Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Аржентина - Приказка от Андите

Аржентина - Приказка от Андите
Буенос Айрес, Аржентина
индивидуално пътуване с дати по избор
14 дни / 12 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
Буенос Айрес - Патагония: Ел Калафате - глетчера Перито Морено - Барилоче - водопадите Игуасу - Буенос Айрес
от 2561
лв./човек
Програма
Програма
Подробна програма
АРЖЕНТИНА – ПРИКАЗКА ОТ АНДИТЕ
Целогодишно с дати по избор

Това пътешествие из нетолкова познатата ни Аржентина е истинска приказка за сетивата и любознателния дух, благоговеещ пред могъществото на природата и нейната способност да изгражда шедьоври. Приключението започва от столицата Буенос Айрес – елегантен, пъстър и страстен град, за който тангото е толкова горещо, че разтопява ледници, а футболът е религия; продължава към ледените земи на Патагония с глетчера Перито Морено (обект на ЮНЕСКО) и „Малкия кръг“ на Барилоче, разкриващ ни красотата на Андите, за да стигнем до величествените водапади Игуасу. Истински празник за сетивата и едно от най-силните изживявания е обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония. Всеки, който е отишъл там, прави паралел между глетчера и Валът от касовия филм по романа на Дж. Р. Р. Мартин „Игра на тронове“. В противовес с тази сурова и донякъде жестока красота, Сан Карлос де Барилоче посреща с типичен швейцарски уют. Градчето е планински курорт и много туристи го посещават точно с цел каране на ски през зимата. За нас обаче, които идваме от другия край на света, по-интересно и любопитно е да се впуснем в „Малкия кръг“ – маршрут, разкриващ прелестите на Андите – горите, езерата, полуостровите, планинските възвишения – пейзажи, които оставят неповторимо удовлетворение и наслада у пътешествениците. А какво би била приказката за Аржентина, ако пропуснем водопадите Игуасу! Природният феномен е обект на ЮНЕСКО и е една от най-посещаваните забележителности в Южна Америка. Името на водопадите се превежда като „Голямата вода“ и тяхната зашеметяваща красота е накарала Елинор Рузвелт, първата дама на САЩ, да възкликне „Бедната Ниагара!“. И има защо, тъй като, когато говорим за Игуасу, ние боравим с цифри – 3 граници, 2 държави, 275 водопада в една гръмовна симфония.
Така че, затаете дъх и се впуснете в чудната приказка от Андите...и не само!


1 ден София →
Излитане от София според избраната авиокомпания.

2 ден → Буенос Айрес
Кацане в Буенос Айрес – най-елегантният, красив и европейски град на Южна Америка. Първият заселник на това място е морякът Хуан Диас де Солис, който достига Рио де ла Плата през 1516 г. и обявява земите за испанско владение. Неговата експедиция приключва след като е убит от местните индианци. Градът е основан на 02.02.1536 година от Педро де Мендоса под името „Сиудад де нуестра сеньора Санта Мария дел Буен Айре“ или в превод „Град на Дева Мария Света Богородица на попътния вятър“. Най-яркият символ на Аржентина и на столицата ѝ е тангото – танц, дълбоко вкоренен в културата на страната. Тангото се заражда в бедните емигрантски кварали на Буенос Айрес в края на 19 век, където са съжителствали разнонационални емигранти, носещи в себе си културните традиции на страни от цял свят. Щастието, както навсякъде, не стигало за всички, и било заместено от танц, достъпен за всички. В него са съчетани африканските ритми тангано, аржентинската милонха, хаванската хабанера, испанското фламенко, ритуалните индийски танци, полската мазурка, немският валс и са се слели в тъгата по родината, нещастната любов, страстта и самотата. Най-известната мелодия на тангото "La Cumprasita" е написана през 1917 г. от уругваеца Жерардо Родригес, днес има повече от 200 варианта.
Трансфер до избрания хотел. Нощувка.

3 ден Буенос Айрес
Закуска. Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим Обелиска – символ на града, издигнат на площада на Републиката през 1936 година в чест на 400-годишнината от основаването на столицата. Височината му е 67,5 метра, има един вход, а на върха му има четири прозореца, до които се стига по 206 стъпала. Ще видим централните площади: Майският площад, кой е бил сцена на най-големите моменти в аржентинската история. По случай първата годишнина от Майската революция през 1811 година в центъра му е открита Майската пирамида, превръщайки го в първия национален паметник на Буенос Айрес; Площад Сан Мартин, известен като „Полето на славата“, тъй като в този район през 1807 година генерал Джон Уайтлок при втория опит на Великобритания да завладее Буенос Айрес, претърпява поражение. Площад Алвеар, известен и като „площад Франция“, се намира в най-елегантният квартал Реколета, срещу гробището Реколета, където са погребани редица значителни личности като Евита Перон, внучката на Наполеон, нобелови лауреати, президенти и други. В наши дни на този площад се организират панаири по ръчно изработени предмети и занаятчийство. Самият квартал Реколета е известен като "Малкият Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме разходката из центъра на града и булевард „Девети юли“ – най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолпна сграда и перфектна акустика, Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литургии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родината на тангото и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен стадион "Бомбонера" на "Бока Хуниорс". Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.

