Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Нова Година в Мексико 2020

Нова Година в Мексико 2020
Мексико Сити, Мексико
индивидуална програма
9 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
Мексико Сити ‒ Теотихуакан - Пуебла ‒ Веракрус ‒ Вилаермоса, Ла Вента ‒ Паленке – Яшчилан ‒ Кампече ‒ Укшмал ‒ Мерида ‒ Ик Кил ‒ Чичен Ица ‒ Канкун
от 3994
лв./човек
Програма
Цени
Подробна програма
Посрещане на Новата 2020 година под звуците на мариачи с колоритна мексиканска фиеста!
30.12.2019 – 07.01.2020
Магията на Мексико 9 дни, 7 нощувки със закуски, НГ вечеря

Мексико е магия, страст и любов – любов към историята, археологията, мистиката, музиката, храната, усмивките, танците, храната и природата! Затова ви предлагаме една новогодишна мексиканска магия, за да направим празникът ви наистина неповторим и незабравим. Нова година в типичен, мексикански ресторант с жива музика от трубадурите мариачи, богата шоу програма, колоритно меню от местната кухня и, разбира се, текила. Но не искаме да ви покажем само как празнуват мексиканците, а и да ви потопим в богата и чудна култура и история на Мексико. През 8-те дни на увлекателното пътешествие ще разгледате забележителностите на столицата, ще посетите величествени пирамиди, древни и уютни колониални градове в централната и източната част на страната, ще се полюбувате на красиви пейзажи и ще усетите истинската магия на загадъчната родина на олмеки, маи, толтеки, сапотеки и ацтеки - Мексико. А защо не завършите пътешествието си с почивка в Канкун или на Ривиера Майа – перлите на източното крайбрежие на Мексико?


30.12.19-пн. 1 ден. → Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел 4*.

31.12.19-вт. 2 ден.Мексико Сити: Антропологическият музей – Теотихуакан (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити с посещение на историческия център – площад „Сокало” (ЮНЕСКО), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор” (главният храм). Посещение на главната католическа кате-драла и президентския дворец, украсен с фреските на мексиканския художник Диего Ривера. (*При посещение на официални лица или други мероприятия, дворецът може да бъде затворен за посещения и в подобен случай ще бъде пропуснат). Посещение на Националния антропологически музей, един от най-добрите в света и най-големият в Латинска Америка с богата колекция от археологически, антропологически и етнографски експонати. Входът на музея се охранява от огромната 8-метрова статуя на ацтекския бог на дъжда Тлалок. Тук са представени всички култури на Мексико и се съхраняват най-големите ценности, сред които е известният Слънчев камък, наречен календар на ацтеките; гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал на маите от Паленке, внушителните атланти от Тула от културата на толтеките, монументални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и други. Екскурзия до археологическата зона Теотихуакан (ЮНЕСКО) – града на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Булеварда на мъртвите и Храма на Пернатия змей с огромни орнаменти, наподобяващи глави на змии. Връщане в хотела. Свободно време.
Трансфер до местен ресторант. Празнична новогодишна вечеря в типичен мексикански ресторант, където ще посрещнете Новата година в атмосфера на веселие, танци и наслаждавайки се на мексиканската кухня. Включена е вечеря от три национални ястия, мексиканско шоу, мариачи, жива музика,текила и чаша шампанско в полунощ. Празникът приключва около 02:00 след полунощ.
Връщане в хотела. Нощувка.

