Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Аржентина и Бразилия: Слънце и лед, 2020

Аржентина и Бразилия: Слънце и лед, 2020
Буенос Айрес, Аржентина
Жена за комбинация!
13 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Рим - Буенос Айрес – Патагония: Ел Калафате – глетчера Перито Морено - водопадите Игуасу - Рио де Жанейро - Рим - София
от 7198
лв./човек
Програма
Настаняване
Информация
Програма
Подробна програма
Това пътешествие от ледените земи на Патагония към субтропичните гори на река Игуасу предоставя възможност да посетите величествените природни феномени, обекти на културното и природно наследство но ЮНЕСКО – глетчера Перито Морено и Водопадите Игуасу, както и елегантния Буенос Айрес и омагьосващия Рио де Жанейро.
Обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония, и водопадите Игуасу е истински празник за сетивата и едно от най-силните преживявания, дадени на човека да изпита в общението си с природата. Красотата на природната картина, възприятието от спукването на леда и срутването на ледените блокове в езерото Аржентино, грохотът на водата и обгръщащият облак воден прах на водопадите многократно надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава, и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест и спокойствие.
Буенос Айрес – елегантен и спокоен, но също и пъстър, и изпълнен със страст. Футболът и тангото са истинска религия и страст на аржентинците, а бохемският дух и атмосферата на града се усещат най-вече в уютните и чаровни кафененца, ресторантчета и барове, разхвърляни из целия град.
Рио де Жанейро – град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град...


18.11.2020-ср. 1 ден София → Рим →
В 19:05 ч. полет AZ 521 от София. Кацане в Рим в 20:00 ч. В 21:45 ч. полет AZ 680 от Рим.

19.11.2020-чт. 2 ден → Буенос Айрес
В 07:55 ч. кацане в Буенос Айрес – най-елегантният и красив град на Южна Америка. Трансфер до хотела. При наличието на свободни стаи, настаняване. Кратка почивка и освежаване. Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим северната част на града, минавайки през кварталите Ретиро, луксозния район Палермо с огромния парк Палермо, много музеи, посолства, резиденции и дипломатически мисии, и Реколета - най-елегантният квартал, известен като "Малкия Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме към центъра на града и булевард „Девети юли“ - най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолепна сграда и перфектна акустика и Обелиска – символът на столицата. Отправяме се към мястото, където градът е основан през 1580 г – Майският площад с Каса Росада (Парламентът), Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литургии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майската пирамида, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото, и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен стадион "Бомбонера" в съчетание с колоритните жилища (конвентило, дом на италианските имигранти в края на 19-ти век) ще стигнем до живописната улица Каминито. Накрая ще разгледаме модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.

20.11.2020-пт. 3 ден Буенос Айрес (закуска)
Закуска. Полудневна екскурзия Тигре и Делта – живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което Ви предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света. Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. В ранния следобед връщане в хотела. Свободно време. *По желание, с доплащане – посещение на “Ла Вентата Танго Барио” с вечеря и напитки. В сърцето на Сан Телмо, този напълно възстановен исторически комплекс представя културата на Буенос Айрес през вековете. Автентичният интериор, двата танго оркестъра, танцьорите, певците, колекцията от народна музика и шоуто на гаучоси карат душата Ви да се докосне до неостаряващия дух и изгаряща страст на аржентинските танго и фолклор. Преди представлението се предлага вечеря с типични ястия от аржентинската и международната кухня (по избор от меню), бутилка вино за 2-ма души и безалкохолни напитки. Нощувка.

21.11.2020-сб. 4 ден Буенос Айрес → Ел Калафате (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 11:55 ч. полет AR 1820 за Ел Калафате, пристигане в 15:10 ч. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна е обявен през 1981 год. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в живописното градче до езерото Аржентино. Свободно време. За вечеря може да пробвате превъзходно агнешко барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.