4 ден Буенос Айрес (закуска)
Закуска. Свободен ден за занимания по интереси.

5 ден Буенос Айрес → Ел Калафате (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет до Ел Калафате. Пристигане и трансфер до хотела в живописното градче на езерото Аржентино. Настаняване. За вечеря може да пробвате превъзходно агне на барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.
Името на града идва от често срещаното в Патагония храстче с жълти цветове и тъмносини плодове 'калафате'. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна, е обявен през 1981 год. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана.

6 ден Ел Калафате – ледникът Перито Морено (закуска)
Закуска. Целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено. Отпътуваме за националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, а полето поразява с жълтия цвят на пасищата, наречени койрон. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървесна растителност. Веднъж на ледника, отиваме на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка
Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представ-лява третият по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се на 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се придвижва из ледените води на езерото, като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане, нивото на водата в южната част на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си глетчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища.

7 ден Ел Калафате (закуска)
Закуска. Свободен ден за занимания по интереси. Можете да се разходите до Лагуна Нимез. Резерватът се намира на около двадесет минути пеша от центъра и е отлично място, където можете да наблюдавате стотици видове птици. Друг вариант е да се потопите в начина на живот на гаучосите – южноамериканските каубои и да пояздите. Нощувка.

8 ден Ел Калафате → Барилоче (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и полет до Барилоче. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка. Градчето Барилоче е разположено в подножието на Андите при езерата Нахуел Хуапи, Гутирез Маркарди и планините Ото, Лопес и Катедрала. Известно е като ски курорт и има прекрасна природа. Затова и го наричат южноамериканската Швейцария. От цял свят се стичат милиони туристи, за да карат ски, да практикуват скално катерене или просто да се любуват на красивата природа. В уютния му център има много модерни ресторанти, кафенета и ... магазини за шоколад. Интересен факт е, че думата 'барилоче' идва от местната дума на племето поя и означава „хората от отвъд планината“.

9 ден Барилоче (закуска)
След закуска се отправяме на пътешествие по „Малкия кръг“ - разработен туристически маршрут, разкриващ прелестите на природата в този живописен край на света. Пътуването започва от крайбрежния булевард Бустийо, виещ се покрай езерото Нахуел Хуапи. На 8 километра от него е Плая Бонита, откъдето се разкрива гледка към о-в Хуемул. След десетина километра стигаме до Черо Кампанарио, за да се качим на седалков лифт и да се изкачим на 1500 м. н. в. Там от наблюдателната тераса се разкрива главозамайваща гледка към околностите: езерата Нахуел Хуапи и Перито Морено, лагуната на детелината, полуостровите Лао Лао и Сан Педро, остров Виктория, Серод Ото, Лопос, Гойе и Катедрал и самия град Сан Карлос де Барилоче. Пътят след това завива към вила Йао Йао, където е параклисът Сан Едуардо – истинско бижу на регионалната архитектура, както и великолепният хотел Йао Йао – символ на делото на великия архитект Алехандро Бустийо. Оттук се разкрива страхотна гледка към Пуерто Паньело – пристанище, изградено с внимание към детайла и в хармония с околната среда. Продължаваме покрай Скритото езеро и по моста над река Ангостура, където се срещат водите на езерата Морено с Нахуел Хуапи. След като преминем през залива Лопес в подножието на едноименното възвишение, стигаме до панорамната площадка, разположена на 945 м.н.в., откъдето ще се насладим на спиращия дъха пейзаж – величавата и разнообразна природа, причудливият релеф и многообразната цветова магия в района на Барилоче. Връщане в Барилоче. Нощувка.

10 ден Барилоче (закуска)
Закуска. Свободен ден за занимания по интереси. Нощувка.
Предлагаме ви да се разходите из центъра на Барилоче, с характерна „алпийска“ и „шейцарска архитектура“, и където изобилства от магазинчета за сувенири, бутици, ресторанти, кафенета и прекрасна катедрала, построена с лице към езерото.
Можете да се отправите и към Ел Болсон – градче на два часа път от Барилоче. Това е първият град, заселен изцяло от преселници от Германия. Известно е с качествената бира и сирене и е изцяло ориентирано към екологичен живот и био производство.

