Вашата оценка

Екскурзия Куба

Куба
Хавана, Куба
Индивидуално пътуване
8 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София → Хавана – Варадеро – Хавана → София
от 1641
лв./човек
Програма
Дестинация
Подробна програма
8 дни, 6 нощувки, 3 закуски, 3 ALI

1 ден София → Хавана
Полет от София за Хавана с прекачване ( летището за прекачване зависи от избраните полети). Пристигане в Хавана. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Нощувка.

2 ден Хавана
Закуска. Свободен ден или по желание целодневна обиколка на Хавана с ретро автомобил с включен обяд (доплаща се 217 лв/човек) - турът е фокусиран върху старата и модерната части на Хавана и включва разглеждане на основните забележителности на града. Посещение на Площада на революцията – най-известният и един от най-големите в Куба. Той е построен по време на управлението на президента Фулхенсио Батиста и първоначално е носел името Граждански площад, след което е преименуван и до днес носи името Площад на революцията (забележителeн с паметниците, напомнящи за емблематични личности от историята на Куба – мемориалът на Хосе Марти, скулптурата „До победа“ с лика на революционера Че Гевара и скулптурата на Камило Сиенфуегос). Продължаване по крайбрежния булевард Ел Малекон и пешеходна разходка в историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, Площада на оръжията, площада "Свети Франциск от Асизи", Стария площад (Плаза Виеха). Следва посещение на Музея на рома, запознаване с неговото производство и дегустация на известния "Хавана клуб". Обяд в местен кубински ресторант. Естествено няма да пропуснете и любимите места на известния американски писател Ърнест Хемингуей. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Хавана (З)
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия „По стъпките на Хемингуей с посещение на фабрика за пури” с включен обяд (доплаща се 238 лв/човек)- сутринта посещение на фабрика за пури, където ще се запознаете с кубинското изкуство по отглеждането на тютюн и навиването на пури. Стъпка по стъпка ще станете свидетели на процеса по изработка и ще Ви бъде разкрита тайната за разпознаване на пурите с високо качество. Обяд в местен ресторант (заплаща се на място). Денят продължава с посещение на къщата, в която е живял известния писател Ърнест Хемингуей - имението „Финка де ла Вихиа“ (превърнато в къща-музей), рибарското селище Кохимар (мястото, където Хемингуей черпи вдъхновение за написването на произведението „Старецът и морето“, което му носи световно признание и популярност), както и любимите му места: хотел Ambos Mundos, известния бар-ресторант “ Ла Бодегита дел Медио” и бара “Ла Флоридита”, откъдето коктейлите „Мохито” и „Дайкири” придобиват своята популярност. Нощувка в Хавана.
  • Вечерта по желание посещение на Тропикана шоу ̶ един от най–известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще станете свидетели на представление с латиноамерикански танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас (доплаща се – 271 лв/човек, включва трансфери с ретро автомобил, билет за шоуто и напитки по време на представлението).

4 ден Хавана – Варадеро (З/ALI)
Закуска. Трансфер до Варадеро. Настаняване в избрания хотел на база ALI . Свободно време. Нощувка.

5 ден Варадеро (З/ALI)
Закуска. Свободно време или по желание Джип сафари „Кубински ден“ с включен обяд (доплаща се 261 лв/човек)- приключение с джип и още много разнообразни занимания – пътуване през плантациите, намиращи се в близост до Варадеро, круиз по река Юмури, гмуркане с шнорхел и плуване в естествени басейни, образували се вследствие разпадането на варовикови скали, които се пълнят с кристални подпочвени води. Обяд в автентично кубинско ранчо. Нощувка.

6 ден. Варадеро (ALI)
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия „Перлите на Куба“ с включен обяд (доплаща се 500 лв/човек) - тази целодневна екскурзия ще Ви отведе в централната и южна части на Куба. Ще научите за културата и историята на тази изпълнена с горещи ритми страна. Минавайки през „Долината на захарните мелници“, ще стигнем до Тринидад - град, основан през 1514 година от Диего Веласкес. В градския музей, който някога е бил имение на известна фамилия, ще научите за разцвета на града в колониалната епоха. Обяд в местен ресторант. Денят продължава с разглеждане на Сиенфуегос – основно пристанище в Куба и важен център за износ на захарно цвекло, кафе и тютюн. Разходка по централните улици и булеварди и посещение на централния площад „Хосе Марти“, театъра Томас Тери и катедралата „Непорочно зачатие". Нощувка.

7 ден Варадеро – Хавана → (3)
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летището в Хавана.
Полет от Хавана .
  • При напускане на Куба се заплащат $25

8 ден → София
Кацане в София.

