Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия до Сингапур - индивидуално пътуване с дата по избор - Никона травел

Екскурзия до Сингапур - индивидуално пътуване с дата по избор
Сингапур, Сингапур
дати по избор през 2021 и 2022
8 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Сингапур - София
от 1704
лв./човек
Програма
Информация
Видео
Програма
Сингапур е истинско зелено бижу в пределите на Азия. Скромните му териториални размери – над 150 пъти по-малък от България, могат първоначално да Ви подведат, но всъщност тук се помещава една от най-силните икономики в света, на практика не съществува бедност, а бизнесът цъфти и просперира – подобно на цвете в тропическа градина, сред каквато е разположен и самият град. В него чистотата е впечатляваща, редът и правилата се спазват грижливо. Заедно с либералната среда за развитие на бизнеса и едни от най-ниските нива на корупция, те са предпоставка за стабилен растеж, привличане на капитал и нареждат Сингапур сред така наречените „азиатски тигри“. Красивите зелени градини, елегантните футуристични сгради, колониалното наследство в архитектурата и автентичните квартали на различните общности обуславят неговите неповторимост и разнообразие, отразяват отпечатъка на историята и посоката на бъдещето му. Забавен, сигурен и модерен, Сингапур ще Ви покани в своите изискани ресторанти, барове, в които се създават световноизвестни коктейли, а животът кипи под светлините на нощта. Разходка с корабче, за да се насладите на красивото вечерно светлинно шоу, пазаруване, посещение на птичия парк Джуронг или острова на забавленията – Сентоса – имате голям избор от дейности, с които Сингапур няма да Ви остави да скучаете. В малкия Сингапур ще видите изключителни творения като „Бижуто“ – прекрасната нова градина с изкуствен водопад, разположена на международното летище, най-големия тихоокеански океанариум, Марина Бей Сендс ‒ най-скъпата и една от най-сложните сгради, строени някога. Тук е най-голямото казино на планетата, а Градините на залива с изкуствена гора от 18 супердървета прибавиха към названията на Сингапур още едно – „ботаническата столица на света".

Индивидуална екскурзия с дати по избор в периода 01.04.2021 – 31.03.2022

Подробна програма
1 ден София →
Полет от София.

2 ден → летище за прекачване → Сингапур
Кацане на летище за връзка и прекачване на следващ полет за Сингапур. Пристигане, посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

3 ден Сингапур
Закуска. Днес предстои полудневно разглеждане на града. Ще се потопите в миналото, начина на живот и културата на различните етноси, които съжителстват по уникален начин и представляват сърцето на Сингапур. Ще видите колониалната част на града Паданг, където се намират официалната резиденция на президента и работният офис на министър-председателя на Сингапур, парламентът ‒ сега център на изкуствата, хотел Фулъртън, сградата на Върховния съд, кметството и др. Ще посетите статуята на Мерлиона – митично създание с глава на лъв и опашка на риба, символ на града. След това ще се отправите към Литъл Индия - едно от най-колоритните места в Сингапур, носител на културните традиции на автентична Индия, изпъстрен с разноцветни храмове, магазинчета за бижута и подправки. Ще разгледате Чайнатаун – историческата част на града със старинни улички, многобройни пазари, ресторанти и храмове, обекти от националното културно наследство, даващи представа за някогашният облик на града. Ще видите улицата с представителните сгради на посолствата. Последната спирка в обиколката е прекрасната Сингапурска ботаническа градина - „белите дробове“ на градския център, където ще се насладите на 52 хектара зеленина и спокойствие. В пределите на ботаническата градина е разположена Националната градина на орхидеите с впечатляващата си съкровищница от над 2000 хибридни орхидеи от 1000 вида. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден Сингапур
Закуска. Свободно време за самостоятелно изследване на Сингапур. Следобед ще посетите още една от най-известните му забележителности – Градините на залива. Разположени са в сърцето на новия център и точно срещу Марина Бей Сендс. Ще влезете в Цветния Купол, вписан в книгата на Гинес като най-голямата стъклена оранжерия в света през 2015 г., в чийто състав влизат 9 различни градини – маслинова, средиземноморска, цветна, калифорнийска, градини на сукулентите, баобабите, южноамерикански и австралийска. Освен многообразието от видове, впечатляваща е архитектурата на Цветния купол, в чийто строеж са използвани 3332 стъклени панела в 42 различни форми, които покриват площ от 16 000 квадратни метра. Следва посещение на Облачната гора, която ще Ви осигури съвсем различно преживяване – тук Ви очаква 35-метрова планина с най-високия водопад на закрито в света, покрита с пищна зеленина и изпълнена с живот. Мисията на тази градина е да представи растителния свят от 1000 до 2000 метра надморска височина. Накрая ще наблюдавате как супердърветата в парка – 18 вертикални градини, достигащи височина от 25 до 50 м, оживяват в светлинно-звуков спектакъл. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден Сингапур
Закуска. Свободен ден за разходка, почивка или посещения по желание с доплащане – Сингапурския зоопарк или птичия парк Джуронг. Нощувка.
Сингапурският зоопарк разполага с най-добрата програма за отглеждане на орангутани с най-голямата колония от тези интелигентни примати. Той е дом на над 3600 животни, птици и влечуги, много от тях – застрашени видове. Естествени бариери като водопади, скали, гори и красиви природни пейзажи отделят животните от посетителите като създават впечатление за открит парк. Ще го обиколите пеша или с панорамно трамвайче без да се изморявате и ще видите малки лемури, миниатюрни сърни, приличащи на мишки, застрашените от изчезване бели бенгалски тигри.
Птичият парк Джуронг, живият свят от цветове, събрани на едно място с над 5000 птици от 400 вида. Той е един от най-големите орнитологически паркове в Югоизточна Азия и единствен в Азиатско-Тихоокеанския регион, който има птича болница и изследователски център. Неговите обитатели са тематично разделени, а часовете за хранене на птиците са превърнати в атракция. Очаква ви 30-минутно шоу на птици, които пеят, говорят, танцуват, броят на няколко езика и шоу на хищни птици, представяно от величествените орел, ястреб, сокол и други мистериозни пернати. Паркът може да се разгледа пеша или с панорамно трамвайче.

