Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Индия: Златният триъгълник

Индия: Златният триъгълник
Делхи, Индия
Индивидуално пътуване - всеки петък
8 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София/ Варна - Истанбул - Делхи – Джайпур – Фатепур Сикри - Агра – Делхи - Истанбул - Варна / София
от 2271
лв./човек
Програма
Цени
Условия за записване
Видео
Екскурзия до Индия от София и Варна с гарантирани дати на отпътуване всеки петък.
* Богата екскурзионна програма!
* Включени самолетни билети с 23 кг багаж.
* Включени закуски и вечери.
* Включени много екскурзии.
* Включени трансфери.
* Настаняване в хотели 4 и 5*

Подробна програма
Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“, който включва столицата Делхи, Джайпур – кралският град на Раджастан, и Агра – градът на паметника на любовта Тадж Махал. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни шедьоври, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще се насладите на комбинация от екзотика, култура и религия.
Многоцветната Индия, разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни - запознайте се с нея и ще я обикнете!


Петък 1 ден София/ Варна →
Полет от България през транзитно летище.
Събота 2 ден. → Делхи
Кацане в Делхи. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка.
Неделя 3 ден. Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Сутрешна обзорна обиколка на Стария Делхи, по време на която ще видите Джама Масджид – една от най-големите джамии в Индия, построена от мoгулския император Шах Джахан между 1650 и 1656 година. Разходка с рикши по старите улици на Делхи покрай пазара Чандини Чок, Ред Форт (ЮНЕСКО) - резиденция на могулските императори до идването на британците. Следва посещение на Бангла Сахиб – сикхистки храм от XVII век, Портата на Индия, Президентския дворец и други правителствени сгради. Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Продължаваме към Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6 ноември 2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастански розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Вечеря. Нощувка.

Понеделник 4 ден. Делхи – Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Джайпур - столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-висока част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм е Галтаджи от 16 век, построен от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Вечерта посещение на традиционна Аарти церемония - която е фундаментална част от хиндуистката култура. Храмът Бирла е една от най-големите архитектурни забележителности на Джайпур, построен изцяло от бял мрамор и впечетляващ интериор със статуи на Вишну, Лакшми и други хиндуистки божества и митологични образи. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Вторник 5 ден Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След края на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур – Бапу пазар. Вечеря и нощувка.

Сряда 6 ден Джайпур – Агра – Абханери – Фатепур Сикри
Закуска. Отпътуване за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал.
Посещение на Абханери – малко селце в провинция Раджастан. То е известно с един от най-големите стъпаловидни кладенци в света – Чанд Баори, построен при управлението на цар Чанда през 9-ти век. Стъпаловидните кладенци, наричани още “баори“, са уникални за Индия. В стените им са изградени стъпала, които стигат до дъното на кладенеца, където е водата. Чанд Баори се състои от 3500 стъпала, които водят до дъното му. Кладенецът има изключителна симетрия и точна геометрия, а стъпалата оформят нещо като лабиринт. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвъртък 7 ден Агра – Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ни предстои разглеждане на Гробницата на Акбар в Сикандра – масивна сграда на 5 етажа, заобиколена от красиви градини. Тя е построена в хиндуистки, ислямски, християнски и персийски стил, което символизира религиозната толерантност на Джалал Мохаммад Акбар. Отпътуване за Делхи. Разглеждане на храма Вриндаван, който се смята за свещено място, свързано с раждането и детството на Бог Кришна. Трансфер до летището.

Петък 8 ден. Делхи → Истанбул/Доха → Варна / София
Полет за България през транзитно летище.

Програма

Екскурзия до Индия от София и Варна с гарантирани дати на отпътуване всеки петък.
* Богата екскурзионна програма!
* Включени самолетни билети с 23 кг багаж.
* Включени закуски и вечери.
* Включени много екскурзии.
* Включени трансфери.
* Настаняване в хотели 4 и 5*

Подробна програма
Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“, който включва столицата Делхи, Джайпур – кралският град на Раджастан, и Агра – градът на паметника на любовта Тадж Махал. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни шедьоври, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще се насладите на комбинация от екзотика, култура и религия.
Многоцветната Индия, разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни - запознайте се с нея и ще я обикнете!


