Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия до Китай - Векове и столици - включва посещение на Теракотената армия

Китай - Векове и столици
Пекин, Китай
от 20.05
-100 лв.
12 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Доха - Пекин - Сиан – Лоян – Лунмън – Шаолин – Джънджоу – Суджоу - Шанхай - Доха - София
от 3872 лв.
от 3772
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Екскурзия до Китай с която ще се докоснете до удивителния и самобитен свят на Китай, където се обединяват хилядолетното минало, поразителното настояще и секващото дъха бъдеще. Ще видите някои от най-големите достижения на великата страна: столицата Пекин – град с древни паметници, в които е отразена историята на формирането на съвременния облик на Поднебесната; Великата китайска стена – най-грандиозното творение от древността, Сиан – люлка на китайската цивилизация и дом на най-важното археологическо откритие на 20 век – Теракотената армия, пещерите Лунмън – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века. Ще надникнете в тайните на Шаолинското конгфу и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Ще се разходите из прекрасните градини на Суджоу, наречени класически и превърнали се в еталон за архитектурно-парков ансамбъл. Пътешествието ще завърши в Шанхай – „главата на китайския дракон“, гордостта на Китай.

Подробна програма
1 ден София →
В 13:00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч.

2 ден → Доха → Пекин (вечеря)
В 02:10 ч. полет QR 892 от Доха. В 14:55 ч. кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“, представляващ богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

4 ден Пекин – Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиденция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглият Олтар на небето, е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. В 17:08 ч. отпътуване с влака стрела, пристигане в Сиан в 22:37 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

5 ден Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града и шедьовър на будистката архитектура. Построена е през 652 г. по желание на император Гао-дзун, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) - най-сензационното откритие от 70-те години на миналия век. Досега са разкопани над 8000 фигури в естествен ръст на войни: генeрали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски – истинско произведение на изкуството отпреди 2200 години. Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Цин Шъхуан е първият китайски император, обединил княжествата на Воюващите царства в империя (управлявал e между 246‒210 г. пр.Хр.) Най-удивителен е факта, че за да избегне човешки жертвоприношения, император Цин за първи първи път замества живи хора – войници и императорски служители, с теракотени фигури. Дотогава владетелите на династиите Шанг и Джоу винаги са погребвали живи хора заедно с починалия владетел. Лицата на всичките фигури са различни, изработването им е отнело около 40 години, върху всяка има печат с името на човека, който я е произвел, а в изграждането ѝ са участвали повече от 720 000 строители. *По желание посещение на „Танг шоу“ ‒ пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.

6 ден Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу (закуска, вечеря)
Закуска. В 09:25 ч. отпътуване с влака-стрела, в 11:02 ч. пристигане в Лоян – друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин, разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Шаолин е легенда, популяризирана от киноиндустрията чрез много филми, свързани с манастира. Ще наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Следва посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Джънджоу – Суджоу (закуска, вечеря)
Закуска. В 09:02 ч. отпътуване с влака-стрела, 13:42 ч. пристигане в Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощна обиколка на новия град Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.

27.05.2019-пн. 8 Суджоу (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 години по време на династията Сонг. Построена е през 12-ти век за почивка и усамотение. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал (ЮНЕСКО) – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през VI век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със северен Китай. Най-старата част на канала е от V век пр.Хр., но различните участъци от него били съединени през VI век по време на династията Суй (581-618). Между 1271-1633 различни династии достроявали канала, като променили посоката му, за да снабдява с вода столицата Пекин. Общата дължина на канала е 1776 км. и се простира от Ханджоу до Пекин. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Нощувка.

28.05.2019-вт. 9 ден Суджоу – Шанхай (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване от Суджоу. След около 2 часа пристигане в Шанхай. Наричат Шанхай „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотела. Свободно време. *По желание посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

29.05.2019-ср. 10 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Посещение на старинния квартал Чайнатаун с китни 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко на достъпни цени - свободно време. Посещение на фабрика за коприна – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 години и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Разходка по улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ― пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти и крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Вечеря. Връщане в хотела. *По желание разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

30.05.2019-чт. 11 ден Шанхай → (закуска, вечеря)
Закуска. Шанхай е разделен на две части: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Днес ще разгледаме модерния Шанхай – свободната икономическа зона Пудун: моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу и ще имате възможност за посетите: Океанариума – един от най-големите в света, с най-дългият тунел под водата (155 м), откъдето ще наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15000 обитатели от различни райони на Световния океан и Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50 ч.

31.05.2019-пт. 12 ден → Доха → София
В 05:00 ч. кацане в Доха. В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:00 ч.

