Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Китай-Япония: Драконите на Изтока по време на Ханами

Китай-Япония: Драконите на Изтока по време на Ханами
Токио, Япония
от 23 март
14 дни / 11 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Доха - Пекин – Шанхай - Осака: Химеджи – Кобе – Нара – Арашияма – Киото – Токио - Доха - София
от 7199
лв./човек
Програма
Настаняване
Условия
Информация
Програма
STOP SALE

Подробна програма
Това 14-дневно пътешествие ще Ви представи удивителния и самобитен свят на Китай и Япония – две близки и безкрайно далечни страни, където наследството и ценностите от древността са толкова много, преклонението пред красотата на природата е издигнато в култ, хората са пословични със своето трудолюбие, а съвременните постижения наистина шокират.
Поднебесната империя винаги е била сърцето на една от най-древните и могъщи цивилизации с богата култура, съхранила се жива до наши дни. Ще посетим Великатакитайска стена – най-грандиозното творение от древността, храма на Небето – шедьовър на средновековен Китай, най-големия площад в света – Тянанмън и Забранения град; древното водно градче Цибао и гордостта на съвременен Китай – Шанхай, наричан „главата на китайския дракон“, деловата столица на Китай.
Япония – страната, създала най-късата поетична форма „хайку“, е страна на чест, достойнство, човечност. Тук се виждат толкова много проявления на силата на човешкия дух и размах на фантазията, че у човека остава чувство, че се намира във фантастична приказка. Пътешествието в страната на изгряващото слънце ще ни отведе в старите столици Нара и Киото, съвременната столица Токио и деловата столица Осака; в най-важните будистки и шинтоистки храмове, замъци и старинни улички, пропити от духа на шогуни, гейши и самураи. Тук цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена. Първи самураите обвързват мисията си в живота с цъфтежа на сакура. Те намират достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната собствена съдба, единственото сигурно в която е смъртта. Празникът на цъфналите вишни трае от 3 дни до една седмица и през вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Ние ви каним да се присъедините към магията на мистичните държави и заедно да отпразнуваме ханами.


23.03.2020-пн. 1 ден София → Доха →
В 12:25 ч. полет QR228 от София (4ч40м). Пристигане в Доха 18:05 ч.
*По желание, с доплащане обиколка на Доха.

24.03.2020-вт. 2 ден → Пекин (вечеря)
В 01:55 ч. полет QR 892 от Доха (7ч50м). В 14:55 ч. кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер до хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

25.03.2020-ср. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Посещение на фабрика за клоасонени изделия, изработени от цветни емайли. Обяд. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Посещение на фабрика за перли и перлена козметика. *По желание посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

26.03.2020-чт. 4 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър за изпълнителски изкуства (Пекинската опера) – символ на нов Китай. Сградата е проектирана от френския архитект Пол Андрьо и е открита е през 2007 г. Вътре има три сцени: оперна музикална и театрална с общо 5500 места. Облицована в титан и стъкло, сградата наподобява гигантска капка течен живак, заобиколена от изкуствено езеро. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света, където се провеждат военните паради с до 1 млн. участ-ници. Построен е 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затво-рен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небес-ното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406–1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. км. В течение на 500 години е бил резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на импе-раторите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – кръглият олтар на небето (Залата за молебен към Небето за добра реколта) е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание, екскурзия „хутонг“ – разходка с рикша из тесните улички (хутонги) на стария град и посещение на типичен китайски дом – възможност да надникнете в начина на живот на поколения жители на Пекин. Свободно време. Нощувка.

27.03.2020-пт. 5 ден Пекин ‒ Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване със скоростен влак (около 4ч28м) за Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Разделен е на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу“) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу“). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант. *По желание, посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

28.03.2020-сб. 6 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда, донесени от Бирма. Обиколка на модерен Шанхай: свободната икономическа зона Пудун, моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. Ще имате възможност да посетите Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град. Тук е и Шанхайската кула (632 м). Посещение на фабрика за коприна – традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Свободно време в старинния квартал Чайнатаун с китни къщички и множество магазинчета, където се продава всичко. Отправяме се към улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” - пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти – свободно време. Разходка по крайбрежната зона „Бунд“ – символ на Шанхай от стотици години, известна с историческите сгради от 19 и 20 век, където в мина-лото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издател-ства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Вечеря в местен ресторант. *По желание, разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

