Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Южна Африка - земя на дъгата - с водопада Виктория и Ботсвана

Южна Африка - земя на дъгата - с водопада Виктория и Ботсвана
Йоханесбург, ЮАР
от 22 септември
12 дни / 9 нощувки
Маршрут:
София - Доха - Йоханесбург – Леседи, Претория - Водопада Виктория: Национален парк Чобе - Кейптаун: Кейп Пойнт, Парл – Франчук – Стеленбош, Херманус - Доха - София
от 6798
лв./човек
Програма
Условия
Програма
За екскурзията до Южна Африка, Зимбабве и Ботсвана сме избрали пътуване през есента – края на месец септември, за да открием многообразието на тази част от африканския континент и да го видим в най-китната му премяна – началото на цъфтежа на джакарандите, цъфналите финбоси в царството на Кейп флора, чифтосването на китовете и „гърмящия пушек“ на Водопада Виктория в пълната му мощ.
Южна Африка – цялото многообразие на Африка, събрано в една страна, е известна като „страната на дъгата“. Пъстрата смесица от етноси, общности, култури, традиции и верозповедания прави тази земя, така благословена с природа и природни богатства – пъстроцветна дъга. Едва ли можем да осъзнаем неверо-ятния ѝ образ без да се срещнем с някои от местните племена, да се докоснем до величието на природата, съзерцавайки безбрежността на мястото, където се сливат Атлантическият океан и Индийският океан, да видим миниатюрните африкански пингвини, да наблюдаваме величествените китове и да посетим Претория – „световна столица на джакарандата“, Кейптаун – „царството на финбоса“, както и ако не дегус-тираме прочутите южноафрикански вина, направили РЮА един от най-големите винопроизводители в света.
Зимбабве – истинската Африка на ръба на водопада, е малка, без излаз на море, но изпълнена с красота и небесни пейзажи. Тя е най-посещаваната страна в Африка, защото тук се намира Водопадът Виктория – едно от най-големите природни чудеса в света. Наричат го „приключенската столица на Африка“ заради разнообразните активни развлечения, които предлага.


Подробна програма
22.09.2020-вт. 1 ден София → Доха
В 13.00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:40 ч. *По желание, обиколка на Доха.

23.09.2020-ср. 2 ден Доха → Йоханесбург ‒ Леседи (вечеря)
В 01:55 ч. полет QR 1363 от Доха. Кацане в Йоханесбург в 09:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в Леседи. Културното селището аха Леседи е в сърцето на африканския буш и тук ще откриете завладяващите култури и традиции на жителите на Африка. Хотелът представлява типчини къщички, построени и декорирани в стила на африканските племена Зулу, Коза, Педи, Басото, Нгуни и Ндебеле, които живеят според племенния фолклор и традициите на своите предци, а тяхното мото е „Нашата култура е светлината на нашата нация“. Ще имате свободно време за почивка и разглеждане на селището, а по-късно ви очаква вечеря бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци. Нощувка.

24.09.2020-чт. 3 ден Леседи ‒ Претория ‒ Йоханесбург (закуска)
Закуска. Отправяме се към Претория ‒ административната столица на РЮА. Република Южна Африка е единствената страна в света, на която седалищата на изпълнителната, съдебната и законодател-ната власт са разположени в три различни града. Кейптаун е седалище на законодателната власт, Претория – на изпълнителната и Блумфонтейн – на съдебната. Претория е известна като „градът на джакарандите“ (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град. Панорамна обиколка на Претория: площад “Чърч” със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера, “Юнион Билдинг” (Парламента и Президентството), откъдето се открива красива панорама към целия град. Посещение на дома-музей на Пол Крюгер. Предвидено е време за обяд, не е включен. Продължаваме към модернта част на Йоханесбург – Сендтън, като ще направим кратък престой на площада с памет-ника на Нелсън Мандела. Нстаняване в хотела, разположен в известния комплекс „Императорския дворец”, където има безброй места за развлечения, хранене, казино и магазини. Нощувка.

25.09.2020-пт. 4 ден Йоханесебург → Водопада Виктория (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Виктория Фолс, селището в Зимбабве, кръстено на едно-именния водопад и разположено непосредствено до него, на границата между Замбия и Зимбабве. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал и му дава името на своята кралица Виктория. По-късно "круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ‒ докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни (вход за парка $ 10). Връщане в хотела. Нощувка.

