Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Куба и Мексико

Куба и Мексико
Хавана, Куба
Очаквайте нова дата през 2021
13 дни / 11 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София - Париж - Хавана: Винялес - Мексико Сити: Шочимилко, Теотиуакан ‒ Гуернавака, Шочикалко, Таско ‒ Мексико Сити - Канкун: Чичен Ица - Париж - София
от 6509
лв./човек
Програма
Условия
Информация
Програма
Подробна програма
Куба – „Захарният остров”, „Островът на свободата”, „Страната на Фидел и Че”, все още автентична, е земя на божествена природа, наивен социализъм и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, както и в аромата на хаванските пури, вкуса на кубинския ром и чара на кубинците. В старата част на Хавана, защитена като част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, ще усетите очарованието на отминали епохи, а Винялес покорява със своята девствена природа.
Мексико е земя на изчезнали цивилизации, оставили неизброимо богатство на 5 велики култури и уютни колониални градове, повечето от които са под закрилата на ЮНЕСКО. Затова Мексико – земя не на една нация, а обединение на множество племена и народи с различна култура и традиции, палитра от цветове и пейзажи; пустини, джунгли и заснежени върхове; руини и църкви; метиси и индианци; мариачи, усмихнати и гостоприемни хора - е наречена Обединени мексикански щати. Мексико Сити – един от най-големите градове в света, пленява със своята смесица на ултрамодерното с традиционното, а Таско, един от „вълшебните градове” – със своята атмосфера. Екскурзията завършва в Канкун – най-луксозният курорт на Карибите, заобиколен от кристално чисти тюркоазени води, белоснежен пясък, покоряващо спокойствие и нестихващ нощен живот. Но Канкун предлага много повече – да се докоснете до наследството на великата цивилизация на маите, като посетите Чичен Ица.


18.10.2020-нд. 1 ден София → Париж → Хавана (вечеря)
В 07:20 ч. полет AF 5031от София. Кацане в Париж в 09:20 ч.
В 16:40 ч. полет AF 946 от Париж. Кацане в Хавана в 20:35 ч.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

19.10.2020-пн. 2 ден Хавана (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Хавана – обиколка на старата и модерната части на Хавана с включва разглеждане на основните забележителности – ще видим замъка Морро-Хавана (отвън) и историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, известният бар-ресторант “Lа Bodeguita del Medio”, Плаза де Армас, улицата на музеите, площад "Св. Франциск от Асизи", Стария площад, улица Меркадерес. Следва посещение на музея на рома, запознаване с производството на емблематичната напитка и дегустация на "Хавана клуб". Продължаваме „по стъпките на Хемингуей“ – ще посетим хотел Амбос Мундос, за да разгледаме стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей, ще спрем на неговите любими места – известния бар-ресторант „Ла Бодегита дел Медио“ и бара „Ла Флоридита“, откъдето коктейлите „Мохито” и „Дайкири” придобиват своята популярност. Продължаваме с панорамна обиколка на модерна Хавана: Музея на революцията с известния кораб Гранма, централния парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба. Той е почти точно копие на американския Капитолий във Вашингтон. Завършен е през 1929 г. Преди Революцията служи като парламент, а след това е седалище на Кубинската Академия на Науките и на няколко музея. Под неговия купол има диамант, от които се измерват разстоянията по пътищата до градовете на Куба. Връщане в хотела. Нощувка.