Хотели и цени:

хотели настаняване 01.02-31.03.19 01.04 - 30.04.19 01.05-10.07.19 11.07-24.08.19 25.08-30.09.19
Хавана – Memories Miramar 4* / Варадеро – Grand Memories Varadero 5* двойна стая 1923 лв. 1923 лв. 1641 лв. 1693 лв. 1641 лв.


индив. стая 2415 лв. 2415 лв. 2067 лв. 2120 лв. 2067 лв.
Хавана – H10 Panorama 4* / Варадеро – Ocean El Patriarca 5* двойна стая 2107 лв. 1988 лв. 1818 лв. 1890 лв. 1739 лв.


индив. стая 2769 лв. 2645 лв. 2474 лв. 2546 лв. 2395 лв.
Хавана –Four Points by Sheraton 5* / Варадеро –Fiesta Americana Punta Varadero 5* двойна стая 2303 лв. 2303 лв. 1975 лв. 1982 лв. 1975 лв.


индив. стая 2789 лв. 2789 лв. 2461 лв. 2533 лв. 2461 лв.

Цените включват:
6 нощувки в хотели по избор: в Хавана – 3 нощувки със закуски, във Варадеро – 3 нощувки на база Аll Inclusive
трансфери в летище Хавана - хотел Хавана, хотел Варадеро – летище Хавана
медицинска застраховка с покритие от 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
виза за Куба ‒ 78 лв
на място се заплащат гранични такси при влизане и напускане на Куба: при влизане в Куба – 25 щ.д. и на летището в Хавана, при отпътуване от Куба – 25 щ.д. (25 CUC)
лица на възраст над 70 год. доплащат за медицинска застраховка – 16 лв
бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място
допълнителни услуги и екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането
самолетни билети с такси: София – Хавана – София
по желание – застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
по желание допълнителна нощувка в Хавана/Варадеро – цената е в зависимост от периода на пътуване

Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Куба.
Агенцията предоставя формуляр, които да попълните и подава документите за виза.

Записване и плащане:
при записване: аванс 50 % от пакетната цена и пълната стойност на самолетните билети (при условие, че се предоставят от Туроператора), копиe на личната карта, копие на паспорта, който да е с 6-месечна валидност от датата на връщане и 2 цветни снимки (паспортен формат)
доплащане до 100 % – до 60 дни преди отпътуване, заедно с формуляр с лични данни, необходими за визата за Куба.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2 туристи
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – в момента на резервация.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%.
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Програма

Подробна програма
8 дни, 6 нощувки, 3 закуски, 3 ALI

1 ден София → Хавана
Полет от София за Хавана с прекачване ( летището за прекачване зависи от избраните полети). Пристигане в Хавана. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Нощувка.

2 ден Хавана
Закуска. Свободен ден или по желание целодневна обиколка на Хавана с ретро автомобил с включен обяд (доплаща се 217 лв/човек) - турът е фокусиран върху старата и модерната части на Хавана и включва разглеждане на основните забележителности на града. Посещение на Площада на революцията – най-известният и един от най-големите в Куба. Той е построен по време на управлението на президента Фулхенсио Батиста и първоначално е носел името Граждански площад, след което е преименуван и до днес носи името Площад на революцията (забележителeн с паметниците, напомнящи за емблематични личности от историята на Куба – мемориалът на Хосе Марти, скулптурата „До победа“ с лика на революционера Че Гевара и скулптурата на Камило Сиенфуегос). Продължаване по крайбрежния булевард Ел Малекон и пешеходна разходка в историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, Площада на оръжията, площада "Свети Франциск от Асизи", Стария площад (Плаза Виеха). Следва посещение на Музея на рома, запознаване с неговото производство и дегустация на известния "Хавана клуб". Обяд в местен кубински ресторант. Естествено няма да пропуснете и любимите места на известния американски писател Ърнест Хемингуей. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Хавана (З)
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия „По стъпките на Хемингуей с посещение на фабрика за пури” с включен обяд (доплаща се 238 лв/човек)- сутринта посещение на фабрика за пури, където ще се запознаете с кубинското изкуство по отглеждането на тютюн и навиването на пури. Стъпка по стъпка ще станете свидетели на процеса по изработка и ще Ви бъде разкрита тайната за разпознаване на пурите с високо качество. Обяд в местен ресторант (заплаща се на място). Денят продължава с посещение на къщата, в която е живял известния писател Ърнест Хемингуей - имението „Финка де ла Вихиа“ (превърнато в къща-музей), рибарското селище Кохимар (мястото, където Хемингуей черпи вдъхновение за написването на произведението „Старецът и морето“, което му носи световно признание и популярност), както и любимите му места: хотел Ambos Mundos, известния бар-ресторант “ Ла Бодегита дел Медио” и бара “Ла Флоридита”, откъдето коктейлите „Мохито” и „Дайкири” придобиват своята популярност. Нощувка в Хавана.
  • Вечерта по желание посещение на Тропикана шоу ̶ един от най–известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще станете свидетели на представление с латиноамерикански танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас (доплаща се – 271 лв/човек, включва трансфери с ретро автомобил, билет за шоуто и напитки по време на представлението).

