Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия до Индия: Златният триъгълник Budget

Екскурзия до Индия: Златният триъгълник Budget
Делхи, Индия
7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Истанбул- Делхи - Джайпур - Агра - Фатепур Сикри - Делхи - Истанбул- София
от 1300
€/човек
Програма
Дати и цени
Условия
Програма

1 ден   Варна / София → Истанбул → / 20.09 / 07.10 / 14.10 / 21.10 / 04.11,
В 15:25 ч. полет TK 1032 от София, кацане в Истанбул в 16:50 ч.
В 20:215ч. полет TK 716 от Истанбул.

 2 ден.    → Делхи → Джайпур  (закуска, вечеря)  / 21.09 / 08.10 / 15.10 /22.10 / 05.11,
04:40 кацане в Делхи. Отпътуване към Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела. След кратка почивка посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-висока част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм е Галтаджи от 16 век,  построен от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Ние ще видим Храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаки, които живеят в и около него. Вечеря. Нощувка.

3 ден   Джайпур  (закуска, вечеря) / 22.09 / 09.10 / 16.10 / 23.10 / 06.11,
Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“.  До двореца е  обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След края на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур – Бапу пазар. Вечеря и нощувка.

4 ден   Джайпур  – Фатепур Сикри – Агра  (закуска, вечеря) / 23.09 / 10.10 / 16.10 / 24.10 / 07.11,

Закуска. И отпътуване към Агра. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изо-ставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела.  При желание,  наблюдаване на ритуалите вечерта преди  Холи.  В навечерието на този най-обичан празник се палят специални огньове, пред които местните хора изпълняват религиозни ритуали и се молят за унищожаване на злото и победата на доброто.

Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници.  

 По залез посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Вечеря и нощувка. 

5 ден   Агра  – > Делхи  (закуска, вечеря) / 24.09 / 11.10 / 17.10 / 25.10 / 08.11,
Закуска и отпътуване за Делхи. Днес ни предстои посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Продължаваме към Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Отправяме се към Стария Делхи,фотопауза пред крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Оттам се отправяме към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Накрая ще посетим храма Лакшми Нараян, известен като Бирла Мандир. Храма е построен с дарения от индустриалеца Бирла, неговите братя и баща му, открит е от Махатма Ганди през 1939 г. и е отворен за хората от всички касти. Всички по-късни храмове Бирла Мандир са построени от различни клонове на фондацията Бирла. В храма ще видите статуите на бог Нараян (Вишну) и богинята Лакшми, има и параклиси на боговете Шива, Ганеш, Хумаюн, Буда и богинята Дурга (Шакти) – символ на космическата енергия и сила. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


6 ден.   Делхи   (закуска, вечеря)  / 25.09 / 12.10 / 18.10 / 26.10 / 09.11
Закуска.  Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6 ноември 2005 г. в чест на индий-ските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастански розов пясъчник и итали-ански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия.

7 ден.   Делхи  (закуска) / 26.09 / 13.10 / 19.10 / 27.10 / 10.11
Закуска (пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. В 06:55 ч. полет TK 717 от Делхи, пристигане в Истанбул в 11:30 ч.
В 14:55 ч. полет TK 1031 от Истанбул, пристигане в София в 15:10 ч.

Дати и цени
Дата в двойна стая свободни места
20 - 26 септември
1300 € / 2548 лв
12
07 - 13 октомври
1340 € / 2626 лв
13
14 - 19 октомври
1340 € / 2626 лв
10
21 - 27 октомври
1340 € / 2626 лв
3
04 - 10 ноември
1340 € / 2626 лв
12


Цената включва:
* Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул - София с редовен полет на Turkish Airlines, включени летищни такси, багаж 30 кг
* 5 нощувки: 2 в Джайпур, 1 в Агра, 2 в Делхи;
* 5 закуски, 5 вечери;
* Всички трансфери и транспорт с туристически автобус / бус по програмата;
* Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
* Разглеждане на храмовия комплекс Галта Джи и Храма на маймуните;
* Изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт, разглеждане и спускане с джип;
* Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
* Посещение на храма Бирла Мандир и наблюдаване на вечерната церемония;
* Разглеждане на водохранилището Абханери и Фатепур Сикри;
* Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра Форт;
* Посещение на храмовия комплекс Акшардам;
* Обиколка на Стария и Новия Делхи: мемориала Радж Гат, гробницата на Хумаюн; Парламента, Президентския дворец, Индия Гейт, храма Лотос и Китуб Минар;
* Местни екскурзоводи;
* Водач-преводач от агенцията при 10 пътуващи;

Допълнително се заплаща:
* Виза и такса за подаване на документите: 90 лв.
* Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 60 лв.

Цената не включва допълнителни услуги, които са по желание :
* Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат предварително: спектакъл Мохабад Тадж: 60 лв.
* Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора;
* Разходи от личен характер и посещения, които се заплащат на място;
* Mедицинска застраховка;
* Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия
Вижте новата Всички екскурзии до Индия
Хотели по програмата екскурзия до Индия - Златният триъгълник
Ден Нощувки Град Хотел
2-4 Джайпур 4/5 звезди
4-5 Агра 4+/5 звезди
5-7 Делхи 4+/5 звезди

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници; сканирано цветно копие на паспорта, паспортна снимка за виза.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 190 лв;
Facebook Youtube Instagram