Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Из Среден и Южен Пирин 5 - 7 септември

Из Среден и Южен Пирин 5 - 7 септември
Гоце Делчев, България
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
от 195
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Улисани в алпийските чукари на Северен Пирин, забравяме за другите му 2 части – Среден и Южен. А те има какво да ни покажат !

Подробна програма
5.09 /Събота/
Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Предела и град Гоце Делчев достигаме старинното село Делчево, сгушено в пазвите на планината. Разхождаме се по калдъръмовите му улички, разглеждаме възрожденската му архитектура и обядваме в местна механа. С транспорта се придвижваме до граничната седловина между Среден и Южен Пирин – Попови ливади, където е и едноименната хижа. Настаняване и запознаване с околността.
6.09 /Неделя/
Изкачване първенеца на Среден Пирин връх Ореляк /2099м/ - до оградата на ретранслаторната кула. На връщане се отбиваме и изкачваме върховете Баба и Чала. Всичко около 6 часа пеша.
7.09 /Понеделник/
За около 4-5 часа всичко изкачваме първенеца на Южен Пирин – връх Свещник /1975м/ и обратно до хижата. С транспорта отиваме /на 6 км/ до лобното място на великия български революционер Яне Сандански. Прибиране по светло в София.

Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа, професионален планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.
Екипировка:
като за висока българска планина лятно време – стабилни обувки, горнище и долнище срещу студ, вятър и дъжд, ръкавици, челно осветление, телескопични щеки и т.н.
Записване:
до запълване на групата срещу поне 50% от цената.
Минимум 6 участника.
Трудност:
средна – необходима е добра физическа кондиция.Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Улисани в алпийските чукари на Северен Пирин, забравяме за другите му 2 части – Среден и Южен. А те има какво да ни покажат !
Facebook Youtube Instagram