26.09.2020-чт. 5 ден Водопада Виктория – „гърмящият дим“ (закуска, вечеря)
  • По желание и с доплащане: рано сутринта сафари в търсене на черния носорог (в Чобе не се срещат носорози) и полет с хеликоптер над Водопада Виктория.
Закуска. Посещение на водопада Виктория, обявен за най-големият в света, не защото е най-високият или най-широкият, а защото има най-голямата водна завеса в света. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня – "гърмящ дим" и това название е съвсем точно. Неописуемо изживяване е да наблюдавате как изливащата се от 130 м. огромна водна маса с дължина 1,200 м. пада в дълбоката бездна с мощна сила и тътен, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. От водопада се открива грандиозна гледка към река Замбези, която представлява естествена граница между Замбия и Зимбабве (вход за парка $ 30). Връщане за обяд и почивка в лоджа. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето. Нощувка.

27.09.2020-пт. 6 ден Водопада Виктория: сафари в Чобе, Ботсвана (закуска)
Закуска. Свободен ден за почивка около басейна или *по желание и с доплащане Сафари по суша и вода в Чобе с включен обяд. Необходимо е да носите паспортите си за прекосяване на границата със съседна Ботсвана – една от най-популярните дестинации за сафари, а Националният парк Чобе е известен с най-голямата популация на слонове в света – около 125 000. Той е разположен в североизточната част на Ботсвана при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. Сутрешното ни сафари е с лодка по реката, тъй като водата привлича много диви животни, а реката предлага отлични възможности да ги наблюдаваме. Обяд и кратка почивка. След обяда приключението ни продължава със сафари с 4x4 джипове, след което се връщаме в хотела. Нощувка.

28.09.2020-сб. 7 ден Водопада Виктория → Кейптаун – „градът майка“ (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Кейптаун, наричан от местните хора "градът майка", е един от най-красивите градове в света, заобиколен от два океана, планината Маса, безкрайни винарски ферми, овощни градини и тучни пасища. Той е най-старият град в страната, втори по население след Йоханесбург и една от трите столици на РЮА. При добра видимост, се отправяме към планината Маса (ЮНЕСКО) – символ на Кейптаун и едно от 7-те природни чудеса. Планината Маса образува естествен амфитеатър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света. Често над платовидния ѝ връх падат гъсти бели облаци и върхът ѝ изглежда като покрит с бяла покривка. Изкачваме се с въртящ се на 360о кабинков лифт до върха, откъдето се открива впечатляващ изглед към целия град, остров Робин и полуострова, виждат се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Продължаваме с панорамна обиколка на Кейптаун, за да видим главните исторически и културни забележителности: замъка „Добра Надежда“ – първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска Компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди; сградата на Кметствто – построена е през 1905 г. от материали, внесени от Европа, а махагоновият орган в нея е специално изработен по проект на органиста на катедралата „Св. Павел“ в Лондон и съдържа 3165 тръби с размер от 10 м. до 19 мм. На балкона ѝ може да се види статуята на Нелсън Мандела на същото място, откъдето той произнася речта си на 11.02.1990 г. само четири часа след като е освободен. В днешни дни тази изключително красива сграда е център за културни събития и концерти; Кампанис Гардънс – най-старият обществен парк в страната, наречен така на името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Навлизаме в пъстрия и живописен Бо Каап – най-старият квартал в Кейптаун с типичната архитектура отпреди 200 години. Известен в миналото като „Малайският квартал“, той е събрал в себе си голяма част от историята на Южна Африка. Жителите му са потомци на роби, които холандците са докарали от Малайзия и други страни от южна и югоизточна Азия. Тогава са ги наричали „кейп малайзийци“. След завладяването на Кейптаун от англичаните, те получават своята свобода и заедно с местните африканци създават нова общност. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в крайбрежен ресторант. Нощувка.

