Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Тайланд: Патая - Банкок

Екскурзия до Тайланд: Патая - Банкок за фестивала на светлините Лой Кратонг
Банкок, Тайланд
9 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София → Истанбул → Банкок – Патая 4н: остров Ко Лан – Банкок → Истанбул → София
от 3702
лв./човек
Програма
Настаняване
Дати и цени
Условия
Турове
Информация
Видео
Програма
Незабравимо пътешествие до една от най-пъстрите и екзотични страни – Тайланд. „Страната на усмивките“ ще Ви впечатли с любезността на своите жители, традиционното си гостоприемство, богатата си история, внушителните кралски дворци, будистки храмове и красива природа. Патая е главният курорт на страната, донесъл славата на Тайланд със своите прекрасни плажове, различни видове водни развлечения, прочутият тайландски масаж, огромният избор от европейски и тайландски ресторанти, барове и дискотеки, където животът кипи до зори, го правят толкова предпочитано място.
Банкок – столицата на Тайланд, със своето разнообразие от развлечения, културни обекти, кулинарни тайландски изкушения, Ви посреща с обещанието за незабравим престой и неповторими изживявания. Именно тук ще посрещнем Лой Кратонг – фестивалът на светлините, чието честване е в навечерието на пълнолунието на дванадесетия месец от традиционния тайландски лунен календар. Тогава всеки пуска своя хартиен фенер в небето или своя „кратонг“ - малка лодка, изработена от стъблото и листата на бананова палма и украсена с цветя, свещ и ароматна пръчица. Хората вярват, че слагайки в своя „кратонг“ малък кичур коса се освобождават от своята тъмна страна и лоши чувства. Според поверието, ако свещта остане запалена, докато малката лодка изчезне във водата, предстоящата година ще е изпълнена с късмет.


21.11.2023-вт.   1 ден   София → Истанбул                                                                  
Полет TK1028 от София в 09:55. Кацане в Истанбул в 12:20. Полет TK58 за Банкок в 18:35.

22.11.2023-ср.   2 ден  → Банкок – Патая                                                                               
Кацане в 07:50 ч. Посрещане на летището и отпътуване за Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг”. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Пристигане в Патая и настаняване в хотела. Нощувка.

23.11.2023-чт.   3 ден   Патая – кораловият остров Ко Лан                                        (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
*По желание посещение на световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свeтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.

24.11.2023-пт.   Патая                                                                                                 (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание екскурзия с обяд до Убежището за слонове в Патая, където Ви очаква незабравима среща с едни от най-големите сухоземни бозайници. Паркът осигурява на слоновете спокоен живот в среда, близка до естествената, а на Вас - възможността да общувате и да се забавлявате с тях по етичен начин. Ще научите повече за проекта, за навиците и живота на слоновете, ще можете да ги храните, да играете с тях, след което предстои най-забавната част – къпане и „СПА процедура“ - кална баня със слоновете. Ще се насладите на вкусен обяд – бюфет с тайландски ястия и пресни плодове.

25.11.2023-сб.   5 ден   Патая                                                                                     (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание екскурзия до
Храма на истината.

26.11.2023-нд.   6 ден Патая – Банкок                                                                      (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Банкок. По пътя посещение на тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комплекс в Югоизточна Азия с богата колекция от редки растения, сред които кактуси, орхидеи, ананасови растения и др., обособени в различни тематично оформени и декорирани секции. Пристигане в Банкок. Настаняване в хотела. Нощувка.
*По желание вечеря в панорамния ресторант OJO в небостъргача Маханакон – най-високата сграда Банкок, открита през 2016 г. с обща височина 314 м. Една от препоръките към всеки, пътуващ до Тайланд, е да посети някой от ресторантите и баровете с панорамна гледка. В тази връзка сме подбрали за Вас вълнуващо и модерно кулинарно изживяване от световна класа, поднесено от топ готвача Франсиско „Пако“ Руано, носител на престижни международни награди. От 76-ия етаж ще се насладите на изискана мексиканска кухня с тайландски нюанси в стилната обстановка на ресторанта, докато се любуваме на 360-градусова гледка към река Чао Прая и нощния град. Включва вечеря по меню, билет за наблюдателната площадка, трансфер от и до хотела. Ресторантът е със задължително изискване за облеко – спортно-елегантен стил.