01.01.20-ср. 3 ден. Мексико – Пуебла – Веракрус (закуска)
Закуска. Отпътуване за Пуебла. Пътят минава покрай едни от най-високите планини на Мексико, които са вулкани: Истаксиуател ‒ спящ и Попокатепетел ‒ действащ. Пристигане в Пуебла (ЮНЕСКО) – “градът на ангелите”, един от най-красивите колониални градове на Мексико, известен с превъзходната си кухня и грънчарски традиции. Църквите и часовниковите кули са построени в уникалния стил „чуригереско” (мексикански барок), а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високата часовникова кула в Мексико. Градът е основан през 1531 г. и е носил името Куетлакскоапан или в превод Където змиите сменят кожа и е разположен между две важни селища за онова време – Тлаксала и Чолула. Пристигане във Веракрус – едно от най-големите пристанища на страната и е основан още от Ернан Кортес през 1519 година под името Ла Вия Рика де ла Вера Крус, което означава „Богатото селище на Испанския кръст“. Известен е с доброжелателни жители, превъзходни кафенета и музикални традиции. Нощувка в хотел 4*.

02.01.20-чт. 4 ден. Веракрус – Ла Вента – Паленке (закуска)
Закуска. Отпътуване за Паленке. Посещение на музея под открито небе Ла Вента в околностите на Вилаермоса, където се съхраняват прочутите огромни каменни глави, изваяни от базалт, стели и други артефакти от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Централна Америка – олмеките. Цивилизацията им е в разцвет VIII – IV век пр.н.е. Ла Вента е бил техен култов център, разположен на островите в устието на река Тонала. Градът включва няколко пирамиди с височина до 35 м., множество земни насипи, култови каменни площадки, крипти, церемониални тайници, олтари, стели и др. Споменатите по-горе каменни глави са 5 и са изваяни от базалт. Всяка от тях тежи от 10 до 13 тона. Предполага се, че те са били „портрети“ на велики водачи и управници на олмеките.
Пристигане в Паленке и настаняване в хотела. Нощувка в хотел 4*.

03.01.20-пт. 5 ден. Паленке – Яшчилан – Паленке (закуска)
Рано сутринта отпътуване към устието на река Усумасинта, която преминава през територията на Лакансонската селва – влажна тропическа гора. Тук ви очакват лодки – единственият начин да се придвижите до руините на древния Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на Маите. Градът е разположен на границата със съседна Гватемала и е заобиколен от тропическа джунгла с богата флора и фауна, обитавана от ривуни (вид маймуни, огласяващи джунглата) и тукани (вид папагал с огромен здрав клюн, чийто размер е колкото самото тяло на птицата). На връщане в Паленке спиране край един от великолепните водопади в джунглата за кратка почивка и снимки. Който има желание, ще има възможност и да поплува на това удивително място. Връщане в Паленке. Нощувка.

04.01.20-сб. 6 ден. Паленке – Кампече
Закуска. Разглеждане на Палeнке (ЮНЕСКО) – най-мистичната и красива археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите. Той е едно от чудесата на Мексико, където изкусната архитектура съседства с буйната растителност на тропическата джунгла. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615–683г.), когато са изградени много площади, сгради, храмове, двореца на Пакал и собственият му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смъртта му започва упадък. През X век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. След това се отправяме към живописния и приветлив колониален Кампече (ЮНЕСКО) – един от малкото градове в Мексико със запазени крепости от испанския период. Градът е основан на 04.10.1540 година от испанските конкистадори на място на индианско поселище „Кин Печ“. Поради разположението на му на брега на залива, испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. В крепостта Сан Мигел се съхраняват археологически находки от областта, включително шест нефритени маски и други погребални подаръци, открити в Калак-муле в края на миналия век. Нощувка в хотел 4*.

05.01.20-нд. 7 ден. Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук”, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава „построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на магьосника – 35-метрова конструкция в центъра на града, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, гробището и Северната група. Характерно за стила „Пук“ е, че сградите се разделят хоризонтално на две части. Долната част е семпла и еднообразна, докато горната е богато украсена, използват се склуптури над вратите и в ъглите на сградата. Най-честосрещаната склуптура е тази на бога на дъжда – Чак. Дворецът на владетеля е впечатляващо творение с 24 помещения и площ над 10 декара. Но още по-интересното е, че за декорация са използвани 20 000 специално изработени плочи образуващи невероятна мозайка, на която са изобразени богове, змии, астрономически символи и др. Любопитно е, че археолозите нямат единно мнение за разположението на двореца. Едва на скоро се е разбрало че главния вход е изравнен с местоположението на Венера на нощното небе. Продължаване за Мерида – столица и културен център на щата Юкатан. Наричат го ”белият град” заради красивите бели сгради от 19–20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, Паметникът на родината и Централния булевард „Пасео дел Монтехо” с разкошните колониални сгради. Нощувка в хотел 4*.

