Вашата оценка 4.5 от 2 гласа

Кения

Кения - От двете страни на екватора
Найроби, Кения
Ранно записване до 15 август 2019
9 дни / 6 нощувки

Транспорт
Самолет

Маршрут
София - Доха - Найроби - Суийтуотърс - Абърдеър - езерото Накуру - Масай Мара - Найроби - Доха - София


Дати на отпътуване
16 Юни

от 4962
лв./човек
Програма
Цени
Дестинация
Кения е едва сред 13-те страни в света, през които минава екваторът, и предлага някои от най-впечатляващите пейзажи и дива природа на земята. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари. Със заснежените върхове на планината Кения като фон, Вашето сафари ще бъде колкото красиво, толкова и разнообразно - ще имате възможност да посетите в един и същи ден както Северното, така и Южното полукълбо.
Започваме от подножието на планината Кения, около която има няколко растителни пояса, а централната ѝ част е превърната в национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Тук се срещат уникални растителни и животински видове, приспособили се към големите температурни амплитуди. Резерватът „Суитуотърс“ предлага безопасно убежище на спасени от конфликти шимпанзета, тук е и най-големият резерват за черни носорози в Източна Африка. Продължаваме към горите Абърдеър, където хребети и речни долини добавят към красотата на планинските пейзажи, а дивите животните лесно се виждат по време на сафари. Спускаме се към долината на Големия разлом и езерото Найваша – птичият рай. Ако имате късмет, може да видите фламинго и бял носорог. Сафарито завършва в Масай Мара – един от най-големите природни резервати в света.


16.06.2020-вт 1 ден София →
В 22:30 полет QR 226 от София за Доха.

17.06.2020-ср 2 ден Доха → Найроби
В 03:20 пристигане в Доха. В 08:15 полет QR 1335 от Доха, пристигане в Найроби в 13:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

18.06.2020-чт 3 ден Найроби – Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (330км/5ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Тук се срещат видове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака, за да се храни). Вечеря и нощувка.

19.06.2020-пт 4 ден Суийтуотърс – Абърдеър (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Връщане в лоджа за закуска. Тръгване за Абърдеър (90км/2ч). Планинската верига Абърдеър започва от Найроби, простира се на 160 км. до най-източната част на Големия разлом, а най-високата ѝ част е 3998 м. Абърдеър е национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Територията на парка съществува на картите от 1953 г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия докато е на сафари тук. Целогодишно климатът е влажен, а природата е омагьосваща – красиви водопади, древни гори, леденостудени потоци и блатисти местности ‒ дом на застрашения от изчезване черен носорог. Много от видовете не се срещат другаде. Тук може да се видят 52 от общо 67 вида редки животни, които обитават африканските тропически планини като антилопата бонго, гигантското африканско диво прасе, африканската златна котка, има редки птици и влечуги. Павианът и маймуните колобус и сайкс също обитават тези места. Има хиени, биволи, слонове и гепарди, които излизат на лов вечер. Пътят, по който минаваме, е разположен на 3350 м. и ще видим странни растения – мутанти, характерни само за тези места. Пристигане за обяд в Outspan Hotel. Трансфер и настаняване в историческия Treetops Lodge, който всъщност е наколен хотел. Treetops е известен с това, че „за първи път в историята на света, младо момиче се изкачва на едно дърво един ден като принцеса, и след това, което тя описва като най-вълнуващо преживяване, слиза от дървото на следващия ден като кралица“ - Джим Корбет. Именно тук, принцеса Елизабет се изкачва на 05.02 и слиза на следващия ден като Нейно Величество кралица Елизабет II. Сафарито тук е необикновено – дивите животни се наблюдават от терасата на лоджа. Вечеря и нощувка.

20.06.2020-сб 5 ден Абърдеър – езерото Найваша (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (200км/3ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Минаване покрай Маунт Лонгонот ‒ кратер на спящ вулкан, обграден от вулканич-ни каньони. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

21.06.2020-нд 6 ден езерото Найваша – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/6 ч). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

22.06.2020-пн 7 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Предлага се и опция – целодневно сафари с пакетиран обяд, за да видите максимален брой животни (без доплащане). *По желание, с доплащане – допълнителни мероприятия: среща с местните племена, разходка с балон и др. Вечеря и нощувка.

