Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Исландия 8 дни

Екскурзия Исландия
Рейкявик, Исландия
8 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София → Франкфурт → Рейкявик 1н – Акурейри 1н – Егищадир 1н - Хьофн 1н – Селфос 1н - Рейкявик 1н → Франкфурт → София
от 3820
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Пътешествието из цяла Исландия ще ви отведе до всички основни забележителности на страната, включително езерото Миватн, зоната с горещи извоеи Гейсир, водопада Гълфос, лагуната Глетчер и още много. Класическата обиколка ще ви запознае с мистичната исландска природа и култура. Ежедневно ще се наслаждавате на различни и смайващи природни гледки, на водопади и вулкани, на фермерска идилия и величествен океан, на айсберги, горещи извори, бълбукаща кал, черни вулканични пясъци.
Приказна Исландия ви очаква, за да Ви накара да се влюбите в нея.

1 ден   София → Франкфурт → Рейкявик
В 13:55 ч. полет LH 1427 от София. Кацане във Франкфурт в 15:15 ч.  В 21:50 ч. полет LH 868 от Франкфурт и кацане в Рейкявик в 23:30 ч. Трансфер и настаняване. Нощувка в Рейкявик.

2 ден Рейкявик – Акурейри   (закуска)
Закуска. Отпътуване за Акурейри като пътьом ще видите фиорда Боргар, разположен в близост до град Боргарнес в западна Исландия. Въпреки че водите му изглаждат спокойни, фиордът има значителни подводни течения и плитчини, както и множество островчета, в по-голямата си част необитаеми,  Следва един феноменален фиорд, разположен близо до Трьоласкаги (полуостров Трол) – Скага. Скагафиордур е с дължина 40 километра и широчина 15 метра, а на негова територия има две исландски общини, Той е един от най-популярните агрикултурни региони с развито животновъдство. Пристигане в Акурейри.
* По желание и срещу допълнително заплащане: круиз за наблюдаване на морски обитатели – косатки, сини китове и т.н.
 Настаняване. Нощувка.


3 ден Акурейри – езерото Миватн – Детифос (закуска)
Закуска. Отпътуване за водопада Детифос. Смята се за един от най-мощните водопади в Европа, защото водите му падат от 44 метра, а ширината му е 100 м. Това е една и от посещаваните забележителности в Исландия. Самият водопад се образува от водите на река Йокулса и близкия ледник Вайнаокул. След това ще се насладим на природата и гледките около езерото Миватн, откъдето се открива сюрреалистичната визия на геотермалната зона Намаскарт, наподобяваща лунен пейзаж с горещите извори и бълбукащите кални вулкани.
Нощувка в Егилщадир.

4 ден Източни фиорди  (закуска)
След закуска ще се насладите на невероятните и изключително популярни Източни фиорди на Исландия. Пътят ви продължава по крайбрежието, докато стигнем до малкото рибарско селце Джупивогур, където се намира Егин-и-Глетивик или „Яйцaта на залива“ - склуптура от 24 гигантски гранитни яйца, направени от известния склуптур Сигурдюр Гудмундсон в чест на 34 вида птици, които гнездят в района. Ще се разходим до Хенгифос – вторият по големина водопад в Исландия (128 м.), и ще се полюбуваме на водната каскада, която образува Литланесфос.  
Нощувка в Хьофн.

5 ден Ватнайокул и Южния бряг   (закуска)
Закуска. Докато пътувате към Скафтафел в Национален парк Ватнайокул ще се насладите на неповторимата гледка в полето от лава, резултат от минали изригвания. Скафтафел е истински оазис със зелените си дървета и гъста растителност сред леда и черните пясъци. Името на парка идва от названието на самия ледник Ватнайокул, който е най-големият в света. В превод означава „ледник, даващ вода“. Тук е Пещерата на кристалния лед, а след това и известната ледникова лагуна Йокулсарлон, образувана от водите на топящия се изходен ледник Брейтамеркюрьокул, част от Ватнайокул. Преди няколко века ледниковият език е достигал до брега на Атлантическия океан, но постепенно топенето на ледовете е образувало езеро. В наши дни то е най-дълбокото в Исладния със своите 248 метра. Тук е и световноизвестната забележителност - Диамантеният плаж. Въглищеночерните пясъци са покрити с кристал, който блещука в синьо и бяло, създавайки усещане, че целият бряг е от диаманти, а вие сте на сцената на филм. И това е истината, защото съвсем наблизо е било мястото за заснемане на сцена от филма „Джеймс Бонд“.
Нощувка в Селфос.

6 ден   Златния кръг на Исландия  (закуска)
След закуска се отправяте към Гейсир. От неговото исландско име произлиза названието „гейзер“. Тук врялата вода извира от земните недра на височина 60 м. Следва водопадът Селяландс. Златният кръг приключва при водопада Гълфос, чието име в превод означава „златен водопад“. Тук ще видите как златистите мистични пръски на Хвита („Бялата река“) се стелят по Лангьокул („Дългият глетчер“), за да се „стовари“ в каньона. Водопадът е висок 32 метра и е на две нива.
Следва Националния парк Тингветлир (обект на ЮНЕСКО) с голямо значение в геологичен и исторически план. На това място през 930 г. исландците са основали своя парламент – първото демократично правителство в света. Характерното за тази област е, че Средноатлантическия разлом минава през средата на парка, където се срещат Евразийската и Северноамериканската тектонични плочи, а между тях се образува живописна рифтова долина. В Тингветлир се намира и пукнатината Силфра, в която водолазите плуват между двете земни плочи.
Нощувка в Рейкявик.