29.09.2020-нд. 8 ден Кейптаун – полуостров Кейп и нос Добра Надежда (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия до полуостров Кейп. Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания. Пътят към Нос Добра Надежда започва от района „Си Поинт“ на атлантическото крайбрежие на Кейптаун. Ще спрем в живописното рибарско селище Хоут Бей, осеяно с ресторантчета и улични търговци на сувенири за круиз с катамаран до Острова на тюлените. Продължаваме към Кейп Пойнт през скалистия път с красиви крайбрежни планински проходи Чапманс Пик известен като „Чапис“. Обграден от едната страна от надвиснали скали, а от другата – от отвесно спускащи се в океана скали, тази 9-километрова отсечка с над 100 завоя е построена за 7 години от военнопленници през 1910 г. Продължаваме към южния край на полуострова и Нос Добра Надежда ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец". Изкачваме се със зъбчатата железница „Летящият холандец“ до стария фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийският и Атлантическият, а въздухът, идващ от Анктартика е сред най-чистите в света. Мястото е природен резерват и част от националния парк Тейбъл Маунтин, обект от световното природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. На път за Саймънтаун ни очаква обяд в крайбрежен ресторант с красива панорама към океана, след който ще посетим колонията с Якас пингвини на Боулдърс бийч, едно от малкото места, където над 2000 на брой от тези свободолюбиви африкански птици живеят в естествената си среда. Връщане в хотела. Нощувка.

30.09.2020-пн. 9 ден Кейптаун: долината на виното (закуска, обяд)
Закуска. Днес екскурзията ни в долината на Парл ‒ Франчук – Стеленбош (ЮНЕСКО), наричана „Земята на виното“ заради своите 130 винарски ферми, предлага друг поглед върху историята на страната, прекрасни природни изгледи и дегустация на превъзходни вина. Винопроизводството в Южна Африка има една любопитна черта, която го отличава от всички останали страни по света, а именно, че знае точната си рождена дата. Това се дължи на записките на Ян ван Рийбек, представител на Холандската източноиндийска компания и първи губернатор на Кейп, който на 2 февруари 1659 е записал в дневника си: “Днес с божията помощ за първи път направихме вино от гроздето на Кейп.” Ще посетим най-стария и голям винарски район Паарл (перла). Във „Феървю“ – една от най-старите (1693 г.) ферми, ще дегустираме 6 вида вино и 6 вида краве и козе сирене и продължаваме към следващия град Франчук (френското ъгълче), където ще се потопим в атмосферата на това типично провинциално френско селище. Ще спрем на паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук, и пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома затвор, където лидерът против апартейда е прекарал последните 14 месеца преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Отправяме се към фермата „Ле Боньор“, за да се насладим на пикник обяд край езерото и красивата природа. След хубавия обяд и почивка продължаваме към Стеленбош – градът на дъбовете, вторият, създаден след Кейптаун, типично бурски (африкански), със запазена архитектура от 18 век и много зеленина. Свободно време за разходка. След така приятно прекарания ден се връщаме в Кейптаун. Нощувка.

01.10.2020-вт. 10 ден Кейптаун: Херманус – „китовата столица“ (закуска)
Закуска. Свободен ден или *по желание и с доплащане целодневна екскурзия до Херманус – „китовата столица“ на света. На търсещите по-различни изживявания предлагаме морско сафари за наблюдаване на китове. Истински празник за сетивата е да видим съвсем отблизо тези игриви и любопитни гиганти, които всяка година изминават хиляди километри от Антарктика, за да се чифтосат и родят малките си в топлия залив. Херманус е единственият град в света, в който има официален „китов глашатай“, който известява по улиците на града с рога си за пристигането на китовете в залива. Сезонът за наблюдаване на китовете е от юни до декември, но понякога те идват още през април. След около 2 часа път пристигаме в живописния град, разположен на брега на скалистия залив „Уокър“. След кратък инструктаж от специалист по китовете и информация за морските обитатели, отлаваме с катамаран. Ако имаме късмет, може да видим и някои други представители на „голямата морска петорка“ – кит, бяла акула, тюлен, делфин и пингвин. След морската разходка се отправяме към крайбрежното градче Бетис Бей за да посетим колонията от около 2000 африкански пингвини в естествената им среда и гнездящите в Стони Поинт корморани. После ще дегустираме 7 вида бира в селцето Хемел-ен-Аарде и се връщаме в Кейптаун. Нощувка.