23.06.2020-вт 8 ден Масай Мара – Найроби (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите. Последно сафари и отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Пристигане в ранния следобед. Кратка обиколка на Найроби, спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град, последни покупки. Вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището.

24.06.2020-ср 9 ден Найроби → Доха → София
В 00:35 ч. полет QR 1342 от Найроби, пристигане в Доха в 06:35 ч. Обиколка на Доха.
В 15:50 ч. полет QR 225 от Найроби, пристигане в София в 21:00 ч.
група 16.06.2020 – 24.06.2020
в двойна стая в единична стая в тройна стая дете 7-12 г. с 2-ма възрастни
2537 € / 4962 лв. 2746 € / 5371 лв. 2497 € / 4883 лв. 2145 € / 4196 лв.

хотели

17.06 – 18.06 Найроби Nairobi Safari Club
18.06 – 19.06 Суийтуотърс Sweetwaters Tented Camp
19.06 – 20.06 Абърдеър Treetops Lodge – Tree Hotel
20.06 – 21.06 Накуру Lake Nakuru Sopa Lodge
21.06 – 23.06 Масай Мара Mara Simba Lodge

Цените включват:
Самолетни билети София – Доха – Найроби – Доха – София с включени летищни такси и багаж до 30 кг.;
6 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*,
1 нощувка със закуска в деня на пристигане,
5 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
1 вечеря в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване,
Трансфери при пристигане и отпътуване,
Пътуване между населените места с джипове 4х4,
Всички описани сафарита,
Всички входни такси за националните паркове и резервати,
Всички разрешителни за шофьора и джипа,
Всички държавни такси,
Опитен шофьор-екскурзовод,
По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
Обиколка на Доха на връщане от Найроби,
Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.
Водач-преводач от фирмата.

Допълнително се заплащат:
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 27 лв.
Такса обслужване на местните шофьори – 60 лв.
По желание, сафари с балон над Масай Мара, заплаща се с доплащането – 840 лв. (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат);
По желание, застраховка „Flying Doctor”, заплаща се с доплащането – 44 лв. (осигурява транспортиране с хеликоптер до най-близката болница);
По желание, застраховка „Отмяна на пътуването” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора;

Цената не включва:
Виза за Кения – 50 щ.д. (заплаща се на летището при пристигане)

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 16.03.2020 или до изчерпване на местата.
При записване – данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 24.12.2020) и 2 свободни страници, 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см., данни за визовия формуляр и аванс 2000 лв.
До 10.04.2020 – пълно плащане.

Визов режим:
Пътуващите за Кения български граждани се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната.

Медицински изисквания:
При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини. Препоръчителни са характерните ваксини за държавите от Източна Африка (жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария).

Минимален брой участници:
14
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 22.05.2020.
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 11 – доплащане 212 лв.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,70 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преичислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 65 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 17.03.2020)
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 12.04.2020)
- от 64 до 45 дни се удържат 80% от общата цена (до 02.05.2020)
- под 44 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 03.05.2020)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Програма

Кения е едва сред 13-те страни в света, през които минава екваторът, и предлага някои от най-впечатляващите пейзажи и дива природа на земята. Това пътешествие ще Ви отведе в най-известните зони за сафари. Със заснежените върхове на планината Кения като фон, Вашето сафари ще бъде колкото красиво, толкова и разнообразно - ще имате възможност да посетите в един и същи ден както Северното, така и Южното полукълбо.
Започваме от подножието на планината Кения, около която има няколко растителни пояса, а централната ѝ част е превърната в национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Тук се срещат уникални растителни и животински видове, приспособили се към големите температурни амплитуди. Резерватът „Суитуотърс“ предлага безопасно убежище на спасени от конфликти шимпанзета, тук е и най-големият резерват за черни носорози в Източна Африка. Продължаваме към горите Абърдеър, където хребети и речни долини добавят към красотата на планинските пейзажи, а дивите животните лесно се виждат по време на сафари. Спускаме се към долината на Големия разлом и езерото Найваша – птичият рай. Ако имате късмет, може да видите фламинго и бял носорог. Сафарито завършва в Масай Мара – един от най-големите природни резервати в света.


16.06.2020-вт 1 ден София →
В 22:30 полет QR 226 от София за Доха.

