Вашата оценка

Южна Корея и Тайван - Азиатските тигри

Южна Корея и Тайван - Азиатските тигри
Сеул, Корея
Очаквайте нова дата.
11 дни / 8 нощувки

Транспорт
Самолет

Маршрут
София - Истанбул - Сеул - Тайпе – езерото Сън Мун – Каосюнг – Тайнан – Тайпе - Йелиу – Джиуфен – Шифен – Тайпе - Истанбул - София


от 5375
лв./човек
Програма
Цени
Тази екскурзия ще Ви отведе в две от страните, наречени „Четирите азиатски тигъра“: Южна Корея и Тайван. Маршрутът, който Ви предлагаме, представя Сеул – „Чудото на река Хан” и Тайпе – „перлата на Далечния изток”, както и нейните най-интересните природни, исторически и културни забележителности.
Сеул, столицата на Южна Корея, е град не само с отлично съхранени паметници на културата, но и командният център на една от най-стабилните икономики в света. Сеул - модерен и традиционен, ще Ви въведе в културното битие на страната – ще се разходим из града, за да разгледаме богатствата, завещани от дългата му история, и ще се потопим в духа на Сеул, отличен като столица за градски дизайн. В близост ще посетим граничната Демилитаризирана зона, за да узнаем повече за разделението на Корейския полуостров.
Тайпе е класически мегаполис с космическа визия, убийствен трафик, невероятни нощни пазари, екзотична кухня и най-вежливите хора на света. Малко известно е, че семейство Кайши превръща бившата колония в просперираща икономика. В добре уредения и проспериращ Тайван приветливостта, редът и доброто възпитание сякаш са вродени, идват от заветите на г-жа Кайши за задължителна любезност, която е станала органична. Генералисимусът и съпругата му са внушили на няколко поколения тайванци да бъдат патриоти, да са учтиви в отношенията си и да спазват правилата. И това им дава сигурност в настоящето и увереност в бъдещето. Затова в островната държава Мейлин Каиши - майката на Тайван, има специално място в Мемориалната зала на Бащата на нацията.


18.10.2019-пт 1 ден София → Истанбул →
В 16:05 ч. полет TK 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:25 ч. В 20:45 ч. полет TK 88 от Истанбул.

19.10.2019-сб 2 ден → Сеул
В 12:55 ч. кацане в Сеул. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време - четири от които са обекти на ЮНЕСКО. По-късно, круиз по река Хан – един от най-добрите начини да се насладим на пейзажа около реката, която протича през града, и да видим околните острови, парка Жолдусан, емблематичната сградата „63 Сити”, кулата Намсан, спортния комплекс Жамсил и осветените мостове на Сеул. Нощувка.

20.10.2019-нд 3 ден Сеул– Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ) – Сеул (закуска)
Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. *По желание с доплащане – представление в „Корейската къща”, съчетаващо традиционни културни елементи с красиви сценични ефекти, музика, танци и завладяващ сюжет. Нощувка.

21.10.2019-пн 4 ден Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гвангвамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъл „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.

22.10.2019-вт 5 ден Сеул – Тайпе (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Тайпе – столицата на Тайван, най-големият град, полити-чески, търговски, медиен, образователен и културен център на острова. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

23.10.2019-ср 6 ден Тайпе – Сън Мун Лейк (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за езерото Сън Мун (Слънце и Луна) – най-красивото място в Тайван, богато дарено с природна красота, история и самобитната култура на местното аборигенско население. Сън Мун е най-голямото езеро в Тайван с площ над 100 кв. км. Разположено е в подножието на централната планинска верига и е заобиколено от зелени върхове. Езерото обгръща малкия остров Лалу, който го разделя на две части - северната има формата на слънце, а южната – на лунен сърп. Ще направим автобусна обиколка на острова с посещение на внушителния храм Уен У на северния бряг на езерото, построен в стила на дворцовата архитектура на Северен Китай, с три отделни зали. Едната зала е посветена на първия прародител Кайджи и бога на литературата, другата – на бога на войната Гуан Гонг и бога войн Ю Фей, и третата на Конфуций. Интересна особеност са 366 стъпала към храма, символизиращи 366 дни в годината. Наричат ги „Годината на стъпките“, като на първото стъпало, което представлява първия ден на всеки месец, има платформа, където хората могат да спрат и да си починат. Информация за 24-те слънчеви периода, също е изсечена в стъпките, изобразени са животните от китайския зодиак, има вятърни камбанки за измолване на желания и тук може да научим много за китайската народна култура. Отправяме се към 9-етажната пагода Си Ен в типичен китайски стил. Тя е построена през 1971 година от Чан Кай Ши в памет на неговата майка. Пагодата се издига на 954 над морското равнище, а със своите 46 метра височина се извисява 1000 метра над езерото, като се превръща в неговата най-известната забележителност. От последният ѝ етаж се разкрива великолепна гледка към езерото и околните планини. Накрая ще посетим селцето Итa Тао на най-малката от местните аборигенски групи на Тайван (малко над 500 души). Настаняване в хотел в района на езерото. Нощувка.