20.10.2020-вт. 3 ден Хавана, Винялес (закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за долината Винялес (ЮНЕСКО) в провинция Пинaр дел Рио, където се отглежда най-хубавияt тютюн в света. Наричат я "скритата Шангри-ла на Куба" заради екзотичния пейзаж - невероятни карстови образувания, издигащи се почти вертикално и покрити с кралски палми (националното дърво на Куба), кафени плантации и екзотични плодове. Посещение на фабрика за пури в Канделария и на ферма, за да се запознаем с бита на селяните и отглеждането на тютюн. Обяд. Посещение на Стенописа на праисторията – огромна живописна рисунка на Лео Гонзалес, един от най-известните кубински художници, простираща се върху 120 метрова скала. В продължение на 4 години Гонзалес работи върху творбата, изобразявайки своето виждане за еволюцията. Следва Индианската пещера – ще плаваме с лодка по подземна река, за да разгледаме красивите естествени образувания в пещерата, в която са открити и праисторически стенописи. Спиране в Лос Хасминес да се насладите на красивата панорама към долината. Връщане в Хавана. *По желание вечерта – спектакъл в Кабаре Тропикана с ретро автомобил – един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Нощувка.

21.10.2020-ср. 4 ден Хавана → Мексико Сити (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Мексико Сити. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

22.10.2020-чт. 5 ден Мексико Сити, Шочимилко (закуска)
Закуска. Посещение на Националния антропологически музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал, внушителните Атланти на толтеките от Тула, монументални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и др. Следва модерната част на града: Световният търговски център с най-големия стенопис в света, наречен „Маршът на човечеството”, Олимпийския стадион, университетското градче и урбанистичния район с лавовите градини. В края на деня ‒ разходка с традиционна лодка по каналите на квартал Шочимилко (ЮНЕСКО). Всъщност, тук се е намирал доиспанският град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвремения град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 години и от тях до днес са съхранени около 180 км. Преминаване през района „Кайокан“ с колониалните сгради от 16 век и църквата „Св. Йоан Баптиста”. Връщане в хотела. Нощувка.

23.10.2020-пт. 6 ден Мексико Сити, Теотиуакан (закуска)
Закуска. Разглеждане на историческия център: площад Сокало (ЮНЕСКО), в близост до който се
намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор“; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера, булевард „Реформа”, парка „Чапултепек” и най-луксозната зона на града „Зона Роса”. Отправяме се към Теотиуакан (ЮНЕСКО) – древен град в предколониално Мексико, религиозен и церемониален център, чието име в превод означава „място, където боговете са родени”. Основан е около I век пр.н.е, като през V-VII век достига своя разцвет и населението му достига 200 – 250 хиляди души, правейки го най-големият град на тогавашна Америка. Открити са обособени квартали на различни културни групи, което предполага, че градът е бил космополитен център, макар, че не е директно свързан с определена империя или култура. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век, а три века по-късно е „преоткрит“ от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали. Сред най-интересните обекти са пирамидата на Слънцето – най-голямата, дворецът на ягуара, дворецът на Кецалкоатъл, улицата на смъртта, храмът на Пернатия змей и пирамидата на Луната – по-стара от тази на слънцето и посветена на Теотиуакан ‒ богинята на водата, плодородието и плодовитостта, земята и сътворението. Връщане в хотела. Нощувка.

24.10.2020-сб. 7 ден Мексико Сити – Гуернавака – Шочикалко – Таско (закуска)
Закуска. Отпътуваме за Гуернавака, градът на вечната пролет, известен с катедралата от 16 век и двореца на Кортез, завоевателят на Мексико ‒ сега музей на щата Морелос. Предвидено е време за обяд (не е включен) в бутиковия ресторант към хотел „Лас Манянитас” с невероятно красиви градини, в които се разхождат пауни и папагали. Продължаваме за Шочикалко (ЮНЕСКО), древно селище, разположено върху хълм и заобиколено от красива долина. Разцветът му започва след разпада на великите държави в Централна Америка: Теотиуакан, Монте Албан, Паленке и Тикал. Посещение на руините и храма на Пернатия змей – внушителен церемониален център на ацтеките, в който почитали Кецалкоатл (Пернатия змей). Пристигане в Таско (ЮНЕСКО) – един от „вълшебните градове” на Мексико, световната столица на среброто. Тук се идига бароковата катедрала „Санта Приска” (1759 г), прекрасен архитектурен шедьовър, построен със средствата на имигранта Хосе де ла Борда, може би най-богатият човек в света за времето си, благодарение на сребърните мини. Разходка по централния площад, където e домът на Борда, и калдъръмените улички с много сувенирни и бижутерски магазини. Нощувка.

