Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Непал

Индия и Непал - Златният триъгълник, фестивалът Холи и мистиката на Хималаите 2025
Делхи, Индия
групово пътуване през 2025
12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Дубай - Делхи – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра - Делхи - Катманду - Покхара - Катманду - Патан - Катманду - Дубай - София
от 2930
€/човек
Програма
Дати и цени
Условия
Информация
Видео
Програма
Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“ от националната столица Делхи, през Агра ― градът на Таж Махал и Джайпур ― кралският град на Раджастан и отново ще ви върне в огромния забързан мегаполис. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Многоцветната Индия ще Ви разкаже хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни.
Непал, сгушен между Индия и Тибет, е център на различни култури, религии и мистична мъдрост. Тук преди 40 милиона години при сблъсъка между Азия и Индийския субконтинент са се формирали величествените Хималаи, с чиито сурови снежни върхове сме свикнали да свързваме страната. Въпреки че между границите ѝ има близо 90 върха с височина над 7000 метра, тя е дарена с голямо релефно разнообразие – около 1/3 от територията е с надморска височина под 100 метра, а върху нея е процъфтял субтропичен рай с обширни долини, недокосвани джунгли и природни паркове. Mаршрутът в Непал ще Ви запознае с архитектурните шедьоври и градската действителност на столицата Катманду – отправна точка за безброй приключения и мирен дом, в който спокойно съжителстват будизъм и хиндуизъм. Ще се доближите до различна култура и ще опознаете приветливия характер на жителите на Непал, които ще Ви посрещнат с открито сърце и утвърдени правила за безопасно пътуване в новите условия.
Индия и Непал Ви очакват, за да разкрият пъстроцветен и непознат свят!

09.03.2025   1 ден   София → Дубай
Полет FZ 1758 от София в 14:25. Кацане в Дубай в 21:25.
 

10.03.2025   2 ден Дубай → Делхи   (вечеря)
Полет FZ 441 от Дубай в 04:10. Кацане в Делхи в 09:00 ч. Посрещане и трансфер до хотела. При възможност и свободни стаи ранно настаняване.
Сити тур на Стария Делхи: Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците; Джама Масджит – една от най-големите джамии в Индия, посроена между 1650 и 1656 година; Бангла Сахиб – един от най-известните сикхски гудвара (дом за поклонение), известен със свещеното езеро, разположено вътре в комплекса; храма Лакшми Нараян, известен като Бирла Мандир, построен с дарения от индустриалеца Бирла, неговите братя и баща му, открит е от Махатма Ганди през 1939 г. и е отворен за хората от всички касти. Всички по-късни храмове Бирла Мандир са построени от различни клонове на фондацията Бирла. В храма ще видите статуите на бог Нараян (Вишну) и богинята Лакшми, има и параклиси на боговете Шива, Ганеш, Хумаюн, Буда и богинята Дурга (Шакти) – символ на космическата енергия и сила.
Разглеждане новата част от Делхи: минаване покрай кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26 януари 1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Конституцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. Следва посещение на Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 

11.03.2025   3 ден   Делхи – Агра (закуска, вечеря)
След закуска продължаваме към храмовия комплекс Акшардам, открит на 6.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия.
Отпътуване за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал.
По път посещение на храмовете Матхура – рожденото място на бог Кришна.
Вечеря и нощувка.
 

12.03.2025   4 ден   Агра – Джайпур   (закуска, вечеря)
В ранни зори посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО)– най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души.

Екскурзия Индия и Непал - Холи


Следва разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур.

По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел - Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали.

След това ще спрем за снимки при водохранилището Абханери.


Пристигане в Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. Нощувка.

