Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване първенеца на цялото Краище /Българско и Сръбско/ връх Бясна Кобила /1922м/ в Сърбия 11 октомври

Изкачване първенеца на цялото Краище /Българско и Сръбско/ връх Бясна Кобила /1922м/ в Сърбия 11 октомври
Пирот, Сърбия
1 ден
Транспорт: Автобус
от 99
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Планината Доганица, чийто първенец е Бясна кобила, е и трета по височина в западната ни съседка. Цялото Краище е като на длан пред очите ти !

Подробна програма
11.10 /Неделя/
Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник в София в 7,00ч. През ГКПП Стрезимировци влизаме в Сърбия и се придвижваме покрай Власинското езеро и селата Долна и Горна Любата, до Руския паметник на билото на Доганица. Оттук пеша за 1,30 часа сме на първенеца на цялото Краище – връх Бясна кобила /1922м/ с ретранслаторна кула на него. Върхът е невероятно обгледен във всички посоки. Към България се прибираме през Босилеград /разглеждане/ и ГКПП Олтоманци. Пристигане в София по светло.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, гранични такси, застраховка, български планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки и др.
Записване:
Cрещу 50% от цената, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност:
лека

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
Планината Доганица, чийто първенец е Бясна кобила, е и трета по височина в западната ни съседка. Цялото Краище е като на длан пред очите ти !
Facebook Youtube Instagram