29.03.2020-нд. 7 ден Шанхай – Цибао – Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Екскурзия до древния воден град Цибао. В превод името му означава „Седем съкровища“ и градчето е наречено на храма със същото име в стария град. Цибао е построен в династията на Северна Сун (960-1126) и прераства в проспери-ращ бизнес център по време на Минг (1368-1644) и Династии Цин (1644-1911). Разположен в центъра на окръг Минханг в Шанхай, античният град Цибао може да задоволи вашето любопитство към древните водни градчета. Река Пухуйтанг, приток на известната река Хуанпу, протичаща през Шанхай и главен приток на река Яндзъ преди тя да се влее в Източно Китайско море, преминава през градчето и го разделя на северна и южна част. Успоредно на Пухуйтанг е Старинната търговска уличка, домини-рана от кулинарни изделия, туристически занаяти, антики и картини. Все още има много исторически обекти, като жилищни сгради, магазини и мостове, които поддържат типичния архитектурен стил на династия Мин и Цин, като водния павилион Лине, окачената кула, арковия мост и др. Може да се видят акцентите на историческите и културни детайли на старата улица, "Мемориалната зала Джан Чонгрен", "Работилницата за тъкане на памук", "Лао Ханг Данг" и „работилница за стари вина Чибао“ и т.н. Връщане в Шанхай. Разходка из френския квартал и Син Тианди – район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

30.03.2020-пн. 8 ден Шанхай → Осака (закуска, вечеря)
Закуска-пакет. Трансфер до летището. В 07:50 ч. полет CZ 8389 от Токио. Кацане в Осака в 10:55 ч. (2ч05м). Осака ‒ „градът на лагуната” е разположен в устието на река Йодо и е втори по големина, но най-важният международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Осака е градът, който посреща първите будистки поклонници и будизмът бързо си проправя път в Япония. Тук е първият будистки храм, основан през 593 година от принц Шотоку, който въвел будизма в Япония. Още преди Нара и Киото, Осака е била една от старите столици на страната, позната като Нанива и във всички епохи остава главен транспортен център заради пристанището си. Градът се слави с предприемаческия дух на своите жители и се счита за гастрономическия рай и център на електрониката. Трансфер до хотела. Посещение на замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на страната през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък, но по време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен. Настоящият е построен от бетон през 1931 г. и е единственият оцелял от бомбардировките по време на Втората световна война. Посещение на сградата Умеда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, устойчиви при земетресения и силни ветрове. От терасата на 40-ия етаж се открива панорамна гледка към целия град. Отправяме се към централната пешеходна улица Дотонбори – кулинарният рай на страната, където ще имате свободно време. Вечеря „окономияки“ – типичното за Осака ястие. Връщане в хотела. Нощувка.

