Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Куба - Истинската Куба

Екскурзия Куба - Истинската Куба
Хавана, Куба
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София, Истанбул, Хавана, Винялес, Варадеро, Монтемар, Истанбул, София
от 2500
лв./човек
Програма
Информация
Видео
Програма
Куба – все още автентична със своята божествена природа и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, земя, за която напомнят ароматът на хаванските пури, вкусът на кубинския ром и чарът на кубинците. Куба – „Перлата на Карибско море”, покорява с красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьозелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. В Хавана ще усетите очарованието на отминали епохи, а във Варадеро ще се насладите на прекрасния плаж.
Потвърдени дати на отпътуване!

Подробна програма
1 Ден Хавана, Куба
Посрещане на летището, трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
2 Ден Хавана, Куба
Закуска. Екскурзионна програма в Хавана – обиколка на старата и модерната части на Хавана. Включва разглеждане на основните забележителности – ще видим замъка Морро-Хавана (отвън) и историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, известния бар-ресторант “Lа Bodeguita del Medio”, Плаза де Армас, улицата на музеите, площад "Св. Франциск от Асизи", Стария площад, улица Меркадерес. Следва посещение на музея на рома, запознаване с производството на емблематичната напитка и дегустация на "Хавана клуб". Продължаваме „по стъпките на Хемингуей“ - ще посетим хотел Амбос Мундос, за да разгледаме стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей, ще спрем на неговите любими места – известния бар-ресторант „Ла Бодегита дел Медио“ и бара „Флоридита“, откъдето коктейлите „Мохито” и „Дайкири” придобиват своята популярност. Продължаваме с панорамна обиколка на модерна Хавана: музея на революцията, централния парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба, крайбрежния булевард „Малекон” – романтично място за влюбени, паметника на „Хосе Марти“; университетския град и завършваме с магазина за пури в хотел „Хавана Либре“. Връщане в хотела. Нощувка.

3 Ден Хавана - екскурзия до Винялес ("Долината на пурите")
Закуска. Отпътуване за долината Винялес (ЮНЕСКО) в провинция Пинар дел Рио, където се отглежда най-хубавият тютюн в света. Наричат я "скритата Шангри-ла на Куба" заради екзотичния пейзаж - невероятни карстови образувания, издигащи се почти вертикално и покрити с кралски палми (националното дърво на Куба), кафени плантации и екзотични плодове. Посещение на фабрика за пури в Канделария и на ферма, за да се запознаем с бита на селяните и отглеждането на тютюн. Обяд. Посещение на "Стенописа на праисторията" - огромна рисунка върху скала, изобразяваща развитието на човечеството, дело на Лео Гонзалес - един от най-известните кубински художници. Следва Индианската пещера, където се преминава с лодка по подземна река. Спиране в Лос Хасминес, за да се насладите на красивата панорама към долината. Връщане в Хавана.
  • По желание Тропикана шоу с ретро автомобил - един от най-известните нощни клубове в Куба и целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Нощувка.

4 Ден Хавана - Санта Клара - Санти Спиритус - Тринидад
Закуска. Отпътуване кум Санта Клара. Санта Клара е градът, в който е решена съдбата на революцията през декември 1958 година, когато дивизията на Че Гевара напада бронирания влак, носещ провизии към столицата. Заедно ще посетим известния брониран влак и мавзолея на Че Гевара, където почиват известният военачалник и няколко негови верни спътници. За тези, които са вече гладни, сме предвидили време за обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме пътуването си до колониалния Санти Спиритус, основан преди повече от 500 години през 1514 г., запазен в почти оригиналния си вид. Тук ще посетим и най-стария каменен мост в Куба, мостът Яябо. Продължаваме пътуването си до Долината на захарните мелници, която също е обект на ЮНЕСКО, а по-късно и имението Манака Изнага. Възможно е да се изкачите на седеметажната кула, която предлага красива панорама. След това продължаваме пътуването си до Тринидад - град, изградил своя облик благодарение на изобилието от насаждения от захарна тръстика в миналото. Тук ще откриете друго лице на Куба. Открийте нощния живот на малкия колониален град! All inclusive вечеря и свободно време.
Не бива да се пропускаме възможността да посетим известната Каса де ла Трова, където се провежда истинско, автентично САЛСА ПАРТИ и можем да танцуваме цяла нощ с местните жители под ритъма на жива кубинска музика.

