Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Виетнам - Най-доброто от Виетнам индивидуално пътуване, тръгване всяка събота

Най-доброто от Виетнам индивидуално пътуване, тръгване всяка събота
Ханой, Виетнам
12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София → Истанбул → Ханой – Халонг → Дананг – Хой Ан - Хюе → Хо Ши Мин → Истанбул → София
от 5995
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Това пътешествие ще ви преведе през столиците на Виетнам в различните епохи и ще ви разкрие интересни архитектурни забележителности и културни паметници. Ще посетите Хо Ши Мин – столицата на френски Индокитай, очарователния Хой Ан, императорската столица Хюе с Розовия забранен град, днешната столица – Ханой. Ще се насладите на круиз из живописния залив Халонг с издигащи се от тюркоазените му води скали и ще се разходим с лодка из магнетичния Нин Бинх, наричан „вътрешен Халонг“ заради зелените оризища и високите хълмове наоколо, които поразяват с красотата и хармонията, съдадени от природата.

Подробна програма
сб. 1 ден София → Истанбул
Полет TK1030 от София в 21:15. Кацане в Истанбул в 22:45.

нд. 2 ден Истанбул → Ханой
Полет TK 164 в 02:00 от Истанбул. Кацане в Ханой в 15:20 ч. Днешната столица на Виетнам – Ханой е най-важният политически център в държавата от 1010 до 1802 г., когато е изместен от Хюе. От 1902 до 1952 г. е служил за столица на Френски Индокитай. От 1922 до 1976 г. е столица на Северен Виетнам и на 30.04.1976 г. става столица на обединен Виетнам. Посрещане. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

пн. 3 ден Ханой (закуска)
Закуска. Обзорната обиколка започва в 08:30 от историческия площад Ба Дин, където Хо Ши Мин обявява независимостта на Виетнам през 1945 година. От площад Ленин започва разходка по алеите и улиците, за да видите шивашките ателиета, в които по старомоден начин се трудят съвременните виетнамци. Ще опознаете ежедневния начин на живот на местните. Продължавате към Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. и посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците и така той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Свободно време за обяд в някое от местните ресторанчета, за да вкусите виетнамската кухня. Ще се разходим из старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като „36-те улици на гилдиите“, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия. Ще посетим пазара „Ханг Бе“ около езерото Хоан Кием и водното куклено шоу, традиция от 11 век, зародила се в долината на Червената река и символизираща прогонването на злите духове и празнуването на изобилието от вода в оризовите поля. Нощувка.

вт. 4 ден Ханой - Халонг (закуска, обяд, вечеря)
След закуска отпътуване с автобус около 3,5 ч. през плодородната долина на делтата на Червената река и наблюдаване на живота на селяните, които обработват оризовите поля, транспортират с мотоциклети животни до местните пазари и орат полята с огромни водни биволи. Кратък престой и посещение на специализиран център за производство на традиционни сувенири и посещение на фабрика за перли. Пристигане в Халонг и круиз из залива Халонг (ЮНЕСКО), изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето”. Мястото е изключително красиво; заема площ около 1500 кв. км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „куче”, „кулите”, „платноходка”, „шише за парфюм” и други. Посещение на пещерата Тиен Кунг. На корабчето се сервира обяд. Следобед възможност за занимания по интереси, плуване, разглеждане на островите из залива или просто почивка на шезлонг на палубата. Вечеря на кораба и нощувка.

ср. 5 ден Халонг → Дананг – Хой Ан (закуска)
Закуска на борда, докато корабът бавно се отправя към пристанището. След напускане на кораба, трансфер до летището в Ханой и полет до Дананг. Следва трансфер до Хой Ан. Настаняване в хотела и нощувка.

чт. 6 ден Хой Ан (закуска)
Закуска. Полудневно разглеждане на стария град Хой Ан, обект на ЮНЕСКО. Той е един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът - важно пристанище по пътя на коприната и търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието наследство се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разположен на няколко километра от стария град. Опознавайки древния град ще открием неговото очарование в старинните къщи на търговци, изящните общински зали, храмове и тесни алеи. Ще видим отвън Китайския храм, построен от китайските кланове през 1690 г. и посветен на богинята на морето Тиен Хау – покровителка на моряците и рибарите, и емблематичния покрит японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг.
След обяд ще се отправите към устието на Куа Дай, където е едноименното рибарско селце с богат рибен пазар. Тук ще гостувате при местен семеен производител на рибен сос, който ще разкрие тайните на виентамската кухня. След това ще плавате с лодка от Ту Бон за селото Дуй Вин. Селяните в него се славят с тъкането на рогозки – занаят, предаван от поколения. Маршрутът позволява да се насладите на хармоничната идилия на крайречния селскостопански живот – ще видите ферми за скариди и за патици. Целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. Нощувка.