17.06.2020-ср 2 ден Доха → Найроби
В 03:20 пристигане в Доха. В 08:15 полет QR 1335 от Доха, пристигане в Найроби в 13:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

18.06.2020-чт 3 ден Найроби – Суийтуотърс (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планината Кения и Суийтуотърс (330км/5ч). При Нанюки прекосяваме екватора, който разделя Кения почти през средата. Тук може да се снимате стъпили с едния крак в северното, с другия – в южното полукълбо. Докато сме на екватора и над главите ни грее ярко слънце, пред нас е покритата със сняг планина Кения – невероятна гледка в тропиците. Пристигане и настаняване в лоджа. Обяд. Следобед излизаме на сафари. Ще видим черния носорог Морани и ще посетим приюта за шимпанзета. Резерватът Суийтуотърс е разположен на екватора, на 1810 м., в подножието на планината Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тук е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конфликти в района на големите езера. В момента в резервата живеят 35 шимпанзета, за които се полага 24-часова ветеринарна грижа. Те имат определени часове за хранене, прекарват времето си през деня в проучване, катерене, общуване и разходки, а през нощта се връщат в закритите си заграждения. Когато са готови, шимпанзетата се въвеждат в една от двете големи групи, които живеят в резервата, разделен от река Уасо Ниеро. Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода; лъвове; леопарди; жирафи; зебри; камили; кози и др. Тук се срещат видове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака, за да се храни). Вечеря и нощувка.

19.06.2020-пт 4 ден Суийтуотърс – Абърдеър (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Връщане в лоджа за закуска. Тръгване за Абърдеър (90км/2ч). Планинската верига Абърдеър започва от Найроби, простира се на 160 км. до най-източната част на Големия разлом, а най-високата ѝ част е 3998 м. Абърдеър е национален парк под закрилата на ЮНЕСКО. Територията на парка съществува на картите от 1953 г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия докато е на сафари тук. Целогодишно климатът е влажен, а природата е омагьосваща – красиви водопади, древни гори, леденостудени потоци и блатисти местности ‒ дом на застрашения от изчезване черен носорог. Много от видовете не се срещат другаде. Тук може да се видят 52 от общо 67 вида редки животни, които обитават африканските тропически планини като антилопата бонго, гигантското африканско диво прасе, африканската златна котка, има редки птици и влечуги. Павианът и маймуните колобус и сайкс също обитават тези места. Има хиени, биволи, слонове и гепарди, които излизат на лов вечер. Пътят, по който минаваме, е разположен на 3350 м. и ще видим странни растения – мутанти, характерни само за тези места. Пристигане за обяд в Outspan Hotel. Трансфер и настаняване в историческия Treetops Lodge, който всъщност е наколен хотел. Treetops е известен с това, че „за първи път в историята на света, младо момиче се изкачва на едно дърво един ден като принцеса, и след това, което тя описва като най-вълнуващо преживяване, слиза от дървото на следващия ден като кралица“ - Джим Корбет. Именно тук, принцеса Елизабет се изкачва на 05.02 и слиза на следващия ден като Нейно Величество кралица Елизабет II. Сафарито тук е необикновено – дивите животни се наблюдават от терасата на лоджа. Вечеря и нощувка.

20.06.2020-сб 5 ден Абърдеър – езерото Найваша (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към долината на езерата (200км/3ч), разположена около Големият разлом, видим от Луната. Този природен феномен е едно от геологическите чудеса на планетата ни и представлява огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира от Сирия в Югоза-падна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Най-красивата ѝ част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни. Минаване покрай Маунт Лонгонот ‒ кратер на спящ вулкан, обграден от вулканич-ни каньони. Кратък престой на красивия водопад Томсън. Пристигане за обяд в лоджа на езерото Накуру ‒ рай за любителите на птици. Срещат се около 450 вида, сред които фламинго, корморани, пеликани, сини рибарчета, щъркели, орли и други птици, хранещи се с риба. Ако имаме късмет, ще наблюдаваме уникален спектакъл, изпъстрен с феерия от багри ‒ стотици фламинго, които като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Екологичното разнообразие е огромно – има 56 вида бозайници, включително редкия бял носорог, хипопотами, павиани, глигани, диви прасета, зебри, биволи, застрашения Ротшилдски жираф и др. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види гепард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце, има и няколко огромни лъва. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

21.06.2020-нд 6 ден езерото Найваша – Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Масай Мара (330 км/6 ч). Пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара ‒ най-големият резерват в Африка с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината стотици хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и други животни. Голяма част от тях стават жертва на лъвове, хиени и крокодили. В късния следобед – сафари. Вечеря и нощувка.

