Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Тайланд

Тайланд - Банкок, Златният триъгълник и почивка в Патая
Банкок, Тайланд
12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Доха - Банкок - Дамноен Садуак - Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май - Банкок - Патая - Банкок - Доха - София
от 3899
лв./човек
Програма
Информация
Програма
Подробна програма
Това пътешествие в Тайланд Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване. Ще посетите най-автентичните места в Тайланд – Чанг Рай, Чанг Май и „Златният триъгълник“ – границата между Бирма, Тайланд и Лаос. Ще се докоснете до културното многообразие на този богат на етноси и история регион – някогашното кралство Лана. Ще се срещнете с „жените-жирафи“, „дълги уши“ и други местни племена с различни обичаи, култура и занаяти. Очакват Ви неповторими изживявания – сафари в джунглата на гърба на слон, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди. Ще видите приказния „Бял храм“, който изглежда така, сякаш е бил създаден на земята от самия Бог. Накрая ще посетите Патая – „перлата на Източния бряг” с прекрасни плажове, всевъзможни водни спортове, много изкушения за почивка, нощен живот и пазаруване.
23.01.2018-вт 1 ден София →
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

24.01.2018-ср. 2 ден → Доха → Банкок
В 04:35 ч. кацане в Доха. В 08:15 ч. полет QR 832 от Доха. Кацане в Банкок в 18:50 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.01.2018-чт 3 ден Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и др. и. Храма на Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма Ват По (храма на лежащия Буда) – най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местопо-ложението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
  • По желание, с доплащане – вечеря на круизен кораб по река Чао Прая с включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо и вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с Храма на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на разхлаждащия бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.

26.01.2018-пт 4 ден Банкок → Чанг Рай – Златният триъгълник (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до летището. 11:05 Полет TG 2132 за Чанг Рай, пристигане 12:25. Чанг Рай е най-големият град в най-северната част на Тайланд. Основан е от крал Манграй през 1262 г. като столица на неговата династия и кралство Лана. По-късно градът е завладян от Бирма и остава в нейните предели до 1786 г., когато става васал на Чанг Май. През 1899 Чанг Рай е присъединен към Сиам (Тайланд), а през 1933 г. е обявен за тайландска провинция. Трансфер до местен ресторант за обяд, след което се отправяме към Златния триъгълник - мястото, където се съединяват реките Руак и Меконг и се срещат границите на трите държави Тайланд, Мианмар и Лаос. Районът обхваща площ от 350,000 кв.км от планинските части на трите държави и е бил главният производител на опиум до 1950 г. преди Афганистан, Иран и Пакистан да станат най-големите производители на опиум в света. Днес, благодарение на Кралската фондация производството на опиум в Тайланд е почти ликвидирано и сега се отглеждат кафе, макадамия, черници, цветя, орхидеи и населението е ангажирано с производство на чадъри, хартия, ръчно тъкане на коприна, производство на дървени, лакирани, сребърни и други изделия, и туризъм. Круиз с корабче нагоре по течението на река Меконг. Връщане в Чанг Рай и настаняване в хотела. Нощувка.

27.01.2018-сб 5 ден Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Най-напред ще посетим храма Ват Пра Кео, който придобива историческо значение като мястото, където е намерен Изумруденият Буда през 1434 г., който сега украсява кралския дворец в Банкок. Той е и един от основните центрове на будисткото образование в Северен Тайланд. След това ще разгледаме Ват Ронг Кун (Белият храм), който изглежда така, сякаш е от някоя приказка. Тази удивителна постройка е създадена несъмнено с божественото вдъхновение, дългогодишен труд и всеотдайност от един единствен човек. Неговото име е Челермчай Костпипат, заможен тайландски художник, проектирал сградата през 1997 г. Невероятната забележителност е почти изцяло в бял цвят, с вплетени стъклени парченца, които блестят и отразяват светлината като при-дават на храма фееричен вид. Бялото символизира чистотата на Буда, а стъклото - неговите учение и мъдрост, които осветяват света. Всеки детайл в храма носи смисъл и насърчава посетителите да се запознаят с будисткото учение. Идеята на храма е да се превърне в център на медитация, където хората могат да практикуват Дхарма. Продължаваме по живописния път, като ще спрем на горещите термални извори Мае Кажан за обяд. Последната ни спирка преди да пристигнем в Чанг Май е невероятният храм Дой Сутеп, разположен върху хълм, откъдето се вижда градът като на длан. Храмът е построен през 1383 г. да приюти реликва от Буда и е известен като „Златния храм” заради златната статуя на Буда. В него се пази копие от статуята на Изумрудения Буда и статуя на хиндуисткия бог Ганеш, а златният чадър е символ на независимостта от Бирма и обединението с Тайланд. Комплексът е огромен, има много пристройки, статуи, параклиси и красиви градини. Пристигане в Чанг Май – най-големият и значим град в Северен Тайланд. Името му означава „нов град“ и е наречен така, защото става новата столица на кралство Лана, когато е основан през 1296 г. С упадъка на кралството, градът губи значението си и е превзет от Бирма в 1556 г., през 1775 г. става част от Сиам, а днес по значимост го превъзхожда само Банкок. Настаняване в хотела. Нощувка.
  • По желание, с доплащане - вечеря „Кан токе“ - кухня, музика и танци в традициите на Северен Тайланд.

