Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия до Шри Ланка - Открий природата на Шри Ланка - Никона травел

Открий природата на Шри Ланка
Коломбо, Шри Ланка
дати по избор до 31.10.2021
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
Коломбо – Негомбо – Калутара – Коломбо
от 1454
лв./човек
Програма
Информация
Видео
Програма
Въпреки скромната си територия от 65 хиляди квадратни километра, Шри Ланка се гордее с най-голяма плътност на биоразнообразието в Азия и 26 защитени национални парка. Природата щедро е дарила тропическия остров с диви гъсти гори и редки дървета, обитавани от ендемични животински видове, благоприятен топъл климат и плодородна земя, окъпана от топлите води на Индийския океан. Освен богатствата на живата природа Шри Ланка разполага със съкровищница от над 200 вида минерали, класифицирани като скъпоценни камъни, сред които най-ярко блестят първокачествените сапфири и рубини. Векове наред Шри Ланка е пленявала колонизаторите и пътешествениците с естествените блага, виреещи прекрасно на нейната земя.
Тук ще се наслаждавате на божествените творения на природата, ще отпочинете в първокласни хотели на слънчевите плажове и ще се усмихнете на свободата да откривате света. Шри Ланка е една от първите страни в Азия с утвърден прецизиран протокол за пътуване в новата реалност, който дава сигурност и спокойствие на нейните гости.

Подробна програма
1 ден → Коломбо – Негомбо (вечеря)
Пристигане в Коломбо. Посрещане и трансфер до Негомбо – един от големите градове и значими икономически центрове в Шри Ланка, една от първите точки на разпространение на католицизма и главно пристанище с богато колониално наследство от португалския и холандския период. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

2 ден. Негомбо – Вилпату - Негомбо (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще се отправите на север от Колобмо, за да посетите природния парк Вилпату, който се отличава с естествените си сладководни езера с пясъчни брегове – над 60 на брой. Паркът е най-старата защитена местност в Шри Ланка от 1905 г. и дивите му гори са местообитание на 31 вида бозайници, сред които слонове, бърнисти мечки, елени, биволи и голяма популация на леопарди. Водите му привличат много птици, земноводни и влечуги. Тук ще прекарате пълноценен ден сред природата на северните провинции. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ден Негомбо – Калутара (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Калутара - един от големите градове в Западната провинция, разположен на около 40 км от столицата на брега на океана. Калутара се отличава с колониален чар, неизменната тропическа екзотика на Шри Ланка, спокойствие и лукс. Вечеря и нощувка.

4 ден Калутара – Яла – Калутара (закуска, вечеря)
Закуска. Предстои сафари в националния парк Яла, разположен върху огромна площ от 949 кв. км на източното крайбрежие на Шри Ланка. Паркът има важно национално значение, в състава му влизат джунгла, мангрови гори, красиви защитени плажове, сладководни езера, реки, блатисти местности и драматично извисяващи се скали на брега на Индийския океан. Яла има важна роля за опазването на шриланкийските слонове, тук живеят 215 вида птици, 6 от които ендемични, и е мястото с най-голяма концентрация на леопарди в света. Растителността е представена от голямо разнообразие от дървета, билки, влаголюбиви видове. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 ден Калутара (закуска, вечеря)
Закуска. Свободен ден за почивка на златния пясъчен плаж на хотела. Вечеря и нощувка.

6 ден Калутара - Коломбо (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летището в Коломбо за полет към дома.
Информация
индивидуално пътуване с дати по избор

Цена на човек:

за периодa 01.04 – 30.06.2021
При 2-ма При 3-4 При 5-6 При 7-10
742 € / 1454 лв. 643 € / 1261 лв. 590 € /1156 лв. 567 € / 1111 лв.

за периода 01.07 – 31.10.2021
При 2-ма При 3-4 При 5-6 При 7-10
905 € / 1774 лв. 796 € / 1561 лв. 743 € /1456 лв.
720 € / 1411 лв.

хотели:
престой нощувки град хотел
1-3 ден Негомбо Heritance Negombo
3-6 ден Калутара Turyaa Kalutara

Цените включват:
5 нощувки със закуски и вечери в сертифицирани хотели 4 и 5* от категория 1;
Всички трансфери по програмата и транспорт по маршрута;
Всички екскурзии по програмата с включени входни такси за обектите;
Местен шофьор-екскурзовод на английски език;
Задължителна местна застраховка, покриваща разходи при необходимост от хоспитализация;
2 медицински маски на ден на човек;
2 бр. дезинфектант за ръце за целия престой

Допълнително се заплаща:
Самолетни билети София – Коломбо - София с редовен полет според избраната дата и авиокомпания;
Виза за Шри Ланка – заплаща се с доплащането – 65 лв.
Допълнителни екскурзии по желание – задължително се заявяват и заплащат от България;
Доплащане за 5 обяда – 214 лв.
2 PCR теста за времето на престоя – общо 136 лв.

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – за лица до 65 г. - 33.30 лв, за лица над 66 години – 84.90 лв.;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19;
Такси за снимки в някои от обектите.

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 200 лв.
Доплащане – до 65 дни преди датата на тръгване.

Анулации и неустойки:
До 65 дни преди датата на заминаване - без неустойка
От 64 ден – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници;
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Минимален брой туристи: 2

Визов режим:
За български граждани е необходима виза за посещение на Шри Ланка. Визата се издава, получава и заплаща предварително, като агенцията съдейства за кандидатстването.

Медицински изисквания:
Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени. Към момента е необходим PCR тест преди отпътуване и определеният брой тестове в зависимост от престоя в Шри Ланка – за престой до 7 дни са необходими 2. Тестовете се заплащат предварително от България заедно с избрания пакет.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
джип
бус / автомобил

Полетно разписание:
според избраните полети на съответната авиокомпания

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Към момента Шри Ланка изисква задължителна местна медицинска застраховка с покритие до 50 000 щатски долара за престоя в страната. Тя е включена в пакетната цена и не отменя необходимостта от сключване на стандартната медицинска застраховка, посочена в горната точка.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е живото застрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
За записали се 40 и по-малко дни преди отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.

Информация:
Снимането на стенописите на крепостта Сигирия е забранено, следи се стриктно и се наказва.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,65 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Шри Ланка.
Видео
Въпреки скромната си територия от 65 хиляди квадратни километра, Шри Ланка се гордее с най-голяма плътност на биоразнообразието в Азия и 26 защитени национални парка. Природата щедро е дарила тропическия остров с диви гъсти гори и редки дървета, обитавани от ендемични животински видове, благоприятен топъл климат и плодородна земя, окъпана от топлите води на Индийския океан. Освен богатствата на живата природа Шри Ланка разполага със съкровищница от над 200 вида минерали, класифицирани като скъпоценни камъни, сред които най-ярко блестят първокачествените сапфири и рубини. Векове наред Шри Ланка е пленявала колонизаторите и пътешествениците с естествените блага, виреещи прекрасно на нейната земя.
Тук ще се наслаждавате на божествените творения на природата, ще отпочинете в първокласни хотели на слънчевите плажове и ще се усмихнете на свободата да откривате света. Шри Ланка е една от първите страни в Азия с утвърден прецизиран протокол за пътуване в новата реалност, който дава сигурност и спокойствие на нейните гости.
Facebook Youtube Instagram