5 Ден Тринидад, Куба
Закуска. Туристическа обиколка на град Тринидад. По време на тази обиколка ще осъществим истинско пътуване във времето. Тринидад запазва уникалната атмосфера на колониалната ера. Разглеждане на града, част от световното наследство на ЮНЕСКО: посещение на централния площад, Кулата на Контрабандидо, Катедралата, площад Пресвета Тринидад и изложбата на Романтичния музей. Музеят се намира в двореца на най-богатото семейство в града с балюстраден двор, мраморни подове и неокласическа украса. По-късно ще се разходим в стария град и ще спрем в известния бар Canchanchara, където можете да опитаме автентичната напитка от Тринидад, специален коктейл, който все още се прави по оригинална рецепта. Обяд в хотела и следобед свободно време, за да продължите да опознавате града или да се наслаждавате на белия пясъчен плаж на хотела.

6 Ден Сиенфуегос - Заливът на прасетата - Гуама - Варадеро
Закуска. Продължаваме екскурзията си към Сиенфуегос, също под закрилата на ЮНЕСКО. Ще направим панорамна обиколка на известния Малекон, минавайки покрай красивите морски вили, ще спрем в Паласио дел Вале, уникален дворец с архитектурно богатство. След това се отправяме към центъра на Сиенфуегос, където ще направим пешеходна обиколка на града на бившите аристократи. Следва разходка по булеварда на града през Прадо; посещение на площад „Хосе Марти“, губернаторския дворец, театър „Томас Тери“, известен с отличната си акустика, и катедралата.
След Тринидад ще се отправим към един от най-важните природни резервати в Куба, полуостров Сапата, убежище за птици и животни, което се намира в националния парк Монтемар. Първата ни спирка е известният Залив на прасетата. Богатото историческо минало на Залива на прасетата все още е живо, докато сега районът е известен със своите плажове и места за гмуркане. Тук ще имаме време за обяд в морски ресторант, както възможност за плуване и гмуркане с шнорхел в Карибско море. След това продължаваме към Гуама, основната забележителност на Националния парк. Предстои ни обиколка с моторна лодка в естествената лагуна, Laguna de Tresoro, където може да се наблюдава непокътната природа и мигриращи и ендемични птици. След това ще посетим Aldea Taino, реконструирано аборигенско село, където ще научим за обичаите на древните местни жители. След като се върнем на брега ще посетим най-голямата ферма за размножаване на крокодили в страната, където можем да наблюдаваме стотици от тези влечуги в естественото им местообитание.
Отпътуване за Варадеро, пристигане в късния следобед. Настаняване. Нощувка.

7 Ден Почивка във Варадеро , Куба
Свободно време за плаж и почивка.
  • Водните спортове в хотела са включени в цената: катамаран, каяк и сърф.

8 Ден Почивка във Варадеро, Куба - Хавана, Куба
Закуска. 6 часа преди полета трансфер до летището в Хавана.

Край на екскурзията.
Доскоро Куба!


Информация
ПЪТУВАЙТЕ С ПРИЯТЕЛИ И ВЗЕМЕТЕ ДО 620 ЛВ. ОТСТЪПКА НА ЧОВЕК:
бр. туристи отстъпка на човек
4 - 5 380 лв.
6 - 7 500 лв.
8 - 10 620 лв

Цени екскурзия Куба - Истинската Куба 2020 - 2021
Дати на провеждане Economy 3* Standart 4* Silver 4* Lux 5*
02, 09, 16 декември 1 405 $ / 2 500 лв. 1 592 $ / 2 835лв. 1 592 $ / 2 835 лв. 1 687 $/ 3 002 лв.
23, 30 декември 1 557 $ / 2 772 лв. 1 840 $ / 3 275 лв. 1 851 $ / 3 296 лв. 2,016 $ / 3 589 лв.
06,13, 20 ,27 януари 1 428 $ / 2 542 лв. 1 592 $ /2 835 лв. 1 616 $ / 2 877 лв. 1 769 $ / 3 149 лв.
03,10,17, 24 февруари, 03,10,17, 24 март 1 451 $ / 2 584 лв. 1 604 $/ 2,856 лв. 1 628 $ / 2,898 лв. 1 592 $ / 2 835 лв.
31 март, 07, 14, 21, 29 април 1 416 $ / 2 521 лв. 1,569 $ / 2 793лв. 1 592 $ / 2 835лв. 1 604 $/ 2 856 лв.