06.01.20-пн. 9 ден. Мерида – Чичен-Ица – Ик Кил – Канкун / Ривиера Майа
Закуска. Тръгване за главния политически и церемониален център от културата на Маите на полуостров Юкатан – Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от 7-те нови чудеса на света. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Разглеждане на Пирамидата на Пернатия змей „Кукулкан“, Обсерватория “Каракол“, Храмът на воините и огромното игрище (най-голямото в Централна Америка) за свещената игра „Пок-та-пок“ ‒ игра с топка, наподобяваща футбол. Отправяме се към едно от природ-ните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) – невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера. Тук може да се изкъпете преди да продължим за крайбрежието на Карибско море. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Пристигане около 18:00 ч. в Канкун или на Ривиера Майа, където ни очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско море.

От 06.01.20-пн 09 ден. Почивка в Канкун на база закуска или All Inclusive - брой нощувки и хотел по избор (заплащат се допълнително). Планирайте минимум 1 нощувка.

ден. Канкун – отпътуване →
Закуска. Трансфер от хотела в Канкун до летището. Отпътуване от Канкун.

Дата:
30.12.2019 – 06.01.2020 г.

Цени:
Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни
2042 € / 3994 лв. 1928 € / 3772 лв. 2475 € / 4840 лв. 1519 € / 2971 лв.

Хотели по програмата:
Мексико Сити – Fiesta America Reforma 4* или подобен
Веракрус – Veracruz Centro Historico 4* или подобен
Паленке – Ciudad Real 4* или подобен
Кампече – Plaza Campeche 4* / Del Mar 4* или подобен
Мерида – El Conquistador 4*/ El Castellano 4* или подобен

Цените включват:
7 нощувки в посочените хотели 4*/или подобни - стандартна стая;
7 закуски (бюфет или американска);
Пътуване с туристически автобус/мини ван, ако групата е 15 или по-малко туристи;
Екскурзовод на руски eзик по време на цялото пътуване;
Радио гид при група над 30 човека;
Всички екскурзии с включени входни билети;
Трансфер от летището в Мексико Сити до хотела в Мексико Сити в деня на пристигане;
Трансфер от хотела в Канкун до летището в Канкун в деня на отпътуване;
  • Трансферите са групови (изчакват се другите туристи).
НГ вечеря в мексикански ресторант (без напитки). Включена е една бутилка текила за 2 ч.

Допълнително се заплащат:
Бакшиши за шофьора и екскурзовода – по 5 USD на човек на ден
Транзитна нощувка, ако е необходима
Хотел и брой нощувки в хотел по избор в Канкун или на Ривиера Майа – минимум 1.
Трансфер от хотела на Ривиера Майа до летището в Канкун.
Медицинска застраховка с асистанс и покрите 15,000 щ.д. Цената зависи от дните престой и ще бъде фиксирана при направата на резервация.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини”, която се заплаща при записване и е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.