25.10.2020-нд. 8 ден Таско ‒ Мексико Сити → Канкун (закуска)
Закуска. Трансфер до летището в Мексико Сити. Полет за Канкун – най-предпочитаният курорт в Мексико, популярен с тюркоазените си води, безкрайни плажни ивици, луксозни хотели, нощен живот, богата история и невероятна природа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

26.10.2020-пн. 9 ден Канкун: Чичен Ица, Ик Кил (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от новите 7 чудеса – главен град на маите, техен политически, културен и религиозен център. Разцветът на цивилизация на маите е между 250 и 800 година, когато те контролират териториите от съвременен Хондурас до централно Мексико. Етническата им група не изчезва и след упадъка на тяхната цивилизация и около 5 млн. души днес са носители на езици, произлезли от наречията на древните маи. Градът е основан през 8-9 век, през 10 век става столица на толтекската държава, а в средата на 16 век по време на испанските завоевания е вече в развалини. Известен е с пирамидата Кукулкан (пирамидата на Пернатия змей), до която водят 365 стъпала, символизиращи дните в годината, а всяка тераса представлява месец от техния годишен календар. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на бог Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Интересен е Храмът на ягуара с голямата си тераса за наблюдаване на местната игра на топка “Пок-та-пок”. Според преданията, отборът, който пръв вкарвал каучуковата топка в каменния ринг бил победител и бил жертван на олтарите на Кукулкан. Любопитна e сградата на Обсерваторията с вътрешно спираловидно стълбище и процепи в купола за астрономически наблюдения, изчисления, определяне на времето на религиозните церемонии, както и за предвиж-дане кога да се засява реколтата. Под пирамидата има подземна река, която според маите е била център на Вселената „като дърво, разпространяващо своите корени под земята“. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. В превод Чичен Ица означава „Кладенецът на племето Ица“. Посещение на сенота Ик Кил – едно от най-красивите подземни езера, където може да се къпете. Цветът на водата е изумителен, тя е толкова прозрачна, че на дълбочина 25 м. се вижда дъното му. Езерото е образувано от пропадането на карстова пещера. В Юкатан има над 3000 сеноти. Плуването в тях е едно от най-вълнуващите преживявания, на които можете да се насладите в тази част на света. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Връщане в хотела. Нощувка.

27.10.2020-вт. 10 ден Канкун (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

28.10.2020-ср. 11 ден Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището. В 19:30 ч. полет AF 651 от Канкун.

29.10.2020-чт. 12 ден Париж
В 11:05 ч. кацане в Париж. Трансфер до хотела, разположен в района на летището. Нощувка.

30.10.2020-пт. 13 ден Париж → София (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 10:20 полет AF 5030 от Париж. Кацане в София в 14:05 ч.
Условия
Условия за резервация – краен срок за записване: до 12.06.2020
Данни по лична карта, сканирано копие на паспорта на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит.

Необходими документи:
паспорт с 6-месечна валидност от датата на приключване на пътуването и 3 свободни страници, 2 цветни снимки паспортен формат и данни за формуляра за кубинска виза

Срокове и начин на плащане:
при записване – 10% от пакетната цена
до 19.07.2020 – 50% от пакетната цена
до 14.08.2020 – доплащане до 100%

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15 туристи.
Срок за уведомяване за недостигнат мин. брой турсти – 25 дни преди началната дата: 23.09.2020.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 11 – доплащане от 358 лв.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1.7670 лв. При промяна на валутния курс цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.

