Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Нова година 2021 в Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Чили, Боливия и Перу

Нова година 2021 в Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Чили, Боливия и Перу
Рио де Жанейро, Бразилия
Нова година 2021
17 дни / 15 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София, Амстердам, Рио де Жанейро, Игуасу, Буенос Айрес, Сантяго де Чили, Уюни, Ла Пас, Пуно, Куско, Лима, Амстердам, София
от 15267
лв./човек
Програма
Информация
Програма
Каним ви да започнете 2021 година с едно континентално пътешествие - уникална възможност не само да обиколите Южна Америка за малко повече от две седмици, но и да посрещнете НОВА ГОДИНА в тропическия Рио де Жанейро под фойерверките, изпълващи нощта и синия океан с разноцветни светлини и надежда за една по-добра, здрава и мирна година!
След това една тайнствена земя на индианци, могъща природа, колониално наследство и чудеса ви очаква. Латинска Америка ще отвори прегръдките си за вас, за да разкрие своите тайни и красоти, да приласкае приключенския ви дух и да ви смае със своето уникално обаяние. Ще пребродите земите от брега на Атлантическия океан до брега на Тихия океан, от морското равнище до високи планински върхове, през шосета, пътеки, със самолети, джипове, туристически автобуси. Очакват ви красотите и духовните съкровища на Латиноамериканския квинтет: Бразилия – Земята на кариоките, на бурната и страстна фиеста, слънчевите плажове, Аржентина – Земята на дивите южноамерикански каубои – гаучосите, с величествения Игуасу и чувственото танго, Чили – Земята на чайките и райските долини, Боливия – Страната на тавана на света и Перу – люлката на южноамериканските култури, на величествения Мачу Пикчу и тайнствената цивилизация на инките. Трудно е да се преброди един континент от край до край, за това ще е нужно, ако не години, то поне месеци, но ние сме подготвили коктейл от най-известните обекти в тези пет латиноамерикански държави, за да се срещнете с различни хора, различни културни достижения, разнообразна природа, характерни архитектурни паметници, специфична кухня и много лица на местните жители с техните виждания, вярвания, бит и култура. Така че, удовлетворете приключенския си дух и жаждата за знание, подайте ни ръка, за да ви поведем на пътешествие, в което ще видите световноизвестната статуя на Исус Христос Спасител в Рио де Жанейро, гръмовните водопади Игуасу от аржентинска и бразилска страна, Столицата на тангото с театър Колон, европейският по южноамерикански начин Сантяго, солниците в Уюни, Боливия, модерна и стара Лима – обект на ЮНЕСКО, археологическите места на Куско и великолепния и тайнствен Мачу Пикчу и още много други, които ще разкрият тайните на Латинска Америка. По време на това шестнадесетдневно пътуване ще преминете около 10 000 километра по въздух, суша и вода, но пък ще се върнете с 10 000 впечатления и прекрасни спомени!Подробна програма
30.12.2020 - ср. 1 ден София → Рио де Жанейро
Излитане от София според избраната авиокомпания. Kацане в Рио де Жанейро.
Градът е открит от европейците на 1 януари 1502 г., затова ѝ името му е „Януарска река“, тъй като португалския изследовател Гашпар де Лемош решава, че заливът Гуанабара е устие на река. По онова време територията е населена от местни плема: тупи, пури, ботокудо и максакали. Няколко десетилетия по-късно в залива се установяват френски колонизатори, които построяват малка крепост. След тях идват отново португалците и основават града Сао Себастиано до Рио де Жанейро. Основен тласък в развитието на града е избухналата златна треска в Минаш Жерайш през 17 век. Столицата на самбата е известна със зелените си хълмове, красиви заливи и острови и невероятните си плажове, които се простират от край до край на залива Гуанабара. Най-популярните са Копакабана, Ипанема и Леблон, край които се вие променада от черно-бели плочки. Животът там кипи – ще видите хора, които играят волейбол или футбол, сърфисти и улични музиканти, изпълняващи всякаква музика. Сърцето на Рио де Жанейро пулсира в ритъма на музика и на самбата. Танцът има свой карнавал, който се провежда всяка година през месец февруари и събира публика от цял свят.
Посрещане, трансфер до хотела. Настаняване.