Цените не включват:
Самолетeн билет София‒ Мексико Сити / Канкун ‒ София

Записване и плащане:
При записване: аванс 50% от пакета и нощувките в Канкун или на Ривиера Майа; лична карта и паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщането;
Самолетните билети се заплащат в срока, определен от авиокомпанията.
Пълно плащане ‒ до 60 дни преди датата на отпътуване;

Визов режим:
За български граждани пътуващи с цел туризъм и престой до 90 дни не е необходима виза.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници: няма
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,75 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 20.10.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административна такса 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
- за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
- до 180 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
- от 179 до 90 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
- под 89 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Програма

Подробна програма
Посрещане на Новата 2020 година под звуците на мариачи с колоритна мексиканска фиеста!
30.12.2019 – 07.01.2020
Магията на Мексико 9 дни, 7 нощувки със закуски, НГ вечеря

Мексико е магия, страст и любов – любов към историята, археологията, мистиката, музиката, храната, усмивките, танците, храната и природата! Затова ви предлагаме една новогодишна мексиканска магия, за да направим празникът ви наистина неповторим и незабравим. Нова година в типичен, мексикански ресторант с жива музика от трубадурите мариачи, богата шоу програма, колоритно меню от местната кухня и, разбира се, текила. Но не искаме да ви покажем само как празнуват мексиканците, а и да ви потопим в богата и чудна култура и история на Мексико. През 8-те дни на увлекателното пътешествие ще разгледате забележителностите на столицата, ще посетите величествени пирамиди, древни и уютни колониални градове в централната и източната част на страната, ще се полюбувате на красиви пейзажи и ще усетите истинската магия на загадъчната родина на олмеки, маи, толтеки, сапотеки и ацтеки - Мексико. А защо не завършите пътешествието си с почивка в Канкун или на Ривиера Майа – перлите на източното крайбрежие на Мексико?


30.12.19-пн. 1 ден. → Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел 4*.

31.12.19-вт. 2 ден.Мексико Сити: Антропологическият музей – Теотихуакан (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити с посещение на историческия център – площад „Сокало” (ЮНЕСКО), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор” (главният храм). Посещение на главната католическа кате-драла и президентския дворец, украсен с фреските на мексиканския художник Диего Ривера. (*При посещение на официални лица или други мероприятия, дворецът може да бъде затворен за посещения и в подобен случай ще бъде пропуснат). Посещение на Националния антропологически музей, един от най-добрите в света и най-големият в Латинска Америка с богата колекция от археологически, антропологически и етнографски експонати. Входът на музея се охранява от огромната 8-метрова статуя на ацтекския бог на дъжда Тлалок. Тук са представени всички култури на Мексико и се съхраняват най-големите ценности, сред които е известният Слънчев камък, наречен календар на ацтеките; гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал на маите от Паленке, внушителните атланти от Тула от културата на толтеките, монументални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и други. Екскурзия до археологическата зона Теотихуакан (ЮНЕСКО) – града на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Булеварда на мъртвите и Храма на Пернатия змей с огромни орнаменти, наподобяващи глави на змии. Връщане в хотела. Свободно време.
Трансфер до местен ресторант. Празнична новогодишна вечеря в типичен мексикански ресторант, където ще посрещнете Новата година в атмосфера на веселие, танци и наслаждавайки се на мексиканската кухня. Включена е вечеря от три национални ястия, мексиканско шоу, мариачи, жива музика,текила и чаша шампанско в полунощ. Празникът приключва около 02:00 след полунощ.
Връщане в хотела. Нощувка.

01.01.20-ср. 3 ден. Мексико – Пуебла – Веракрус (закуска)
Закуска. Отпътуване за Пуебла. Пътят минава покрай едни от най-високите планини на Мексико, които са вулкани: Истаксиуател ‒ спящ и Попокатепетел ‒ действащ. Пристигане в Пуебла (ЮНЕСКО) – “градът на ангелите”, един от най-красивите колониални градове на Мексико, известен с превъзходната си кухня и грънчарски традиции. Църквите и часовниковите кули са построени в уникалния стил „чуригереско” (мексикански барок), а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високата часовникова кула в Мексико. Градът е основан през 1531 г. и е носил името Куетлакскоапан или в превод Където змиите сменят кожа и е разположен между две важни селища за онова време – Тлаксала и Чолула. Пристигане във Веракрус – едно от най-големите пристанища на страната и е основан още от Ернан Кортес през 1519 година под името Ла Вия Рика де ла Вера Крус, което означава „Богатото селище на Испанския кръст“. Известен е с доброжелателни жители, превъзходни кафенета и музикални традиции. Нощувка в хотел 4*.