Програма

Екскурзия до Китай с която ще се докоснете до удивителния и самобитен свят на Китай, където се обединяват хилядолетното минало, поразителното настояще и секващото дъха бъдеще. Ще видите някои от най-големите достижения на великата страна: столицата Пекин – град с древни паметници, в които е отразена историята на формирането на съвременния облик на Поднебесната; Великата китайска стена – най-грандиозното творение от древността, Сиан – люлка на китайската цивилизация и дом на най-важното археологическо откритие на 20 век – Теракотената армия, пещерите Лунмън – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века. Ще надникнете в тайните на Шаолинското конгфу и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Ще се разходите из прекрасните градини на Суджоу, наречени класически и превърнали се в еталон за архитектурно-парков ансамбъл. Пътешествието ще завърши в Шанхай – „главата на китайския дракон“, гордостта на Китай.

Подробна програма
1 ден София →
В 13:00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч.

2 ден → Доха → Пекин (вечеря)
В 02:10 ч. полет QR 892 от Доха. В 14:55 ч. кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“, представляващ богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

4 ден Пекин – Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиденция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглият Олтар на небето, е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. В 17:08 ч. отпътуване с влака стрела, пристигане в Сиан в 22:37 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

5 ден Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града и шедьовър на будистката архитектура. Построена е през 652 г. по желание на император Гао-дзун, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) - най-сензационното откритие от 70-те години на миналия век. Досега са разкопани над 8000 фигури в естествен ръст на войни: генeрали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски – истинско произведение на изкуството отпреди 2200 години. Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Цин Шъхуан е първият китайски император, обединил княжествата на Воюващите царства в империя (управлявал e между 246‒210 г. пр.Хр.) Най-удивителен е факта, че за да избегне човешки жертвоприношения, император Цин за първи първи път замества живи хора – войници и императорски служители, с теракотени фигури. Дотогава владетелите на династиите Шанг и Джоу винаги са погребвали живи хора заедно с починалия владетел. Лицата на всичките фигури са различни, изработването им е отнело около 40 години, върху всяка има печат с името на човека, който я е произвел, а в изграждането ѝ са участвали повече от 720 000 строители. *По желание посещение на „Танг шоу“ ‒ пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.

6 ден Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу (закуска, вечеря)
Закуска. В 09:25 ч. отпътуване с влака-стрела, в 11:02 ч. пристигане в Лоян – друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин, разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Шаолин е легенда, популяризирана от киноиндустрията чрез много филми, свързани с манастира. Ще наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Следва посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Джънджоу – Суджоу (закуска, вечеря)
Закуска. В 09:02 ч. отпътуване с влака-стрела, 13:42 ч. пристигане в Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощна обиколка на новия град Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.

27.05.2019-пн. 8 Суджоу (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 години по време на династията Сонг. Построена е през 12-ти век за почивка и усамотение. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал (ЮНЕСКО) – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през VI век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със северен Китай. Най-старата част на канала е от V век пр.Хр., но различните участъци от него били съединени през VI век по време на династията Суй (581-618). Между 1271-1633 различни династии достроявали канала, като променили посоката му, за да снабдява с вода столицата Пекин. Общата дължина на канала е 1776 км. и се простира от Ханджоу до Пекин. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Нощувка.

28.05.2019-вт. 9 ден Суджоу – Шанхай (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване от Суджоу. След около 2 часа пристигане в Шанхай. Наричат Шанхай „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотела. Свободно време. *По желание посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

29.05.2019-ср. 10 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Посещение на старинния квартал Чайнатаун с китни 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко на достъпни цени - свободно време. Посещение на фабрика за коприна – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 години и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Разходка по улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ― пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти и крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Вечеря. Връщане в хотела. *По желание разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

30.05.2019-чт. 11 ден Шанхай → (закуска, вечеря)
Закуска. Шанхай е разделен на две части: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Днес ще разгледаме модерния Шанхай – свободната икономическа зона Пудун: моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу и ще имате възможност за посетите: Океанариума – един от най-големите в света, с най-дългият тунел под водата (155 м), откъдето ще наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15000 обитатели от различни райони на Световния океан и Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50 ч.

31.05.2019-пт. 12 ден → Доха → София
В 05:00 ч. кацане в Доха. В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:00 ч.

Условия

Записване, необходими документи и плащане:
При записване: лична карта, паспорта с 6 месечна валидност след датата на връщане и 2 свободни страници; 1 сканирана цветна снимки на светъл фон с размери 3.5 см. х 4.5 см. и данни за визовия формуляр, аванс 1500 лв.