24.10.2019-чт 7 ден Сън Мун Лейк – Каосюнг (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Круиз по езерото Сън Мун. Отпътуване на юг към град Каосюнг – вторият по големина град в Тайван. След около 4 ч. пристигане в района Дашу, където на левия бряг на река Каопинг се намира огромният будистки комплекс Фо Гуанг Шан, създаден от майстор Хин Юн и неговите ученици. Ще посетим музея на Фу Гуан Шан – културен, религиозен и образователен център на Махаяна, който е свързан с най-голямата благотворителна организация в Тайван. В музея се пази ценна реликва – зъб на Сакиамуни Буда, основател на будистката вяра, а в югоизточната част на планината се намира най-голямата забележителност на района – огромната златна статуя на Буда Амитаба, която е с размери около 120 метра. Продължаваме към езерото „Лотос“, живописно разположено между две планини. То е известно с гледката към залеза и отражението на планината в него, лотосите и многобройните красиви храмове, които го заобикалят – повече от 20. Ще посетим храма Тигър и Дракон, който се състои от две пагоди и в него се влиза през дракона, а се излиза през тигъра. От върха на храма се вижда комплексът на павилионите на пролетта и есента, заобиколени от вода, в която те се отразяват при залез слънце. После се отправяме към река Любов (Love River) – гръбнакът на града, която играе подобна роля на Темза за Лондон. Реката, която всъщност е изкуствен канал, протича 12 км. през целия град, играе важна роля в неговата икономика и култура. Край бреговете й често се провеждат събития и фестивали, тук е разположен и паркът на река Любов. В него има нощен пазар и открити кафенета, в които често гастролират групи, а по реката лодки разхождат посетителите, за да се насладят на градския пейзаж, подсилван от атрактивните сгради в близост като катедралата „Свети Розарий“, моста Каосюнг и Районния съд. Накрая ще посетим нощния пазар Лиухе – един от най-популярните в Тайван. Ако пропуснете нощния пазар, все едно не сте посетили Каосюнг. Тук се продават вкусна храна, морски дарове, студени напитки, занаятчийски изделия, дрехи, ножове, камери, живи животни и какво ли още не. Не пропускайте да опитате местните специалитети - млякото от папая и солени скариди. Настаняване в хотела. Нощувка.

25.10.2019-пт 8 ден Каосюнг – Тайнан – Тайпе (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Тръгваме за Тайнан – най-старият град на острова и негова бивша столица, днес един от четирите най-големи града в Тайван. През 1624 г. за първи път тук идват холандците, а 38 години по-късно, през 1662 г. Чжен Ченгун избира Тайнан, носещ по това време името Анпин, за своя столица. Заради древната си история Тайнан е богат на исторически места и културни традиции, а множеството храмове му дават името „град на стоте храма“, които всъщност са 220. Всяко посещение тук започва със старата крепост. Анпинг Форт е построен върху основите на холандската крепост, наречена Форт Зееландия. Именно на това място са възникнали ранните селища на холандците и китайците, а голяма част от историята на селището е в старите улици на Анпинг, които го обграждат. Ще видим Къщата Дърво на Анпинг, наречена така заради живите корени на баняновото дърво и клоните, които покриват сградата. След като правителството на Цин подписва договора от Тиенцин през юни 1858 г., Анпинг е едно от пристанищата в Тайван, което е отворено за международна търговия. Търговската фирма Tait & Company построява търговска къща и склад през 1867 г. Компанията участва в износа на гранулирана захар и камфор. През 1911 г. търговската къща и склада са превърнати в офис и склад на Японската солна компания. След като складът е изоставен, баняновото дърво започва да разпространява клоните и корените си около сградата. Отворен е за обществеността през 2004 г. като Къщата Дърво на Анпинг. Ще разгледаме изумителния храм Луермен Мацу, посветен на морската богиня Мацу. Отпътуване и след около 4 часа пристигане в Тайпе. Нощувка.