Визов режим:
Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта.
Мексико: Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.
Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка и удобни обувки.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Потребителят има право да преотстъпи пътуването си при същите условия на друго лице в срок не по-късно от 20.07.2020, като заплаща административна такса 100 лв и съобразно спецификата на дестинацията, само дължимите суми, свързани с тази промяна и анулационните условия на превозвача и/или на местния партньор.
Ако туристът има сключена Застраховка Отмяна на пътуване, тя не може да бъде прехвърлена на трето лице и сумата е невъзстановима.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Потребителят има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като Туроператорът възстановява платената сума за пътуването след заплащане на следните неустойки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 121 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 19.06.2020)
- от 120 до 91 дни преди тръгване се удържат 40% от общата цена (до 19.07.2020)
- от 90 до 65 дни се удържат 60% от общата цена (до 14.08.2020)
- от 64 до 46 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена (до 02.09.2020)
- под 45 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 03.09.2020)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, суми не се възстановяват и всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за сметка на туриста.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус

Полетно разписание:
18.10.2020 (нд) AF 5031 София 07:20 – Париж 17:50
18.10.2020 (нд) AF 946 Париж 16:40 – Хавана 20:35
28.10.2020 (ср) AF 651 Канкун 19:30 – Париж 11:05 (29.10) – транизитна нощувка
30.10.2020 (пт) AF 5030 Париж 10:20 – София 14:05

Информация:
Точните часове на екскурзиите се определят на място.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за анулиране на полети, промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, за дейности и събития, възникнали в резултат на форсмажор, за мероприятия и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за сметка на потребителя.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и туристи от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
Информация
група: 18.10.2020 – 30.10.2020

цена на човек в двойна стая в единична стая


3328 € / 6509 лв. 3842 € / 7514 лв.

хотели

18.10 – 21.10 Хавана NH Capri La Habana 4*
21.10 – 24.10 Мексико Cити Royal Reforma 4*
24.10 – 25.10 Таско Montetaxco Hotel & Resort 5*
25.10 – 28.10 Канкун Krystal Cancun 4*
29.10 – 30.10 Париж Ibis Styles CDG 3*

Цените включват:
Самолетни билети София – Париж – Хавана / Канкун – Париж – София с редовен полет на Air France с включени такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 8 кг (55x40x23см);
Самолетен билет Хавана – Мексико Сити с включени такси, чекиран багаж до 25 кг. и ръчен до 10 кг;
Самолетен билет Мексико Сити – Канкун с включени такси, чекиран багаж до 25 кг. и ръчен до 10 кг;
11 нощувки, 11 зауски, 3 обяда, 1 вечеря
Всички трансфери в Куба и Мексико;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за археологическите обекти:
- разглеждане на историческата част на Хавана, посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”, екскурзия „по стъпките на Хемингуей“ и обиколка на модерната част на Хавана;
- целодневна екскурзия до долината Винялес - посещение на ферма и фабрика за пури, Стенописа на праисторията, преминаване с лодка по подземна река до Индианската пещера;
- посещение на Националния антропологически музей, обиколка на модерната част на Мексико Сити и разходка с лодка по каналите на „Шочимилко“;
- разглеждане на историческия център на Мексико Сити - площад „Сокало” и екскурзия до Теотиуакан;
- попътен престой в Гуернавака, разглеждане на археологическия комплекс на ацтеките Шочикалко и разглеждане на Таско;
- целодневна екскурзия до Чичен-Ица и сенота Ик Кил
Местни екскурзоводи
Водач преводач от агенцията
Медицинска застраховка с покритие от 20 000 щ.д. (за лица 70-85 г. с покритие 5,000 щ.д.)
Допълнително се заплащат:
Виза за Куба и визова поддръжка 70 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 89 лв.
По желание, застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.
Цената не включва:
По желание – Кабаре Тропикана, трансфери с ретро автомобил, спектакъл и напитки – 264 лв. (при 4ч.)
Непосочените в програмата хранения, напитки по време на хранене, бакшиши в ресторантите и други лични разходи.

  • Пълно плащане до 2019-08-05
  • Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 25 дни преди датата на отпътуване.
  • Депозит: 2000 лв..
  • Второ плащане 100 %.
  • Второ плащане до: 05.08.2019 .
  • Транспортна фирма BulgariAir.
Facebook Youtube Instagram