Визов режим:
От 16.08.2018 г. са въведени визи с биометрични данни, които важат за всички кандидати за китайска виза, включително български граждани. При записване Ви предоставяме формуляр, който да попълните, след което агенцията подава онлайн формуляра за китайска виза, прикача за него вашата снимка, запазва час за подаване на документите (вторник и четвъртък от 09:30 до 11:30) и подготвя документите. Всички кандидати се явяват в посолството за подаване на документите и събирането на биометрични данни – снемане на 10 пръстови отпечатъка.
Освободени от снемане на биометрични данни могат да бъдат следните лица:
1. Непълнолетни лица под 14 години, както и лица над 70 години.
2. Лица с дипломатически паспорти или лица с паспорти, които отговарят на условията на китайския дипломатически и служебен протокол за визи със специален статут.
3. Кандидати, които в последните 5 години вече са кандидатствали за виза с един и същ паспорт в едно и също китайско посолство и са им снети биометрични данни (пръстови отпечатъци).
4. Лица с увреждания на 10-те пръста или пръстови отпечатъци, които не могат да бъдат снети.

Медицински и здравни изисквания:
Очаквайте информация.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 14 туристи
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи –25 дни преди тръгване: 25.04.2019.
При недостигнат минимален брой туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 160 лв.;
Цените са при курс: 1 щ.д. = 6.8 юана / 1,70 лв. и 1 евро = 7,9 юана /1,95583 лв. При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 18.03.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
‒ до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
‒ до 61 дни преди тръгване се удържат
‒ от 61 до 31 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
‒ от 31 до 29 дни се удържат 80% от общата цена)
‒ под 19 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
За непълнолетни, пътуващи без родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Информация

Дати: 02.09.2021, 07.10.2021, 04.11.2021
в двойна стая в единична стая
1980 €/ 3872 лв. 2267 €/ 4435 лв.

Нощувки Град Хотел Категория
Пекин The Great Wall Hotel 5*
Сиан Titan Times Hotel 4*
Джънджоу Xinhua Jianguo Hotel 5*
Суджоу Garden Hotel 4*
Шанхай Ocean Hotel 5*

Цените включват:
Самолетни билети: София – Доха – Пекин/ Шанхай – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси и 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Билет за влака стрела Пекин – Сиан;
Билет за влака стрела Сиан – Лоян;
Билет за влака стрела Джънджоу – Суджоу;
9 нощувки в хотели 5*/4*;
9 закуски, 5 обяда и 5 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с с включени входни такси за обектите по програмата:
‒ разходка по улица Ванфудзин;
‒ посещение на Великата Китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”;
‒ посещение на Летния императорски дворец;
‒ посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето;
‒ разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска и Музея с теракотената армия;
‒ разглеждане на пещерите Лунмън;
‒ посещение на манастира Шаолин, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства;
‒ нощна обиколка на новия град Суджоу;
‒ разглеждане на Градината на майстора на мрежи,
‒ разходка с лодка по Великия китайски канал и посещение на Музея на коприната;
‒ посещение храма на Нефритения Буда; Чайнатаун, улица Нандзин и крайбрежния белевард;
‒ обиколка на Модерен Шанхай – моста Нанпу, подземния тунел под река Хуан Пу и Пудунг;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай ‒ 150 лв.
Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка ‒ 24 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 96 лв.
По желание доплащане за: Конгфу шоу – 79 лв., Танг шоу ‒ 70 лв., Акробатично шоу ‒ 86 лв., Вечерен круиз по река Хуан Пу ‒ 86 лв.
По желание - застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Входни билети, които се заплащат на място в китайски юани: Океанариума – 160 юана, Шанхайския световен финансов център – 170 юана;
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, напитки по време на хранене и други лични разходи.  • Пълно плащане до 2019-04-04
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • Депозит: 1500 лв..
  • Второ плащане 100 %.
  • Второ плащане до: 04.04.2019 .
  • Транспортна фирма Qatar Airways.
Екскурзия до Китай с която ще се докоснете до удивителния и самобитен свят на Китай, където се обединяват хилядолетното минало, поразителното настояще и секващото дъха бъдеще. Ще видите някои от най-големите достижения на великата страна: столицата Пекин – град с древни паметници, в които е отразена историята на формирането на съвременния облик на Поднебесната; Великата китайска стена – най-грандиозното творение от древността, Сиан – люлка на китайската цивилизация и дом на най-важното археологическо откритие на 20 век – Теракотената армия, пещерите Лунмън – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века. Ще надникнете в тайните на Шаолинското конгфу и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Ще се разходите из прекрасните градини на Суджоу, наречени класически и превърнали се в еталон за архитектурно-парков ансамбъл. Пътешествието ще завърши в Шанхай – „главата на китайския дракон“, гордостта на Китай.
Полезни връзки

екскурзия |