02.01.20-чт. 4 ден. Веракрус – Ла Вента – Паленке (закуска)
Закуска. Отпътуване за Паленке. Посещение на музея под открито небе Ла Вента в околностите на Вилаермоса, където се съхраняват прочутите огромни каменни глави, изваяни от базалт, стели и други артефакти от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Централна Америка – олмеките. Цивилизацията им е в разцвет VIII – IV век пр.н.е. Ла Вента е бил техен култов център, разположен на островите в устието на река Тонала. Градът включва няколко пирамиди с височина до 35 м., множество земни насипи, култови каменни площадки, крипти, церемониални тайници, олтари, стели и др. Споменатите по-горе каменни глави са 5 и са изваяни от базалт. Всяка от тях тежи от 10 до 13 тона. Предполага се, че те са били „портрети“ на велики водачи и управници на олмеките.
Пристигане в Паленке и настаняване в хотела. Нощувка в хотел 4*.

03.01.20-пт. 5 ден. Паленке – Яшчилан – Паленке (закуска)
Рано сутринта отпътуване към устието на река Усумасинта, която преминава през територията на Лакансонската селва – влажна тропическа гора. Тук ви очакват лодки – единственият начин да се придвижите до руините на древния Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на Маите. Градът е разположен на границата със съседна Гватемала и е заобиколен от тропическа джунгла с богата флора и фауна, обитавана от ривуни (вид маймуни, огласяващи джунглата) и тукани (вид папагал с огромен здрав клюн, чийто размер е колкото самото тяло на птицата). На връщане в Паленке спиране край един от великолепните водопади в джунглата за кратка почивка и снимки. Който има желание, ще има възможност и да поплува на това удивително място. Връщане в Паленке. Нощувка.

04.01.20-сб. 6 ден. Паленке – Кампече
Закуска. Разглеждане на Палeнке (ЮНЕСКО) – най-мистичната и красива археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите. Той е едно от чудесата на Мексико, където изкусната архитектура съседства с буйната растителност на тропическата джунгла. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615–683г.), когато са изградени много площади, сгради, храмове, двореца на Пакал и собственият му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смъртта му започва упадък. През X век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. След това се отправяме към живописния и приветлив колониален Кампече (ЮНЕСКО) – един от малкото градове в Мексико със запазени крепости от испанския период. Градът е основан на 04.10.1540 година от испанските конкистадори на място на индианско поселище „Кин Печ“. Поради разположението на му на брега на залива, испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. В крепостта Сан Мигел се съхраняват археологически находки от областта, включително шест нефритени маски и други погребални подаръци, открити в Калак-муле в края на миналия век. Нощувка в хотел 4*.

05.01.20-нд. 7 ден. Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук”, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава „построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на магьосника – 35-метрова конструкция в центъра на града, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, гробището и Северната група. Характерно за стила „Пук“ е, че сградите се разделят хоризонтално на две части. Долната част е семпла и еднообразна, докато горната е богато украсена, използват се склуптури над вратите и в ъглите на сградата. Най-честосрещаната склуптура е тази на бога на дъжда – Чак. Дворецът на владетеля е впечатляващо творение с 24 помещения и площ над 10 декара. Но още по-интересното е, че за декорация са използвани 20 000 специално изработени плочи образуващи невероятна мозайка, на която са изобразени богове, змии, астрономически символи и др. Любопитно е, че археолозите нямат единно мнение за разположението на двореца. Едва на скоро се е разбрало че главния вход е изравнен с местоположението на Венера на нощното небе. Продължаване за Мерида – столица и културен център на щата Юкатан. Наричат го ”белият град” заради красивите бели сгради от 19–20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, Паметникът на родината и Централния булевард „Пасео дел Монтехо” с разкошните колониални сгради. Нощувка в хотел 4*.

