Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване първенците на граничните планини Славянка и Беласица 19 - 22 септември

Изкачване първенците на граничните планини Славянка и Беласица 19 - 22 септември
Сандански, България
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
от 245
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Славянка – царството на Пиринския чай ! Една планина с изключително биоразнообразие и не случайно за кратко е носела името „Китка”. Беласица – царството на ядливия кестен ! Ярка климатична граница за нашите земи.

Подробна програма
19.09 /Събота/
Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Сандански /спиране и разглеждане прекрасния му парк/ и село Петрово достигане хижа Изгрев, където се нощува.
20.09 /Неделя/
Тръгване пеша в 7,00ч и за около 5 часа достигане първенеца на Славянка – Гоцев връх /2212м/. Панорамата е впечатляваща ! Продължаване по билото на Запад с изкачване върховете Шабран /2196м/ и Оръдието. Прибиране обратно до хижата.
21.09 /Понеделник/
С транспорта се придвижваме до м. Рупите, където разглеждаме храма на Баба Ванга. Траверсиране пеша на известната вулканична планинка Кожух /281м/ за 2,30 часа. Придвижване през Петрич до хижа Беласица. Оттук пеша за около 2 часа до хижа Конгур, където нощуваме.
22.09 /Вторник/
Тръгваме рано сутринта и изкачване на билото на Беласица при връх Конгур /1951м/. По билото на Запад до първенеца на планината връх Радомир /Калабак – 2028м/. Обратно до хижа Конгур, вземаме си багажа и слизаме до транспорта при хижа Беласица /всичко около 8-10 часа/. Прибиране в София.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 3 нощувки в хижа, застраховка, планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
като за висока българска планина есенно време – трисезонни туристически обувки, студо и ветроустойчиви горнище и долнище, ръкавици, шапка, срещу дъжд, челно осветление, сгъваеми щеки, малко храна.
Записване:
до попълване на групата срещу поне 50% от цената.
Минимум 6 участника.
Трудност:
дълги преходи, но без технически трудности.Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Славянка – царството на Пиринския чай ! Една планина с изключително биоразнообразие и не случайно за кратко е носела името „Китка”. Беласица – царството на ядливия кестен ! Ярка климатична граница за нашите земи.
Facebook Youtube Instagram