31.03.2020-вт. 9 ден Осака – Химеджи – Кобе – Осака (закуска, обяд)
Закуска. Тръгване за Химеджи, вторият по големина град след Кобе в провинция Хиого, известен с най-красивия, автентичен и добре запазен феодален замък в Япония. Замъкът Химеджи, наричан „Замъкът на бялата чапла“ заради елегантния си снежнобял вид, е не само национално съкровище на Япония, но и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е един от 12-те оригинални замъка в страната и за разлика от много други, никога не е бил разрушаван от война, земетресение или пожар. Обграден е от защитен ров и дебели крепостни стени, в центъра му се извисява централната 6-етажна кула и по-малки странични кули, които придават завършеност на целия комплекс, а от най-горния етаж се вижда целият град. Замъкът е построен на стратегическо място за защита от запад на бившата столица Киото. Строежът му започва през 1346 г., първите защитни стени са завършени през 1400 г. В течение на годините замъкът е бил многократно разширяван от владетелите на различни кланове, а във вида, в който го виждаме днес, е завършен през 1609 г. от Икеда Терумаса. Състои се от над 80 сгради, разположени в различни алеи, свързани с множество порти и лабиринт от преплитащи се пътечки във вътрешния двор на замъка, които при евентуално нападение е трябвало да заблудят и забавят врага. След като видим реноварания през 2015 г. замък Химеджи в пълния му блясък, се отправяме се към храмовата планина Шоша. С въжена линия се придвижваме до храмовия комплекс Енгиоджи, с история над 1000 години, а след това, пеша до красивата зала на храма Маниден, изградена върху дървени стълбове върху стръмен склон. Наблизо са 3-те масивни дървени зали, известни като Мицунодо. Заради красивата природа, Шоша се използва като място за заснемане на исторически филми и телевизионни драми. Тук е заснет отличения с множество награди, включително 4 Оскара, филм „Последният самурай“ с Том Круз и Кен Уатанабе, включващ сцени около и вътре в залите Мицунодо. Продължаваме към Кобе – столицата на провинция Хиого, един от 10-те най-големи и атрактивни града в Япония. След голямото земетресение на 17.01.1995 г. в 05:46 часа, което уби над 5000 души и разруши хиляди сгради, днес градът е напълно възстановен и само няколко знака напомнят за трагедията. В Кобе ни очаква обяд „кобе“ – ценен японски деликатес и най-известната регионална храна в Япония. Говеждото кобе е от японска порода говеда, отглеждани по специален начин, а месото е нежно, ароматно и е добре мраморено с мазнини. Само месо с изключителни високи нива на маслено мрамориране печелят етикета Kobe Beef, който е строго пазена търговска марка. Продължаваме към пивоварната „Нада“ за дегустация на саке. Областта Нада на Кобе е най-добрият регион за производство на алкохолната напитка в Япония и от далечни времена тя се слави с висококачествен ориз, подходяща вода и благопри-ятни метеорологични условия. Близостта му до пристанището в Кобе и Осака също улеснява разпрос-траняването на саке от древни времена. После ще посетим красивия пристанищен парк Мерикен, построен върху завзета от океана територия, прекрасно озеленен, с фонтани, модерни инсталации и архитектура. Има малък мемориал в памет на загиналите по време на земетресението, оставена е и малка неремонтирана част, която да напомня за огромната му разрушителна сила. След това се отправяме към емблематичните сгради - Пристанищната кула и Морския музей, в който ще видим модерни кораби и исторически плавателни съдове, а в другата му част - музеят на Кавасаки, с експонати на влака шинкансен, хеликоптери и мотори. Желаещите от вас, могат и да се пробват с някой от моторите. Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

01.04.2020-ср. 10 ден Осака – Нара – Арашияма – Киото (закуска)
Закуска. Отправяме се към Нара – първата столица на страната (8 век) и люлка на японската култура, превърната от император Шому в най-важния будистки център в Япония. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Продават се специални бисквитки, с които може да ги храните, а те благодарят и се покланят по японски. Според легендите бог Такемика-зучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града, на страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“, който ще посетим. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 752 г., най-голямата дървена постройка в света и дом на великия Буда Дайбуцу – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света – висока 16 м., изработена от 437 т. бронз и 130 кг. злато. Именно Тодайджи и огромното влияние, което са имали будистките монаси са причината столицата да бъде преместена от Нара в Киото с цел да се ограничи будисткото влияние върху шинтоиска Япония. Продължаваме към Арашияма и нейния символ – белият мост Тогецукио, построен по време на пери-ода Хейан (794-1185 г.). Той е особено атрактивен в началото на Април, когато около него са нацъфтели вишневи дръвчета. Отправяме към една от най-големите забележителности на Япония – бамбуковата гора Сагано, за да се насладим на пейзажа, когато при полъха на вятъра листата се раздвижват, стеблата нежно се накланят напред-назад, издават мистериозен звук и гората сякаш оживява. Сагано е една от малкото естествени бамбукови гори, а в японската култура бамбукът е на особена почит като символ на мира, благополучието, дълголетието и мъжката стабилност. На пазара може да се купят изработени от бамбук чаши, кутии, подложки, кошници и др. Ще посетим парка на маймуните Иуатаяма, където над 150 японски макаци живеят под открито небе. Продължаваме към Киото – втората столица на Япония (794–1868), чието име означава „главен град“. Той е събрал 11 века на японската история, религия, есте-тика, музика, театър и танц и въплъщава всички представи, които хората имат за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н. Киото е единственият град, пощаден от бомбарди-ровките по време на Втората световна война и в него има над 2000 храма (1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища). В края на деня ще посетим един от символите на Киото – Златния павилион (Кинакуджи), първоначално проектиран като вила на благородник, а през 1394 г. вторият ѝ собственик шогун Йошимитцу Ашикага покрива последните два етажа със злато и създава прекрасна градина. Настаняване в хотела, разположен в центъра на Киото. Свободно време за разходка из града или старинния квартал Гион, известен с традиционните дървени къщи, чайни и гейши. Нощувка.