13.03.2025    5 ден   Джайпур    (закуска, вечеря)
След закуска започва обиколката на Джайпур. Тръгваме за крепостта Амбър (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) преди Джайпур да стане столица. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слон и разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал, огледалният дворец и Джай Мандир, залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Свободно време за обяд. Следва разглеждане на градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“.  До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час.
Вечерта посещение на индуиския храм Бирла за наблюдение на церемонията Аарти. Аарти е молитвена церемония – основна част от индуиската култура. Представлявайки елементите огън, земя, вода и въздух, както и сетивата, свещеникът с поднос, на който има дия (вид лампа), предлага храна, вода, цветя, тамян и малка камбанка. Аарти лампата се предава около божеството, придружано от песнопения в негова възхвала. Смята се, че по този начин подносът и лампата придобиват силата на божеството. След това храната се раздава на всички присъстващи. Храмът Бирла е архитектурна забележителност на Джайпур и е изграден от чисто бял мрамор. Интериорът съдържа красиво изваяни идоли на  Вишну, богинята Лакшми и други индуиски богове. По стените му са гравирани митологически събития.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 

14.03.2025    6 ден   Джайпур   (закуска, вечеря)
Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия, който символизира идването на пролетта и надеждата. Сутринта всеки ще получи естествени цветни бои на прах, за да може да води своята „битка на цветовете”. И нека този Холи е време, когато сменяме не само цвета на нашите лица, но и цвета на нашите сърца.
Вечеря и нощувка.

15.03.2025   7 ден   Джайпур – Делхи → Катманду    (закуска, вечеря)
Закуска. Отправяме се към столицата на Индия – Делхи, откъдето излитаме за Катманду в 18:35 ч. Кацане в 20:35 ч. Трансфер и настаняване. Вечеря. Нощувка.
Катманду е разположен на географската ширина на Кайро и Флорида, на 1300 м. надморска височина. Градът е най-големият в Непал, столица и център на икономиката, разраства се с бързи темпове в последните десетилетия, но в същото време не губи своята приветливост и традиционния си, толкова неповторим облик. Три комплекса в долината Катманду са включени в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО - Катманду, Патан и Бактапур. Тук ни очакват стотици паметници на изкуствата, за да ни разкажат за златния век на непалската архитектура. След голямото земетресение, което порази Непал през 2015 г., страната се преражда от праха и развалините – над 75 % от разрушените домове и обществени сгради са възстановени, а в Катманду можем да се насладим на историческото наследство в цялостния му вид.
 

16.03.2025    8 ден   Катманду – Покхара    (закуска, вечеря)
Закуска. Рано призори – по желание с доплащане – полет над Хималаите.
Разглеждане на площад Дурбар с кралския дворец от 17 век (отвън), Кришна Мандир (1637) – най-важният храм на площада, построен в Шикхара стил, донесен от Индия, но уникален за Непал. Каменните изображения над първите два реда колони изобразяват сцени от Махабхарата, на втория етаж са изобразени сцени от Рамаяна, на първия етаж е централният параклис на Кришна, вторият етаж е посветен на Шива, а третият – на Буда. Следва храмът Сваямбунат (ЮНЕСКО) – древен будистки компкес с една от най-известните ступи в света, познат още като Храма на маймуните. Отпътуване за Покхара. Вечеря и нощувка в хотела в Покхара.

17.03.2025    9 ден   Покхара   (закуска, вечеря)
Закуска. Ако времето е подходящо призори тръгване за Сарангкот, и наблюдаване на изгрева над Хималаите и върховете Анапурна I (8091м.), Анапурна II (7937м.), Анапурна III (7555м. ) и връх Фиштейл. На територията на Непал се намират 8 от 10-те най-високи върхове в света. След това се отправяме към долината Покхара (730 - 1030 м.н.в), разположена в масива Анапурна, на брега на красивото езеро Фева. Наслаждавайте се докато пътувате на невероятното природно разнообразие от тропическа, субтропическа и алпийска растителност. Покхара е известна като ,,вторият дом" на туристите по света. Няма друга страна в света, където в един и същи ден може да попаднете от джунглата пред осемхилядниците на Хималаите. Следобед разходка с лодка по езерото и наслаждаване на красивия пейзаж с отразяващите се във водите му хималайски върхове. В средата на езерото, на едно от островчетата е издигнат храмът Барахи. Вечеря. Нощувка.