пт. 7 ден Хой Ан - Хюе (закуска)
След закуска отпътуване за Хюе – старата столица на Виетнам. През 1687 г. виетците превръщат Хюе в своя столица и продължават разширяването си на територията на Чам. Тя е столица и при династията Нгуен, която от 1802 до 1945 г. дава 13 императори и оставя императорски град от цитадели, дворци, гробници и храмове, разположени в спокойната провинция, граничеща с Парфюмената река. И днес Хюе е интелектуалната столица на Виетнам с 12 университета. Градът е запазил своята културна идентичност и е с уникална атмосфера – тихи и спокойни улици, запазени френски колониални къщи и вили, градини и пагоди. Нощувка.

сб. 8 ден Хюе (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждането на Хюе започва с императорската цитадела, обект на ЮНЕСКО. Изграждането ѝ започва по времето на Гиа Лонг, първият император от династията Нгуен и завършва по времето на император Мин Манг, като отнема 27 години. Построена е по модел на Забранения град в Пекин с труда на 10 000 души и представлява 10-километров правоъгълен град със защитни стени, високи 6,6 м. и широки 21 м., обграден от сложна система от водни канали, които служили не само за защита, но и като воден път към него. В Императорския град се влиза през 10 входа, а самият той се състои от две основни части: цитаделата, която служила за защита на дворците вътре, и забраненият град Ту Кам Тан, в който живеел и работел императорът със своето семейство. Ще продължите с велорикша, за да разгледате спокойните градини и традиционните сгради. Продължаване към пагодата Тиен Му, издигаща се над Парфюмената река, построена през 1601 година. 21-метровата кула представлява преражданията на Буда. Обяд в местен ресторант.Разглеждане на гробницата на император Мин Манг, разположена сред живописни градини и езера, чиято архитектура е вдъхновена от китайското конфуцианство. Следва посещение на гробницата на император Кай Дин (1885-1925г.), 12-ят император от династията Нгуен. По древна традиция, строителство на гробницата на всеки император започвало още докато той бил жив, а архитектурата ѝ отразявала неговия характер. Този забележителен комплекс е построен за 11 години и в него са съчетани елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури, което го прави уникален. Нощувка.

нд. 9 ден Хюе → Хо Ши Мин (закуска)
Закуска. Трансфер до летището за полет до Сайгон. След пристигане започва полудневната обиколка на града. Градът получава името на река Сайгон, върху която е разположен, и се намира северно от делтата на река Меконг. Местните жители все още го наричат Сайгон. Първоначалното му име е било Прей Нокор, в следангкорския период е бил най-голямото пристанище на Камбоджа, от 1887 г. до 1901 г. е столица на Френски Индокитай, а от 1955 г. до 1975 г. – столица на Южен Виетнам. Днес той е най-големият град в страната с население около 10 млн, главен икономически, търговски и културен център на Виетнам. Обиколката на Хо Ши Мин започва с емблематичната Сграда на обединението (бивш Президентски дворец). Тя е била резиденция на президента на Южен Виетнам и щаб на американската армия. На 30.04.1975 г. северновиетнамските войски навлизат с танкове в града, завземат го и отвеждат с джип южновиетнамския президент в Националното радио, за да обяви капитулацията на Южен Виетнам. Сградата е превърната в дворец на обединението. Отправяме се към колониалната част на града, където се извисява катедралата Нотр Дам дьо Сайгон – символ на града. Тя е построена през 1880 г. и по проект е трябвало да бъде копие на Нотр Дам дьо Пари. Пред нея е статуята на Дева Мария. В съседство е красивата сграда на пощата, проектирана от Густав Айфел. Наблизо е сградата на операта, построена по подобие на Опера Гарние в Париж и сградата на кметството – една от най-старите, най-големите и най-красиви френски сгради в града. Разположена е в единия край на улица Нгуен Хюе – най-красивата улица в Хо Ши Мин. Ще посетим Музея на жертвите от войната, където са представени документални свидетелства за военните престъпления по време на Френската и Американската война, предизвикали тежки страдания на виетнамския народ и неговата борба за независимост. Нощувка.

