Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)
Стокхолм, Швеция
7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София – Мюнхен – Стокхолм – Кируна – Национален парк Абиско – Нарвик – Национален парк Абиско – Кируна – Стокхолм – Мюнхен – София
от 1029
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Защо национален парк Абиско?
Lonely Planet e вписал Абиско като едно от 10те най-добри места за наблюдение на Северното Сияние (Аурора Бореалис). В Абиско са направени някои от най-пленителните снимки на Аурора. Тук се намира т.нар. Синя дупка – „дупка” в небето, която е без облаци и е посочена от НАСА като най-ясното място за наблюдение на Северното сияние. В Абиско небето е чисто и няма градове наблизо, които да причиняват светлинно замърсяване. Абиско е толкова на север, че сиянието може да се види през целия период от септември до средата на април. То озарява небето почти на цялата територия на парка, разположен на 100 км северно от Кируна по пътя към Нарвик. Това пътуване ще ви остави безмълвни пред полярната красота!

Практическа информация:
Настаняването е в хижа, в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеяла и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете. В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.

Отправяме се към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно сияние. Но вечерните игри на светлината съвсем не са единственото, с което полярните ширини ще ни запленят. През деня ще правим пешеходни преходи в парка и ще се насладим на някои от най-красивите гледки около речния каньон в Абиско. При достатъчно сняг, има възможност за разходки с шейни с кучета, екскурзия до леден хотел и ски.


Подробна програма
Ден 1 София - Мюнхен - Стокхолм
Отпътуване от летище София в 18.45 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“ за Мюнхен. Пристигане в Мюнхен в 19.50 ч. Отпътуване за Стокхолм в 20.55 ч. с полет на авиокомпания „SAS Scandinavia“. Пристигане на летище „Арланда“ в Стокхолм в 23.10 ч. Настаняване в хотел (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2 Стокхолм - Кируна - Национален парк Абиско
Закуска. Отпътуване за Кируна в 11.45 ч. с полет на авиокомпания „SAS Scandinavia“. Пристигане на летището в Кируна в 13.20 ч. Транспорт от летището на Кируна до Национален парк Абиско (ако полетът пристига между 13:00 и 14:00 часа). Настаняване в хижа и свободно време за разходки в парка. Вечерта се отправяме с местен водач на пешеходен преход за наблюдение на Северното сияние. Нощувка.
Важно: За да се възползвате от груповият трансфер от летището в Кируна до Абиско, полетът ви трябва да пристига в Кируна между 13:00 и 14:00 часа!

Ден 3 Национален парк Абиско
Възможност да опознаете национален парк Абиско през деня – разходки и посещение на обекти в парка. По желание и срещу допълнително заплащане: 1. Възможност за возене на шейна с кучешки впряг (около 2 часа) или 2. Обиколка със снегомобил – едно вълнуващо зимно приключение из приказната природа на парк Абиско. Вечерта – наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 4 Национален парк Абиско - Нарвик - Национален парк Абиско
Възможност да опознаете национален парк Абиско през деня – разходки и посещение на обекти в парка. Възможност, срещу допълнително заплащане, за посещение на фиорда Офутфьор в Норвегия или известен повече като фиорда Нарвик. Офутфьор е най-дългият фиорд в норвежкия район Норлан със спираща дъха красота, по чието южно крайбрежие е разположено градчето Нарвик. Ето защо Офутфьор много често го наричат и се среща под името Нарвик фиорд. Ще спрем на най-живописните места за невероятни снимки. По пътя посещаваме няколко исторически места. Ще отидем и до брега на океана. В градчето Нарвик ще посетим и рибния пазар, откъдето може да си купите прясно уловена риба за вечеря. Ще се отбием за питие и в Sky Bar за фантастични гледки. След обяд ще имаме свободно време преди да отпътуваме обратно за Абиско. Вечерта – наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 5 Национален парк Абиско
Възможност да опознаете национален парк Абиско през деня – разходки и посещение на обекти в парка. По желание и срещу допълнително заплащане: 1. Ледено катерене - Абиско и множеството му замръзнали водопади е перфектноно място да пробвате този интересен и вълнуващ спорт, като ще получите подходяща екипировка и инструкции преди да се качите на леда или 2. Леден риболов - едно едновременно успокояващо и вълнуващо преживяване. Докато чакате рибата да се хване, ще се насладите на невероятните арктически пейзажи, които ви заобикалят, а ако сте късметлии, може да уловите пъстърва или лъчеперка. Вечерта – наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 6 Национален парк Абиско - Кируна - Стокхолм
По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Ледения хотел, една от атракциите на Абиско - ще разгледате ледените стаи и впечатляващите скулптури; хотела има леден бар и параклис, направени от лед. Това е едно незабравимо преживяване за всеки, който се интересува от нестандартни и оригинални идеи. Трансфер до летището (ако полетът е след 13:00 часа). Отпътуване за Стокхолм в 20.25 ч. с полет на авиокомпания „SAS Scandinavia“. Пристигане на летището в Стокхолм в 22.05 ч. Настаняване в хотел (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
Важно: За да се възползвате от груповият трансфер до летището в Кируна, полетът ви трябва да излита след 13:00 часа.