06.01.20-пн. 9 ден. Мерида – Чичен-Ица – Ик Кил – Канкун / Ривиера Майа
Закуска. Тръгване за главния политически и церемониален център от културата на Маите на полуостров Юкатан – Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от 7-те нови чудеса на света. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Разглеждане на Пирамидата на Пернатия змей „Кукулкан“, Обсерватория “Каракол“, Храмът на воините и огромното игрище (най-голямото в Централна Америка) за свещената игра „Пок-та-пок“ ‒ игра с топка, наподобяваща футбол. Отправяме се към едно от природ-ните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) – невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера. Тук може да се изкъпете преди да продължим за крайбрежието на Карибско море. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Пристигане около 18:00 ч. в Канкун или на Ривиера Майа, където ни очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско море.

От 06.01.20-пн 09 ден. Почивка в Канкун на база закуска или All Inclusive - брой нощувки и хотел по избор (заплащат се допълнително). Планирайте минимум 1 нощувка.

ден. Канкун – отпътуване →
Закуска. Трансфер от хотела в Канкун до летището. Отпътуване от Канкун.

Дата:
30.12.2019 – 06.01.2020 г.

Цени:
Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни
2042 € / 3994 лв. 1928 € / 3772 лв. 2475 € / 4840 лв. 1519 € / 2971 лв.

Хотели по програмата:
Мексико Сити – Fiesta America Reforma 4* или подобен
Веракрус – Veracruz Centro Historico 4* или подобен
Паленке – Ciudad Real 4* или подобен
Кампече – Plaza Campeche 4* / Del Mar 4* или подобен
Мерида – El Conquistador 4*/ El Castellano 4* или подобен

Цените включват:
7 нощувки в посочените хотели 4*/или подобни - стандартна стая;
7 закуски (бюфет или американска);
Пътуване с туристически автобус/мини ван, ако групата е 15 или по-малко туристи;
Екскурзовод на руски eзик по време на цялото пътуване;
Радио гид при група над 30 човека;
Всички екскурзии с включени входни билети;
Трансфер от летището в Мексико Сити до хотела в Мексико Сити в деня на пристигане;
Трансфер от хотела в Канкун до летището в Канкун в деня на отпътуване;
  • Трансферите са групови (изчакват се другите туристи).
НГ вечеря в мексикански ресторант (без напитки). Включена е една бутилка текила за 2 ч.

Допълнително се заплащат:
Бакшиши за шофьора и екскурзовода – по 5 USD на човек на ден
Транзитна нощувка, ако е необходима
Хотел и брой нощувки в хотел по избор в Канкун или на Ривиера Майа – минимум 1.
Трансфер от хотела на Ривиера Майа до летището в Канкун.
Медицинска застраховка с асистанс и покрите 15,000 щ.д. Цената зависи от дните престой и ще бъде фиксирана при направата на резервация.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини”, която се заплаща при записване и е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.

Цените не включват:
Самолетeн билет София‒ Мексико Сити / Канкун ‒ София

Записване и плащане:
При записване: аванс 50% от пакета и нощувките в Канкун или на Ривиера Майа; лична карта и паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщането;
Самолетните билети се заплащат в срока, определен от авиокомпанията.
Пълно плащане ‒ до 60 дни преди датата на отпътуване;

Визов режим:
За български граждани пътуващи с цел туризъм и престой до 90 дни не е необходима виза.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници: няма
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,75 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 20.10.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административна такса 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
- за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
- до 180 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
- от 179 до 90 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
- под 89 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Цени

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая Дете (2-11.99) на редовно легло
30.12.2019 г. 3994 лв. 3772 лв. 4840 лв. 2971 лв.
Полезни връзки

екскурзии | Нова година | екзотика |