26.10.2019-сб 9 ден Тайпе – Йелиу – Джиуфен – Шифен – Тайпе (закуска, обяд, вечеря)
След закуска се отправяме към северното крайбрежие, където на около 40 км от Тайпе се намира едно от най-известните места в света – Националния геопарк Йелиу, който предлага зашеметяващи геоложки пейзажи. Разположен върху нос Йелиу, който се врязва на около 1700 метра в океана, той е покрит от естествени скални образувания, създадени от различни геоложки и климатични сили в течение на милиони години. Многообразните форми вдъхновяват техните имена, като най-известна е „Главата на кралицата“, емблематичен образ в Тайван и неофициална емблема за град Уанли. Продължаваме към Джиуфен, някога център за добив на злато в Тайван. Златото е изчезнало, но старинните селища, построени от плътно прилепнали към стръмните склоновете къщи, продължават да предлагат приказни пейзажи и поглед към начина на живот от миналото. По време на Втората световна война в селото е създаден лагер за военнопленици, които са работили в златните мини, след края на войната дейностите по добива на злато спадат, мината е затворена през 1971 година и градът изпада забвение. През 1989 г. тук е заснет филмът „Градът на тъгата“, който възражда популярността на Джиуфен. Носталгичният пейзаж очарова много хора и в началото на 90-те години, градът преживява възход, който го оформя като туристическа атракция. Продължаваме към историческия град Шифен, за да посетим романтичната Старинна улица, разположена в и около клона Пингси на железопътната линия, построена първоначално за транспортиране на въглища. Тогава работещите в този отдалечен планински район, изправени пред риск да бъдат ограбени или убити, използвали фенери, за да информират семействата си, че са в безопасност. Днес фенерите вече не функционират като сигнални, а се използват като символи на мира и щастието. Романтичната красота на пейзажа и носталгичната атмосфера правят мястото популярно за заснемане на реклами и атракция за посетителите. Най-известното събитие, което се провежда тук, е годишният фестивал на небесните фенери. В края на деня ще се присъединим към вековната китайска традиция, като напишем желанията си върху фенер, запалим свещ в основата му и гледаме как той се отдалечава. Връщане в Тайпе. Нощувка.

27.10.2019-нд 10 ден Тайпе → (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Тайпе. Ще посетим Музея на Националния Императорски дворец – музей от световна класа, който отразява достиженията на материалната култура на Китай. Той води началото си от Пекинския императорски дворец „Гугун“ – хранилище на съкровищата на династията Цин. Създаден е с мотото „Поднебесната принадлежи на всички“. След окупацията на Северен Китай от Япония най-ценните експонати са опаковани, а по време на гражданската война в Китай, Чан Кай Ши, за да запази уникалните имперски артефакти и произведения на изкуството, ги изпраща в Тайван. Обширната му колекция обхваща 696,000 експоната, събирани от китайските императори на 4 династии: Сун, Юан, Мин и Цин и представя художествените постижения на китайското изкуство от неолита до модерното. Продължаваме към Мемориалната зала на Чан Кай Ши – впечатляващ архитектурен комплекс, посветен на бившия министър-председател и президент на Република Китай (Тайван) генарлисимус Чан Кай Ши, един от най-дълго управлявалите държавници в света (умира на 5.4.1975 г). Чан Кай Ши е причисляван към държавниците от „Голямата четворка“ от Втората световна война заедно със Сталин, Рузвелт и Чърчил. Величествената сграда е построена през 1980 г. като част от огромен градски парк с площ от над 25 хектара озеленени градини, изящни павилиони и езера и представлява осмоъгълник, покрит от блестящ бял мрамор, който се извисява на 75 м височина. После ще посетим двата най-значими религиозни обекта в Тайпе – храма Паоан и храма на Конфуций. Храмът Паоан е построен преди повече от 230 години. Той датира от 1760 г., когато имигранти от южен Китай построили оригиналния дървен храм. Целият дървен материал и камъкът, използвани в построяването на храма, са донесени от Китай. Построен е според каноните на китайската храмова архитектура, върху каменните колони са изобразени свирепи извиващи се дракони, а таваните са украсени с дърворезби на лъвове, цветя и фигури от китайската митология. Много тайванци се молят тук за здраве и благополучие, особено бременните жени. Храмът е обявен за национално наследство, а през 2003 година получава наградата на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство в Азиатско-Тихоокеански регион. В съседство е храмът на Конфуций. Първоначалната сграда е построена през 1854 г., създадена по подобие на оригиналния храм на Конфуций в родния му град Кофу, провинция Шандун, Китай. В съответствие със строгите принципи на конфуцианството, всичко в и около сградата е спокойно и в рязък контраст с традиционните будистки и даоистки храмове. Няма статуи, фенери, цветни декорации, нито маси за хранене, нито текстове от куплети, характерни за другите храмове. Счита се, че това е така, защото би било грубо и неприлично да се покаже писано от някой друг в храм, посветен на мъдреца. Отправяме се към най-високата сграда в Тайван – кулата „Тайпе 101“, символ на просперитета на Тайван. Със своите 101 етажа, издигащи се на 508 м височина, той е първият небостъргач, надминал височина от половин километър. В него се намират едни от най-бързите асансьори в света (от 1-ия до 89-етаж се изкачват за 39 сек, със скорост 63 км/час), влезли в Книгата за рекордите на Гинес. По изчисления на инженерите сградата може да издържи на трус до 8 по Рихтер, както и на външни влияния и колебания 2500 години. На долните 5 етажа има множество магазини, включващи най-добрите марки като Луи Вутон, Диор, Селин и други. *По желание с доплащане можете да посетите обсерваторията на 85-я етаж, за да видите Тайпе от птичи поглед. Трансфер до летището. Полет TK 25 от Тайпе в 22:10 ч.