Ден 7 Стокхолм - Мюнхен - София
Закуска. Отпътуване в 06.05 ч. за Мюнхен с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане в Мюнхен в 08.15 ч. Отпътуване за София в 10.15 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане на летище София в 13.05 ч.
Условия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Настаняването е в хижа, в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеяла и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете. В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.
Важно: За да се възползвате от груповият трансфер от и до летището в Кируна, полетът ви трябва да пристига между 13:00 и 14:00 часа на първия ден и да е след 13:00 часа на последния.
Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 2 записани туристи.
Информация
Дати на заминаване Цена на човек настанен в двойна стая
09.03.2021 1029лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
4 нощувки в хижа в Абиско в стаи с две легла (двуетажни) без закуска
Транспорт летището Кируна - Абиско - летище Кируна (ако полетът съвпада с груповите трансфери)
Вечерни пешеходни преходи за наблюдение на Северното сияние
Посещение на музея на Национален парк Абиско
Пешеходни преходи през деня
Английско-говорещ водач в Абиско
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси за полет София - Мюнхен - Стокхолм - Кируна - Стокхолм - Мюнхен - София на авиокомпании "Lufthansa" и "SAS Scandinavia" - около 822 лв. на турист с включени летищни такси, 8 кг. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж към. Цената е към месец ноември 2020 г. и подлежи на допълнително потвърждение и уточнение при сключване на договора
2 транзитни нощувки със закуски в хотел 3* в района на Стокхолм
Трансфер летище "Арланда" - хотел в Стокхолм - летище Арланда
Индивидуални трансфери в Кируна (ако пристигането в и излитането от Кируна не съвпада с часовете на груповите трансфери)
Екскурзия до Нарвик фьорд в Норвегия
Возене на шейна с кучешки впряг
Обиколка със снегомобил
Ледено катерене
Леден риболов
Хранения по време на престоя в хижата в национален парк Абиско
Спално бельо и кърпи в хижата
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Самолетен билет София – Мюнхен – Стокхолм – Кируна – Стокхолм – Мюнхен – София с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг. на авиокомпании "Lufthansa" и "SAS Scandinavia" на турист към месец Ноември 2020 г. Цената на самолетния билет подлежи на допълнително потвърждение и уточнение при сключване на договора. - 822.00 лв.
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Стокхолм на турист в двойна стая на 09.03.2021 г. - 127.00 лв.
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Стокхолм на турист в двойна стая на 14.03.2021 г. - 127.00 лв.
Трансфер летище "Арланда" - хотел в Стокхолм – летище Арланда на 09.03.2021 г. на турист при минимум 2 туристи - 235.00 лв.
Трансфер летище "Арланда" - хотел в Стокхолм – летище Арланда на турист при минимум 2 туристи на връщане от Кируна на 14.03.2021 г. - 235.00 лв.
Спално бельо и кърпи в хижата на турист - 40.00 лв.
Екскурзия до Нарвик фьорд в Норвегия на турист - 110.00 лв.
Возене на шейна с кучешки впряг без професионален гид на турист - 305.00 лв.
Возене на шейна с кучешки впряг с професионален гид на турист - 325.00 лв.
Обиколка със снегомобил без професионален гид на турист - 167.00 лв.
Обиколка със снегомобил с професионален гид на турист - 315.00 лв.
Ледено катерене на турист - 160.00 лв.
Леден риболов на турист - 160.00 лв.
Екскурзия до леден хотел на турист - 187.00 лв.

Защо национален парк Абиско?
Lonely Planet e вписал Абиско като едно от 10те най-добри места за наблюдение на Северното Сияние (Аурора Бореалис). В Абиско са направени някои от най-пленителните снимки на Аурора. Тук се намира т.нар. Синя дупка – „дупка” в небето, която е без облаци и е посочена от НАСА като най-ясното място за наблюдение на Северното сияние. В Абиско небето е чисто и няма градове наблизо, които да причиняват светлинно замърсяване. Абиско е толкова на север, че сиянието може да се види през целия период от септември до средата на април. То озарява небето почти на цялата територия на парка, разположен на 100 км северно от Кируна по пътя към Нарвик. Това пътуване ще ви остави безмълвни пред полярната красота!

Практическа информация:
Настаняването е в хижа, в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеяла и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете. В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.

Отправяме се към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно сияние. Но вечерните игри на светлината съвсем не са единственото, с което полярните ширини ще ни запленят. През деня ще правим пешеходни преходи в парка и ще се насладим на някои от най-красивите гледки около речния каньон в Абиско. При достатъчно сняг, има възможност за разходки с шейни с кучета, екскурзия до леден хотел и ски.

Facebook Youtube Instagram