4 ден Хавана – Варадеро (З/ALI)
Закуска. Трансфер до Варадеро. Настаняване в избрания хотел на база ALI . Свободно време. Нощувка.

5 ден Варадеро (З/ALI)
Закуска. Свободно време или по желание Джип сафари „Кубински ден“ с включен обяд (доплаща се 261 лв/човек)- приключение с джип и още много разнообразни занимания – пътуване през плантациите, намиращи се в близост до Варадеро, круиз по река Юмури, гмуркане с шнорхел и плуване в естествени басейни, образували се вследствие разпадането на варовикови скали, които се пълнят с кристални подпочвени води. Обяд в автентично кубинско ранчо. Нощувка.

6 ден. Варадеро (ALI)
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия „Перлите на Куба“ с включен обяд (доплаща се 500 лв/човек) - тази целодневна екскурзия ще Ви отведе в централната и южна части на Куба. Ще научите за културата и историята на тази изпълнена с горещи ритми страна. Минавайки през „Долината на захарните мелници“, ще стигнем до Тринидад - град, основан през 1514 година от Диего Веласкес. В градския музей, който някога е бил имение на известна фамилия, ще научите за разцвета на града в колониалната епоха. Обяд в местен ресторант. Денят продължава с разглеждане на Сиенфуегос – основно пристанище в Куба и важен център за износ на захарно цвекло, кафе и тютюн. Разходка по централните улици и булеварди и посещение на централния площад „Хосе Марти“, театъра Томас Тери и катедралата „Непорочно зачатие". Нощувка.

7 ден Варадеро – Хавана → (3)
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Трансфер до летището в Хавана.
Полет от Хавана .
  • При напускане на Куба се заплащат $25

8 ден → София
Кацане в София.

Хотели и цени:

хотели настаняване 01.02-31.03.19 01.04 - 30.04.19 01.05-10.07.19 11.07-24.08.19 25.08-30.09.19
Хавана – Memories Miramar 4* / Варадеро – Grand Memories Varadero 5* двойна стая 1923 лв. 1923 лв. 1641 лв. 1693 лв. 1641 лв.


индив. стая 2415 лв. 2415 лв. 2067 лв. 2120 лв. 2067 лв.
Хавана – H10 Panorama 4* / Варадеро – Ocean El Patriarca 5* двойна стая 2107 лв. 1988 лв. 1818 лв. 1890 лв. 1739 лв.


индив. стая 2769 лв. 2645 лв. 2474 лв. 2546 лв. 2395 лв.
Хавана –Four Points by Sheraton 5* / Варадеро –Fiesta Americana Punta Varadero 5* двойна стая 2303 лв. 2303 лв. 1975 лв. 1982 лв. 1975 лв.


индив. стая 2789 лв. 2789 лв. 2461 лв. 2533 лв. 2461 лв.

Цените включват:
6 нощувки в хотели по избор: в Хавана – 3 нощувки със закуски, във Варадеро – 3 нощувки на база Аll Inclusive
трансфери в летище Хавана - хотел Хавана, хотел Варадеро – летище Хавана
медицинска застраховка с покритие от 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
виза за Куба ‒ 78 лв
на място се заплащат гранични такси при влизане и напускане на Куба: при влизане в Куба – 25 щ.д. и на летището в Хавана, при отпътуване от Куба – 25 щ.д. (25 CUC)
лица на възраст над 70 год. доплащат за медицинска застраховка – 16 лв
бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място
допълнителни услуги и екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането
самолетни билети с такси: София – Хавана – София
по желание – застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
по желание допълнителна нощувка в Хавана/Варадеро – цената е в зависимост от периода на пътуване

Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Куба.
Агенцията предоставя формуляр, които да попълните и подава документите за виза.

Записване и плащане:
при записване: аванс 50 % от пакетната цена и пълната стойност на самолетните билети (при условие, че се предоставят от Туроператора), копиe на личната карта, копие на паспорта, който да е с 6-месечна валидност от датата на връщане и 2 цветни снимки (паспортен формат)
доплащане до 100 % – до 60 дни преди отпътуване, заедно с формуляр с лични данни, необходими за визата за Куба.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2 туристи
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – в момента на резервация.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%.
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Цени

Дестинация

Куба
Република Куба е латиноамериканска островна държава на Карибите с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан
Полезни връзки

екскурзия |