02.04.2020-чт. 11 ден Киото – Токио (закуска)
Закуска. Продължаваме с разглеждането на Киото, като ще посетим другите два символа на града и страната. Замъкът Ниджо (ЮНЕСКО) – бившата укрепена резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е нареден през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Така се е сложило началото на дългото управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрира неограничената власт на шогуна. Строителството е завършено през 1626 г. от Токугава Йемицу. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Към тези зали се отива по уникалния „пеещ под“, проектиран така, че когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици. Около замъка има прекрасна японска градина и пътеки, заобиколени от около 400 вида вишневи дръвчета. Отправяме се към най-главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. То е известно с хилядите порти (тори), които водят към свещената планина – всичките са дарени от японският бизнес. На входа е вратата Ромон, дарена през 1589 г. от владетеля на обединена Япония Тойотоми Хидейоши. Фушими Инари Тайша е най-важното от 32 хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. За негови посланници се считат лисиците и затова има толкова много статуи на лисици и олтар на лисиците. На връщане ще спрем на старинната уличка, където можем да закупим различни сувенири и да опитаме интересни вкусни ястия. Трансфер до гарата и отпътуване с влака стрела. След около 2ч20м пристигане в Токио – днес един от трите „командни центъра“ на световната икономика наред с Ню Йорк и Лондон. До 19 век той е бил познат под името Едо (устие) и е служил за седалище на могъщия клан на шогуните Токугава. През 1868 г., когато се слага край на шогуната и започва реформата на император Мейджи по отваряне на страната към света, Едо става столица на съвременна Япония. Трансфер и настаняване в хотела, свободно време. Хотелът е разположен непосредствено до Токийската кула, която се издига на 333 м. Красиво осветена през нощта, тя е един от символите на столицата. Построена е през 1958 г. по подобие на Айфеловата кула, но е с 33 метра по-висока от нея и с 20% по-лека. В нея има наблюдателна площадка, аквариум, увеселителни заведения, ресторанти, изнасят се концерти на живо. Оттук предават 5 радиостанции и 9 ТВ канала. Ако желаете, може да я посетите, за да видите нощния град отвисоко. Нощувка.

03.04.2020-пт. 12 ден Токио (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка на Токио – икономическият, културен и политически център на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Ще минем през Ропонги Хилс – „Токийският Манхатън“ – най-модерната част на японската столица в сърцето на града. Мегакомплексът е проектиран като място с много офиси, апартаменти, магазини, над 200 ресто-ранта, кафенета, кинозали, музеи, хотел, телевизионно студио, външен амфитеатър и няколко парка. Продължаваме към Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове. Ще спрем за снимки около прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Всеки ден в течение на 9 години след смъртта на своя хазяин, то очаквало завръщането му на гарата. После преминаваме през една от най-живописните улици – „Омотесандо“, наричана Токийското „Шанз-е-Лизе“ със сградите, архитектурни шедьоври на Луи Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил и пристигаме в района Шинджику, където ще посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол) и продължаваме към площада на Императорския дворец, където ще спрем за снимки пред руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди. Той е бил резиденция на шогуната Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също е живял в него между 1868 - 1888 г. преди да се премести в новопостроения Императорски дворец. Ще посетим Асакуса с най-стария будистки храм в Токио Сенсоджи, известен още като Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон. Портата Каминаримон (Портата на гърма) е символът на Асакуса и на цяло Токио. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йеро-глифи и символизиращи изгряващото слънце. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета, сергии и ресторантчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Ще имате свободно време да опитате традиционни ястия или да се сдобиете с типичен сувенир, ветрило или юката. Обиколката продължава към парка Сумида, където ще спрем да снимаме цъфналите вишни – от двете страни на реката могат да се видят около 700 дръвчета. Продъл-жаваме към квартала Акихабара – най-големият електронен пазар в света с над 250 магазина. После минаваме през Гинза – най-луксозната улица в Токио и една от най-скъпите улици в света с магазините на всички световни модни фирми и море от неонови реклами. Връщане в хотела. Може да вечеряте на откритата тераса в хотела с гледка към Токийската кула и града. Нощувка.