28.10.2019-пн 11 ден → Истанбул → София
В 06:00 ч. кацане в Истанбул. В 08:35 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София в 08:55 ч.

група 19.10.2019 – 28.10.2019
в двойна стая в единична стая в тройна стая
2748 € / 5375 лв. 3179 € / 6218 лв 2748 € / 5375 лв.

хотели

19.10 – 22.10 Сеул T-Mark Grand Hotel 4*
22.10 – 23.10 Тайпе Sunworld Hotel 4*
23.10 – 24.10 Сън Мун Лейк Lealea Garden Hotel 4*
24.10 – 25.10 Каосюнг Howard Plaza Hotel 4*
25.10 – 27.10 Тайпе Gloria Prince Hotel 4*

Цените включват:
Самолетни билети София – Истанбул – Сеул / Тайпе – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines с включени такси и багаж до 30 кг.
Самолетeн билет Сеул – Тайпе с включени такси и багаж до 23 кг;
8 нощувки в хотели 4*;
8 закуски, 5 обяда, 5 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Местни екскурзоводи на английски език и включени входни такси за:
- Вечерен круиз по река Хан в Сеул;
- Екскурзия до Демилитаризината зона: 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
- Посещение на Националния музей на Корея;
- Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гвангвамун, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, храма Джогеса, улица Инсадонг и кулата Намсан;
- Екскурзия до езерото Сън Мун, храма Вен Ву, пагодата Си Ен и селището на племето Тао;
- Круиз по езерото Сън Мун;
- Екскурзия до Каосюнг с посещение на будисткия манастир Фо Гуанг Шан, езерото Лотос, пагодите на Дракона и Тигъра; река Любов и нощния пазар Лиухе;
- Екскурзия до Тайнан с посещение на Анпинг Форт, Къщата Дърво на Анпинг и Луермен Мацу;
- Екскурзия до националния геопарк Йелиу и старинните селища Джиуфен и Шифен;
- Панорамна обиколка на Тайпе и посещение на Националния музей на императорския дворец, мемориалната зала на Чан Кайши, храма Паоан, храма на Конфуций и небостъргача „Тайпе 101”.
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30 000 щ. д.
Водач преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:
Посещения по желание, които се заплащат с доплащането:
- комедийния спектакъл “Готварското шоу на Нанта” – 95 лв.;
- традиционен спектакъл в Корейската къща – 93 лв.;
- наблюдателната площадка на 85-я етаж на небостъргача „Тайпе 101” – 42 лв.
Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка – 32 лв.;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 95 лв;
По желание, застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7 до 1,5% от крайната цена по договора.
Цените не включват:
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване и плащане:
Краен срок за записване: до 18.07.2019 или до изчерпване на местата.
При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв.
Пълно плащане – до 19.07.2019

Необходими документи:
При записване: данни по лична карта и цветно сканирано копие на паспорта с валидност 6 месеца след датата на пътуването (след 28.04.2020) и минимум 2 свободни страници.

