Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Албанските Алпи /Проклетия/ 22 - 29 август

Албанските Алпи /Проклетия/ 22 - 29 август
Тирана, Албания
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
от 645
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Една нелека, но невероятно емоционална проява в сърцето на най-красивата планина на Балканите – Албанските Алпи !
Ту в Черна Гора, ту в Албания, но без чакане по КПП-та, без паспорти, без надути митничари и полицаи – това може само в планината и то съвсем законно, а и безкрайно красиво…

Подробна програма
22.08 /Събота/
Тръгване в 7,00ч с придружаващ транспорт от площад „Руски паметник” в София. През Калотина, Ниш, Нови Пазар, Рожай и Беране, достигане градчето Плав в Черна Гора, край едноименното езеро. Нощувка в пансион.
23.08 /Неделя/
С транспорта: Плав – Гусинье – село Вусанье.
Пеша: село Вусанье – връх Колац /2534м – първенец на Черна гора, на самата граница/ - връх Мая е Колац /2556м – изцяло на албанска територия/ - връх Мали Колац /2526м – на самата граница/. Слизане обратно пеша до село Вусанье /около 10 часа всичко/ и прибиране с транспорта до Плав. Втора нощувка в пансиона.
24.08 /Понеделник/
Тръгване в 8,00ч с придружаващия транспорт и достигане максимално далеко в долината Вруя. Продължаване пеша, пресичане границата и влизане в Албания и достигане алпийското езеро под връх Езерце, където се нощува на палатки.
25.08 /Вторник/
Изкачване нелекия първенец на Албанските Алпи – Езерце /2693м/, като е много вероятно използването на алпийски котки. Слизане до Бивака и втора нощувка на него. Около 8-9 часа.
26.08 /Сряда/
Събиране на бивака и обратно надолу до чакащия транспорт. Прибиране в пансиона в Плав /стаите в пансиона се запазват след първата нощувка/.
27.08 /Четвъртък/
Тръгване в 7,00ч с транспорта до долината Грбая. Оттам маршрут над долината по върховете Валушница, Талянка, Попадия, с директен поглед към красивия алпийски дял Каранфилите. Слизане обратно до транспорта в долината и прибиране в Плав.
28.08 /Петък/
Отново в долината Грбая. Изкачване връх Северен Каранфил и евентуално Големия Каранфил. Обратно в Плав.
29.08 /Събота/
Пътуване с транспорта по обратния път до България.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 5 нощувки в пансион, 2 нощувки във фирмени палатки /който няма собствена/, медицинска застраховка, такса Нац. парк, български планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
Като за висока българска планина лятно време + алпийски котки /ако са необходими/ + прусек с 2 карабинера + каска + алпийска седалка, телескопични щеки, челно осветление и бивачни съоръжения /палатка, спален чувал и шалте/. Каска и алпийска седалка може да се наемат от фирмата срещу наем от 5 лв на ден.
Записване:
Cрещу поне 50% от цената, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност:
връх Езерце и Каранфилите са трудни технически.Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Една нелека, но невероятно емоционална проява в сърцето на най-красивата планина на Балканите – Албанските Алпи !
Ту в Черна Гора, ту в Албания, но без чакане по КПП-та, без паспорти, без надути митничари и полицаи – това може само в планината и то съвсем законно, а и безкрайно красиво…
Facebook Youtube Instagram