31.12.2020 – чт. 2 ден Рио де Жанейро (закуска)
След закуска започва полудневната екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасител. Отпътуване от гарата с влакче – теснолинейка, щадящо природата, защото ще минете през джунглата. От двете ви страни е гората Тижука – дом на екзотични животни, маймуни и птици, стотици видове. Тя е най-голямата градска гора в света, покриваща 32 кв.км. Територията е рекултивирана от хората, след като в миналото растителността е разчистена, за да се отглеждат кафе и захарна тръстика. През 1961 г. е обявена за Национален парк. Една от забележителностите в джунглата е склуптурата на Исус Христос Спасител, разположена на върха на планината Корковадо (710м.). Самата статуя е висока 39,6 м, широка е 53 м и тежи 1000 тона. Строителството й продължава от 1922 г. до 1931 г. Открита е за посетители на 12 октомври. През 2007 е включена в списъка с Новите седем чудеса на света. От впечатляващата височина се открива спираща дъха гледка към мегаполиса, моста Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, най-големия футболен стадион в света, Захарната глава, далечните хълмове и планински върхове, искрящото море. Свободно време за почивка преди новогодишната нощ.
Вечерта ви очаква незабравим празник на плажа Копакабана. Новата година в Рио е грандиозно събитие не само за туристите, но и за местните жители. Отвсякъде ще има фойерверки, а в залива на самия плаж има платформа, където разполагат техниката за изстрелване. Местните посрещнат новата година облечени в бяло. Вярващите поднасят дарове на богинята на водата Иманжа. Те опаковат подаръците в червени лодки и ги пускат в океана. И всичко това се случва под падащите във водата огнени отблясъци на фойерверките. Освен това на плажа се изгражда сцена, на която участие взимат известни артисти и веселието е гарантирано.
  • Ако желаете и срещу допълнително заплащане, можем да резервираме новогодишна вечеря в ресторант на някой от хотелите в Копакаба.
Нощувка.

01.01.2021 – пт. 3 ден Рио де Жанейро (закуска)
Закуска. Започва полудневната обиколка на Рио де Жанейро. Отправяне към квартал Урка, където е единият от основните символи на Рио – Захарната глава. Планината се издига на 396 м. обща височина в източната част на Рио, в залива Гуанабара. Поради необичайната си форма, която сравняват с парче захар, е назована с това име. Според друга версия, името идва от езика на племето тупи и в превод означава „висок хълм“ или „страж на залива“. Любопитното е, че по склона на възвишението, на практика отсъства растителност. Изкачване с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, откъдето се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо, главната катедрала Канделария, старият площад, историческите сгради, театърът, библиотеката, музеят на изящните изкуства, плажът Копакабана и символът на Рио – статуята на Христос Спасителят. Следва обиколка на Стария град и центъра с уникалните църкви, колониални сгради и катедралата Канделария.
Връщане в хотела.

02.01.2021 – сб. 4 ден Рио де Жанейро → Игуасу (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и директен полет до Игуасу.
Националният парк Игуасу (обект на ЮНЕСКО) е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай и представляват съвкупност от много водопади, образувани там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.
Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време.

03.01.2021 – нд. 5 ден Игуасу (закуска)
След закуска ви очаква незабравимо приключние от Бразилската страна на водопадите Игуасу. Най-високата точка, от която пада водата, е Дяволското гърло – цели 82 м. или за сравнение с около 30 повече от височината на Ниагарския водопад.
  • По желание и срещу допълнително заплащане посещение на птичия парк (50USD), където могат да се видят над 150 вида птици, 1/3 от които са застрашени, редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди, сови, тукани, и др.
  • По желание и срещу допълнително заплащане – макуку сафари (130 USD) . Екскурзията започва с джипове през субтропичната растителност на джунглата до Пуерто Макуку, откъдето със моторна лодка се отправяте покрай о-в Мартин към самите водопади, за да изпитате отблизо мощта на водопадите, да усетите пръските вода и да минете близо до Дяволското гърло.
Връщане в хотела. Нощувка.