пн. 10 ден Делтата на Меконг (закуска, обяд)
Закуска. Напускайки оживените улици на модерния град, ще се отправите на юг към провинция Бен Тре – кокосовата земя в делтата на Меконг. След около 2 часа пътуване с автобус ще пристигнете и продължите с джонка през лабиринт от водни пътища, които се кръстосват в безброй канали, криволичещи около плодородни зелени терени, семейни къщички и малки фабрики. Ще видите много местни жени, които прекарват дните си във варене на кокосови орехи, преди да ги превърнат в бонбонени кубчета. Ще посетите фабрика за сладки и бонбони от кокос. Продължава приятното плаване под сянката на водните кокосови дървета докато пристигнете в крайбрежния ресторант, където ще обядвате деликатеси от делтата на река Меконг. Връщане с лодката на пристанището и продължаване с автобуса за Хо Ши Мин. Нощувка.

вт. 11 ден. Хо Ши Мин - (закуска)
Закуска. Свободно време. Късно освобождаване на стаите в хотела (до 18:00 ч.) Трансфер до летището и полет ТК 163 в 21:25.

ср. 12 ден. → Истанбул → София
Кацане в Истанбул в 04:20. Излитане с полет ТК 163 в 07:30 и пристигане в София в 08:40.
Условия
Условия за записване и плащане:
100% плащане при резервация;

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Анулацията на самолетните билети се извършва спрямо условията на съответната, приложена тарифа на авиокомпанията.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници;
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 4
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване.

Визов режим:
За български граждани се изисква виза за посещение на Виетнам.

Медицински изисквания:
Към 13.01.2022 за осъществяване на пътуването се изисква сертификат за поставена COVID ваксина, не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
моторна лодка/ круизно корабче

Полетно разписание:
Събота ТК 1030 София, Т2 – Истанбул 21:15 – 22:45
Неделя ТК 164 Истанбул – Ханой 02:00 – 15:20
Вторник ТК 163 Хо Ши Мин – Истанбул 21:25 – 04:20 (+1)
Сряда ТК 1027 Истанбул – София, Т2 07:30 – 08:40

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,75 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя във Виетнам.
Информация
в двойна стая
3065€ /5995 лв.

дати нощувки град хотел
2 – 3 ден Ханой The Lapis 4* или подобен
4 ден Халонг Orchid classic или подобен
5 – 6 ден Хой Ан Anantara 4* или подобен
7 – 8 ден Хюе Eldora 4* или подобен
8 – 10 ден Хо Ши Мин Liberty City Point 4* или подобен
11 ден късно освобождаване – 18:00 ч.


Цените включват:
Самолетни билети София – Истанбул – Ханой / Хо Ши Мин - Истанбул – София с включени такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен 7 кг;
Самолетни билети Ханой – Дананг и Хюе – Хо Ши Мин с включен чекиран и ръчен багаж;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
8 нощувки в хотели 4*;
1 нощувка на круизно корабче в залива Халонг;
9 закуски, 3 обяда, 1 вечеря;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи на английски език и включени входни такси за обектите по програмата:

Допълнително се заплаща:
Виза за Виетнам;

Цената не включва:
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – на място, по преценка на клиента;
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.
Това пътешествие ще ви преведе през столиците на Виетнам в различните епохи и ще ви разкрие интересни архитектурни забележителности и културни паметници. Ще посетите Хо Ши Мин – столицата на френски Индокитай, очарователния Хой Ан, императорската столица Хюе с Розовия забранен град, днешната столица – Ханой. Ще се насладите на круиз из живописния залив Халонг с издигащи се от тюркоазените му води скали и ще се разходим с лодка из магнетичния Нин Бинх, наричан „вътрешен Халонг“ заради зелените оризища и високите хълмове наоколо, които поразяват с красотата и хармонията, съдадени от природата.
Facebook Youtube Instagram