04.04.2020-сб. 13 ден Токио → (закуска, обяд)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Обяд темпура – типично ястие от японската кухня. Посещение на градините Хамарикю, разположени в първия обществен парк в Япония, в устието на река Сумида, там, където през 17 век е била вилата на шогун Токугава. Около тях има езеро и типична чайна, където може да отдъхнете, да се насладите на гледката и да пробвате мача – фино смлян на прах зелен чай, който се отглежда, обработва и приготвя по специален начин. Продължаваме през „Моста на дъгата“, който свързва Токио с Одайба – футуристичен район, изграден в Токийския залив върху усвоена от водата територия. В този модерен район има романтичен парк със Статуята на свободата, аквапарк, виенско колело, много хотели, жилищни, бизнес сгради, търговски центрове и суши барове с изглед към залива. През 2012 година е открит високотехнологичен център за развлечения и пазаруване, има научен музей, в който може да взаимодействате с роботи, а пред сградата да видите огромния робот от анимационните серии Гундам. Трансфер до летището. В 22:20 ч. полет QR 807 от Токио (11ч49м).

05.04.2020-нд. 14 ден → Доха → София
В 04:10 ч. пристигане в Доха. В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха (5ч10м). Пристигане в София 12:00 ч.

хотели

24.03 – 27.05 Пекин The Great Wall Hotel 5*
27.05 – 30.03 Шанхай Guoman Hotel 5*
30.03 – 01.04 Осака Hotel Monterey Osaka 4*
01.04 – 02.04 Киото Kyoto Shinhankyu Hotel 4*
02.04 – 04.04 Токио Tokyo Prince Hotel 4*
Настаняване
The Great Wall Hotel - 5*
Локация:Пекин, Китай
Брой нощувки:3
Описание: Разположен в центъра.
Guoman Hotel - 5*
Уебсайт:
Локация:Шанхай, Китай
Брой нощувки:3
Monterey - 4*
Уебсайт:
Локация:Осака, Япония
Брой нощувки:2
Kyoto Shinhankyu - 4*
Уебсайт:
Локация:Киото, Япония
Брой нощувки:1
Tokyo Prince - 4*
Локация:Токио, Япония
Брой нощувки:2
Описание: Луксозен хотел разполжен в сърцето на Токио. На 15 минути от Гинза и 3 минути от...
Условия
Записване и плащане:
Записване се извършва с внасяне на депозит до 3 дни след сключване на договор за организирано пътуване.
При ранно записване – депозит 35% от пакетната цена.
При стандартни цени – депозит 50% от пакетната цена.
Доплащане – до 65 дни преди датата на тръгване.
При записване в последния момент – по-малко от 65 дни преди датата на тръгване – заплащането е 100%.

Необходими документи:
Лична карта и паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане и 4 свободни страници;
1 сканирана цветна снимки на светъл фон с размери 3.5 см. х 4.5 см.
Данни за визовия формуляр за Китай.
За непълнолетни, пътуващи без родител/и се представя акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение от непътуващия/те родител/и и акт за раждане на детето.

Минимален брой туристи: 20
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – до 20 дни преди тръгване.
При недостигнат минимален брой туристи се доплаща.
Цените са при курс: 1 щ.д. = 6.8 юана / 1,75 лв. и 100 йени = 1,644 лв. При промяна с повече от 3% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим:
От 16.08.2018 г. са въведени визи с биометрични данни, които важат за всички кандидати за китайска виза, включително български граждани. При записване Ви предоставяме формуляр, който да попълните, след което агенцията подава онлайн формуляра за китайска виза, прикача за него вашата снимка, запазва час за подаване на документите (вторник и четвъртък от 09:30 до 11:30) и подготвя документите. Всички кандидати трябва да носят със себе си паспортите, когато се явяват в посолството на Р. Китай (София, бул. Джеймс Баучер № 58) за подаване на документите и събиране на биометрични данни – снемане на 10 пръстови отпечатъка.
Освободени от снемане на биометрични данни могат да бъдат следните лица:
‒ Непълнолетни лица под 14 години, както и лица над 70 години.
‒ Лица с дипломатически паспорти или лица с паспорти, които отговарят на условията на китайския дипломатически и служебен протокол за визи със специален статут.
‒ Кандидати, които в последните 5 години вече са кандидатствали за виза с един и същ паспорт в едно и също китайско посолство и са им снети биометрични данни (пръстови отпечатъци).
‒ Лица с увреждания на 10-те пръста или пръстови отпечатъци, които не могат да бъдат снети.
За български граждани не се изисква виза за посещение на Япония с право на престой до 90 дни.