02.10.2020-ср. 11 ден Кейптаун → (закуска)
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Посещение на ботаническата градина Кирстенбош, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е разположена в рамките на Националния парк Тейбъл Маунтин, който е част от района Кейп Флора. Този район е най-малкият, но най-богатият от 6-е флорални царства в света. Естествената растителност тук е финбосът, от който има над 1100 вида, а в градината се отглеждат само местни и ендемични видове (над 7000), което я прави една от най-известните градини в света. Трансфер до летището.
В 18:40 ч. полет QR 1372 от Кейптаун за Доха.

03.10.2020-чт. 12 ден → Доха → София
В 05:55 ч. кацане в Доха. В 07:00 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч.
Условия
дати за група: 22.09.2020 – 03.10.2020

цена на човек:
в двойна стая в единична стая
3478 € / 6798 лв. 4067 € / 7955 лв.

хотели или подобни:
23.09 – 24.09 Леседи Aha Lesedi Cultural Village 3.5*
24.09 – 25.09 Йоханесбург Peermont Metcourt Emperors Palace 3*
25.09 – 28.09 Виктория Фолс The Kingdom Hotel 4*
28.09 – 02.10 Кейптаун City Lodge V&A Waterfront 3*

Цената включва:
Самолетни билети София - Доха - Йоханесбург / Кейптаун - Доха - София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени летищни такси, багаж 30 кг и ръчен 7 кг.
Самолетен билет Йоханесбург – Виктория Фолс с включени такси, багаж 23 кг и ръчен 10 кг;
Самолетeн билет Виктория Фолс – Кейптаун с включени такси, багаж 23 кг и ръчен 10 кг;
9 нощувки в хотели 3*/4*; 9 закуски, 2 обяда, 3 вечери;
Всички трансфери и екскурзии с включени такси за посещаваните обекти:
- посещение на културното селище Леседи и вечеря-бюфет с програма;
- панорамна обиколка на Претория, посещение на дома-музей на Пол Крюгер ; площад „Нелсън Мндела“ в Сендтън, Йоханесбург;
- круиз към залеза по река Замбези;
- екскурзия до Водопада Виктория от страната на Зимбабве;
- вечеря с програма в ресторант „Бома“;
- посещение с кабинков лифт на планината Маса;
- панорамна обиколка на Кейптаун;
- вечеря в ресторант на крайбрежния булевард Виктория и Алфред;
- екскурзия до полуостров Кейп;
- круиз до острова на тюлените в Хоут Бей,
- изкачване с „Летящия холандец“ до стария фар,
- посещение на колония пингвини в Боулдърс,
- посещение на ботаническите градини Кирстенбош;
- винен тур в долината Паарл – Франчук – Стеленбош с пикник обяд и дегустация на вина;
Местни екскурзоводи на английски език
Водач-преводач от фирмата
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20,000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Допълнително се заплащат:
Виза за РЮА ‒ 65 лв. + такса за обработка на документите – 30 лв;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 96 лв.;
Допълнителни екскурзии и дейности по желание – цените са при мин. 10 туристи:
- на отиване – обиколка на Доха – 76 лв;
- 3-часово сафари в парка Накаванго в търсене на черния носорог – 255 лв;
- 13-минутен полет с хеликоптер над водопада от страната на Зимбабве – 294 лв;
- целодневно сафари по суша и вода в Чобе с обяд – 372 лв;
- екскурзия до Херманус - разходка с катамаран за наблюдаване на китовете, посещение на колонията пингвини в Стони Пойнт и дегустация на бира – 285 лв.;
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора;

Цената не включва:
Виза за Зимбабве с 2 влизания (заплаща се на място) – 45 USD;
Такси в националните паркове, които се заплащат на място: за круиза по река Замбези – 10 USD, за Водопада Виктория – 30 USD, за полета с хеликоптер – 15 USD;
За допълнителни дейности от страната на Замбия, в които може да се включите на място е необходима 1-дневна виза за Замбия – 30 USD.

Условия за резервация:
данни по лична карта, сканирано копие на паспорта, сключване на договор и заплащане на депозит

Срокове и начин на плащане:
При записване до 25.04.2020 – 10% от пакетната цена
Второ плащане до 23.06.2020 ‒ 50% от пакетната цена
До 19.07.2020 - плащане до 100%

Визов режим и необходими документи:
Зимбабве – визата се заплаща при пристигане на летището в Зимбабве.
РЮА – необходимо е пътуващите да притежават предварително виза, която се получава от посолството в София на адрес: ул. „Шипка“ № 7. Агенцията оказва съдействие да се подготвят документите, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично.