Визов режим:
Българските граждани могат да пътуват до Южна Корея и Тайван безвизово до 90 дни като туристи.
Медицински изисквания:
Не са необходими ваксинации .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 14 туристи
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 25.09.2019
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 266 лв;

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 62 дни –(17.08.2019) преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административни такса разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 19.07.2019)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 16.08.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 17.09.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 18.09.2019)

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Програма

Тази екскурзия ще Ви отведе в две от страните, наречени „Четирите азиатски тигъра“: Южна Корея и Тайван. Маршрутът, който Ви предлагаме, представя Сеул – „Чудото на река Хан” и Тайпе – „перлата на Далечния изток”, както и нейните най-интересните природни, исторически и културни забележителности.
Сеул, столицата на Южна Корея, е град не само с отлично съхранени паметници на културата, но и командният център на една от най-стабилните икономики в света. Сеул - модерен и традиционен, ще Ви въведе в културното битие на страната – ще се разходим из града, за да разгледаме богатствата, завещани от дългата му история, и ще се потопим в духа на Сеул, отличен като столица за градски дизайн. В близост ще посетим граничната Демилитаризирана зона, за да узнаем повече за разделението на Корейския полуостров.
Тайпе е класически мегаполис с космическа визия, убийствен трафик, невероятни нощни пазари, екзотична кухня и най-вежливите хора на света. Малко известно е, че семейство Кайши превръща бившата колония в просперираща икономика. В добре уредения и проспериращ Тайван приветливостта, редът и доброто възпитание сякаш са вродени, идват от заветите на г-жа Кайши за задължителна любезност, която е станала органична. Генералисимусът и съпругата му са внушили на няколко поколения тайванци да бъдат патриоти, да са учтиви в отношенията си и да спазват правилата. И това им дава сигурност в настоящето и увереност в бъдещето. Затова в островната държава Мейлин Каиши - майката на Тайван, има специално място в Мемориалната зала на Бащата на нацията.


18.10.2019-пт 1 ден София → Истанбул →
В 16:05 ч. полет TK 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:25 ч. В 20:45 ч. полет TK 88 от Истанбул.

19.10.2019-сб 2 ден → Сеул
В 12:55 ч. кацане в Сеул. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време - четири от които са обекти на ЮНЕСКО. По-късно, круиз по река Хан – един от най-добрите начини да се насладим на пейзажа около реката, която протича през града, и да видим околните острови, парка Жолдусан, емблематичната сградата „63 Сити”, кулата Намсан, спортния комплекс Жамсил и осветените мостове на Сеул. Нощувка.

20.10.2019-нд 3 ден Сеул– Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ) – Сеул (закуска)
Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. *По желание с доплащане – представление в „Корейската къща”, съчетаващо традиционни културни елементи с красиви сценични ефекти, музика, танци и завладяващ сюжет. Нощувка.

21.10.2019-пн 4 ден Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гвангвамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъл „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.

22.10.2019-вт 5 ден Сеул – Тайпе (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Тайпе – столицата на Тайван, най-големият град, полити-чески, търговски, медиен, образователен и културен център на острова. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

23.10.2019-ср 6 ден Тайпе – Сън Мун Лейк (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за езерото Сън Мун (Слънце и Луна) – най-красивото място в Тайван, богато дарено с природна красота, история и самобитната култура на местното аборигенско население. Сън Мун е най-голямото езеро в Тайван с площ над 100 кв. км. Разположено е в подножието на централната планинска верига и е заобиколено от зелени върхове. Езерото обгръща малкия остров Лалу, който го разделя на две части - северната има формата на слънце, а южната – на лунен сърп. Ще направим автобусна обиколка на острова с посещение на внушителния храм Уен У на северния бряг на езерото, построен в стила на дворцовата архитектура на Северен Китай, с три отделни зали. Едната зала е посветена на първия прародител Кайджи и бога на литературата, другата – на бога на войната Гуан Гонг и бога войн Ю Фей, и третата на Конфуций. Интересна особеност са 366 стъпала към храма, символизиращи 366 дни в годината. Наричат ги „Годината на стъпките“, като на първото стъпало, което представлява първия ден на всеки месец, има платформа, където хората могат да спрат и да си починат. Информация за 24-те слънчеви периода, също е изсечена в стъпките, изобразени са животните от китайския зодиак, има вятърни камбанки за измолване на желания и тук може да научим много за китайската народна култура. Отправяме се към 9-етажната пагода Си Ен в типичен китайски стил. Тя е построена през 1971 година от Чан Кай Ши в памет на неговата майка. Пагодата се издига на 954 над морското равнище, а със своите 46 метра височина се извисява 1000 метра над езерото, като се превръща в неговата най-известната забележителност. От последният ѝ етаж се разкрива великолепна гледка към езерото и околните планини. Накрая ще посетим селцето Итa Тао на най-малката от местните аборигенски групи на Тайван (малко над 500 души). Настаняване в хотел в района на езерото. Нощувка.

