Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Южна Корея и остров Чеджу

Южна Корея с остров Чеджу
Сеул, Корея
Нова група!
11 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Доха - Сеул - Кенджу - Хапчеон – Пусан - Чеджу - Сеул - Доха - София
от 7226
лв./човек
Програма
Дати и цени
Условия
Информация
Видео
Програма
Това 11-дневно пътуване ще Ви отведе в Южна Корея, за да се докоснете до нейната жива култура, красива природа и технологично развитие. Колоритна и традиционна, все още малко позната, страна с дълга и интригуваща история - Корея Ви очаква, за да Ви покаже своите грижливо пазени съкровища. Ще видите Сеул – оживената столица с десетмилионно население, средище на политическия и икономическия живот в страната, Демилитаризираната зона – строго охраняваната граница със Северна Корея, Кенджу – столицата на „златната“ династия Шила, за пръв път обединила кралствата на Корейския полуостров в далечния 6-ти век, Пусан – вторият по големина корейски град и основно пристанище, традиционен домакин на много фестивали и културни събития, отличаващ се с крайбрежен чар и живописни плажове, и за финал ще посетите Чеджу - „Смарагдовият остров на Изтока“, най-големият корейски остров, съчетание на мистика, уникални културни традиции и недокосната природа.

Подробна програма
26.09.2024-чт 1 ден София → Доха →
В 13:35 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 18:15 ч. *По желание с доплащане – обиколка на Доха.

27.09.2024-пт 2 ден Доха → Сеул
В 02:40 ч. полет QR 858 от Доха. Пристигане в 17:35 ч. в Сеул – един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време, четири от които са обекти на ЮНЕСКО. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

28.09.2024-сб 3 ден Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гуангуамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъла „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.

29.09.2024-нд 4 ден Сеул (закуска)
Закуска. Ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. След това ще се насочим към нашумелия квартал Гангнам – най-скъпият и шикозен район на столицата, спечелил световна слава чрез хита на 2012 година „Gangnam style”. Ще спрем за снимка пред 5-метровата бронзова скулптура Gangnam style – един от новите символи на квартала и модерен Сеул, разположена пред търговския център COEX. В него се помещава просторната библиотека Старфийлд, чиито внушителни 13-метрови библиотечни рафтове, спокойствие и красота онагледяват нуждата от пространство за култура и изкуство в ежедневието на корееца. Тук, между бляскавите магазини и желани покупки, често се организират литературни четения, представления, поетични състезания и други, а с времето библиотеката се е превърнала в популярна забележителност на града. Освен атракция за чужденците, за местните хора тя изпълнява традиционната си функция – дом на знанието, достъпно за всички, събрано в 70 000 тома. Свободно време – можете да го прекарате в аквариума с над 40 000 морски обитатели от 650 вида, да хапнете в някой от множеството ресторанти, за пазаруване или разходка. Връщане в хотела, свободбо време и нощувка.

30.09.2024-пн 5 ден Сеул – Кенджу (закуска)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване със скоростен влак (2ч20м) за Кенджу (ЮНЕСКО), наричан музей без стени. Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Шила, управлявало Корейския полуостров в течение на 992 години - от 57 г. пр.н.е до 935 г. Посещение на храма Булгукса (ЮНЕСКО), считан за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Шила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751 г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, изобразена върху монетата от 10 вона, 2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Ще се разходим в Тумули парк, където се намират 23 от близо 160-те открити в Кенджу гробници на владетели и аристократи от периода Шила. След това ще посетим астрономическата обсерватория Чеомсеонгдае - най-старата в Източна Азия. Накрая ще се разходим около езерото Волджи, известно още със старото си име Анапджи, което е било част от дворцовия комплекс Донггунг на династията Шила. Създадено е по заповед на крал Мунму през 674 г. като място за отдих на краля и в него има 3 островчета и беседки, красиво осветени вечер. Нощувка.

01.10.2024-вт 6 ден Кенджу – Хапчеон – Пусан (закуска)
Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) – един от трите главни храма в Корея, известен като дом на Трипитака Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са в края на 14 век по време на монголското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Отправяме се към югоизточния край на Корейския полуостров и пристигаме в Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледа към яркосините води. Настаняване в хотела, разположен на няколко минути пеша от плажа Хеаунде – най-красивият плаж в Корея. Нощувка.

02.10.2024-ср 7 ден Пусан (закуска)
Закуска. Посещение на конгресната зала Нуримару, разположена на остров Донгбек, откъдето се открива красива панорама към емблемаличния за Пусан Диамантен мост и залива. Ще посетим рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти, и пазара Гуке. Името му означава „международен“ на корейски. Създаден е след Корейската война от избягали в Пусан бежанци, които започват да търгуват, за да си изкарват прехраната. Гуке е един от най-големите пазари в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Тук има такова голямо разнообразие от стоки, че може да намерите всичко, за което се сетите. Следва посещение на Гамчеон - едно от емблематичните места за Пусан. Гамчеон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души напускат домовете си в цялата страна и се заселват в крайбрежния град, останал единственият пощаден от войната. Тук намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Гамчеон е своеобразна галерия на открито и средище на културата с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, удостоен през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. Свободно време. Нощувка.

