Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия до Шри Ланка - Културата на Шри Ланка - Никона травел

Екскурзия до Шри Ланка - Културата на Шри Ланка
Коломбо, Шри Ланка
дати по избор през 2021
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
Коломбо – Калутара – Дамбула – Калутара – Коломбо
от 1414
лв./човек
Програма
Информация
Видео
Програма
Цветните пейзажи, топлото и сърдечно посрещане, ендемичната природа и още много фактори правят Шри Ланка истински рай за посетителите. На толкова малък остров ще видите огромно разнообразие - златисти и бели плажове, мистериозни древни градове, красив растителен и животински свят, изящни занаяти, пъстри обичаи – различни във всяка част на страната.
Тук любителите на историческите и културни забележителности ще могат „заситят“ пътешественическия си глад и в същото време да се наслаждават на божествените творения на природата, да отпочинат в първокласни хотели на слънчевите плажове и да се усмихнат на свободата да откриват света. Шри Ланка е една от първите страни в Азия с утвърден прецизиран протокол за пътуване в новата реалност, който дава сигурност и спокойствие на нейните гости.

Подробна програма
1 ден → Коломбо – Калутара (вечеря)
Пристигане в Коломбо. Посрещане и трансфер до Калутара – един от големите градове в Западната провинция, разположен на около 40 км от столицата на брега на океана. Калутара се отличава с колониален чар, неизменната тропическа екзотика на Шри Ланка, спокойствие и лукс. Градът е център на отглеждането на първокачествен мангустин – не пропускайте да опитате свежите и сочни плодове тук! Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

2 ден. Калутара (закуска, вечеря)
Закуска. Свободен ден за почивка на златния пясъчен плаж на хотела. Вечеря и нощувка.

3 ден Калутара – Пинавала – Дамбула (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Дамбула. Ще спрете в Пинавала, където се намира най-големият в света център за отглеждане на изоставени в джунглата и ранени слончета. Убежището е основано през 1975 година, първоначално, за да защити 7 слончета. Днес някои от тях се радват на внуците си – трето поколение, родено на същото място. Първоначално центърът е с туристическа насоченост, но с времето припознава като своя мисия опазването на интелигентните гиганти. С помощта на местни и международни експерти Пинавала развива програма за развъждане на слонове в максимално близка до естествената им среда. Тук стотици животни намират дом, заобиколени от любов и грижа. Ще имате възможност да общувате с тях и да наблюдавате най-атрактивния спектакъл ежедневното им къпане в близката река. След това продължаване към хотела в Дамбула и настаняване. Вечеря и нощувка.

4 ден Дамбула – Сигирия – Полунарува – Дамбула (закуска, вечеря)
Закуска. Денят е посветен на историческото богатство на Шри Ланка. Първо ще посетите забележителната крепост Сигирия (ЮНЕСКО) от 5-ти век – най-добре съхраненият градски комплекс от първото хилядолетие в Азия и вероятно най-известният културен обект в страната, позната още като „Лъвската скала”. С тройна защита от ровове, огромната цитадела се издига на 182 м. над непроходимата джунгла върху невероятно красива и недостъпна платовидна скала, която обгражда 70 хектара укрепен град. До върха се стига по уникално стълбище, изсечено между лапите, гърлото и челюстта на огромен лъв – символ на кралството, от който днес са останали само лапите. Изкачвайки се по него ще видите Огледалната стена със знаменитите стенописи „Небесни девойки”. На върха на скалата крал Кашапа (477-495г.) построил великолепен дворец,, покрит с мрамор, скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни, в който да се защити от враговете си и чиито руини можете да видите днес. Продължаване към Полунарува (ЮНЕСКО) – укрепената древна столица на династията Чола от 10 век и прекрасно съхранен образец за дисциплината и градоустройството от времето на Кралство Полунарува. Надеждни крепостни стени пазят за бъдещите поколения останките на дворци, светилища, паркове, манастири и езера, свидетели на славното минало. Най-забележителното съоръжение в града е огромният воден резервоар за дъждовна вода, отразяващ напредналите инженерни умения на древните строители. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 ден Дамбула – Калутара (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане, настаняване и свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