24.10.2019-чт 7 ден Сън Мун Лейк – Каосюнг (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Круиз по езерото Сън Мун. Отпътуване на юг към град Каосюнг – вторият по големина град в Тайван. След около 4 ч. пристигане в района Дашу, където на левия бряг на река Каопинг се намира огромният будистки комплекс Фо Гуанг Шан, създаден от майстор Хин Юн и неговите ученици. Ще посетим музея на Фу Гуан Шан – културен, религиозен и образователен център на Махаяна, който е свързан с най-голямата благотворителна организация в Тайван. В музея се пази ценна реликва – зъб на Сакиамуни Буда, основател на будистката вяра, а в югоизточната част на планината се намира най-голямата забележителност на района – огромната златна статуя на Буда Амитаба, която е с размери около 120 метра. Продължаваме към езерото „Лотос“, живописно разположено между две планини. То е известно с гледката към залеза и отражението на планината в него, лотосите и многобройните красиви храмове, които го заобикалят – повече от 20. Ще посетим храма Тигър и Дракон, който се състои от две пагоди и в него се влиза през дракона, а се излиза през тигъра. От върха на храма се вижда комплексът на павилионите на пролетта и есента, заобиколени от вода, в която те се отразяват при залез слънце. После се отправяме към река Любов (Love River) – гръбнакът на града, която играе подобна роля на Темза за Лондон. Реката, която всъщност е изкуствен канал, протича 12 км. през целия град, играе важна роля в неговата икономика и култура. Край бреговете й често се провеждат събития и фестивали, тук е разположен и паркът на река Любов. В него има нощен пазар и открити кафенета, в които често гастролират групи, а по реката лодки разхождат посетителите, за да се насладят на градския пейзаж, подсилван от атрактивните сгради в близост като катедралата „Свети Розарий“, моста Каосюнг и Районния съд. Накрая ще посетим нощния пазар Лиухе – един от най-популярните в Тайван. Ако пропуснете нощния пазар, все едно не сте посетили Каосюнг. Тук се продават вкусна храна, морски дарове, студени напитки, занаятчийски изделия, дрехи, ножове, камери, живи животни и какво ли още не. Не пропускайте да опитате местните специалитети - млякото от папая и солени скариди. Настаняване в хотела. Нощувка.

25.10.2019-пт 8 ден Каосюнг – Тайнан – Тайпе (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Тръгваме за Тайнан – най-старият град на острова и негова бивша столица, днес един от четирите най-големи града в Тайван. През 1624 г. за първи път тук идват холандците, а 38 години по-късно, през 1662 г. Чжен Ченгун избира Тайнан, носещ по това време името Анпин, за своя столица. Заради древната си история Тайнан е богат на исторически места и културни традиции, а множеството храмове му дават името „град на стоте храма“, които всъщност са 220. Всяко посещение тук започва със старата крепост. Анпинг Форт е построен върху основите на холандската крепост, наречена Форт Зееландия. Именно на това място са възникнали ранните селища на холандците и китайците, а голяма част от историята на селището е в старите улици на Анпинг, които го обграждат. Ще видим Къщата Дърво на Анпинг, наречена така заради живите корени на баняновото дърво и клоните, които покриват сградата. След като правителството на Цин подписва договора от Тиенцин през юни 1858 г., Анпинг е едно от пристанищата в Тайван, което е отворено за международна търговия. Търговската фирма Tait & Company построява търговска къща и склад през 1867 г. Компанията участва в износа на гранулирана захар и камфор. През 1911 г. търговската къща и склада са превърнати в офис и склад на Японската солна компания. След като складът е изоставен, баняновото дърво започва да разпространява клоните и корените си около сградата. Отворен е за обществеността през 2004 г. като Къщата Дърво на Анпинг. Ще разгледаме изумителния храм Луермен Мацу, посветен на морската богиня Мацу. Отпътуване и след около 4 часа пристигане в Тайпе. Нощувка.

