Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Еднодневно пътешествие из Голо Бърдо - 6 декември

Еднодневно пътешествие из Голо бърдо - 6 декември
Перник, България
1 ден
Транспорт: Автобус
от 45
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Разпростряла се между градовете Перник и Радомир, планинката е една от най-богатите на редки растителни видове в България. Неслучайно тук се намира биосферният резерват Острица.

Подробна програма
6.12 /Неделя/
Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,30ч. През Перник достигане хижа Славеите в Голо бърдо. Пием по 1 кафе или бира…и тръгваме пеша. Като излезем на билото, вървим по черен път на Запад. Отбиваме се и изкачваме първенеца на планината връх Ветрушка /1158м/ и слизаме до хижа Орлите, която за съжаление не работи, но околността и е чудесно място за отдих. От хижата, първо по шосе, а после по пътеки, се спускаме до виждащия се град Радомир. Всичко пеша за деня около 4-5 часа. Пием боза и се прибираме с чакащия ни транспорт до София.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт,планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
като за ниска планина зимно време – зимни туристически обувки, студо и ветроустойчиво яке и панталон, ръкавици, шапка, челник, щеки, подсилки.
Записване:
До запълване на групата
Минимум 6 участника.
Трудност:
лека, но в зимни условия.
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Разпростряла се между градовете Перник и Радомир, планинката е една от най-богатите на редки растителни видове в България. Неслучайно тук се намира биосферният резерват Острица.
Facebook Youtube Instagram