6 ден Калутара - Коломбо (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летището в Коломбо за полет към дома.
Информация
индивидуално пътуване с дати по избор
Цена на човек:
за периоди 01.04 – 15.07.2021 и 01.09 – 31.10.2021
при 2-ма при 3-4 при 5-6 при 7-10
721 € / 1414 лв. 659 € / 1291 лв. 626 € /1226 лв. 603 € / 1181 лв.

за периода 16.07 – 31.08.2021
при 2-ма при 3-4 при 5-6 при 7-10
823 € / 1614 лв. 761 € / 1491 лв. 728 € /1426 лв. 705 € / 1381 лв.

хотели:
престой нощувки град хотел
1-3 ден Калутара Turyaa Kalutara
3-5 ден Дамбула Jetwing Lake
5-6 ден Калутара Turyaa Kalutara

Цените включват:
5 нощувки със закуски и вечери в сертифицирани хотели 4 и 5* от категория 1;
Всички трансфери по програмата и транспорт по маршрута;
Всички екскурзии по програмата с включени входни такси за обектите;
Местен екскурзовод на английски език;
Задължителна местна застраховка, покриваща разходи при необходимост от хоспитализация;
2 медицински маски на ден на човек;
2 бр. дезинфектант за ръце за целия престой

Допълнително се заплаща:
Самолетни билети София – Коломбо - София с редовен полет според избраната дата и авиокомпания;
Виза за Шри Ланка – заплаща се с доплащането – 65 лв.
Допълнителни екскурзии по желание – задължително се заявяват и заплащат от България;
Доплащане за 5 обяда – 210 лв.
2 PCR теста за времето на престоя – общо 136 лв.

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – за лица до 65 г. - 33.30 лв, за лица над 66 години – 84.90 лв.;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19;
Такси за снимки в някои от обектите.

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 200 лв.
Доплащане – до 65 дни преди датата на тръгване.

Анулации и неустойки:
До 65 дни преди датата на заминаване - без неустойка
От 64 ден – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 2

Визов режим:
За български граждани е необходима виза за посещение на Шри Ланка. Визата се издава, получава и заплаща предварително, като агенцията съдейства за кандидатстването.

Медицински изисквания:
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени. Към момента е необходим PCR тест преди отпътуване и определеният брой тестове в зависимост от престоя в Шри Ланка – за престой до 7 дни са необходими 2. Тестовете се заплащат предварително от България заедно с избрания пакет.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус / автомобил

Полетно разписание:
според избраните полети на съответната авиокомпания

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Към момента Шри Ланка изисква задължителна местна медицинска застраховка с покритие до 50 000 щатски долара за престоя в страната. Тя е включена в пакетната цена и не отменя необходимостта от сключване на стандартната медицинска застраховка, посочена в горната точка.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
За записали се 40 и по-малко дни преди отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.

Информация:
Снимането на стенописите на крепостта Сигирия е забранено, следи се стриктно и се наказва.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,65 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Шри Ланка.
Видео
Цветните пейзажи, топлото и сърдечно посрещане, ендемичната природа и още много фактори правят Шри Ланка истински рай за посетителите. На толкова малък остров ще видите огромно разнообразие - златисти и бели плажове, мистериозни древни градове, красив растителен и животински свят, изящни занаяти, пъстри обичаи – различни във всяка част на страната.
Тук любителите на историческите и културни забележителности ще могат „заситят“ пътешественическия си глад и в същото време да се наслаждават на божествените творения на природата, да отпочинат в първокласни хотели на слънчевите плажове и да се усмихнат на свободата да откриват света. Шри Ланка е една от първите страни в Азия с утвърден прецизиран протокол за пътуване в новата реалност, който дава сигурност и спокойствие на нейните гости.
Facebook Youtube Instagram