28.01.2018-нд 6 ден Чанг Май (закуска, обяд)
Този ден предлага нови изживявания - слонове и тигри, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди, местни племена с различни обичаи, култура и занаяти.
Закуска и тръгване към парка на слонове Мае Таенг, разположен на брега на едноименната река в красивата долина Маетаман, на 50 км. северно от Чанг Май. В Тайланд има около 4,000 слона, като 20% от тях живеят в провинция Чанг Май. Паркът е създаден като рехабилитационен център и осигурява грижа за слонове, биволи, кучета, птици и много други животни. Най-напред ще наблюдаваме как слоновете работят, рисуват и свирят на хармоника. После ще направим сафари на гърба на слон в джунглата, ще преминем реката и ще се върнем с волска каруца в парка, после ще направим рафтинг с бамбуков сал, управляван от от умели гребци. Ще посетим селище на планинско племе – на „жените жирафи“ и “големите уши“ или и някое от племената: Акха, Яо или Лису. Всяко племе има своя собствена култура, облекло и език, който е само говорим и живеят според тради-циите и религията на своя етнос. Единствено племето Яо, което произхожда от южен Китай, има своя писменост и изповядва даозима, племената Лису и Акха са от Тибет, а „жените жирафи“ и „големите уши“ са бежанци от Бирма. Тези племена живеят в планините и водят номадски живот. Занимават се основно със земеделие, като използват метода на изгаряне на гората, а след като се изтощи земята, която обработват, се местят на друго място. В миналото са се препитавали основно от отглеждането на опиум. Днес, хората от тези селища изработват характерните за техния етнос тъкани, украшения, облекло, музикални инструменти и други, като единственият източник на доход за тях е това, което успеят да продадат на туристите. Отправяме се за обяд в ресторанта „Царството на тигъра“, който е дом на около 50 от тези големи котки. Може да се снимате с тях, да ги погалите, или по-скоро потупате. После ще се насладим на красотата на цветята във ферма за орхидеи и пеперуди. Ще се изумите от разнообразието на диви орхидеи и различни видове хибриди, чиито брой надхвърля 3000. Повечето от тях се излагат на годишния фестивал на цветята – едно от важните събития в Чанг Май. Накрая ще посетим център на народните занаяти, където се изработват многоцветни хартиени чадъри, сувенири от тиково дърво, изделия от сребро и други. Връщане в хотела. Нощувка.
  • По желание, с доплащане - „нощно сафари“ в зоопарка на Чанг Май, където са събрани животни от цял свят. Счита се, че това е най-доброто нощно сафари в света, а територията на парка е 2 пъти по-голяма от тази на сингапурския. Специално трамвайче обикаля парка и дава възможност на посетителите да се запознаят отблизо с нощния живот на неговите обитатели.