18.03.2025    10 ден   Покхара → Катманду – Патан   (закуска, вечеря)
След закуска трансфер до летището и полет до Катманду. Посещение на  древния ниварски град Патан (ЮНЕСКО) – в миналото център на будистката наука и култура. Градът е бил известен като ,,град на красотата", до наши дни се слави с прекрасните дърворезби по къщите и майсторите, които обработват метал и камъни (статуи в манастирите в Тибет са изработени тук). Вечеря и нощувка.

19.03.2025  11 ден   Катманду   (закуска, вечеря)
Ставане призори и тръгване за Нагаркот (2195 м.), за да наблюдаваме изгрева над Хималаите. Курортът е разположен върху хълм и предлага най-изумителната панорама към заснежените Хималайски върхове. Оттук може да се видят 8 от 13-те Хималайски вериги на Непал, красивата долина на Катманду и националния парк Шивапури. След закуска в курорта  се отправяме към доли-ната на Катманду, за да посетим Бактапур (ЮНЕСКО) – столица на Непал по времето на династията  Мала, музей под открито небе, съхранил най-добре своя автентичен вид. Известен е като дом на средновековното изкуство и архитектура с уникални дърворезби, традиционни занаяти, живи обичаи, култура, музика и фестивали. Разглеждане на площад Дурбар със Златната врата и двореца на 55-те прозореца, площад Таумади с 5-етажната пагода на храма Нитаполе, пазена от скулптурни двойки на митични същества, всяко от които е 10 пъти по-мощно от стоящото пред него; стария главен площад Дататрея с 9 хиндуистки манастира от 15 век, много от които са превърнати в ателиета, музеи и др. Тук са знаменитият паунов прозорец с най-красивата дърворезба и храмът Байрабнат посветен на Шива. Накрая ще разгледаме Боднат (ЮНЕСКО) - най-голямата и красива ступа в Непал, известна като "Касти" (капки роса) с 4 чифта очи, зорко наблюдаващи в четирите посоки на света, построена през 2 век Пр.Хр. Според легендите костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма. Тя е не само най-голямата, но е построена най-хармонично - външният радиус е като стена с молитвени барабани, а около нея е пътят на поклонниците. Главната улица на юг от ступата е старият търговски път за Тибет. Светинята има важно значение за будистите на Тибет, затова тук от 1950 г. са селищата на бежанците от Тибет.
Вечеря в автентичен непалски ресторант. Трансфер до летището.
 

20.03.2025   12 ден.   Катманду  → Дубай → София                                                                       
Полет FZ 574 в 01:05 от Катманду. Кацане в Дубай в 04:10. Излитане с полет FZ 1757 в 10:30. Пристигане в София в 15:30 ч. 

Дати и цени
в двойна стая в единична стая
€ 2903/ 5689 лв € 3147/ 6168 лв

Цените включват:
Самолетни билети София – Дубай – Делхи/ Катманду – Дубай – София с включени такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен 7 кг;
Самолетни билети Делхи – Катманду;
Самолетни билети Катманду – Покхара;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
9 нощувки в хотели 4*;
9 закуски, 8 вечери;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
обиколка на Делхи – стария и новия град;
посещение на Тадж Махал и Агра Форт;
посещение на Фатехпур Сикри;
посещение на индуиска церемония в храма Бирла в Джайпур;
изкачване до Амбър Форт с джип/ слон, разглеждане на комплекса;
разглеждане на Градския дворец, Джантар Мандар и Двореца на ветровете;
участие в празненствата, свързани с фестивала Холи;
разглеждане на Катманду – площад Дурбар и Сваямбунат;
екскурзия до Сарангкот за наблюдаване на изгрева над Хималаите;
разходка с лодка по водите на езерото Фева;
разглеждане на Патан;
екскурзия до Нагаркот, посещение на Бактапур и Боднат;
Представител на туроператора по време на пътуването;
Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 115 лв.
Виза за Непал – 30 щ.д.;
Виза за Индия – 100 лв.;
Полет над Хималаите – 599 лв. - заплаща се на място;
Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.
Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 2000 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване – до 15.01.2025 г.

