Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Трявна - Боженци - Етъра

Трявна - Боженци - Етъра
Габрово, България
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
от 135
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Подробна програма
1 ден 05.09.2020 София – Габрово – Етъра – Трявна 
Отпътуване от гр. София в 7:00 ч. Пристигане в гр. Габрово.Посещение на  „Дома на хумора и сатирата”. Това е единственият  по рода си  музей в света посветен на хумора. Открит е на 01.04.1972 г. Сградата  е построена върху основите на стара кожарска фабрика и днес обхваща десет изложбени зали. В типичен габровски стил. Местният екскурзовод посреща туристите с поздрава „Добре сте дошли и добре сте си отишли”. Разходка  в центъра на града и разглеждане на Часовниковата кула, Априловската гимназия, Църквата „Света Богородица” построена през 1865 година и  други. Отпътуване за Етъра. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. В АЕК "Етър" се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Включване в празничната програма по случаи празника Гергьовден. В комплекса ще се проведат възстановки на Гергьовската обредност съчетани с богата фолклорна програма. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел ***. Свободно време за почивка. Празнична вечеря с DJ програма.
 
2 ден 06.09.2020 Трявна
Закуска. Разглеждане забележителностите на гр. Трявна – площад Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc), с часовниковата кула (построена през 1814г. от тревненски майстори, а през 1815г. се изработва часовниковият механизъм, който работи и до днес), Гърбавият мост (стрoeн прeз 1844-1845г., първoнaчaлнo oт дървo, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa. Зaтoвa трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи са захванати с железни щифтове), паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби („Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: "Майското слънце" на стария майстор Димитър Ошанеца или "Юлското слънце" на калфата Иван Бочуковеца). Единственият по рода си музей на резбарското изкуство, улицата на Занаятите и Школото (стрoeнo в пeриoдa 1836г. - 1839г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa "Aрхaнгeл Mихaил" и cъc cрeдcтвa, дaрeни oт трeвнeнcкия търгoвeц Никoлa Cтoянoв – Бoяджийкин). Възможност за разглеждане къщата - музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил. Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат, "Витошка". Вечеря. Нощувка.

3 ден 07.09.2020 Трявна – Боженци – Дряновски манастир – София
Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с. Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват "Боженци" . Тук ще имате възможността да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата "Пророк Илия", на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро (В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии). Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.
Условия
Цената включва:
Транспорт с комфортен  туристически автобус;
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Трявна;
1 вечеря;
1 празнична вечеря с DJ програма;
Туристическа програма в Габрово, Етъра, Трявна и Боженци;
Посещение на Дряновски манастир;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси: – АЕК ,,Етъра ‘’ – 6 лв; с. Боженци – 4 лв; гр. Трявна – около 10 лв; пещера Бачо Киро – 3 лв.
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата в зависимост от календара на АЕК ,,Етъра‘’;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
Информация
Отстъпки:
Дете до 12 г., настанено в стая с двама възрастни –  минус 20 лв.

Доплащане:
Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.
Facebook Youtube Instagram