Петък 1 ден София/ Варна →
Полет от България през транзитно летище.
Събота 2 ден. → Делхи
Кацане в Делхи. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка.
Неделя 3 ден. Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Сутрешна обзорна обиколка на Стария Делхи, по време на която ще видите Джама Масджид – една от най-големите джамии в Индия, построена от мoгулския император Шах Джахан между 1650 и 1656 година. Разходка с рикши по старите улици на Делхи покрай пазара Чандини Чок, Ред Форт (ЮНЕСКО) - резиденция на могулските императори до идването на британците. Следва посещение на Бангла Сахиб – сикхистки храм от XVII век, Портата на Индия, Президентския дворец и други правителствени сгради. Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Продължаваме към Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6 ноември 2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастански розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия. Вечеря. Нощувка.

Понеделник 4 ден. Делхи – Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Джайпур - столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-висока част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм е Галтаджи от 16 век, построен от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Вечерта посещение на традиционна Аарти церемония - която е фундаментална част от хиндуистката култура. Храмът Бирла е една от най-големите архитектурни забележителности на Джайпур, построен изцяло от бял мрамор и впечетляващ интериор със статуи на Вишну, Лакшми и други хиндуистки божества и митологични образи. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Вторник 5 ден Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След края на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур – Бапу пазар. Вечеря и нощувка.

Сряда 6 ден Джайпур – Агра – Абханери – Фатепур Сикри
Закуска. Отпътуване за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал.
Посещение на Абханери – малко селце в провинция Раджастан. То е известно с един от най-големите стъпаловидни кладенци в света – Чанд Баори, построен при управлението на цар Чанда през 9-ти век. Стъпаловидните кладенци, наричани още “баори“, са уникални за Индия. В стените им са изградени стъпала, които стигат до дъното на кладенеца, където е водата. Чанд Баори се състои от 3500 стъпала, които водят до дъното му. Кладенецът има изключителна симетрия и точна геометрия, а стъпалата оформят нещо като лабиринт. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвъртък 7 ден Агра – Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ни предстои разглеждане на Гробницата на Акбар в Сикандра – масивна сграда на 5 етажа, заобиколена от красиви градини. Тя е построена в хиндуистки, ислямски, християнски и персийски стил, което символизира религиозната толерантност на Джалал Мохаммад Акбар. Отпътуване за Делхи. Разглеждане на храма Вриндаван, който се смята за свещено място, свързано с раждането и детството на Бог Кришна. Трансфер до летището.

Петък 8 ден. Делхи → Истанбул/Доха → Варна / София
Полет за България през транзитно летище.

Цени

Индивидуално пътуване всеки петък до 30.04.2020
дати: 06 март, 13 март, 20 март, 27 март, 03 април, 10 април, 17 април, 24 април

в двойна стая в единична стая
1161 € / 2271 лв. 1361 € / 2662 лв.

Хотели по програмата или подобни:
Делхи Ashok Country Resort 4*
Джайпур Park Regis 4*
Агра Clark Siraz 4*

Условия за записване

Цените включват:
Самолетни билети София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – София/ Варна с летищни такси, багаж 23 кг и ръчен 7 кг (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
5 нощувки със закуски и вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите посочени в програмата;
Местни екскурзоводи;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Допълнително се заплащат:
Виза за Индия – 190 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи
Цената не включва:
Допълнителни посещения, които не са включени в програмата;
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2.7% до 1.5% от общата цена по договора.

Условия за резервация и плащане:
Данни по лична карта, копие на паспортите на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит:
Срокове и начин на плащане:
50% от пакетната цена: депозит при записване;
Пълно плащане до 45 дни преди отпътуване;

Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването.
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 2
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,76701 лв. и 1 евро = 1,95583 лв.
При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Визов режим:
За български граждани се изисква виза за посещение на Индия.
Медицински изисквания:
За посещение на Индия не са необходими ваксинации.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 90 дни преди тръгване, като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
стойността на издадения самолетен билет не се възстановява, освен ако ползваната тарифа не позволява частично връщане на сума;
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена;
от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена
от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 60% от пакетната цена
от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80% от пакетната цена
под 45 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 %
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус

Информация:
Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Видео

Екскурзия до Индия от София и Варна с гарантирани дати на отпътуване всеки петък.
* Богата екскурзионна програма!
* Включени самолетни билети с 23 кг багаж.
* Включени закуски и вечери.
* Включени много екскурзии.
* Включени трансфери.
* Настаняване в хотели 4 и 5*
Полезни връзки

екзотика | екскурзии | Азия | Индия |