Условия
Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 2000 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (31.07.2024) и 2 свободни страници; сканирано цветно копие на паспорта, паспортна снимка за виза.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 12
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване;
При недостигнат минимален брой от 12 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 150 лв;

Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Непал. Виза може да се получи на място при пристигане в страната или в посолство на Непал. В България е акредитирано посолството на Непал в Берлин.
Български граждани се нуждаят от виза, за да посетят Индия. Виза може да се получи в посолството на Индия в София или електронно.

Медицински изисквания:
Към 09.05.2022 за осъществяване на пътуването в Индия не се изисква сертификат за поставена COVID ваксина или отрицателен резултат от проведен PCR тест. Властите си запазват правото да тестват при пристигане. Няма други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Към 29.05.2023 за осъществяването на пътуването в Непал няма здравни изисквания, свързани с COVID-19; Няма други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус

Полетно разписание:
FZ 1758 София, Т2 - Дубай 14:25 – 21:25
FZ 571 Дубай – Катманду 04:10 – 09:00
FZ 574 Катманду – Дубай 00:45 – 04:05
FZ 1757 Дубай - София, Т2 10:45 – 15:15

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,80 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Индия и Непал.
Информация
хотели:
брой нощувки населено място име на хотел
Делхи Leela Karkardooma 4*
Агра Crystal Rarovar 4*
Джайпур Royal Orchid 4*
Катманду Aloft 5*
Покхара Pokhara Grand 4+*
Катманду Aloft 5*

Фестивалът Холи (Holi) е един от най-големите и известни индийски празници, който се отбелязва през пролетта (най-често през месец март). Ето няколко факта и причини защо да посетите фестивала Холи:

Красиви цветни традиции - на този празник индийците се забавляват като хвърлят пудри в различни ярки цветове един на друг. Това прави Холи изключително красив и жизнерадостен.

Културно изживяване - Холи е изключително важен празник за хиндусите в Индия и по света, затова участието в него може да предложи възможност да се погледне по-дълбоко в културата и традициите на хиндусизма.

Музика и танци - Холи е празникът на радостта и забавлението, затова по време на фестивала може да се чуе музика и да се танцува. Танците на Холи са много енергични и весели, а участието в тях може да предложи незабравимо изживяване.

Множество локации - фестивалът Холи се отбелязва в различни части на Индия, така че може да изберете къде да го посетите в зависимост от предпочитанията си. Всеки град или регион има своя уникален начин да отбележи Холи.

Възможности за фотографи - фестивалът Холи предоставя много красиви моменти за фотографии, благодарение на ярките цветове и усмивките на участниците.

Нови приятелства - Холи е празник на сближаването и общуването с приятели и семейство.
Видео
Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“ от националната столица Делхи, през Агра ― градът на Таж Махал и Джайпур ― кралският град на Раджастан и отново ще ви върне в огромния забързан мегаполис. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Многоцветната Индия ще Ви разкаже хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни.
Непал, сгушен между Индия и Тибет, е център на различни култури, религии и мистична мъдрост. Тук преди 40 милиона години при сблъсъка между Азия и Индийския субконтинент са се формирали величествените Хималаи, с чиито сурови снежни върхове сме свикнали да свързваме страната. Въпреки че между границите ѝ има близо 90 върха с височина над 7000 метра, тя е дарена с голямо релефно разнообразие – около 1/3 от територията е с надморска височина под 100 метра, а върху нея е процъфтял субтропичен рай с обширни долини, недокосвани джунгли и природни паркове. Mаршрутът в Непал ще Ви запознае с архитектурните шедьоври и градската действителност на столицата Катманду – отправна точка за безброй приключения и мирен дом, в който спокойно съжителстват будизъм и хиндуизъм. Ще се доближите до различна култура и ще опознаете приветливия характер на жителите на Непал, които ще Ви посрещнат с открито сърце и утвърдени правила за безопасно пътуване в новите условия.
Индия и Непал Ви очакват, за да разкрият пъстроцветен и непознат свят!
Facebook Youtube Instagram