Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Върхове над 4500м в масива Монте Роза - Италиански Алпи 22 - 30 август

Върхове над 4500м в масива Монте Роза - Италиански Алпи 22 - 30 август
района на Варезе, Италия
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус
от 1630
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Един от най-известните алпийски масиви – този на Монте Роза, даващ възможност за различни по трудност изкачвания на върхове над 4000м – просто един Алпийски „стадион” !

Подробна програма
22.08 /Събота/
Тръгва се в 6,00ч с придружаващ транспорт от пл. „Руски п-к” /от страната на пощата/. Сборен пункт в 5,30ч. Същия ден вечерта се пристига при пещерата Постойна /Словения/, където се пренощува в хостел.
23.08 /Неделя/
На следващия ден се пристига в изходния пункт за алпийското изкачване – курорта Аланя. Настаняване в къмпинг с фирмени /който няма/ палатки. Разглеждане на курортното градче.
24.08 /Понеделник/
Излизане с лифтове до около 3000м. Пеша около 2-3 часа до хижа Гнифети /3650м/. Аклиматизационно излизане до около 4000м.
25.08 /Вторник/
Изкачване върховете Пирамида Винсент /4238м/ и Балменхорн /4167м/. Втора нощувка в хижа Гнифети.
26.08 /Сряда/
Изкачване върховете Цумщейн /4562м/ и Гнифети /4556м, с най-високата постройка в Европа – хижа Маргерита/. Трета нощувка в хижа Гнифети.
27.08 /Четвъртък/
Резервен ден в планината.
28.08 /Петък/
Слизане по обратния път до къмпинга в Аланя. Последна нощувка на палатки.
29.08 /Събота/
Тръгване с микробуса за България, като отново нощуваме в същия хостел в Постойна /Словения/.
30.08 /Неделя/
Пристигане в София най-късно до 21,00ч.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 2 нощувки в хостел, 2 нощувки в къмпинг на палатки /фирмени който няма своя/ и 4 в хижа, лифт до около 3000м, български планински водач, медицинска застраховка, организационни разходи.
Екипировка:
Като за висока планина – стабилни обувки /най-добре двойни/, горатексови горнище и долнище, полар, термобельо, шапка-шлем и против слънце, 2чф ръкавици – вътрешни и външни, но да не са с 5 пръстта, слънчеви очила с UV защита, спален чувал, алпийски котки, пикел, щеки, прусек с 2 карабинера, каска, седалка /може да се наемат от фирмата по 5 лв на парче на ден/ и т.н. Летни дрехи за ниското. Палатка, спален чувал и шалте.
Записване:
Най-късно до края на Май срещу поне 50% от цената и фотокопие от ЛК.
Трудност:
снежно-леден терен и малко скален със средна трудност, но изискващ елементарно боравене с котки, пикел, въже.
Минимум 6 участника.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор).
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
Един от най-известните алпийски масиви – този на Монте Роза, даващ възможност за различни по трудност изкачвания на върхове над 4000м – просто един Алпийски „стадион” !
Facebook Youtube Instagram