26.10.2019-сб 9 ден Тайпе – Йелиу – Джиуфен – Шифен – Тайпе (закуска, обяд, вечеря)
След закуска се отправяме към северното крайбрежие, където на около 40 км от Тайпе се намира едно от най-известните места в света – Националния геопарк Йелиу, който предлага зашеметяващи геоложки пейзажи. Разположен върху нос Йелиу, който се врязва на около 1700 метра в океана, той е покрит от естествени скални образувания, създадени от различни геоложки и климатични сили в течение на милиони години. Многообразните форми вдъхновяват техните имена, като най-известна е „Главата на кралицата“, емблематичен образ в Тайван и неофициална емблема за град Уанли. Продължаваме към Джиуфен, някога център за добив на злато в Тайван. Златото е изчезнало, но старинните селища, построени от плътно прилепнали към стръмните склоновете къщи, продължават да предлагат приказни пейзажи и поглед към начина на живот от миналото. По време на Втората световна война в селото е създаден лагер за военнопленици, които са работили в златните мини, след края на войната дейностите по добива на злато спадат, мината е затворена през 1971 година и градът изпада забвение. През 1989 г. тук е заснет филмът „Градът на тъгата“, който възражда популярността на Джиуфен. Носталгичният пейзаж очарова много хора и в началото на 90-те години, градът преживява възход, който го оформя като туристическа атракция. Продължаваме към историческия град Шифен, за да посетим романтичната Старинна улица, разположена в и около клона Пингси на железопътната линия, построена първоначално за транспортиране на въглища. Тогава работещите в този отдалечен планински район, изправени пред риск да бъдат ограбени или убити, използвали фенери, за да информират семействата си, че са в безопасност. Днес фенерите вече не функционират като сигнални, а се използват като символи на мира и щастието. Романтичната красота на пейзажа и носталгичната атмосфера правят мястото популярно за заснемане на реклами и атракция за посетителите. Най-известното събитие, което се провежда тук, е годишният фестивал на небесните фенери. В края на деня ще се присъединим към вековната китайска традиция, като напишем желанията си върху фенер, запалим свещ в основата му и гледаме как той се отдалечава. Връщане в Тайпе. Нощувка.

27.10.2019-нд 10 ден Тайпе → (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Тайпе. Ще посетим Музея на Националния Императорски дворец – музей от световна класа, който отразява достиженията на материалната култура на Китай. Той води началото си от Пекинския императорски дворец „Гугун“ – хранилище на съкровищата на династията Цин. Създаден е с мотото „Поднебесната принадлежи на всички“. След окупацията на Северен Китай от Япония най-ценните експонати са опаковани, а по време на гражданската война в Китай, Чан Кай Ши, за да запази уникалните имперски артефакти и произведения на изкуството, ги изпраща в Тайван. Обширната му колекция обхваща 696,000 експоната, събирани от китайските императори на 4 династии: Сун, Юан, Мин и Цин и представя художествените постижения на китайското изкуство от неолита до модерното. Продължаваме към Мемориалната зала на Чан Кай Ши – впечатляващ архитектурен комплекс, посветен на бившия министър-председател и президент на Република Китай (Тайван) генарлисимус Чан Кай Ши, един от най-дълго управлявалите държавници в света (умира на 5.4.1975 г). Чан Кай Ши е причисляван към държавниците от „Голямата четворка“ от Втората световна война заедно със Сталин, Рузвелт и Чърчил. Величествената сграда е построена през 1980 г. като част от огромен градски парк с площ от над 25 хектара озеленени градини, изящни павилиони и езера и представлява осмоъгълник, покрит от блестящ бял мрамор, който се извисява на 75 м височина. После ще посетим двата най-значими религиозни обекта в Тайпе – храма Паоан и храма на Конфуций. Храмът Паоан е построен преди повече от 230 години. Той датира от 1760 г., когато имигранти от южен Китай построили оригиналния дървен храм. Целият дървен материал и камъкът, използвани в построяването на храма, са донесени от Китай. Построен е според каноните на китайската храмова архитектура, върху каменните колони са изобразени свирепи извиващи се дракони, а таваните са украсени с дърворезби на лъвове, цветя и фигури от китайската митология. Много тайванци се молят тук за здраве и благополучие, особено бременните жени. Храмът е обявен за национално наследство, а през 2003 година получава наградата на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство в Азиатско-Тихоокеански регион. В съседство е храмът на Конфуций. Първоначалната сграда е построена през 1854 г., създадена по подобие на оригиналния храм на Конфуций в родния му град Кофу, провинция Шандун, Китай. В съответствие със строгите принципи на конфуцианството, всичко в и около сградата е спокойно и в рязък контраст с традиционните будистки и даоистки храмове. Няма статуи, фенери, цветни декорации, нито маси за хранене, нито текстове от куплети, характерни за другите храмове. Счита се, че това е така, защото би било грубо и неприлично да се покаже писано от някой друг в храм, посветен на мъдреца. Отправяме се към най-високата сграда в Тайван – кулата „Тайпе 101“, символ на просперитета на Тайван. Със своите 101 етажа, издигащи се на 508 м височина, той е първият небостъргач, надминал височина от половин километър. В него се намират едни от най-бързите асансьори в света (от 1-ия до 89-етаж се изкачват за 39 сек, със скорост 63 км/час), влезли в Книгата за рекордите на Гинес. По изчисления на инженерите сградата може да издържи на трус до 8 по Рихтер, както и на външни влияния и колебания 2500 години. На долните 5 етажа има множество магазини, включващи най-добрите марки като Луи Вутон, Диор, Селин и други. *По желание с доплащане можете да посетите обсерваторията на 85-я етаж, за да видите Тайпе от птичи поглед. Трансфер до летището. Полет TK 25 от Тайпе в 22:10 ч.