03.10.2024-чт 8 ден Пусан → Чеджу (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет около обяд за остров Чеджу – най-големият от хилядите островчета край бреговете на Южна Корея и единствената автономна провинция в страната. Едни от най-големите богатства на острова са веригите от угаснали вулкани, лазурните плажове и съхранилите своята автентичност малки рибарски селца, пазени от странните на вид каменни статуи. Впечатляващ е връх Сонгеан Илчулбонг (ЮНЕСКО). Кратерът му е с размери 600 м в диаметър и 99 м дълбочина и е обграден от остри скали, които му придават вид на гигантска корона. Кацане и посрещане. Ще посетим Музея за фолклор и естествена история. В залата, посветена на естествена история ще се запознаете с геологическите особености на острова, неговата флора, фауна и морски обитатели. Експозициите на фолклорна тематика представят живота на древните обитатели на острова, традиционната архитектура, регионални храни и други детайли от бита на местните хора. Има експонати с ритуална стойност и богата колекция от скулптури от вулканични скали. След това се отправяме към парка Халим, създаден през 1971 г. върху безплодна гола земя, която първо е била засипана с тонове плодородна пръст и след това са били засадени различни субтропични растения. Има Каменна градина с бонсаи, Водна градина, Субтропична ботаническа градина и други. В зависимост от сезоните в парка се провеждат различни цветни фестивали: през април – на разцъфването на лалетата, напъпването на черешовия цвят и жълтия килим на рапицата; в средата на май – на орхидеите. В края на октомври до средата на ноември се провежда Фестивал на хризантемите, съчетаващ нежния аромат на хризантеми с великолепието на обагрените от есента дървета. Настаняване в хотела. Нощувка.

04.10.2024-пт 9 ден остров Чеджу (закуска)
Закуска. Отправяме се към подножието на планината Халасан, за да посетим фолклорното селище Сеонгъп, което показва уникалната култура на остров Чеджу: скалните стени от черна лава, които имат за цел да задържат постройките да не бъдат отнесени от силния вятър; правите, но извити алеи за блокиране на вятъра, странните скулптури от лава и базалт - толхарубанг („Каменни старци“), пазители и символи на острова, които са се превърнали в отличителна черта на пейзажа, и местните черни прасета – смята се, че месото от черно прасе е много вкусно. Културните ценности в селището се предават от поколение на поколение и включват жилищни сгради, конфуциански храмове и училища, древни правителствени сгради, воденици, задвижвани от конски или волски впряг, както и нематериалните културни ценности като народните песни, местните храни, занаятите, местния диалект и вековните дървета в центъра на селището, които създават атмосфера на изпълнена с достойнство отминала епоха. Продължаваме към най-източната част на остров Чеджу - първо ще спрем за снимки на плажа Куанчиги, а след това ще продължим към връх Сеонгсан Илчулбонг (“Връх на изгрева”), наречен така защото тази част на острова всеки ден първа посреща слънчевите лъчи. Върхът се e образувал преди повече от 10,000 години при вулканично изригване от морските дълбини и се издига на 182 м над морското равнище. Кратерът му е с размери 600 м в диаметър, дълбок е 99 м и е обграден от отвесни скали, които му придават вид на гигантска корона, а между тях има огромна поляна. Въпреки че съществуват и други подобни вулкани, никой друг не притежава толкова добре запазен туфов конус, разнообразни структури по морския бряг, забележителна природа и редки видове, които се намират само в кратера му. През 2010 е избран от ЮНЕСКО като световен геопарк, а от 2011 г. е обявен за едно от 7-те природни чудеса. Гледката от върха е невероятна. *Изкачването е около 1 км./30-40 мин., слизането – около 20 мин. Ще посетим Музея Хеньо, посветен на корейските жени „хеньо“, които изкарват прехраната си с дълбинно гмуркане и ще се запознаем с традиционните домове и бита на гмуркачките, с ястията, които са приготвяли, както и с други аспекти на традиционната риболовна индустрия. Тази практика е възникнала в миналото, когато мъжете от острова са изчезвали със седмици със своите рибарски лодки в търсене на улов, а жените сами е трябвало до се грижат за изхранването на семействата си. Тъй като климатът не позволявал отглеждането на ориз, жените се специализирали в гмуркане за разнообразна морска храна. Средната възраст на „хеньо“ е 65 години, като някои от тях продължават с гмуркането и на 80 години. Връщане в хотела. Нощувка.