Цената на екскурзията до Куба включва:
3 нощувки със закуски в Хавана;
2 нощувки на база All Inclusive в Тринидад;
2 нощувки на база All Inclusive във Варадеро;
Целодневна туристическа обиколка на Хавана с лицензиран опитен местен екскурзовод;
посещение на Музея на рома и дегустация на „Хавана клуб”;
Целодневна екскурзия до Винялес;
Полудневна туристическа обиколка на Тринидад.
Целодневна екскурзия до Санта Клара - Санти Спиритус и Синфуегос;
Всички трансфери, описани в програмата.
Представител на фирмата по време на целия престой.
24/7 лице за контакт при извънредни ситуации.
Медицинска застраховка с покритие от 100 000 лв;

Допълнително се заплащат:
Застраховка Отмяна на пътуване към ЗАД Мондиал Асистанс - цената зависи от избрания пакет;

Цената не включва:
Виза за Куба;
Разходи от личен характер;
Непосочените в програмата хранения, напитки, допълнителни посещения, бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори, за носачите на багаж и други лични разходи.
Самолетни билети

Записване и плащане:
При записване е необходимо да представите данни за изготвяне на договор и Депозит в размер на 100 лв.
Ако агенцията издава самолетните билети, те се заплащат в момента на издаването.

Анулации и неустойки:
До 30 дни преди отпътуване - без неустойки!
От 29 до 17 дни преди отпътуване - 50 % от стойността на пакета.
От 16 дни до отпътуване или при неявяване се удържат 100%
Безплатна промяна на датата до 30 дни преди отпътуване.
При промяна на датата от 30 до 21 дни преди отпътуване се заплаща административна такса в размер на 100лв.
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 29 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи.

Визов режим:
за Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта

Медицински изисквания:
В момента е необходим отрицателен PCR тест при влизане в страната.
Ваксинации не са необходими.
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2 туристи.

Информация за хотелите:
Хавана – Nacional 5*
Разположен в сърцето на Хавана, петзвездният хотел Nacional отваря врати през 1930 година като част от класическата верига Гран Карибе. Сградата му е исторческа забележителност в стил Ар деко, с уникална структура във формата на двоен кръст и 457 стаи, блестяща на метри от морския бряг и емблематичния булевард Малекон. В градината са изложени оръдия от 19 век, включени в списъка на ЮНЕСКО заедно с историческия център на Хавана. През дългата и забележителна история на хотела негови гости са били много дипломати, държавници, кинозвезди, артисти, учени, писатели, спортни легенди и публични личности, сред които Жан-Пол Сартр, Симон дьо Бовоар, Уинстън Чърчил, крал Едуард VIII, Джими Картър, Франк Синатра, Ава Гарднър, Рита Хейуърт, Мики Мантъл, Джони Вайсмюлер, Бъстър Кийтън, Хорхе Негрете, Агустин Лара, Роки Марчиано, Тайрон Пауър, Ромуло Гайегос, Ерол Флин, Джон Уейн, Марлене Дитрих, Гари Купър, Марлон Брандо, Ърнест Хемингуей, Юрий Гагарин, Александър Флеминг и други.
На разположение на гостите са 3 ресторанта, кафене, кабаре, 4 бара, плувен басейн, конферентни зали, масажи, сауна, градина, тенис корт, магазини, салон за красота.
Хотелът е носител на награда от World Travel Awards за най-добър хотел в Куба за 2018 година.
Официален уебсайт: https://www.hotelnacionaldecuba.com/

Варадеро – Ocean Vista Azul 5*
Ocean Vista Azul е луксозен All Inclusive комплекс oт веригата Ocean H10, разположен непосредствено до белия блаж на Варадеро, заобиколен от тропическа растителност и спокойствието на Карибско море. Отличава се с модерен изтънчен облик и съвременни удобства. Стаите са светли и комфортни, разполагат с климатик, телевизор, минибар, кафеварка, сейф, телефон, ютия и дъска за гладене, самостоятелна вана с душ, тоалетни принадлежности, тераса.
За изхранването и доброто насторение на гостите се грижат 6 ресторанта и 7 бара. Предлага се многообразие от удобства и услуги, сред които инфинити басейн, СПА център, медицински пункт, безплатен безжичен интернет във фоайето, фитнес център, тенис кортове, възможности за практикуване на различни спортове – уиндсърф, разходки с катамаран, каякинг, плаване с лодка, гмуркане, плажен волейбол, баскетбол, тенис. Комплексът разполага с шензлонги и плажни чадъри и предоставя кърпи за басейните и плажа.
Официален уебсайт: https://www.oceanhotels.net/en/cuba-hotels/ocean-vista-azul

  • Пълно плащане до 2019-08-15
  • Отказ до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 2019-09-27
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40.
  • Депозит 50 %.
  • Второ плащане 100 %.
  • Второ плащане до: 15.08.2019 .
  • Транспортна фирма Turkish Airways.
Видео
Куба – все още автентична със своята божествена природа и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, земя, за която напомнят ароматът на хаванските пури, вкусът на кубинския ром и чарът на кубинците. Куба – „Перлата на Карибско море”, покорява с красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьозелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. В Хавана ще усетите очарованието на отминали епохи, а във Варадеро ще се насладите на прекрасния плаж.
Потвърдени дати на отпътуване!
Facebook Youtube Instagram