28.10.2019-пн 11 ден → Истанбул → София
В 06:00 ч. кацане в Истанбул. В 08:35 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София в 08:55 ч.

група 19.10.2019 – 28.10.2019
в двойна стая в единична стая в тройна стая
2748 € / 5375 лв. 3179 € / 6218 лв 2748 € / 5375 лв.

хотели

19.10 – 22.10 Сеул T-Mark Grand Hotel 4*
22.10 – 23.10 Тайпе Sunworld Hotel 4*
23.10 – 24.10 Сън Мун Лейк Lealea Garden Hotel 4*
24.10 – 25.10 Каосюнг Howard Plaza Hotel 4*
25.10 – 27.10 Тайпе Gloria Prince Hotel 4*

Цените включват:
Самолетни билети София – Истанбул – Сеул / Тайпе – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines с включени такси и багаж до 30 кг.
Самолетeн билет Сеул – Тайпе с включени такси и багаж до 23 кг;
8 нощувки в хотели 4*;
8 закуски, 5 обяда, 5 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Местни екскурзоводи на английски език и включени входни такси за:
- Вечерен круиз по река Хан в Сеул;
- Екскурзия до Демилитаризината зона: 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
- Посещение на Националния музей на Корея;
- Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гвангвамун, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, храма Джогеса, улица Инсадонг и кулата Намсан;
- Екскурзия до езерото Сън Мун, храма Вен Ву, пагодата Си Ен и селището на племето Тао;
- Круиз по езерото Сън Мун;
- Екскурзия до Каосюнг с посещение на будисткия манастир Фо Гуанг Шан, езерото Лотос, пагодите на Дракона и Тигъра; река Любов и нощния пазар Лиухе;
- Екскурзия до Тайнан с посещение на Анпинг Форт, Къщата Дърво на Анпинг и Луермен Мацу;
- Екскурзия до националния геопарк Йелиу и старинните селища Джиуфен и Шифен;
- Панорамна обиколка на Тайпе и посещение на Националния музей на императорския дворец, мемориалната зала на Чан Кайши, храма Паоан, храма на Конфуций и небостъргача „Тайпе 101”.
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30 000 щ. д.
Водач преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:
Посещения по желание, които се заплащат с доплащането:
- комедийния спектакъл “Готварското шоу на Нанта” – 95 лв.;
- традиционен спектакъл в Корейската къща – 93 лв.;
- наблюдателната площадка на 85-я етаж на небостъргача „Тайпе 101” – 42 лв.
Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка – 32 лв.;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 95 лв;
По желание, застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7 до 1,5% от крайната цена по договора.
Цените не включват:
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване и плащане:
Краен срок за записване: до 18.07.2019 или до изчерпване на местата.
При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв.
Пълно плащане – до 19.07.2019

Необходими документи:
При записване: данни по лична карта и цветно сканирано копие на паспорта с валидност 6 месеца след датата на пътуването (след 28.04.2020) и минимум 2 свободни страници.

Визов режим:
Българските граждани могат да пътуват до Южна Корея и Тайван безвизово до 90 дни като туристи.
Медицински изисквания:
Не са необходими ваксинации .

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 14 туристи
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 25.09.2019
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 266 лв;

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 62 дни –(17.08.2019) преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административни такса разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 19.07.2019)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 16.08.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 17.09.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 18.09.2019)

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Цени


  • Пълно плащане до 2019-07-19
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • Депозит: 2000 лв..
  • Второ плащане 100 %.
  • Второ плащане до: 19.07.2019 .
  • Транспортна фирма Turkish Airlines.