Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Изкачване първенеца на сръбските планини Гребен и Влашка - Дзиглина ливада и Паница 3 и 4 октомври

Изкачване първенеца на сръбските планини Гребен и Влашка - Дзиглина ливада и Паница 3 и 4 октомври
Пирот, Сърбия
2 дни / 1 нощувка
Транспорт: Автобус
от 165
лв./човек
Програма
Условия
Програма
На границата между Сърбия и България, даже първата прескача и у нас… Невисоки, но съвсем нелеки за изкачване. Нещо ново и интересно !

Подробна програма
3.10 /Събота/
Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През ГКПП Калотина/Градина влизаме в Сърбия. Срещу река Ерма и през село Поганово достигаме малкото селце Драговита. Оттук тръгваме пеша и накрая по тесен и скалист билен ръб се изкачваме до първенеца на Гребен – връх Дзиглина ливада /1377м/. Обратно до транспорта ни в Драговита. Всичко пеша около 5-5,30 часа. Слизане с транспорта до Погановския манастир и разглеждането му. Придвижване до къщата за гости, където ще нощуваме.
4.10 /Неделя/
С транспорта до изходния пункт, откъдето тръгваме пеша за първенеца на Влашка планина. След около 5 часа изкачване, сме на връх Паница /1443м/, най-високата точка на планината. Обратно до транспорта. Почерпка и разбор на проявата в местна кръчма.
Условия
Цената включва:
придружаващ транспорт, 1 нощувка с полупансион /закуска и вечеря/ в къща за гости, застраховка, български планински водач, организационни разходи.
Екипировка:
като за средновисока българска планина есенно време – трекингобувки, яке и долнище, дъждобран, шапка, тънки ръкавици, щеки, челно осветление, дрехи за преобличане и т.н.
Записване:
Cрещу 50% от цената, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност:
на места с технически трудности и с продължителност на преходите около 5-8 часа.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи пътуването си на друго лице без такса анулация до 14 дни преди датата на тръгване и при същите условия (ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи и не противоречи на анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор). В този случай се заплаща такса административни разходи 10 лв.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът може да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка;
до 21 дни преди отпътуване – се удържат 30% от пакетната цена;
при по-малко от 20дни или при неяваване се удържат 100 %;
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи са за сметка на туриста.
На границата между Сърбия и България, даже първата прескача и у нас… Невисоки, но съвсем нелеки за изкачване. Нещо ново и интересно !
Facebook Youtube Instagram