22.11.2020-нд. 5 ден Ел Калафате – ледникът Перито Морено (закуска)
Закуска. Целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено. Отпътуваме за националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, на фона на жълтия цвят на пасищата, наречени койрон. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървена растителност. Веднъж на ледника, ще отидем на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл. Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представлява третият по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се придвижва из ледените води на езерото, като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане, нивото на водата в южната част на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си глетчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища. *По желание, с доплащане – Нотикал сафари с лодка. Пътува се около 30 - 40 мин. с лодка по езерото Бразо Рико (южната част на езерото Аржентино), което разкрива величествената южна стена на ледника Перито Морено – висока 60 м над леда, а под водата - 100 м. Лодката се доближава на около 200 м до мястото, където ледникът докосва полуостров Магалан и може да наблюдавате магическата красота на счупванията и наситения син цвят на ледника. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка

23.11.2020-пн. 6 ден Ел Калафате → Игуасу (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 14:30 ч. полет AR 1847 за Буенос Айрес, пристигане в 17:25 ч; в 18:50 ч. полет AR 1736 за Игуасу, пристигане в 20:40 ч. Националния парк Игуасу е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела от бразилска страна на водопадите. Нощувка.

24.11.2020-вт. 7 ден Игуасу (закуска)
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопада, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание, с доплащане – Гран Авентура. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока - пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

25.11.2020-ср. 8 ден Игуасу (закуска)
Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна и посещение на птичия парк, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са застрашени. Има редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др. *По желание, с доплащане – полет с хеликоптер над водопадите. Свободно време. Нощувка.

26.11.2020-чт. 9 ден Игуасу → Рио де Жанейро (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 11:00 ч. полет LA 3186 за Рио де Жанейро, пристигане в 13:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел до плажа Копакабана. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

27.11.2020-пт. 10 ден Рио де Жанейро (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро с обяд: Самбодрома – улицата, където се провежда прочутия карнавал, стадиона Маракана – храмът на бразилския футбол, най-големият стадион в света (отвън, входът 24 BR се заплаща допълнително), главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства. Посещение на хълма Корковадо – символът на Рио със статуята на Христос Спасителят. Специално туристическо влакче изкачва склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710 м. След това с асансьор се изкачваме до панорамната площадка, където се извисява статуята на Христос Спасителят, а гледката към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава е изумителна. Следва обяд – чураскария (типичната бразилска скара от различни видове месо на дълги шишове). Продължаване към квартал Урка, където е другият символ на Рио – Захарната глава. Изкачваме се с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо. Връщане в хотела. Нощувка.

28.11.2020-сб. 11 ден Рио де Жанейро (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж, почивка или самостоятелно разглеждане на Рио. *По желание, с доплащане – екскурзия до Петрополиш, императорският град, наречен на император Педро II. Разположен сред тропическите планини на 60 км. от Рио, градът е съхранил атмосферата и историята на Бразилия от миналия век. Посещават се лятната резиденция на последния бразилски император Дон Педро, превърната в музей, катедралата Сао Педро де Алкантара, строена 55 г. във френски готически стил и домът-музей на пионера на бразилската авиация Сантос Дюмонт. Следобед връщане в Рио. Свободно време. Нощувка.

29.11.2020-нд. 12 ден Рио де Жанейро → (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.*По желание посещение на световноизвестната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”, където ще Ви бъде показана обработката на скъпоценни камъни и може да си закупите бижу, изработено във фабриката. Трансфер до летището. Полет AZ 673 от Рио де Жанейро в 17:00 ч.

30.11.2020-пн. 13 ден → Рим → София
В 07:00 кацане в Рим. Полет AZ 520 от Рим в 15:20 ч. Кацане в София в 18:10 ч.

група 18.11.2020 – 30.11.2020
в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен
3680 € / 7198 лв. 4089 € / 7998 лв. 3576 € / 6994 лв.

