Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзии до Тайван - 2021

Екскурзии до Тайван с тръгване от София.
София → Истанбул → Тайчунг – езерото Сън Мун – Тайнан – Каосюнг – Тайтунг – Хуалиен – Тароко - Тайпе - Йелиу, Джиуфен, Шифен → Истанбул → София
Екскурзия Тайван - Красивият остров
Нова група 2024
от 5475 лв.
15.10.2024 г.
11 дни / 8 нощувки
от 5475
лв./човек

 Какви екскурзии до Тайван предлагаме?

Екскурзиите до Тайван, организирани от Никона травел, са подходящи за всеки турист. Нивото на натоварване е леко, маршрутите са пълни,с много включени обекти, но със спокойно темпо, време за снимки на обектите и свободни часове вечер, а програмата е интересна и увлекателна, като ще посетите задължителните забележителности в Тайпе, Каосюнг, в близост до езерото Сън Муун и северната част на острова.

Виж повече

 

Екскурзии до Тайван - колоритна уличка
Екскурзии до Тайван - колоритна уличка

Какво да посетя в Тайван?

По време на екскурзиите до Тайван освен включената програма имате много други възможности да изследвате тази любопитна страна. Градовете са безопасни, чисти и красиви. През деня можете да се разхождате, да пазарувате в големите центрове или малки пазарчета, да посетите ресторант от каталога на Мишлен, а вечер да изпиете халба студена бира „Тайван“ в някой уютен местен бар или да надникнете в действителността на нощните пазари.

Какво мога да си купя по време на екскурзията до Тайван?

По време на престоя си в Тайван не пропускайте да опитате местните специалитети, тайванския ананас, млечния чай с балончета, а за подарък можете да купите първокласен чай от Алишан, типичните за Тайван ананасови кексчета, дървените картички, миниатюрните фенери в Шифен, сливов ликьор – ще го намерите в някой от многобройните магазинчета в Джиуфен, висококачествен нефрит. В района на езерото Сън Муун ще откриете много фигурки на сови – совата се счита за животно закрилник, носител на мъдрост и късмет и на почит в местните общности. Традиционните подаръци – магнитчета, картички, тениски, са красиво изработени и оригинални, като цената на магнитче е около 2-5 щатски долара.

Кой е най-подходящият период за екскурзии до Тайван?

Най-подходящите месеци за посещение са октомври и ноември, когато е топло, но не е горещо, с много слънчеви часове и по-малко валежи. Организираме екскурзиите до Тайван основно в този период.

Безопасен ли е Тайван?

Тайпе се класира сред шестте най-безопасни града в света по отношение на престъпността, така че спокойно можете да се разходите по улиците му. Все пак дори на най-сигурното място, винаги съветваме да пазите личните си вещи, особено на места, където се събират тълпи – транспорт, пазари, туристически обекти. В последните години дори се наблюдава тенденция за спад на организираната престъпност. Природни бедствия не се случват много често, а населението е обучено за справяне и реакция при тяхната поява. В периода от юли до началото на октомври преминават тайфуни. Тайван се намира в Тихоокеанския огнен пръстен, поради което има сеизмична активност, като трусовете рядко причиняват големи разрушения. Болниците са чисти и модерни, а здравеопазването е на много високо ниво. Индексите за качество на въздуха, здравеопазване и сигурност са много високи.

 

Какво мога да купя за 1 щ.д. по време на екскурзия до Тайван?

1 литър бензин, 1 бира, 1 минута возене в такси, 1 бутилка минерална вода...

Какво е времето в Тайван?

Климатът е субтропичен и тропичен в най-северната част на острова. Средните годишни температури са високи – около 22 градуса, има дъждовен сезон, който продължава през май и юни, и продължителен и топъл сух сезон. Могат да се разграничат пролет, лято, есен и зима, но в рамките на тропическия климат промените не са много големи. Зимните температури са между 10 и 20 градуса, летните – между 25 и 32.

Полезни връзки:
Какви екскурзии до Тайван предлагаме?  Какво да посетя в Тайван? Какво мога да си купя по време на екскурзията до Тайван? Кой е най-подходящият период за екскурзия до Тайван? Безопасен ли е Тайван? Какво мога да купя за 1 щ.д.?

 

Facebook Youtube Instagram