7 ден  Рейкявик  (закуска)
Закуска. Свободно време.След освобождаване на стаите оставяме багажа си в хотела, където ще ни го пазят, докато стане време за трансфер до летището.

8 ден  Рейкявик  →  Франкфурт  →  София                                                                 
Полет на LH 869 в 00:25 от Рейкявик. Кацане във Франкфурт в 05:55. Излитане в 08:00 с LH 1456 и пристигане в София в 11:10 ч.

 

Условия
Цените включват:
 • Самолетни билети с редовен полет на Луфтханза София – Франкфурт – Рейкявик – Франкфурт – София с включени такси, чекиран *багаж до 20 кг с общ размер 158 см и ръчен багаж до 7 кг с размери 23 x 40 x 55 см., тарифа за K икономична класа; Цената се препотвърждава в момента на резервация;
 • 6 нощувки със закуски по маршрута;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Tранспорт по маршрута с комфортен минибус/ автобус;
 • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
 • Местен шофьор-екскурзовод на английски език;

Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии и посещения;
 • Круиз за наблюдение на морски обитатели като косатки, китове и др. - 78 €/ 153 лв. (заявява се и се заплаща от България);
 • Доплашане за 4 вечери: 1 в Акурейри, 1 в Егилщадир, 1 в Хьофн, 1 в Селфос – 264 € / 517 лв. (заявява се и се заплаща от България);
 • Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, сервитьорите, хотелите и други лични разходи;
 • Медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. (включен риск от COVID-19) за лица до 66 г.: 22.20 лв. и за лица над 66 г. - 56.40 лв.
 • Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради Covid-19
Условия за резервация и плащане:
 • Депозит при записване в размер на 1500 лв.
 • Доплащане – до 65 дни преди датата на тръгване.
Анулации и възстановяване на суми:
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията
 • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Анулации и неустойки:
 • Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 90 дни преди отпътуване – без неустойка или при закупени самолетни билети неустойка спрямо условията на тарифата на авиокомпанията;
 • от 89 до 70 дни преди отпътуване се удържат 10% от стойността на пакета и при закупени самолетни билети неустойка спрямо условията на тарифата на авиокомпанията;
 • от 69 до 31 дни преди отпътуване се удържат 50% от стойността на пакета и при закупени самолетни билети неустойка спрямо условията на тарифата на авиокомпанията; ;
 • от 31 дни до датата на връщане се удържат 100% и при закупени самолетни билети неустойка спрямо условията на тарифата на авиокомпанията; ;
Необходими документи:
 • Данни по лична карта или копие от паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • За непълнолетни лица, пътуващи без родител/и се представя акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение от непътуващия/те родител/и.
Минимален брой туристи: 2
Визов режим:
За български граждани не се изисква виза за туристическо пътуване в Исландия.
Медицински изисквания:
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
 • Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 30 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.
 • Ако туристът има сключена Застраховка „Отмяна на пътуване“, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус/ автомобил
Примерно полетно разписание от София:
1 LH1427 SOFFRA 1355 1515
2 LH 868 FRAKEF 2150 2330
3 LH 869 KEFFRA 0025 0555
4 LH1456 FRASOF 0800 1110
Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 100 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19, състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.
За записали се 40 и по-малко дни преди отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията.
Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,75 лв. и 1 евро = 1,95583 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в съответната дестинация.
Информация
Дати за екскурзия Исландия 2022
29 май 2022;
5 юни 2022;
19 юни 2022;
26 юни 2022;
10 юли 2022;
17 юли 2022;
31 юли 2022;
07 август 2022;
21 август 2022;
28 август 2022;
04 септември 2022;

Цена на човек при мин. 2 пътуващи
в двойна стая в единична стая
2095 € / 4098 лв. 2680 € / 5243 лв.

Цена на човек при мин. 3 до 6 пътуващи
в двойна стая в единична стая
1996 € / 3904 лв. 2609 € / 5103 лв.

Цена на човек от 7 до 9 пътуващи
в двойна стая в единична стая
1953 € / 3820лв. 2566 € / 5019 лв.

Примерни хотели по програмта:
нощувки град хотел
Рейкявик Hotel Klettur 3* или подобен
Акурейри Hotel Nordurland или подобен
Егилстадир Hotel Lake 3* или подобен
Хьофн Hotel Hofn 3* или подобен
Селфос Hotel Selfoss 3* или подобен
1 н Рейкявик Hotel Klettur 3* или подобен

Пътешествието из цяла Исландия ще ви отведе до всички основни забележителности на страната, включително езерото Миватн, зоната с горещи извоеи Гейсир, водопада Гълфос, лагуната Глетчер и още много. Класическата обиколка ще ви запознае с мистичната исландска природа и култура. Ежедневно ще се наслаждавате на различни и смайващи природни гледки, на водопади и вулкани, на фермерска идилия и величествен океан, на айсберги, горещи извори, бълбукаща кал, черни вулканични пясъци.
Приказна Исландия ви очаква, за да Ви накара да се влюбите в нея.
Facebook Youtube Instagram