Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Разгледайте всички оферти за екскурзии до Египет

Оферти за екскурзии и почивки в Египет. Резервирайте сега на неустоими цени.
от 417.17
31.08.2024 г. ... повече дати »
8 дни / 7 нощувки
от 417.17
€/човек

 

Според проучване на Lonely Planet, в ТОП 10 на градовете за посещение за 2020 година, Кайро, Египет е под номер 3. И това не е случайно, а ние лично смятаме, че африканската държава е винаги модерна и актуална за пътешествениците за всяка година. Ето защо изготвихме 20 причини да посетите Египет при първа възможност. На екскурзия или почивка в Египет решавате Вие, който и вариант да изберете няма да останете разочаровани.

  1. Египет е една от най-евтините дестинации за екскурзия или почивка.

В Египет е наистина евтино - храната, напитките, екскурзиите, хотелското настаняване.Съотношението цена-качество е повече от чудесно. Ако търсите евтина екзотична дестинация, определено трябва да посетите Египет.

2. Целогодишна възможност за слънчеви плажове. Или без значение кой сезон изберете за почивка в Египет ще Ви хареса.

Египет се мие във водите на Средиземно и Червено море, а плажовете са едни от най-красивите във света. Дори през зимните месеци, никога не е толкова студено, че да не можете да се изтегнете на белите плажове и да се наслаждавате на слънчевите лъчи.

3. Екскурзията в Египет - възможност да посетите едни от най-известните музей в света.

Големият египетски музей отвори врати през 2021 г и е най-големият археологически музей в света. Тук е пълната експозиция на Тутанкамон, а редица артефакти ще бъдат изложени за първи път пред широката публика. Музеят в Кайро съдържа над 120 000 предмета от преисторическата епоха и Романо-гръцкия период. Пред любознателните очи може да се разкрие и Карнак - най-големия музей под открито небе и още много съкровища.

4. Природна терапия и климатична физиотерапия.

Египет е една от най-добрите дестинации в света за терапевтичен туризъм. Тук има над 1300 извора и техните дадености - глина и минерали, спомагат терапията на костни заболявания и кожни проблеми. Освен това слънчевата светлина, която огрява 365 дни в годината, сухия климат в Асуан например, спомагат респираторните и ревматоидни заболявания. Морето и слънчевите бани пък се отразяват отлично на кожни заболявания като псориазис.

5. Последното световно чудо от Древността.

Великата пирамида в Гиза, известна като Хеопсовата, е буквално последното съществуващо чудо в света от древността. Тя на около 4500 години и е невероятно, че човек може да се докосне до такова съкровище. Още повече, че в близост до нея има още много пирамиди и ослепителния Сфинкс. Все неща които човек трябва да види поне жеднъж в живота си. Да не забравяме, че по време на екскурзията си в Египет ще посетите и едно от 7-те чудеса на света.

6. Круиз по Нил. Едно от най-прияятните преживявание по време на екскурзиите до Египет.

Изключително приятно преживяване е, ако по време на екскурзията или почивката си в Египет, решите да се запишете на няколкодневния круиз. Още повече, че това ще ви даде възможност да се запознаете с древни храмове и археологически обекти като храма на Луксор, Карнак, храма Филае и други. Разбира се, има различни категории кораби и спокойно можете да си осигурите луксозни няколко дни, плавайки по великата река.

7. Лагер в пустинята Сахара. Една нощ сред звездите на пустинята.

Възможностите да се потопите в пустинята Сахара са много, но най-любимо на туристите е да къмпингуват сред пясъците или да се отдадат на джип сафари. А ние ви гарантираме, че през нощта ще можете изключително ясно да видите Млечния път.

8. Откъсване от света в египетски еколодж.

Ако сте “прегорели” от цивилизация и искате да се откъснете от модерния свят, да избягате за малко от забързаното ежедневие, вашето място е еколодж, разположен или в някой оазис или на брега на Червено море. Гарантираме, че ще се “изключите” от система и ще “презаредите батериите си”.

9. Египет е едно от най-интересните места за гмуркане.