Необходими документи:
паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане (03.04.2021) и 4 свободни страници, като 2 от тях да са съседни;
2 актуални цветни снимки с паспортен размер;
попълнен визов формуляр на английски език;
За всички пътуващи – документи, удостоверяващи финансови средства:
- Банкова референция, удостоверяваща фенансови средства, които могат да обезпечат разноските по време на пребиваването в РЮА и банково извлечение с входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца като крайното салдо трябва да е с над 1000 евро. Документите трябва да са издадени на английски език, с подпис и печат на банката на всяка страница. Ако са на български език, към тях се прикача превод на английски език;
- За собственици на фирми – актуално състояние на фирмата с прикачен превод на английски език;
- За работещите на трудов договор – служебна бележка от учреждението в което работите за заеманата от вас длъжност, от кога сте на този пост, месечната ви заплата за последните 6 месеца и разрешен отпуск за периода на пътуването, на бланка с данните на фирмата, с подпис и печат, издадена на английски език. Ако е на български език, към нея се прикача превод на английски език.
- За пенсионери – копие от пенсионното решение;
- За лица под 18 г.:
1. служебна бележка от учебното заведение;
2. копие на удостоверението за раждане на детето с имената на двамата родители, заверено с апостил, преведено на английски език и легализирано;
3. ако детето е придружено само от единия родител, освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, се представя и нотариално заверено, преведено на английски език и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител и телефон за връзка с него.

Медицински изисквания:
Ваксинации за страните по маршрута не се изискват.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 28.08.2020
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 туристи – доплащане 316 лв.
Цените са при курс 1 USD = 14,18 ZAR и 1 USD = 1.75 BGN. При промяна на валутния курс цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 24.06.2020, като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
- до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от пакетната цена (до 24.05.2020);
- от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от пакетната цена (до 23.06.2020);
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 60% от пакетната цена (до 19.07.2020);
- от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80% от пакетната цена (до 07.08.2020);
- под 45 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 % (след 08.08.2020)
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.

Вид използван транспорт:
самолет / автобус / джип / моторна лодка / катамаран

Полетно разписание:
22.09.2020 (вт) QR 228 София, Т2 – Доха 13:00 – 17:40
23.09.2020 (ср) QR 1363 Доха – Йоханесбург 01:55 – 09:50
02.10.2020 (пт) QR 1372 Кейптаун – Доха 18:40 – 05:55 на 03.10
03.10.2020 (сб) QR 227 Доха – София, Т2 07:00 – 12:00

Информация:
Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
При неблагоприятни природни условия е възможно посещението на някои от обектите да отпадне.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

За екскурзията до Южна Африка, Зимбабве и Ботсвана сме избрали пътуване през есента – края на месец септември, за да открием многообразието на тази част от африканския континент и да го видим в най-китната му премяна – началото на цъфтежа на джакарандите, цъфналите финбоси в царството на Кейп флора, чифтосването на китовете и „гърмящия пушек“ на Водопада Виктория в пълната му мощ.
Южна Африка – цялото многообразие на Африка, събрано в една страна, е известна като „страната на дъгата“. Пъстрата смесица от етноси, общности, култури, традиции и верозповедания прави тази земя, така благословена с природа и природни богатства – пъстроцветна дъга. Едва ли можем да осъзнаем неверо-ятния ѝ образ без да се срещнем с някои от местните племена, да се докоснем до величието на природата, съзерцавайки безбрежността на мястото, където се сливат Атлантическият океан и Индийският океан, да видим миниатюрните африкански пингвини, да наблюдаваме величествените китове и да посетим Претория – „световна столица на джакарандата“, Кейптаун – „царството на финбоса“, както и ако не дегус-тираме прочутите южноафрикански вина, направили РЮА един от най-големите винопроизводители в света.
Зимбабве – истинската Африка на ръба на водопада, е малка, без излаз на море, но изпълнена с красота и небесни пейзажи. Тя е най-посещаваната страна в Африка, защото тук се намира Водопадът Виктория – едно от най-големите природни чудеса в света. Наричат го „приключенската столица на Африка“ заради разнообразните активни развлечения, които предлага.

Facebook Youtube Instagram