04.01.2021 – пн. 6 ден Игуасу → Буенос Айрес (закуска)
Закуска. Екскурзия из аржентинската част на водопадите. Тук по пътечки през джунглата ще можете да се промъкнете под водопадите, за да се потопите в красивата природа на Южна Америка сред на 55 хектара парк. От самия парк с влак ще стигнете до Дяволското гърло – най-високия водопад – невероятен природен феномен. След екскурзията трансфер до летището и полет до Буенос Айрес.
Аржентинската столица е най-елегантният, красив и европейски град на Южна Америка. Първият заселник на това място е морякът Хуан Диас де Солис, който достига Рио де ла Плата през 1516 г. и обявява земите за испанско владение. Неговата експедиция приключва след като е убит от местните индианци. Градът е основан на 02.02.1536 година от Педро де Мендоса под името Сиудад де нуестра сеньора Санта Мария дел Буен Айре или буквално „Град на Дева Мария Света Богородица на попътния вятър“. Най-яркият символ на Аржентина и на столицата ѝ е тангото – танц, дълбоко вкоренен в културата на страната. Тангото се зарежда в бедните емигрантски кварали на Буенос Айрес в края на 19 век, където са съжителствали разнонационални емигранти, носещи в себе си културните традиции на страни от цял свят. Щастието, както навсякъде, не стигало за всички, и било заместено от танц, достъпен за всички. В него са съчетани африканските ритми тангано, аржентинската милонха, кубинската хабанера, испанското фламенко, ритуалните индийски танци, полската мазурка, немският валс и са се слели в тъгата по родината, нещастната любов, страстта и самотата. Най-известната мелодия на тангото "La Cumprasita" е написана през 1917 г. от уругваеца Жерардо Родригес, днес има повече от 200 варианта.
Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

05.01.2021 – вт. 7 ден Буенос Айрес (закуска, вечеря)
След закуска започва Панорамна обиколка (около 3 часа), която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим Обелиска – символ на града, издигнат на площада на Републиката през 1936 година в чест на 400-годишнината от основаването на столицата. Височината му е 67,5 метра, има един вход, а на върха му има четири прозореца, до които се стига по 206 стъпала. Ще видим централните площади: Майският площад, кой е бил сцена на най-големите моменти в аржентинската история. По случай първата годишнина от Майската революция през 1811 година, в центъра му е открита Майската пирамида, превръщайки го в първия национален паметник на Буенос Айрес. Площад Сан Мартин, известен като „Полето на славата“, тъй като в този район през 1807 година генерал Джон Уайтлок при втория опит на Великобритания да завладее Буенос Айрес, претърпява поражение. Площад Алвеар, известен и като площад Франция, се намира в най-елегантния квартал Реколета, срещу гробището Реколета, където са погребани редица значими личности като Евита Перон, внучката на Наполеон, нобелови лауреати, президенти и други. В наши дни на този площад се организират панаири за ръчно изработени предмети и занаятчийство. Самият квартал Реколета е известен като "Малкият Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме разходката из центъра на града и булевард „Девети юли“ – най-широкият булевард в света. Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес. Вечерта ще е специална с посещние на ресторант с вечеря и танго-шоу. Нощувка.