27.11.2023-пн.   7 ден   Банкок                                                                               (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Банкок. Посещение на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд - най-красивият дворец в страната, построен от династията Чакри с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други, и Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – Изумруденият Буда, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда (Ват По) – най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди. Четирите ступи са посветени на четиримата крале от династията Чакри, управлявали след 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Вечерта Ви очаква честване на фестивала Лой Кратонг, който се заражда в старата столица Сукотай. Днес това е един от най-обичаните празници сред жителите на Тайланд, честван в цялата страна в близост до местата, където има вода. Първоначално се отбелязва като древна индийска церемония, в която тайландците изпращали своите молитви и благодарност към трима богове – Пра Пром (Брама), Пра Нарай (Вишну) и Пра И Суан (Шива). По-късно по настояване на Крал Рама IV фестивалът бил приет като ритуал, почитащ Буда. Оттогава той се превръща във всенароден празник на светлините в Тайланд. В някои краища на страната с честването му хората отбелязват края на събирането на реколтата ориз и благодарят на Богинята на водата за плодородната година, други вярват, че с този ритуал “отплават” целият гняв и недоволство, натрупани вътре в тях. Празнуването ще започне с представление на кея, откъдето по-късно ще отплаваме с круизния кораб “Wonderful Pearl” по река Чао Прая. Ще се насладим на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, куклено шоу, вечеря-бюфет с тайландска и интернационална кухня, сменящите се пейзажи на нощен Банкок и честванията на празника на светлините. В края на вечерта всеки ще получи своя „кратонг“ и ще стане част от красивия тайландски празник, за да постави ново начало с надеждата за по-добро и късмет през престоящата година. Нощувка.

28.11.2023-вт.   8 ден   Банкок – Дамноен Садуак – Банкок                                   (закуска)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество Краля на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Венеция на Изтока”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Напът за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. След приятно кратко плаване с типичните дългоопашати лодки през системата от канали, ще слезем на пазара, където ще имате свободно време за снимки, покупки и разходка. Връщане в хотела и свободно време в Банкок. Нощувка.

29.11.2023-ср.   9 ден   Банкок  → Истанбул → София                          (закуска)
Закуска-пакет. Трансфер до летището. В 09:20 ч. полет ТК 59 за Истанбул. Кацане в Истанбул в 16:15 ч.  В 20:25 ч. полет TK 1029 от Истанбул. Кацане в София 20:40 ч.

Настаняване
Jomtien Palm Beach Hotel Main Wing - 4*
Локация:Патая, Тайланд
Брой нощувки:4
Описание: Jomtien Palm Beach Hotel And Resort Pattaya се помещава в 3 сгради, заобиколени от палмови дървета, градини и златен пясък. Намира се до плажа Жомтиен и недалеч от пешеходната улица.
Royal Benja - 4*
Локация:Банкок, Тайланд
Брой нощувки:3
Описание: Хотелът е разположен в оживения район Сукумвит, на броени метри от метрото в центъра на Банкок. Сертифициран SHA+
Дати и цени
цена на човек екскурзия Тайланд
в двойна стая
в единична стая
1889 € /3702 лв
2143 € /4200 лв

Цените включват:
Самолетни билети София – Истанбул – Банкок – София с включени такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен 8 кг;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
7 нощувки в SHA+ хотели 4*;
7 закуски, 1 обяд, 1 вечеря;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова;
екскурзия до тропическите градини Нонг Нох;
обиколка на Банкок с посещение на: Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Храма на зората;
круиз с вечеря по река Чао Прая и честване на фестивала на светлините – Лой Кратонг;
екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак;
Местни екскурзоводи;
Представител на туроператора по време на пътуването;

Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 115 лв.
Виза за Тайланд – 160 лв.;
Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат с доплащането (мин. 6ч.)

