Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Хотели в България

Хотел Петрелийски
Огняново, България
 
Описание на хотела
Описание на хотела
Местоположение:
Комплекс Петрелийски се намира в югозападна България, на 200 км от София и на 8 км от Гоце Делчев.
Лещен е на 8 км от комплекса. Със пецифичния си чар, но обновени и запазили автентичен стил, възрожденски къщи. Архитектурният резерват Ковачевица е на 16 км от комплекс Петрелийски и е възрожденско и архитектурно средище, църквата Свети Никола (1847 г.) и интересните археологически и природни обекти в близост до с. Огняново Калоянските скали, Кози камък, Тъмната гора, Синия вир.
На 20 км се намира най-дългата пещера в Дъбраш - Маноиловата дупка.
Ресторант:
Ресторантът на Хотел Петрелийски разполага със 120 места и предлага разнообразна традиционна и здравословна, включително веган кухня. Храната се приготвя основно с продукти от подбрани и проверени местни производители. Менюто се актуализира според наличните плодове и зеленчуци за сезона.
Възможност за приготвяне на пикник кошници (включително с веган храна) за гостите на хотела , които желаят да съчетаят посещение из забележителностите с вкусен обяд (необходима е предварителна заявка от предния ден и допълнително заплащане, според пикник менюто).Ресторантът е подходящ за провеждане на различни събития като рождени дни, сватби, кръщенета, родови срещи, посрещане на Нова Година, Коледа и други.
Стаи:
Във всички стаи и апартаменти има автентични рисунки в стената. Обзавеждането е в старинен стил, пода в стаите е изпълнен с каменни плочи, а баните са изцяло в камък, което дава усещането за близост с природата, съчетано с лукс. Стаите са със самостоятелни бани с вани, кабелна телевизия и обширна тераса. Апартамените са 70 кв.м.: стая спалня, стая с две легла и тераса. Обурудвани са с камини и вани (в апртаментите на 3-тия етаж ваните са с тангентор), кабелна телевизия, интернет връзки, обширни тераси с красив изглед към река Канина, която тече до самия комплекс.
Спорт/ Развлечения:
Водата в целия хотел Петрелийски е минерална, с постоянна температура 35 градуса и с доказани лечебни свойства. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, гинекологични, бъбречно-урологични и жлъчно каменни заболявания. Всички гости на хотела могат да релаксират около 3-те басейна с минерална вода, един от които е закрит. Между комплекса и басейните няма топла връзка. Всеки от басейните се чисти всяка седмица, водата не се третира с никакви лекарства и препарати, които биха могли да въздействат на здравословното състояние на гостите на хотела. Водата в басейните е постоянно течаща. В стаите водата също е минерална. Спа зоната на хотел Петрелийски предлага парна баня, сауна и джакузи. Единствено джакузито се ползва с допълнително заплащане.

За децата:
Комплексът предлага обширна и оградена зелена площ, в която децата могат да практикуват игри на открито, докато родителите им релаксират. На рецепция може да попитате за хилки за федербал, топки за игра, мини вратички за футбол както и за разнообразни настолни игри. По-малките ни гости имат на разположение пясъчник с разнообразни играчки за пясък.


 

 
Facebook Youtube Instagram