6 ден Сингапур
Закуска. Свободен ден за разходка, почивка или по желание с доплащане – целодневна екскурзия до остров Сентоса с включен входен билет за Universal Studios. Нощувка.
Сентоса с включен входен билет за Universal Studios – с автобус ще стигнете до връх Фабер, а оттам ще се насладите на красива панорамна гледка и ще се изкачите с кабинков лифт до Сентоса. Приключението на остров Сентоса – Страната на забавленията – е гарантирано! Развлекателният комплекс се състои от плажна ивица, игрища за голф, 5-звездни хотели, тематични паркове, наблюдателна кула, градина с пеперуди и редки насекоми, увеселителен и търговски център, делфинариум, множество ресторанти и заведения за хранене. В Universal Studios Ви очакват тематични забавления, базирани на известни филми и сериали – Трансформърс, Джурасик парк, Батълстар Галактика и други, както и различни анимационни филми за най-малките посетители. Ще разполагате със свободно време за други атракции на острова. Връщането до хотела е самостоятелно.

7 ден Сингапур
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Трансфер до летището.

8 ден → летище за връзка → София
Полет от Сингапур. Кацане на летище за връзка със следващ полет до София.
Информация
Хотели и цени:
Индивидуално пътуване с дати по избор
хотел на човек в двойна стая
The Elizabeth Hotel 4* 1704 лв.
York Hotel Singapore 4* 1901 лв.

Цените са на човек и включват:
5 нощувки със закуски в хотел 4* в Сингапур ;
Трансфери летище – хотел – летище;
Полудневна обиколка на Сингапур с екскурзовод на английски език;
Посещение на Градините на залива с екскурзовод на английски език;
Бутилирана вода в дните с включени екскурзии;

Допълнително се заплащат:
Екскурзии по желание (заплащат се от България): частен тур „Нощен Сингапур“ – 341 лв.; посещение на Сингапурския зоопарк – 100 лв. възр./ 69 лв. дете; посещение на птичия парк Джуронг – 100 лв. възр./ 69 лв. дете; екскурзия до остров Сентоса с входен билет за Universal Studios – 144 лв. възр./111 лв. дете.

Цените не включват:
Самолетни билети София – Сингапур – София – можем да осигурим билети за желаната от Вас дата и авиокомпания; ориентировъчни цени от 1060 лв. към 05.02.2021;
Медицинска застраховка с лимит до 100 000 лв. и включен покрит риск COVID-19 – за лица до 65 г. - 33.30 лв., за лица над 66 г. – 84.60 лв.
По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване”
Бакшиши за местните шофьори, екскурзоводи и обслужващия персонал в хотелите;

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 250 лв.
Доплащане до 40 дни преди заминаване

Анулации и неустойки:
до 36 дни преди отпътуване – без неустойка;
под 34 дни – 100% от пакета;
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспортите на пътуващите лица с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане 2 свободни страници;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 2

Визов режим:
За посещение на Сингапур от български граждани не е необходима виза. Допълнително ще бъдете уведомени за актуалните изисквания към датата на резервация.

Медицински изисквания:
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
лек автомобил/ бус

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,65 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, които се отнасят до влизането и престоя в Сингапур.
Видео
Сингапур е истинско зелено бижу в пределите на Азия. Скромните му териториални размери – над 150 пъти по-малък от България, могат първоначално да Ви подведат, но всъщност тук се помещава една от най-силните икономики в света, на практика не съществува бедност, а бизнесът цъфти и просперира – подобно на цвете в тропическа градина, сред каквато е разположен и самият град. В него чистотата е впечатляваща, редът и правилата се спазват грижливо. Заедно с либералната среда за развитие на бизнеса и едни от най-ниските нива на корупция, те са предпоставка за стабилен растеж, привличане на капитал и нареждат Сингапур сред така наречените „азиатски тигри“. Красивите зелени градини, елегантните футуристични сгради, колониалното наследство в архитектурата и автентичните квартали на различните общности обуславят неговите неповторимост и разнообразие, отразяват отпечатъка на историята и посоката на бъдещето му. Забавен, сигурен и модерен, Сингапур ще Ви покани в своите изискани ресторанти, барове, в които се създават световноизвестни коктейли, а животът кипи под светлините на нощта. Разходка с корабче, за да се насладите на красивото вечерно светлинно шоу, пазаруване, посещение на птичия парк Джуронг или острова на забавленията – Сентоса – имате голям избор от дейности, с които Сингапур няма да Ви остави да скучаете. В малкия Сингапур ще видите изключителни творения като „Бижуто“ – прекрасната нова градина с изкуствен водопад, разположена на международното летище, най-големия тихоокеански океанариум, Марина Бей Сендс ‒ най-скъпата и една от най-сложните сгради, строени някога. Тук е най-голямото казино на планетата, а Градините на залива с изкуствена гора от 18 супердървета прибавиха към названията на Сингапур още едно – „ботаническата столица на света".

Индивидуална екскурзия с дати по избор в периода 01.04.2021 – 31.03.2022
Facebook Youtube Instagram