Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване връх Гранд Парадизо (4063 м) и първенеца на Алпите - връх Монблан (4810 м) или ежедневни трекинг маршрути в околностите им 1 - 9 август

Изкачване връх Гранд Парадизо (4063 м) и първенеца на Алпите - връх Монблан (4810 м) или ежедневни трекинг маршрути в околностите им 1 - 9 август
Шамони - Мон Блан, Франция
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус
от 2200
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Монблан – родината на алпинизма ! Първенецът на Алпите и най-желаният връх в Европа ! Кой планинар не мечтае за него !
Тези, които не желаят да изкачват двата върха, ще правят с български планински водач трекинг маршрути в средновисоката част /до 2500м.н.в./ на планината с връщане всеки ден в базата. Всеки ден ще се ползва лифт за бързо излизане в красивите части на Савойските Алпи.


Подробна програма
1.08 /Събота/
Тръгване с придружаващ транспорт от пл.”Руски паметник” в София в 6,00ч /сборен пункт в 5,30/. През Сърбия и Хърватска пристигане вечерта при пещерата Постойна в Словения. Нощувка в хостел.
2.08 /Неделя/
В Италия, достигане до пункта Понт, изходен за хижа „Виктор Емануел” /2735м/ в долината Валсаваренш. Изкачване пеша за 3 часа до хижата.
3.08 /Понеделник/
Тръгване рано сутринта и за около 6 часа изкачване връх Гранд Парадизо /4061м/ и обратно до хижата – всичко 10-11 часа. Които не изкачват върха – преходи в района на хижата с български водач.
4.08 /Вторник/
Слизане всички пеша до Понт и през тунела Монблан, пристигане в Шамони. Настаняване в пансион. Разглеждане на курорта. Свободно време.
5.08 /Сряда/
И за двете групи - с придружаващия транспорт до долната станция на кабинковия лифт за Егюи дьо Миди. Катерачната група се изкачва с лифта до Егюи дьо Миди /3850м/ и пеша за 2 часа достига хижа Космик /3650м/. Трекинг групата достига селцето Ле Зуш. Оттам с кабинков лифт до Бел Вю и пеша до връх Прарион /около 2000м/, откъдето се открива невероятна панорама към Монблан и околните върхове. Слизане пеша до лифта и прибиране в Шамони с градски транспорт.
6.08 /Четвъртък/
За катерачната група – тръгване през нощта и 7-8 часово трудно изкачване през 4-хилядниците Монблан дьо Такюл и Монд Модит, до първенеца на Алпите – Монблан /4810м/ и слизане до хижа Тет Рус /3167м/. Всичко за деня около 13-14 часа. В случай на необходимост, може да се нощува на заслон Вало /4362м/ или на хижа Гуте. Трекинггрупата – с градски транспорт до Пра и оттам с лифт до станция Флежер. Пешеходен обиколен преход през Бялото езеро около 5-6 часа. Прибиране в Шамони по същия начин.
7.08 /Петък/
За катерачната група – слизане от хижа Тет Рус до гаричката Нид`Егл и със зъбчатата железница и после с лифта слизане в Ле Зуш, откъдето с придружаващия транспорт прибиране в пансиона. За трекинггрупата – с градски транспорт до Льо Тур и после с лифт до станция Шармийон на високопланинското плато Балма. Пешеходен преход 5-6 часа, като се влиза в Швейцарска територия и се изкачва красивия връх Льо Кроа /2343м/ и по желание се изкачва и френския Посет /около 2200м/. Прибиране в Шамони по същия начин.
8.08 /Събота/
По обратния път с транспорта до Постойна, където се нощува в същия хостел.
9.08 /Неделя/
Прибиране в България.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, нощувки в хостел, хижи и пансион, вътрешен транспорт /лифтове, зъбчати железници, автобуси, влакове/, български планински водачи /за върховете - на 2 участника по 1 водач/, медицинска застраховка, организационни разходи.
Екипировка:
като за висока планина – стабилни обувки /най-добре двойни/, горатексови или пухени горнище и долнище, полар, термобельо, шапка-шлем и против слънце, 2чф ръкавици – вътрешни и външни, но да не са с 5 пръстта, слънчеви очила с UV защита, спален чувал, алпийски котки, пикел, щеки, прусек с 2 карабинера, каска, седалка /може да се наемат от фирмата по 5 лв на парче на ден/ и т.н. Летни дрехи за ниското. Тези, които са само за трекинга – екипировка като за висока българска планина лятно време.
Записване:
най-късно до края на Април срещу поне 50% от цената и фотокопие от ЛК. При записване минимум 5 месеца предварително срещу цялата сума – отстъпка 5 % !
Минимум 8 участника всичко.
Трудност:
върховете са сравнително трудни и изискват поне минимално владеене на зимна алпийска техника. Трекингите до 2500м не са трудни.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор).
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
Информация
ЦЕНА: 3000 лв за върховете и 2200 лв за трекингите.
Монблан – родината на алпинизма ! Първенецът на Алпите и най-желаният връх в Европа ! Кой планинар не мечтае за него !
Тези, които не желаят да изкачват двата върха, ще правят с български планински водач трекинг маршрути в средновисоката част /до 2500м.н.в./ на планината с връщане всеки ден в базата. Всеки ден ще се ползва лифт за бързо излизане в красивите части на Савойските Алпи.

Facebook Youtube Instagram