06.01.2021 – ср. 8 ден Буенос Айрес → Сантяго де Чили (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и полет за Сантяго де Чили.
Прелюбопитна и богата е историята на Чили – едната от двете южноамерикански държави (другата е Еквадор), която не граничи с Бразилия. Населена преди повече от 10 000 години от индианците, Чили е открита от европейците през 1535 година, когато конкистадорите на Диего де Аламгро се спускат южно от Перу. Тук те не откриват златни находища, но оценяват селскостопанския потенциал на централната чилийска долина и така Чили става част от вицекралство Перу. През 1818 година държавата завоюва своята независимост и се развива като стабилна и либерална икономика.
Посрещане и настаняване в хотела. Нощувка.

07.01.2021 – чт. 9 ден Сантяго де Чили (закуска)
Закуска. Полудневна обзорна обиколка на столица на Чили – Сантяго. Градът е столица от колониални времена и е културен, политически и финансов център на страната. Основан е през 1541 година от испанския конкистадор Педро де Валдивия, в подножието на Андите и в средата на голямата чилийска долина. Обиколката започва от историческия център и Главния площад, проектиран още при основаването на града. Тук се намира Градската катедрала – седалище на архиепископа на църквата. Построена е в неокласически стил от 1748 до 1800 година. В северния край на централния площад е Пощенската станция – историческа сграда, издигната на мястото, където е била къщата на основателя на града Педро де Валдивия. В непосредствена близост са кметството и Националният исторически музей. След обиколката, по време на която ще научите за миналото на Чили и Сантяго, можете да се разходите из района, изобилстващ от елегантни ресторантчета и магазинчета.
  • По желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до долината Майпо с дегустация на вино (230 USD). Долината е наричана Бордо на Южна Америка, защото тук има перфектни условия за лозарство и съответно за едни от най-хубавите вина. Тук на почит е кабарне совиньон. Първите засадени лози са от 1540 година, но масовото производство на вина започва 1800 г.
Нощувка.

08.01.2021 – пт. 10 ден Сантяго де Чили → Сан Педро – Уюни
Ранен трансфер до летището и полет до Сан Педро де Атакама.
Градчето се намира на границата с най-сухата пустиня в света – Атакама. Пустинята е сред най-големите в Южна Америка и се намира северно от Чили между Андите и Тихия океан. Любопитно е, че по склоновете на планината достига до 4000 м.н.в. Средната годишна температура през най-топлия месец януари е около 20 градуса, а през най-студения юли – 14 градуса. Площта ѝ е 181 300 кв.км. Датирана е на 15 000 000 години.
Оттук се отправяме към границата с Боливия с джипове. Пейзажът по време на пътуването е неописуемо красив. Лагуна Верде – соленото езеро, ни смайва със смарагдовия си цвят и панорамната гледка към вулкана Ликанкабур. Минаване през долината на Салвадор Дали с монументалните каменни природни статуи, термалните извори Полкес, гейзерите Сол де Манана. Зрелищно е да се наблюдават действащите гейзери. Следваща спирка по маршрута е Лагуна Колорада – червено езеро, намиращо се на 4400 м. н. в. То е местообитание на рядък вид фламинго – фламингото Джеймс, които прелитат дотук в търсене на особен вид планктон, който обитава водите на езерото.
Нощувка в палатки в пустинята.

09.01.2021 – сб. 11 ден Уюни – Ла Пас (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване към по-малките, но не по-малко красивите солни лагуни – Онда, Хиар Кота, Едионда, Канапа и наблюдателната площадка на вулкан Олагуе. Това е действащ вулкан и от кратера му се издига дим – величествено зрелище. Пътят продължава към солниците Чигуана, които се отличават с високо съдържание на натриева и калиева селитра. В края на деня идва ред и най-голямото високо разположено, безоточно, солено езеро Салар де Уюни. Разположено е на 3650 м. н. в. на площ от 11 000 кв. км. В центъра му солните куполи достигат височина 10- метра, а през сухия сезон е истинска солна пустиня. Изчислено е, че тук запасите от сол са 10 млд. тона. Минералният слой се простира до хоризонта и блести като огледало, а когато е пресъхало, спокойно може да се пътува с кола по него. Поради различните минерали, дъното му е оцветено в керемиденочервено, зелено, сребристо и тюркоазено.
Отправяме се към Великата солна долина Уюни, за да видим как се добива и обработва солта в град Колчани. Ще видим геологични форми на местния ландшафт, а в „Очите на водата“ ще научим повече за обработката на солта. Малко по-далеч на Острова на рибата (където няма риби) ще видим няколко гигантски кактуса и величествена гледка към самата долина.
Обяд (сух пакет). Трансфер до летището в Уюни и полет за Ла Пас – столицата на Боливия. Пристигане, посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