Медицински изисквания:
За посещение на Китай и Япония не са необходими ваксинации.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 120 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 35% от общата цена
от 90 дни до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 64 до 45 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
под 44 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 %
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.

Информация:
Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради медицински причини на пътуващия или член на неговото семейство или бизнес партньор, както и при немедицински причини като явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
Информация
група 23.03.2020 – 05.04.2020в двойна стая в индивидуална стая 3-ти възрастен дете до 12 г. с 2-ма възр.
3676 € / 7199 лв 4377€ / 8572 лв 3589 € / 7029 лв 3388 € / 6635 лв

Цените включват:
Самолетни билети: София – Доха – Пекин / Токио – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси, багаж 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Самолетен билет Шанхай – Осака с редовен полет на China Southern, включени такси, багаж 23 кг. и ръчен
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
Билет за влака стрела Киото – Токио;
6 нощувки в хотели 5* в Китай: 3 в Пекин и 3 в Шанхай;
5 нощувки в хотели 4* в Япония: 2 в Осака, 1 в Киото и 2 в Токио;
11 закуски, 4 обяда и 5 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Транспортиране на 1 голям багаж отделно от пътниците:
‒ от хотела в Пекин до хотела в Шанхай;
‒ от хотела в Осака до хотела в Токио и от хотела в Токио до летището в Токио;
Всички екскурзии с с включени входни такси за обектите по програмата:
‒ разходка по улица Ванфудзин;
‒ екскурзия до Великата Китайска стена, Олимийския комплекс „Гнездото” и „Водният куб“;
‒ разглеждане на Пекин: площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на Небето;
‒ посещение храма на Нефритения Буда; обиколка на Модерен Шанхай – моста Нанпу, подземния тунел под река Хуан Пу, Пудунг, Чайнатаун, улица Нандзин и крайбрежната зона „Бунд“
‒ екскурзия до древния воден град Цибао и посещение на френския квартал и Син Тианди;
разглеждане на Осака: замъка на Осака, сградата Умеда и ул. Дотонбори;
‒ екскурзия до Химеджи с посещение на замъка Химеджи;
‒ изкачване с кабинков лифт до храмовата планина Шоша и посещение на Мицунодо;
‒ екскурзия до Кобе: дегустация на саке и посещение на крайморския парк Мерикен с Кулата на Кобе, Морския музей и музея на Кавасаки;
‒ екскурзия до Нара с посещение на парка на сърните и храма Тодайджи;
‒ екскурзия до Арашияма с белия мост Тогецукио, бамбуковата гора Сагано и парка на маймуните;
‒ посещение на Златния павилион в Киото;
‒ посещение на замъка Ниджо и шинтусткото светилище Фушими Инари в Киото;
‒ целодневна обиколка на Токио, посещение на панорамната площадка на Кметството, площада на императорския дворец, храма Сенсоджи и ул. Накамисе;
‒ разглеждане на Токио: японските градини Хамарикю и залива Одайба;
Местни екскурзоводи на английски/руски език;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20 000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай ‒ 160 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 70 лв.
Екскурзии и посещения по желание – мин. 10 човека:
‒ Обиколка на Доха – 76 лв,
‒ Конгфу шоу в Пекин – 68 лв,
‒ Акробатично шоу в Шанхай ‒ 79 лв,
‒ Круиз по река Хуан Пу в Шанхай ‒ 74 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Входни такси и посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани:
‒ екскурзия „хутонг“ – 210 юана,
‒ Шанхайския световен финансов център – 170 юана;
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.  • Пълно плащане до 69 дни преди датата на отпътуване.
  • Отказ до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 20 дни преди датата на отпътуване.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20.
  • Депозит 10 %.
  • Второ плащане 40 %.
  • Второ плащане до 99 дни.
  • Транспортна фирма Qatar Airways.
STOP SALE
Facebook Youtube Instagram