Червено море е носител на наградата от туристи на сайта scubadiving.com за 2019 година, като едно от най-добрите места в световен мащаб за всякакъв вид гмуркане. Перфектните места за това са Shark reef, Daedalus Reef, Little Brother, Thistlegorm, Dunraven и Blue Hole.

10. Религиозно значение. Египет - страна на древни религии.

Повечето хора, когато чуят Египет и религия, се сещат за старите им вярвания и богатото разнообразие от богове с тела на хора и глави на животни, което е чудесно, но трябва да се има предвид, че Египет е дом, където съжителстват трите Авраамови религии - християнство, юдаизъм и ислям. Тук е връх Синай, където Мойсей е видял Горящия храст и е получил десетте божи заповеди.

11. Древни фосили на кит в пустинята?

Бялата долина в Файоум, Египет е мястото на много странно откритие - фосили от кит, но какъвто и да е, а такъв с наченки на задни крайници?!
Според ЮНЕСКО тези фосили представляват едно от основните доказателства в полза на теорията на еволюцията - поява на кит като океански бозайник от предишен живот като сухоземно животно.

12. Медицински туризъм.

Ако имате нужда от медицински тестове, изследвания, консултация и нямате излишни хиляди долари или не ви се чака със седмици, Египет е точната алтернатива. В медицинския сектор работят висококвалифицирани доктори и спокойно можете да си запазите час за консултация, чиято стойност е в порядъка на 200-600 EGP или 11-33 USD.

13. Кайтсърфинг в Египет.

Египет е мястото за кайтсърфинг, ако сте запалени по най-бързо развиващия се спорт. Местата, които можете да го практикувате са Сома Бей, Хамата и Ел Гуна, а те са сред 10-те най-добри точки за този спорт в света.

14. Пещерно изкуство на над 10 000 години.

Ако си мислите, че Древен Египет е единственото историческо преимущество на държавата, сега е моментът да научите в в пещерите на платото Гилф Кебир в югозападна Сахара, са открити пещерни рисунки - пиктографики и петроглифи, които са датирани на около 10000 години. Най-известни от тези пещери са Пещерата на плувците и Пещерата на зверовете.

15. Приключения на лодка или Египет като приключенска дестинация.

Вече споменахме, че можете да се възползвате от възможността от приятен и отпускащ круиз по река Нил, но какво мислите за активна почивка на лодка? Спокойно можете да си наемете ядка или лодка от Кайро, Луксор или Асуан тип фелукас (малки местни лодки) или пък риболовна лодка в Червено море или пък лодка с прозрачно дъно, така че да се отдадете на приключение, което да разнообрази почивката ви в Египет.

16. Невероятната красота на запазените храмове, паметници, гробници и артефакти от цивилизацията на Древен Египет.

Редом с пирамидите, много други обекти могат да ви върнат в далечното минало и да ви изумят с красотата и мащабите си. Такива са храмовете Луксор, Карнак, Дендера, Долината на цареве, Долината на цариците, Абу Симбел, храма на Хатсепсут, Филае и много други, които ще ви изумят.

17. Възможност за супер разнообразна почивка с лесен достъп до атракциите.

Без значение дали търсите ваканция на плажа, пътешествие из древната история, възможности за гмуркане, физически, ментални или психологически терапии, Египет ви очаква и може да ви предложи страхотни инициативи, преживявания и почивки, които ще ви очароват.

18. Гледките в Египет.

Спокойната река Нил, плаващите платноходки в Червено море, залеза над плажа, пясъчните дюни, окъпани в утринното слънце....

19. Египетската Кухня.

Египетската кухня може и да не е разпространена по света, но за местните жители е истинско съкровище, до което препоръчваме на всеки пътешественик да се докосне. Вкусно месо и вегетариански ястия ще задоволят всеки вкус и ще утолят чувството ви на глад, носейки наслада и удовлетворение.

20. Египет е целогодишна дестинация.

Дори през зимата слънцето винаги грее и небето е винаги синьо, защото Египет е гостоприемна дестинация за всички, които са готови да открият света и красотата на древните земи.

 

Прочети още
Facebook Youtube Instagram