10.01.2021 – нд. 12 ден Ла Пас - Пуно (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Ла Пас – най-високо разположената столица в света. Пълното наименование на града, дадено от испанските конкистадори е Нуеста Сеньора Де Ла Пас или в превод „Богородица на мира“. Самият град е основан през 1548 година като пункт за почивка между Потоси и Куско. Столица е от 1898 година. Тук са запазени много паметници на архитектурата и културата на инките, сгради в бароков стил, пазар на магьосници и др. От града се отправяме към Лунната долина. Наричана е така, заради релефа и геологичните образувания от сол, камъни и пясък, подложени в продължение на хилядолетия на въздействието на вода и вятър. Следва границата с Перу, където е разположено езерото Титикака. По път ще посетим величествените руини, оставени ни в наследство от Тиуанаку – една от най-старите южноамерикански цивилизации. Тук се намира Вратата на слънцето, храма Каласасай и пирамиди – страхотни образци на славното минало на изчезналата цивилизация.
Пристигане в Пуно. Екскурзия до езерото Титикака и островите Урос. Езерото Титикака е едно от най-необикновените и загадъчни места на планетата ни. Намира се на височина 3810 м., простира се на 170 км. и е най-голямото в Латинска Америка. Именно тук Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал "Кон-Тики". Според легендите, прародителите на инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острова, най-известният от които е плаващият тръстиков остров Урос, където живеят индианците аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обитатели на тръстиковия остров живеят, като следват традициите на своите предци ‒ ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и острови. Връщане в хотела.
Настаняване в хотела. Нощувка.

11.01.2021 – пн. 13 ден Пуно - Куско (закуска, обяд)
Закуска. Отправяме се към автогарата за пътуване с туристически автобус за Куско. По пътя ще спрем в селцето Андахуалиляс, където е църквата от 17-и век, наречена „Сикстинската капела на Андите“, образец на андинското религиозно изкуство. Следва археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча в Ракчи. Следващият престой е за обяд в Сикуани. След преминаване на прохода Ла Рая (4400 м.), който бележи края на долината на Андите, родина на цивилизацията на инките се навлиза в Алтиплано. Последната спирка е в Пукара – център на преинксата едноименна цивилизация, населявала Алтиплано. Пристигане в Куско. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

12.01.2021 – вт. 14 ден Куско - Мачу Пикчу (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата, откъдето с влак се оправяме към символа на величието на империята на Инките – Мачу Пикчу. Архитектурният комплекс е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1983 година. Името му в превод от кечуа означава „Стар връх“. Колосалните сгради се издигат на височина от 2430 м. в Андите и до ден днешен учените не са наясно как цивилизацията на инките е успяла толкова прецизно да нареди каменните блокове. Мачу Пикчу е наричан още и „Изгубения град на инките“, създаден е като свещена планинска резиденция на великия владетел на инките Пачакути около век преди да падне – 1440 година. Когато испанците нахлуват на територията на Перу през 1532 година, всичките му жители мистериозно изчезват. Още по-любопитно е, че въпреки че мястото е известно на местните, то остава скрито от испанците през колониалния период, докато чак през 1911 година американският историк Хайръм Бингам го открива и погрешно го смята за последната столица на инките, която реално е Вилкабамба.
Влаковите релси се разположени от дясната страна на каньона и следват скалните формации, плътно виейки се покрай река Урубамба. В Агуас Калиентес – малко градче, нагоре се продължава с автобус по т.нар. Магистрала на Бингам. След около тридесет минути пред погледите се разкрива съвършеното, чудно строителство на древните инки – дворци, храмове, къщи, фонтани, свързани с тесни и стръмни пътеки, всичко това сгушено между два върха. Общо 140 са различните конструкции, над 100 са каменните стълбища, фонтани, свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите. Градът е разделен на три части или сектора: свещен, народен и аристократичен. В първия са основните археологически съкровища – Интихуана или Слънчевата наблюдателница, Храмът на слънцето – единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча, Храмът с трите прозореца, Дворецът на великия жрец и др.
Обяд. Връщане в Куско през Агуас Калиентес. Нощувка.