хотели

19.11 – 21.11 Буенос Айрес Bristol 4*
21.11 – 23.11 Ел Калафате Calafate Parque Hotel 4*
23.11 – 26.11 Игуасу Wyndham Golden Foz Suites 4*
26.11 – 29.11 Рио де Жанейро Americas Copacabana 4*

Цените включват:
Самолетни билети с включени такси София – Рим – Буенос Айрес / Рио де Жанейро – Рим – София с полет на Alitalia, с включен чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен - до 12 кг.
Самолетен билет с включени такси Буенос Айрес – Ел Калафате
Самолетни билети с включени такси Ел Калафате – Буенос Айрес – Игуасу;
Самолетен билет с включени такси Игуасу – Рио де Жанейро
10 нощувки: 2 в Буенос Айрес, 2 в Калафате, 3 в Игуасу и 3 в Рио де Жанейро;
10 закуски и 1 обяд в Рио де Жанейро;
Всички трансфери;
Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Панорамна обиколка на Буенос Айрес;
- Екскурзия до делтата на река Парана и градчето Тигре;
- Екскурзия до ледника Перито Морено с включен вход за националния парк „Ледниците“;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинска страна с включен вход за националния парк;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от бразилска страна с включен вход за националния парк ;
- Посещение на Птичия парк с включен вход;
- Панорамна обиколка на Рио де Жанейро с обяд, вход и качване с лифт до Захарната глава;
- Изкачване на хълма Корковадо със зъбчата железница през тропическата гора;
Медицинска застраховка с покритие 20,000 щ.д. и включени разходи за репатрация до 5000 щ.д.
Водач-преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:
Екскурзии по желание - заплащат се с доплащането (мин. 10 туристи):
- в Буенос Айрес: Танго шоу с вечеря – 245 лв;
- в Ел Калафате: Нотикал сафари – разходка с лодка до ледника – 130 лв;
- в Игуасу: Гран Авентура – разходка с моторница под водопадите – 162 лв;
- в Игуасу: полет с хеликоптер над водопадите (мин. 3 туристи) – 313 лв;
- в Рио де Жанейро: Петрополиш – императорският град – 179 лв;
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 38 лв;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 96 лв;
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: 26.06.2020 или до изчерпване на местата.
При записване: данни по лична карта, паспорт с мин. 6-месечна валидност след датата на връщане (30.05.2021) и 2 свободни страници, аванс 2000 лв;
До 29.06.2020 – доплащане 2500 лв.
До 17.08.2020 – пълно плащане

Визов режим:
за български граждани – безвизов режим при престой до 90 календарни дни.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването:
20 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи:
25 дни преди тръгване: 24.10.2020 г.
При недостигнат минимален брой от 20 туристи, но не по-малко от 14 – доплащане 194 лв.; при 10 туристи – 284 лв;
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,70 лв. При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 22.06.2020, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
‒ до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
‒ до 125 дни преди отпътуване се удържат 10% от общата цена (до 16.07.2020)
‒ от 124 до 105 дни преди тръгване се удържат 20% от общата цена (до 05.08.2020)
‒ от 104 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 14.09.2020)
‒ от 64 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 18.10.2020)
‒ под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 19.10.2020)
В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
За непълнолетни, пътуващи без родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
Настаняване
Bristol - 4*
Локация:Буенос Айрес, Аржентина
Брой нощувки:2
Описание: Хотелът е разположен в сърцете на Буенос Айрес, на булевард 9 юли, до Обелиска.
Calafate Parque Hotel - 4*
Локация:Ел Калафате, Аржентина
Брой нощувки:2
Описание: Хотелът е разположен в центъра на Калафате. Ледникът Перито Морено е на 70 километра.
Wyndham Golden Foz Suites - 4*
Локация:Игуасу, Бразилия
Брой нощувки:3
Описание: Хотелът е разположен на 15 минути с кола от водопадите Игуасу.
Americas Copacabana - 4*
Локация:Рио де Жанейро, Бразилия
Брой нощувки:3
Описание: Хотелът е разположен до емблематичния за Рио де Жанейро плаж Копакабана.
Информация

  • Пълно плащане до 2020-08-17
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20.
  • Депозит: 2000 лв..
  • Второ плащане: 2500 лв..
  • Второ плащане до: 29.06.2020 .
  • Транспортна фирма Alitalia.
Facebook Youtube Instagram