Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Комплекс Дамасцена и Казанлък

Комплекс Дамасцена и Казанлък
Казанлък, България
1 ден
Транспорт: Автобус
от 35
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Подробна програма
1 ден 05.09.2020 София – комплекс Дамасцена – Казанлък - София
Отпътуване в 07:00 ч. от гр. София. Пристигане в комплекс Дамасцена – място, където се преплитат духът на старите традиции с красотата на съвременното розопроизводство. Тук всеки ще има възможността да изживее магията на розобера, да проследи отблизо технологията на розоварене, както и да се докосне до традициите на старинното производство. Свободно време за разходка из красивата розова градина и дегустация на гюлова ракия и розово сладко.
Отпътуване за Казанлък - столицата на Розовата долина. Разглеждане на Казанлъшката гробница - първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Следва посещение на Историческия музей, който съхранява над 70 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край. В трезорната зала е изложен уникалният златен венец на Севт III, негово бойно снаряжение и други безценни артефакти от намерените съкровища в гробниците в региона. Свободно време за разходка и обяд. Пристигане в София вечерта.
Условия
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
Посещение на комплекс „Дамасцена” с включена дегустация на гюлова ракия и сладко от рози;
Туристическа програма в Казанлък;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
            Казанлъшка гробница - възрастни - 6 лв., ученици - 2 лв.;
            Исторически музей "Искра" - възрастни - 3 лв., ученици - 1 лв.;
Застраховка Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от пакетната цена. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. „Стефан Караджа” 2.

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 100 % от пакетната цена;
Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи:
Лична карта или паспорт.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Информация
Отстъпки:
Дете до 11,99 г. – минус 4 лв.
Facebook Youtube Instagram