13.01.2021 – ср. 15 ден Куско → Лима (закуска)
Закуска. Разглеждане на Куско и близките руини (не включва входни билети). Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, което се простирало от днешна Колумбия до Чили и превъзхождало по размери Римската империя по времето на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина и не случайно е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Ще видите старинните сгради, които и до днес изумяват със съвършената обработка на камъка и устойчивостта си и знаменития 12-ъгълен камък, образец на уникалните строителни умения на инките. Посещение на храма Кориканча – най-важното светилище на инките, посветено на главния бог в техния пантеон – Слънцето. Разкошният храм е построен през 1438 г., в него живеели около 4000 свещеници и е служил и за астрономическа обсерватория. Когато испанците дошли, видели невероятен приказен дворец, целия позлатен, със златни и сребърни статуи, изобразяващи животни и растения в естествени размери, в центъра му – олтар във формата на огромен златен диск, а на площада – стотици златни пана и фигури. След като го разграбили, те построили върху основите на храма манастира Санто Доминго. В горната част на града са руините: крепостта Саксайуаман (ЮНЕСКО) – церемониален комплекс, дом на Слънцето, дом на оръжията и войната – още една загадка на инките; доинкското светилище Кенко с олтар за жертвоприношения вътре в скалата; крепостта Пука Пукара, която е охранявала входа към града и храма на водата Тамбомачай, където вождът на инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената.
Трансфер до летището и полет до Лима. Трансфер и настаняване.
Столицата Лима е и най-големият град в Перу. Разположен е в централната крайбрежна част на страната на брега на Тихия океан. Основан е през 1535 година от испанския конкистадор Франциско Писаро под името Суидад де лос Рейес или Градът на кралете. Долината на река Римак е населявана от предколумбови времена, а в близост до града се намират руините на Пачакамак, важен религиозен център на културите хуари, лима и инка. Именно тук Писаро решава да основе новата столица след като побеждава императора на инките Атауалпа и разрушава столицата Куско. Испанската корона го избира за управител на новозавладените земи. Най-големия си престиж Лима получава, когато е избрана за столица на Вицекралство Перу, тъй като в нея се съсредоточават цялата испанска администрация и духовенство в Новия свят. Историческия център на града е обект на ЮНЕСКО и изобилства от музеи. Другата характерна особеност е, че предлага великолепна кухня в многобройните си ресторанти и барове, където можете да вкусите типични за Перу ястия. Освен това, тук има невероятен микс от различни култури, възможност за приключенски туризъм, разкошни плажове, забавления и изобщо всичко, което можете да си пожелаете. Нощувка.

14.01.2021 – чт. 16 ден Лима → (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад Плаза де Армас (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец и манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби. Минаване през модерните райони на града, финансовото сърце на Лима – района Сан Исидоро и Тихоокеанското крайбрежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андинските влюбени”, модерния квартал Мирафлорес с красивия парк, Кметството и главните улици за пазар като Ларко авеню.
Трансфер до летището и полет KL 3076 в 21:05 от Лима.

15.01.2021 – пт. 17 ден Амстедам
Кацене в Амстердам в 14:55 ч.
  • По желание е срещу допълнително заплащане трансфер и нощувка в хотел в Амстердам спрямо вашите предпочитания.

