Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Самуилова крепост - Петрич - Сандански

Самуилова крепост - Петрич - Сандански
Сандански, България
1 ден
Транспорт: Автобус
от 35
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Подробна програма
1 ден София – Самуилова крепост – Петрич – Сандански - София
Отпътуване в 07:30 ч. от гр. София. Посещение на Самуиловата крепост. Самуиловата крепост се издига на десния бряг на р. Струмешница, на 16 км западно от гр. Петрич. Самуиловата крепост е историческо място свързано с решаващата битка за съществуването на I-то българско царство. На това място се е разиграла една от най-големите трагедии в историята на българската държава. Точно тук през 1014 г. се е състояло сражение между войските на цар Самуил и император Василий II. Свободно време за снимки. Пристигане в град Петрич, един от най-старите градове по поречието на средна Струма и наследник на древно тракийско селище на племето меди. Посещение на Къща–музей "Ванга“ с постоянна изложба на над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала с предсказанията си. Посещение на Петричкия манастир „Св. Петка“, разположен в северното подножие на планината Беласица. Още по турско време, местен овчар докато пасял овцете си, видял красиво сияние, идващо от къпинов храст. Сиянието било толкова силно, че то озарявало цялата околност. Приближил се овчарят и видял икона в храста, а около нея трънливи клони във формата на венец. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за град Сандански, смятан за родното място на Спартак и известен с лековитите си минерални извори. По желание посещение на Археологическия музей и Епископската базилика. Свободно време за разходка. Пристигане в София късно вечерта.
Условия
Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
Посещение на Самуиловата крепост;
Туристическа програма в Петрич и Сандански;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
           Самуилова крепост – възрастни – 2 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.;
           Къща-музей Ванга – възрастни 2 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.;
           Археологически музей в Сандански – възрастни – 3 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи:
Лична карта или паспорт.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
Информация
Отстъпки:
Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.
Facebook Youtube Instagram