29.01.2018-пн 7 ден Чанг Май → Банкок – Патая (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет PG 216 в 10:00 за Банкок. Кацане в 11:25. Посрещане на летището и отпътуване за Патая. Посещение на парка “Милиони години“, известен като „Каменният парк и крокодилската ферма“. Разположен на площ от над 70 дка, този парк е основан от местен бизнесмен и е създаден с повече от 20 години усилия, за всички любители на природата. Той е несамо жив музей на любопитни и красиви неща от трите царства - животински, растителни и минерални, но предлага много повече отколкото името му подсказва. Ще видите необичайни скални образувания, редки растения, тайландски стил дървета (които са малки като японските дървета Бонсай, но по-големи) и най-близките генетични роднини на праисторическите чудовища – крокодили. Другата половина на парка е крокодилска ферма за големи сиамски крокодили и зоологическа градина, където ще наблюдавате представление с крокодили. Тези, които желаят, може да хранят крокодил с пиле на въдица, да дадат банан на жираф, да яздят слон или да се снимат седнали до бял тигър (заплащат се на място). В менюто на основния ресторант на парка може да намерите крокодилска пържола, омлет от крокодилско яйце и пържени крокодилски ребърца с чесън и черен пипер. Пристигане в Патая и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

30.01.2018-вт 8 ден Патая (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия с обяд до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни водни развлечения: разходка с лодка с прозрачно дъно, банан, скутер, парашут, гмуркане и други (заплащат се на място). Обядът е в ресторант на плажа. Връщане в хотела в Патая. Свободно време. Нощувка.

31.01.2018-ср 9 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание, с доплащане – екскурзия с обяд до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музеят на скъпоценните камъни.
  • По желание, с доплащане – екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Рая пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката с Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.

01.02.2018-чт 10 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание, с доплащане - посещение на световноизвестното Алказар шоу – кабаретна програма с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свeтлинни ефекти и невероятни костюми.

02.02.2018-пт 11 ден Патая – Банкок (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. 18:00 ч. освобождаване на стаите и отпътуване от Патая. Трансфер до летище Суварнабхуми, Банкок.

03.02.2018-сб 12 ден Банкок → Доха → София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 05:25 ч.
В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София в 11:15 ч.

23.01.2018 – 03.02.2018
в двойна стая в индивидуална стая
1994 € / 3899 лв 2306 € / 4511 лв.

Информация
Хотели:
Банкок – Royal Princes Larn Luang Hotel Bangkok, Superior room
Чанг Рай – Phowadol Resort and Spa Chiang Rai, Standard room
Чанг Май – Duangtawan Hotel Chiang Mai, Superior room
Патая – Jomtien Palm Beach Hotel Pattaya, Superior Main Wing room
Цената включва:
Самолетни билети София - Доха - Банкок – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;
Самолетни билети Банкок – Чанг Рай с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
Самолетни билети Чанг Май – Банкок с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
9 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок, 1 в Чанг Рай, 2 в Чанг Май и 4 в Патая
Късно освобождаване (18:00 ч.) на стаите на 02.02.2018
9 закуски, 5 обяда
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- Целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на Зората;
- Екскурзия с обяд до „Златния триъгълник“ и круиз по река Меконг
- Екскурзия с обяд до храма Ват Пра Кео, храма Ват Ронг Кун (Белият храм), термалните извори, Мае Кажан и храма Дой Сутеп
- Екскурзия с обяд до парка на слоновете Мае Таенг с шоу на слонове, сафари в джунглата, рафтинг, посещение на ферма за орхидеи и пеперуди и център на народните занаяти;
- Посещение на парка „Милиони години“ - Каменния парк и ферма за крокодили;
- Целодневна екскурзия с обяд до кораловия остров Ко Лан;
Местен екскурзовод
Водач-преводач от агенцията в Банкок и Северен Тайланд;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Виза за Тайланд - 60 лв.
Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с доплащането:
- Вечерен круз по река Чао Прая с вечеря на кораба – 99 лв.
- Вечеря „Кан токе“ в традициите на Северен Тайланд – 42 лв.
- Нощно сафари в Чанг Май – 64 лв.
- Екскурзия с обяд до тропическите градини Нонг нох – 74 лв.
- Екскурзия до Храма на истината – 56 лв.
- Алказар шоу – 46 лв.
Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 24 лв.
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – по 5 щ.д. на ден - общо 50 $
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5%

Записване и плащане:
При записване: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 3.8.2018) и 2 свободни страници; 2 фотографии 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1000 лв.
Остатъка до 100% - до 07.12.2017

Информация:
За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017
Авиокомпаниите си запазват правото да променя полетното разписание и летищните такси.
В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
Ако има промяна в броя на туристите, валутния курс или летищните такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и може да се заплати до 10 дни преди тръгване.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

Важно:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
• до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
• до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
• от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
• от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
• под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

Facebook Youtube Instagram