16.01.2021 – сб. 17 ден Амстедам → София
Полет FB 462 в 10:30 ч от Амстердам и кацане в София в 14:20 ч.


Приемащата страна си запазва правото да заменя посочените хотели с други в същата категория, да променя реда на екскурзиите по програмата. Цената на програмата се фиксира след потвърждение на всички екскурзии, настанявания и самолетни билети. Приемащата страна не носи отговорност за пропуснати закуски, ако се налагат ранни полети и ранно тръгване за екскурзия.
Информация
Индивидуално пътуване с присъединяване на място: 30.12.2020 – 16.01.2021

Цена на човек :
настаняване хотели 4* хотели 5*
цена на човек в двойна стая 7789 € / 15267 лв. 8585 € / 16827 лв.
доплащане за единична стая 1707 € / 3346 лв. 2386 € / 4676лв.
намаление за 3-то легло 228€ / 446лв. 365 € / 715лв.

Примерни хотели:


4**** 5*****
Рио де Жанейро 30.12.20 – 02.01.21 3 н Americas Copacabana Miramar by Windsor
Игуасу 02.01 – 04.01.2021 2 н Viale Cataratas Mabu Thermas Grand Resort
Буенос Айрес 04.01 – 06.01.2021 2 н Icaro Suites Intercontinental
Сантяго 06.01 – 08.01.2021 2 н Torremayor Lyon Luciano K Hotel
Уюни 08.01 – 09.01.2021 1 н Mallku Cueva Mallku Cueva
Ла Пас 09.01 – 10.01.2021 1 н Hotel La Casona Boutique Suites Camino Real
Пуно 10.01 – 11.01.2021 1 н Sonesta Posadas del Inca Sonesta Posadas del Inca
Куско 11.01. - 13.01.2021 2 н Casa Andina Aranwa Cusco Boutique
Лима 13.01 – 14.01.2021 1 н Casa Andina Select Miraflores Crowne Plaza Lima

Цените включват:
Международен полет с включен ръчен и чекиран багаж с KLM – от 2098 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на издаване на резервираните билети и зависи от най-ниската приложима тарифа на авиокомпанията с налични свободни места);
15 нощувки: 3 в Рио де Жанейро, 2 в Игуасу, 2 в Буенос Айрес, 2 в Сантяго, 1 в Уюни, 1 в Ла Пас, 1 в Пуно, 2 в Куско, 1 в Лима;
14 закуски, 3 обяд, 1 вечеря;
Всички трансфери хотел-летище-хотели по маршрута;
Транспорт по маршрута;
Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата: рускоговорящи в Рио, Игуасу, Буенос Айрес, Сантяго де Чили, Ла Пас, Куско и Лима; англоговорящи в Уюни и Титикака.
- Полудневна екскурзия на Рио де Жанейро със Захарната глава;
- Полудневна екскурзия до Корковадо и статуята на Исус Спасител в Рио де Жанейро;
- Екскурзия до бразилската част на водопадите Игуасу;
- Полудневна обзорна обиколка на Буенос Айрес;
- Обзорна обиколка на Сантяго де Чили;
- посещение на Лагуна Верде;
- Посещение на Салар де Уюни и солените лагуни;
- Обзорна екскурзия в Ла Пас;
- Екскрузия до езерото Титикака и Урос;
- Обиколка на археологически обекти край Куско – Кенко, Пука Пукара, Саксайуаман, Тамбомачай;
- Екскурзия до Мачу Пикчу;
- Полудневна обзорна обиколка на Лима;
Местни данъци и такси
Всички вътрешни полети: Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес – Сантяго де Чили – Калама – Ла Пас – Куско – Лима (цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация);

Допълнилно се заплащат:
Допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат на място):
- посещение на птичия парк - 60 USD
- Maкуку сафари – 130 USD
- екскурзия в долината Майпо с дегустация на вино – 230 USD
Допълнителна нощувка в Лима (по желание) и в Амстердам (по желание);
Медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. за периода на пътуване на ЗАД „Мондиал“ - 54 лв.
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ на ЗАД „Мондиал“ - 1000 лв.

