Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване първенеца Веливар (2373 м) на граничната с Албания македонска планина Дешат 5 - 7 септември

Изкачване първенеца Веливар (2373 м) на граничната с Албания македонска планина Дешат 5 - 7 септември
Скопие, Македония
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
от 315
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Една от 16-те македонски планини над 2000м, на границата /както повечето/ с Албания. Заедно с Крчан, те са продължението на Кораб планина на Юг.

Подробна програма
5.09 /Събота/
Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник в София в 7,00ч. Достигане Скопие и разходка из каньона Матка. Отпътуване и пристигане в курорта Маврово. Нощувка в къща за гости.
6.09 /Неделя/
Тръгване в 7,00ч с придружаващия транспорт и пристигане в село Битуше. Изкачване първенеца връх Веливар /2373м/, минавайки край 3 ледникови езера. Връщане обратно до селото и с транспорта до Бигорския манастир /разглеждане/. Обратно до Маврово и втора нощувка в къщата за гости.
7.09 /Понеделник/
Отпътуване от Маврово и пристигане в село Галичник, най-голямото някога село в Македония. Известно е с прословутата Галичка сватба – истински празник, провеждащ се всяка година около 12 Юли /Петровден/. Разглеждане на селото. Прибиране в България по светло.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 2 нощувки в къща за гости, български планински водач, медицинска застраховка, вход за културноисторически забележителности, организационни разходи.
Екипировка:
като за висока българска планина лятно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./.
Записване:
срещу поне 50% от цената, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност:
без сериозни технически трудности, но с продължителност на прехода около 8 часа.



Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Една от 16-те македонски планини над 2000м, на границата /както повечето/ с Албания. Заедно с Крчан, те са продължението на Кораб планина на Юг.
Facebook Youtube Instagram