22.06.2020-пн 7 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта сафари. Късна закуска. Почивка. Обяд. В късния следобед – отново сафари. Предлага се и опция – целодневно сафари с пакетиран обяд, за да видите максимален брой животни (без доплащане). *По желание, с доплащане – допълнителни мероприятия: среща с местните племена, разходка с балон и др. Вечеря и нощувка.

23.06.2020-вт 8 ден Масай Мара – Найроби (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите. Последно сафари и отпътуване за Найроби (280 км/5ч). Пристигане в ранния следобед. Кратка обиколка на Найроби, спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град, последни покупки. Вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "дава". Трансфер до летището.

24.06.2020-ср 9 ден Найроби → Доха → София
В 00:35 ч. полет QR 1342 от Найроби, пристигане в Доха в 06:35 ч. Обиколка на Доха.
В 15:50 ч. полет QR 225 от Найроби, пристигане в София в 21:00 ч.
група 16.06.2020 – 24.06.2020
в двойна стая в единична стая в тройна стая дете 7-12 г. с 2-ма възрастни
2537 € / 4962 лв. 2746 € / 5371 лв. 2497 € / 4883 лв. 2145 € / 4196 лв.

хотели

17.06 – 18.06 Найроби Nairobi Safari Club
18.06 – 19.06 Суийтуотърс Sweetwaters Tented Camp
19.06 – 20.06 Абърдеър Treetops Lodge – Tree Hotel
20.06 – 21.06 Накуру Lake Nakuru Sopa Lodge
21.06 – 23.06 Масай Мара Mara Simba Lodge

Цените включват:
Самолетни билети София – Доха – Найроби – Доха – София с включени летищни такси и багаж до 30 кг.;
6 нощувки в хотели и лоджове 4*/5*,
1 нощувка със закуска в деня на пристигане,
5 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) в дните на сафари,
1 вечеря в ресторант „Карнивор“ в деня на отпътуване,
Трансфери при пристигане и отпътуване,
Пътуване между населените места с джипове 4х4,
Всички описани сафарита,
Всички входни такси за националните паркове и резервати,
Всички разрешителни за шофьора и джипа,
Всички държавни такси,
Опитен шофьор-екскурзовод,
По 1 бутилка вода на човек всеки ден,
Обиколка на Доха на връщане от Найроби,
Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.
Водач-преводач от фирмата.

Допълнително се заплащат:
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 27 лв.
Такса обслужване на местните шофьори – 60 лв.
По желание, сафари с балон над Масай Мара, заплаща се с доплащането – 840 лв. (включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета – шампанско, английска закуска в буша и сертификат);
По желание, застраховка „Flying Doctor”, заплаща се с доплащането – 44 лв. (осигурява транспортиране с хеликоптер до най-близката болница);
По желание, застраховка „Отмяна на пътуването” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора;

Цената не включва:
Виза за Кения – 50 щ.д. (заплаща се на летището при пристигане)

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 16.03.2020 или до изчерпване на местата.
При записване – данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 24.12.2020) и 2 свободни страници, 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см., данни за визовия формуляр и аванс 2000 лв.
До 10.04.2020 – пълно плащане.

Визов режим:
Пътуващите за Кения български граждани се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната.

Медицински изисквания:
При влизане в страната от европейските държави не се изисква документ за задължителни ваксини. Препоръчителни са характерните ваксини за държавите от Източна Африка (жълта треска, коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария).

Минимален брой участници:
14
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 22.05.2020.
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 11 – доплащане 212 лв.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,70 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преичислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 65 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 17.03.2020)
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 12.04.2020)
- от 64 до 45 дни се удържат 80% от общата цена (до 02.05.2020)
- под 44 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 03.05.2020)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Цени

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен в тройна стая Дете (2-11.99) на допълнително легло
16.06.2020 г. 4962 лв. 5371 лв. 4883 лв. 4196 лв.

  • Пълно плащане до 2020-04-10
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • Депозит: 2000 лв..
  • Второ плащане 100 %.
  • Второ плащане до: 10.04.2020 .
  • Транспортна фирма Qatar Airways.