Цената не включва:
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване и плащане:
При записване – аванс 1000 лв. от стойността на пакета и пълно плащане на самолетните билети, цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта с мин. 6 месеца валидност след датата на връщане.
Пълно плащане – 65 дни преди датата на отпътуване.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 90 дни преди тръгване, като заплаща административна такса 100 лв. и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
– до 66 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ – без неустойка с изключение на издадените самолетни билети съобразно условията на авиокомпанията;
– под 65 дни до деня на отпътуване, или при неяваване се удържат 100 %
В случай, че туристът доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортни, са за сметка на туриста.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус

Полетно разписание:
KL 3076 София, Т2 – Амстердам 06:55 – 09:00
KL 0705 Амстедам – Рио де Жанейро 10:45 – 18:40
KL 0744 Лима – Амстердам 21:05 – 14:55 +1
FB 0462 Амстердам – София, Т2 10:30 – 14:20

Информация:
Минимален брой участници: 2 човека
Визов режим: за български граждани - безвизов режим.
Ваксинации не са необходими.
Полетите се актуализират от авиокомпаниите, а цените се фиксират при резервация.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.
Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане на детето и нотариално заверено родителско разрешение.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране; за дейности и събития, възникнали в резултата на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др.

Каним ви да започнете 2021 година с едно континентално пътешествие - уникална възможност не само да обиколите Южна Америка за малко повече от две седмици, но и да посрещнете НОВА ГОДИНА в тропическия Рио де Жанейро под фойерверките, изпълващи нощта и синия океан с разноцветни светлини и надежда за една по-добра, здрава и мирна година!
След това една тайнствена земя на индианци, могъща природа, колониално наследство и чудеса ви очаква. Латинска Америка ще отвори прегръдките си за вас, за да разкрие своите тайни и красоти, да приласкае приключенския ви дух и да ви смае със своето уникално обаяние. Ще пребродите земите от брега на Атлантическия океан до брега на Тихия океан, от морското равнище до високи планински върхове, през шосета, пътеки, със самолети, джипове, туристически автобуси. Очакват ви красотите и духовните съкровища на Латиноамериканския квинтет: Бразилия – Земята на кариоките, на бурната и страстна фиеста, слънчевите плажове, Аржентина – Земята на дивите южноамерикански каубои – гаучосите, с величествения Игуасу и чувственото танго, Чили – Земята на чайките и райските долини, Боливия – Страната на тавана на света и Перу – люлката на южноамериканските култури, на величествения Мачу Пикчу и тайнствената цивилизация на инките. Трудно е да се преброди един континент от край до край, за това ще е нужно, ако не години, то поне месеци, но ние сме подготвили коктейл от най-известните обекти в тези пет латиноамерикански държави, за да се срещнете с различни хора, различни културни достижения, разнообразна природа, характерни архитектурни паметници, специфична кухня и много лица на местните жители с техните виждания, вярвания, бит и култура. Така че, удовлетворете приключенския си дух и жаждата за знание, подайте ни ръка, за да ви поведем на пътешествие, в което ще видите световноизвестната статуя на Исус Христос Спасител в Рио де Жанейро, гръмовните водопади Игуасу от аржентинска и бразилска страна, Столицата на тангото с театър Колон, европейският по южноамерикански начин Сантяго, солниците в Уюни, Боливия, модерна и стара Лима – обект на ЮНЕСКО, археологическите места на Куско и великолепния и тайнствен Мачу Пикчу и още много други, които ще разкрият тайните на Латинска Америка. По време на това шестнадесетдневно пътуване ще преминете около 10 000 километра по въздух, суша и вода, но пък ще се върнете с 10 000 впечатления и прекрасни спомени!


Facebook Youtube Instagram