11 ден Барилоче → Игуасу (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет до Игуасу. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
Националният парк Игуасу (обект на ЮНЕСКО) е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.

12 ден Игуасу – водопадите от бразилска страна (закуска)
Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна. Повече от 280 водопада покриват площа на Игуасу и, макар че по-високите и могъщите са от аржентинска страна, по-красивите и впечатляващи са тези откъм Бразилия. Ще се разходим из субтропичните гори и ще отделим достатъчно време за снимки. Свободно време. Нощувка.
Препоръчваме да се посети по желание и птичия парк, където могат да се видят на 900 птици от 150 вида. Една трета от тях са застрашени. Могат да се наблюдават различни видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др.

13 ден Игуасу - водопадите от аржентинска страна (закуска)
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. Повечето (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопади, сред които и „Дяволското гърло”. Свободно време. Нощувка.

14 ден Игуасу → Буенос Айрес → София (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Буенос Айрес, а от там за София според избраната авиокомпания.

Възможно е програмата да се удължи с посещение на Бразилия според Вашите предпочитания!

Индивидуално пътуване с дати по избор
Цена на човек в двойна стая:брой пътуващи лица хотели 3* хотели 4*
2 – 3 човека 1497 € / 2928 лв. 1739 € / 3401 лв.
4 – 5 човека 1359 € / 2657 лв. 1599 € / 3127 лв.
6 – 7 човека 1309 € / 2561 лв. 1551 € / 3033 лв.
доплащане за единича стая 446 € / 872 лв. 742 € / 1451 лв.
намаление за 3-то легло 78 € / 153 лв. 59 € / 116лв.

Настаняване:
примерни хотели 3*** 4****
Буенос Айрес Rochester Classic Savoy
Ел Калафате Sierra Nevada Calafate Parque
Барилоче Nahuel Huapi Cacique Inacayal
Игуасу Jardin del Iguazu American Portal

Цените включват:
12 нощувки със закуски: 3 в Буенос Айрес, 3 в Калафате, 3 в Барилоче, 3 в Игуасу;
Всички трансфери хотел-летище-хотели по маршрута;
Транспорт по маршрута;
Местни англоговорящи екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Обиколка на Буенос Айрес;
- Екскурзия до ледника Перито Морено с включен вход за националния парк „Ледниците“ в Ел Калафате;
- Екскурзия „Малкия кръг“ в Барилоче;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от бразилската страна;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинската страна ;
Местни данъци и такси

Допълнилно се заплащат:
Самолетен билет София – Буенос Айрес / Буенос Айрес – София – от 1340 лв.
Самолетен билет Буенос Айрес – Ел Калафате – от 250 USD/ 440 лв.
Самолетен билет Ел Калафате – Барилоче – от 280 USD/ 490 лв.
Самолетен билет Барилоче – Игуасу – от 240 USD/ 420 лв.
Самолетен билет Игуасу – Буенос Айрес – от 150 USD/ 294 лв.
Допълнителни екскурзии;
Допълнителни нощувки;
Друго хранене;
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – препоръчително е по 1 USD на шофьор на ден и по 2 USD на екскурзовод на ден;
Медицинска застраховка с Асистанс на ЗАД „Армеец“ за периода на пътуване с лимит на отговорност 15 000 USD с включени допълнителни покрития „Смърт и трайно намелена работоспособност вследствие на злополука“ с лимит 10 000 USD , Дневни пари за болничен престой до 300 USD, Кражба, загуба или забравяне на личен багаж до 400 USD – 2 лв на ден; лица над 70 г. заплащат – 4,20 лв на ден.
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.
*Цените на вътрешните полети са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение в момента на резервация.

Записване и плащане:
При записване – аванс 1000 лв. от стойността на пакета и пълно плащане на самолетните билети, данни от личната карта и цветно сканирано копие (jpg) на паспорта с мин. 6 месеца валидност след датата на връщане.
Пълно плащане – 65 дни преди датата на отпътуване.

Информация:
Минимален брой участници: 2 човека
Визов режим: за български граждани - безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
Ваксинации не са необходими.
Полетите се актуализират от авиокомпаниите, а цените се фиксират при резервация.
В зависимост от местните условияса възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.
Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане на детето и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
- за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
- до 65 дни преди тръгване се удържа заплатения депозит.
- под 65 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.
Полезни връзки

екзотика | Южна Америка | Аржентина |
Facebook Youtube Instagram