ден до 31 ден преди заминаване в размер на 300 лв.
 • От 31 дни до датата на заминаване – пълния размер на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.
 • Анулацията на самолетните билети се извършва спрямо условията на съответната, приложена тарифа на авиокомпанията.
Анулации и възстановяване на суми:
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
 • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Необходими документи:
 • Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници;
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: няма
Визов режим:
За български граждани се изисква виза за посещение на Кения.
Медицински изисквания:
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус/ джип
Примерно полетно разписание от София:
QR 228 София, Т2 – Доха 12:50 – 18:30
QR 1335 Доха – Найроби 01:45 – 07:20
Найроби – Укунда
Укунда – Найроби
QR 1342 Найроби – Доха 01:25 – 06:40
QR 227 Доха – София 07:45 – 12:40
Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,80 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Кения.
Информация
Период 2 души 3 души 4 души 5 души 6души
02 януари - 31 март 6045 лв 5747 лв. 5598 лв. 5506 лв. 5449 лв.
1 април - 30 юни 5829 лв. 5529 лв. 5378 лв. 5288 лв 5227 лв.
1 юли - 15 октомври 6719 лв. 6388 лв. 6223 лв. 6123 лв. 6058 лв.
16 октомври - 23 декември 6045 лв. 5747 лв. 5598 лв. 5506 лв. 5449 лв.
23 декевмри - 31 януари 6719 лв. 6388 лв. 6223 лв. 6123 лв. 6058 лв.

населено място брой нощувки хотел
Масай Мара 2 н Mara Sopa 3* или подобен
Найваша Naivasha Kongoni Lodge 3*или подобен
Диани Бийч Baobab Beach Resort & Spa 4+* или подобен

Пакетната цена включва:
 • Самолетни билети София – Доха - Найроби - Доха - София с редовен полет на Катарски авиолинии, включени летищни такси, багаж 2*23 кг и ръчен 7 кг. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация;
 • Самолетни билети Найроби – Укунда – Найроби с включени летищни такси, багаж 23 кг и 10 кг ръчен. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация;
 • 2 нощувки със закуски, обеди и вечери в хотели/ лоджове в Масай Мара;
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел/ лодж в Найваша;
 • 4 нощувки на база All Inclusive в хотел „Baobab Beach Resort & Spa”4+* или подобен;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Пътуване между населените места с джипове 4х4 / миниванове 4x4 с опитен шофьор-екскурзовод;
 • Всички описани сафарита, входни такси за националните паркове и резервати, разрешителни за шофьора, джипа и държавни такси,
 • По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
Допълнително се заплаща:
 • Виза за Кения – 55 щ.д.
 • Такса обслужване на местните шофьори – 80 лв.
Цената не включва:
 • Сафари с балон над Масай Мара - около 900 лв.Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация;
 • Допълнителни услуги в лоджовете – бакшиши, напитки, телефон, пране и други лични разходи;
 • Доброволна застраховка „Flying Doctor” ( транспортиране с хеликоптер до най-близката болница) – 50 лв.
 • Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
 • Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради Covid-19
 • Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.
Сафарито в Кения е мечта на всички любители на природата, дивите животни и самобитната африканска култура. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари – резерватите Масай Мара и Найваша. Програмата предлага богат сафари маршрут в националните паркове на Кения, отлично настаняване в лоджове и спиращи дъха гледки към исполина Килиманджаро. В безспорния диамант – резерватът Масай Мара - един от трите най-популярни резервата в цял свят, заедно със Серенгети и Нгоронгоро, Ви очаква Голямата петорка на Африка – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Тук животинският свят е изключително разнообразен – над 80 вида млекопитаещи живеят или мигрират през резервата – зебри, газели на Томпсън, антилопи Гну, орикси, импали, биволи и др. Ловците тук са лъвове, гепарди, хиени, чакали и крокодили, дебнещи в реките за непредпазливи тревопасни, а птичият свят наброява над 450 вида птици, от които на най-голям интерес се радват щрауси, лешояди, орли, марабу, кенийски яребици и др. Езерото Найваша е второто най-голямо сладководно езеро в Кения, в което се наблюдава изключително разнообразие от риби, водни птици – 350 вида. Интерес будят пеликаните и кормораните, сернистожълтото канарче, големия гмурец, черната чапла, сивата сврачка и много други. Водите на Найваша привличат по бреговете огромно разнообразие от диви животни, така че ще видите – стада жирафи, водни биволи, зебри, водни козли, антилопи, газели, лъвове, маймуни, мангусти, видри, леопарди и, разбира се, хипопотами.
Но освен богатство на дивата флора и фауна, Кения предлага и прекрасни възможности за почивка, затова сме предвидили няколко дни наслаждение на брега на индийския океан!
Кения очаква своите откриватели, които да се вплюбат в Африка и уникалния ѝ свят.
Facebook Youtube Instagram