Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Сиким - трекинг към Канчендзьонга и Даржилинг в Северна Индия 22 - 9 ноември

Сиким - трекинг към Канчендзьонга и Даржилинг в Северна Индия 22 - 9 ноември
Делхи, Индия
19 дни / 17 нощувки
Транспорт: Самолет
от 4790
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Любимият за почивка щат на индийците – Сиким. Изцяло разположен в Хималаите, в него се намира и най-високата точка на страната – връх Канчендзьонга, на границата с Непал и трети по височина в света !

Подробна програма
22.10
Полети от София до Делхи. Трансфер и настаняване в хотел 3*.
23.10
Полет от Делхи до Багдогра. С джип до столицата на Сиким – Гангток. Настаняване в трекерски хотел.
24.10
Разглеждане на града, както и намиращия се наблизо най-голям будистки манастир извън Тибет – Румтек. Втора нощ в Гангток.
25.10
След закуска, придвижване, покрай чаени плантации, за няколко часа с джип до изходния пункт за трекинга – селището Яксум. Настаняване в трекерски хотел.
26.10
Начало на трекинга. Около 8 часа преход до лагер Бакхим /2800м/. Нощувка в палатков лагер.
27.10
Преход около 5 часа до Педанг /3700м/. Нощувка в палатков лагер.
28.10
Около 3 часа преход до Дзонгри /4000м/. Маршрутът е стръмен. Нощувка в лагер. Аклиматизационна разходка.
29.10
Рано сутринта се излиза за около 1 час до връхчето Дзонгритоп /4171м/, откъдето се открива невероятна панорама към Канчендзьонга /8583м/ и прилежащата му огърлица от върхове. Връщане обратно до хотела, закуска и около 6 часов преход до Тангзинг /3870м/. Нощувка в лагер.
30.10
За около 2 часа се достига до езерото Самити /4000м/, в подножието на връх Пандим. Нощувка в лагер.
31.10
Този ден преходът е дълъг и затова се тръгва рано. Първо се изкачва /с малко багаж/ вюпойнта Гоеча /4520м/ - най-високата точка на трекинга, директно срещу Канчендзьонга и заобикалящите го красавци. След наслаждаване на панорамата, обратно до езерото Самити. С целия багаж се слиза до Кокчурунг. Всичко около 8-9 часа пеша за деня. Нощува се в лагер.
1.11
От Кокчурунг през Педанг се слиза до Чока /3000м/ за 8-9 часа. Нощувка в лагер.
2.11
По познатия обратен път, през Бакхим, се слиза до Яксум, където се нощува в същия хотел.
3.11
За няколко часа с джип се пристига в Дарджилинг, в съседния щат Западен Бенгал. Това е стар курортен град, използван и строен в голямата си част, от англичаните. От него тръгва и над 100-годишната теснолинейна железница, слизаща в долината. Самият град е разположен амфитеатрално по Хималайските склонове между 1500 и 2500мнв. Настаняване в хотел.
4.11
Целия ден разглеждане на красивия град – Института на Норгей Тензинг, Японската ступа, първия лифт в Индия, плантациите на най-скъпия чай в света и т.н. Втора нощувка в града.
5.11
Пътуване с джип до летището в Багдогра и полет до Делхи. Трансфер до същия хотел.
6.11
Разглеждане някои от забележителностите на Делхи. Втора нощувка в хотела.
7.11
Свободен ден в Делхи с опция до Агра за Тач Махал /100 $/.
8 и 9.11
Трансфер до летището. Обратните полети от Делхи до София.
Условия
Цената включва:
самолетни билети София – Делхи – София и Делхи – Багдогра – Делхи с вкл. летищни такси, 9 нощувки в хотели и 7 в палатки, 7 пълни пансиона през 8-те дена трекинг, носачи, местен водач, готвач, български водач от фирмата, застраховка, вход музеи /по програмата/, трансфери, Сити-тур на Делхи, Гангток и Дарджилинг, организационни разходи.
Цената не включва:
храната извън трекинга, бакшиши /около 50 $ на участник/. Индийската виза всеки си вади и заплаща он-лайн !
Екипировка:
спален чувал, студо и ветроустойчиви яке и панталон, полар, термобельо, 3-сезонни трекинг обувки, термочорапи, шапка за слънце и за сняг, слънчеви очила с UV фактор, челно осветление, ръкавици вътрешни и външни, щеки /който иска/, летни дрехи и обувки за ниското, където е жега.
Записване:
до запълване на групата срещу поне 50% от цената, фотокопие на паспорта /с минимум 6 месеца валидност от датата на прибиране/.
Минимум 6 участника.
Трудност:
преходите са дълги и се достига над 4500м.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор).
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
Любимият за почивка щат на индийците – Сиким. Изцяло разположен в Хималаите, в него се намира и най-високата точка на страната – връх Канчендзьонга, на границата с Непал и трети по височина в света !
Facebook Youtube Instagram