Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Планината Тимфи и каньона Викос в Гърция 10 - 13 септември

Планината Тимфи и каньона Викос в Гърция 10 - 13 септември
Янина, Гърция
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
от 490
лв./човек
Програма
Условия
Програма
Огърлицата от природни красоти на Балканите е впечатляваща и едно бижу в нея са несъмнено Тимфи и Викос !

Подробна програма
10.09 /Четвъртък/
Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 6,00ч. През Кулата и Солун пристигаме в Йоанина около 14,00ч /550 км; 6-7 часа/. 2 часа за обяд и разглеждане на града – стария град, крепостта, джамията Аслан паша, археологическия музей. С транспорта за 1 час пристигаме на изходния пункт. Тръгваме пеша и за около 2 часа пристигаме в хижата, където ще нощуваме 2 нощи.
11.09 /Петък/
След закуска, се тръгва в 9,00ч с малки раници с храна и вода за деня и след около 3 часа се изкачва връх Гамила /2497м/, първенец на планината. Няма сериозни трудности. Обратно за 2 часа до хижата. Следобед разходка до езерото Драколимни – всичко около 2 часа.
12.09 /Събота/
В 9,00ч се тръгва надолу и за 2 часа сме при чакащия ни транспорт. Около обед се тръгва пеша надолу през каньона Викос сред отвесни скали и огромни цепнатини. За около 3 часа достигаме изворите на река Видоматис. Разглеждаме ги, както и църквата Пресвета Богородица. За час и половина-два се изкачваме до селцето Викос и се настаняваме в къща за гости.
13.09 /Неделя/
В 9,00ч тръгваме на разходка в района и ще посетим скалния манастир Света Параскева. Около обяд тръгваме за България /600 км; около 7 часа/ и най-късно в 20,00ч пристигаме в София.

Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 1 в къща за гости, застраховка, български планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
раница за леки преходи, трекингобувки, сандали, студо и ветроустойчиви яке и панталон, дъждобран, гети, щеки, очила, шапка, ръкавици, челно осветление, аптечка. Малко суха храна и подсилки за преходите.
Записване:
Cрещу поне 50% от цената, до попълване на групата.
Минимум 6 участника
Трудност:
без сериозни технически трудности и дълги преходи.
Минимум 6 участника.Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста
Огърлицата от природни красоти на Балканите е впечатляваща и едно бижу в нея са несъмнено Тимфи и Викос !
Facebook Youtube Instagram