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Условия
Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 1500 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване – до 17.09.2023 г.
Заплащането се извършва в брой или по банков път.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователя.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, копие на паспорта (валиден мин, 6 месеца след датата на връщане – 29.05.2024), сключване на договор и заплащане на депозит, попълване на данни за виза (ще Ви предоставим формуляра при записване), 1 актуална цветна паспортна снимка с размери 3,5/4,5 см.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 12
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 01.11.2023
При недостигнат минимален брой от 12 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 180 лв;

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,85 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, отнасящи се до влизането и престоя в Тайланд.
Турове

Допълни турове, които може да заявите по време на екскурзията до Тайланд.

Спекъл Алказар шоу с включени трансфери

(Екскурзия в Тайланд)

Продължителност: 2-3 часа

Цена: 55 лв

Екскурзия до Убежището на слоновете с включен обяд

(Екскурзия в Тайланд)

Продължителност: 5-6 часа

Цена: 202 лв

Екскурзия до Храма на истината 

(Екскурзия в Тайланд)

Продължителност: 4-5 часа

Цена: 67 лв

Вечеря в панорамния ресторант OJO с включени трансфери

(Екскурзия в Тайланд)

Продължителност: 3-4 часа

Цена: 238 лв

 

*Цените са при 10 туриста и се заплащат с доплащането. При по-малък брой участници, цените могат да бъдат променени.

 

Информация
Хотели по програмата или подобни:
дати нощувки град хотел
22.11 – 26.11 Патая Jomtien Palm Beach Pattaya Main wing 4*
26.11 – 29.11 Банкок Royal Benja Hotel 4*

Виза за Тайланд:
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Тайланд. Агенцията съдейства за попълване на визовия формуляр, подаването и получаването на визите.
Към дата цената на визата за Тайланд е 160 лв. За получаването на Тайландска виза е необходимо всеки клиент да попълни формуляр предоставен от Агенцията.

Медицински изисквания:
Към 31.01.2023 за осъществяване на пътуването не се изискват задължителни имунизации или тестове; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
моторна лодка
круизен кораб

Полетно разписание на екскурзията до Тайланд:
21.11.2023 TK1028 София, Т2 - Истанбул 09:55 – 12:20
21.11.2023 TK58 Истанбул – Банкок 18:35 – 07:50 (+1)
29.11.2023 TK59 Банкок – Истанбул 09:20 – 16:15
29.11.2023 TK1029 Истанбул - София, Т2 20:25 – 20:40

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.Видео
Екскурзия Тайланд
Незабравимо пътешествие до една от най-пъстрите и екзотични страни – Тайланд. „Страната на усмивките“ ще Ви впечатли с любезността на своите жители, традиционното си гостоприемство, богатата си история, внушителните кралски дворци, будистки храмове и красива природа. Патая е главният курорт на страната, донесъл славата на Тайланд със своите прекрасни плажове, различни видове водни развлечения, прочутият тайландски масаж, огромният избор от европейски и тайландски ресторанти, барове и дискотеки, където животът кипи до зори, го правят толкова предпочитано място.
Банкок – столицата на Тайланд, със своето разнообразие от развлечения, културни обекти, кулинарни тайландски изкушения, Ви посреща с обещанието за незабравим престой и неповторими изживявания. Именно тук ще посрещнем Лой Кратонг – фестивалът на светлините, чието честване е в навечерието на пълнолунието на дванадесетия месец от традиционния тайландски лунен календар. Тогава всеки пуска своя хартиен фенер в небето или своя „кратонг“ - малка лодка, изработена от стъблото и листата на бананова палма и украсена с цветя, свещ и ароматна пръчица. Хората вярват, че слагайки в своя „кратонг“ малък кичур коса се освобождават от своята тъмна страна и лоши чувства. Според поверието, ако свещта остане запалена, докато малката лодка изчезне във водата, предстоящата година ще е изпълнена с късмет.

Полезни връзки

екскурзии до Тайланд | екозтични екскурзии | екскурзии в Азия |
Facebook Youtube Instagram