Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване първенеца на Европа – Елбрус /5642м/ - Русия

Изкачване първенеца на Европа – Елбрус /5642м/ - Русия
12 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
от 2390
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Двуглавият Елбрус – първенец на Кавказ, Русия и цяла Европа ! Емблематичен световен връх, привличащ като магнит планинарското „войнство” !

Подробна програма
2.09
Сутринта се отпътува за Истанбул с редовен автобус в 09,00ч. Пристигане около 18,00ч на Автогарата в Истанбул. Трансфер от Автогарата до Азиатското летище Сабия и излитане късно вечерта за Минерални води.
3.09
Кацане в Минерални води през нощтта и посрещане на летището от руския водач. Оттам с автобус придвижване до Приелбрусието. Настаняване в туристическа база с хотелски условия.
4.09
Целодневна аклиматизация до предвършието на връх Чегет /3480м/.
5.09
Целодневна аклиматизация до Пикет 105 /3700м/.
6.09
С бусче до Азау, откъдето с 2 лифта и пеша 2-3 часа се достига частна хижа на 4100м, която ще бъде височинната база на групата. Същия ден занимания по ледена техника с начинаещи.
7.09
Аклиматизационно излизане до Скалите на Пастухов /4690м/ и обратно до хижата – всичко около 4 часа.
8.09
Тръгване през нощта /около 01,00ч/ и изкачване за 6 -7 часа Западен Елбрус /5642м/. Обратно до хижата. Всичко за деня – 10-12 часа.
9.09
Резервен ден в случай на лошо време.
10.09
Пеша до лифта и слизане с него до Азау. С бусче придвижване до туристическата база.
11.09
Свободен ден с възможности за леки преходи в района.
12.09
Придвижване с микробус до Минерални води и летището.
13.09
Полет през нощта до Истанбул, където се каца рано сутринта. Придвижване с градски транспорт до Автогарата в Европейската част на града. В 09,00ч тръгване с редовен бус за България. Пристигане в София вечерта около 18,00ч.
В зависимост от метеоусловията и състоянието на групата, ръководството на проявата може да променя програмата по свое усмотрение !
Условия
Цената включва:
автобус Сф – Истанбул – Сф, самолетни полети Истанбул–Минерални води - Истанбул, вътрешен транспорт, лифт в 2-те посоки, нощувките в туристическа база и хижа, руска виза, регистрация в милицията, такса Нац.парк, гранични такси, медицинска застраховка за 30 000 евро, руски и български /при минимум 10 участника/ планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
Като за висока планина – стабилни обувки /най-добре двойни/, горатексови или пухени горнище и долнище, полар, термобельо, шапка-шлем и против слънце, 2чф ръкавици – вътрешни и външни, но да не са с 5 пръстта, слънчеви очила с UV защита, спален чувал, шалте, алпийски котки, пикел, щеки, прусек с 2 карабинера, и т.н. Летни дрехи за ниското.
Записване:
Най-късно до 15 Юни срещу поне 50% от цената, фотокопие от задграничния паспорт, самия паспорт /с валидност поне 6 месеца от деня на излизане/ + 2 снимки
Минимум 3 участника.
Трудност:
без сериозни технически трудности – движение с алпийски котки, щеки и по-малко с пикел. Дълъг преход за върха.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
Двуглавият Елбрус – първенец на Кавказ, Русия и цяла Европа ! Емблематичен световен връх, привличащ като магнит планинарското „войнство” !
Facebook Youtube Instagram