05.10.2024-сб 10 ден остров Чеджу → Сеул (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите. Отправяме се към скалата Чусангчоли, разположена в края на девствeна борова гора. Тя е образувана от лава при изригването на връх Халасан и природата е сътворила в основата ѝ импозантни каменни стълбове с причудливи форми на кубове и шестоъгълни призми с най-различни размери, които са една от емблемите на остров Чеджу. Те изглеждат като издялани от изкусни майстори, а не от природата. Ще посетим водопадите Чончейон, наречени „Езерцето на Бог“. Всъщност това са три неголеми водопада, заобиколени от редки растителни видове. Наблизо е мостът Сонимгьо, наричан още Чилсоньогьо, което буквално означава „мостът на седемте нимфи“, тъй като върху неговите арки са гравирани седем нимфи. Легендата за седемте нимфи е изобразена и върху тавана на осмоъгълния павилион Чончиру. Трансфер до летището за полет до Сеул. Посрещане и трансфер до летище Инчеон.

06.10.2024-нд 11 ден Сеул → Доха → София
Полет QR 859 за Доха в 01:20. В 05:45 ч. кацане в Доха. В 07:35 полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:30 ч.
Дати и цени
Група: 26.09 - 06.10.2024
Цена на човек:
в двойна стая в единична стая
3687€ / 7226 лв 4113 € /8061 лв

Цените включват:

Самолетни билети София – Доха – Сеул – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways с включени такси и багаж до 23 кг.
Самолетни билети за вътрешните полети Пусан – Чеджу/ Чеджу – Сеул с включени такси;
Билет за влака стрела Сеул - Кенджу;
8 нощувки в хотели 4*;
8 закуски;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гуангуамун, двореца Гьонбокгунг, квартала Букчон храма Джогеса;
Разглеждане на Сеул - кулата Намсан, улица Инсадонг, COEX и скулптурата Gangnam Style;
Разглеждане на Кенджу: храма Булгукса, Тумули парк, разходка по Хуанглидан-гил, обсерваторията Чеомсеонгдае и езерото Анапджи;
Посещение на храма Хаенса и храма Хедонг Йонгунг;
Разглеждане на Пусан: Нуримару, рибния пазар, пазара Гуке, квартала Гамчеон;
Разглеждане на Музея за фолклор и естествена история на Чеджу, посещение на парка Халим;
Посещение на селището Сонгъп, музея Хеньо и връх Сеонгсан Илчулбонг;
Посещение на скалите Чусангчоли и водопадите Чончейон;
Местни екскурзоводи;
Водач преводач от фирмата;
Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 125 лв.
Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат с доплащането: спектакъл “Готварското шоу на Нанта” - 95 лв.

Цената не включва:
Медицинска застраховка – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Условия
Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 2500 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност за пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, сканирано копие на задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (06.04.2025) и 2 свободни страници; паспортна снимка в електронен формат.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до 06.09.2024 г.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 туристи се доплащат – 784 лв;

Визов режим:
За български граждани не се изисква виза за посещение на Южна Корея. Попълват се данни за разрешително и QR код – агенцията ще съдейства за изготвянето на документите.

Медицински изисквания:
Пътуването е без ограничения, свързани с COVID-19; за актуалните медицински изисквания и/или препоръки за Covid-19 към датата на пътуване ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
скоростен влак

Полетно разписание:
QR 228 София, Т2 – Доха 13:35 – 18:15
QR 858 Доха – Сеул 02:40 – 17:35
QR 859 Сеул – Доха 01:20 – 05:45
QR 227 Доха – София T2 07:35 – 12:30

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница. Моля, запознайте се с условията на застраховката преди сключване, тъй като периодично застрахователните компании извършват актуализации.

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Принципът на избор на седалки в самолета е обект на политика на авиокомпаниите и не може да се гарантира от туроператора, както и настаняването на съседни седалки.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,80 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, отнасящи се до влизането и престоя в Южна Корея.
Информация
Хотели по програмата или подобни:
период населено място брой нощувки име на хотел
27.09 – 30.09 Сеул Sollago Myeongdong 4*
30.09 – 01.10 Кенджу Commodore Hotel Gyeongju 4*
01.10– 03.10 Пусан Felix by STX 4*
03.10 – 05.10 Чеджу Jeju Astar 4*
Видео
Това 11-дневно пътуване ще Ви отведе в Южна Корея, за да се докоснете до нейната жива култура, красива природа и технологично развитие. Колоритна и традиционна, все още малко позната, страна с дълга и интригуваща история - Корея Ви очаква, за да Ви покаже своите грижливо пазени съкровища. Ще видите Сеул – оживената столица с десетмилионно население, средище на политическия и икономическия живот в страната, Демилитаризираната зона – строго охраняваната граница със Северна Корея, Кенджу – столицата на „златната“ династия Шила, за пръв път обединила кралствата на Корейския полуостров в далечния 6-ти век, Пусан – вторият по големина корейски град и основно пристанище, традиционен домакин на много фестивали и културни събития, отличаващ се с крайбрежен чар и живописни плажове, и за финал ще посетите Чеджу - „Смарагдовият остров на Изтока“, най-големият корейски остров, съчетание на мистика, уникални културни традиции и недокосната природа.
Facebook Youtube Instagram