Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Аржентина и Бразилия - Слънце и лед

Аржентина и Бразилия - Слънце и лед
Рио де Жанейро, Бразилия
Търсим жена за комбинация!
15 дни / 12 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София → Рим → Рио де Жанейро 3н → Игуасу 2н → Буенос Айрес 2н → Патагония: Ел Калафате 2н – глетчера Перито Морено → Буенос Айрес 3н → Рим → София
от 4048
€/човек
Програма
Дати и цени
Условия
Информация
Програма
Това пътешествие от слънчевия и омагьосващ Рио де Жанейро до ледените земи на Патагония през субтропичните гори на река Игуасу предоставя възможност да посетите величествените природни феномени, обекти на културното и природно наследство но ЮНЕСКО – глетчера Перито Морено и Водопадите Игуасу, както и елегантния Буенос Айрес и оживения Рио де Жанейро.
Рио де Жанейро – град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град.
Обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония, и водопадите Игуасу е истински празник за сетивата и едно от най-силните преживявания, дадени на човека да изпита в общението си с природата. Красотата на природната картина, възприятието от спукването на леда и срутването на ледените блокове в езерото Аржентино, грохотът на водата и обгръщащият облак воден прах на водопадите многократно надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава, и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест и спокойствие.
Буенос Айрес – елегантен и спокоен, но също и пъстър, и изпълнен със страст. Футболът и тангото са истинска религия и страст на аржентинците, а бохемският дух и атмосферата на града се усещат най-вече в уютните и чаровни кафененца, ресторантчета и барове, разхвърляни из целия град.

22.11.2024  1 ден   София → Рим →
В 17:50 ч. полет AZ 521 от  София.  Кацане в Рим в 18:45 ч.  В 21:50 ч. полет AZ 672 от Рим.  

23.11.2024  2 ден   → Рио де Жанейро
В 06:05 ч. кацане в Рио де Жанейро.  Европейците за първи път стъпват в залива Гуанабара на 1 януари 1502, затова и името на града е „Януарска река“. Петдесет и три години по-късно на един островите в залива се населват 500 френски колонизатора. Тяхното пребиваване там се е сметнало за голяма заплаха за установената португалска колония и през 1560 г. започва дългогодишна война.  Едва през 1567 г. френските сили са решително изгонени. Рио де Жанейро е столица на едноименния щат, който е трети по население щат в Бразилия и вторият по население град в Бразилия след Сао Пауло. Част от града е обявена за обект на световното културно наследство с името „Рио де Жанейро: Кариока пейзажи между планината и морето“.
Трансфер и настаняване. Свободно време за плаж, почивка или самостоятелно разглеждане на Рио. Нощувка.

24.11.2024   3 ден   Рио де Жанейро                                                                               (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро: Самбодромо – улицата, където се провежда прочутият карнавал, стадионът Маракана – храм на бразилския футбол, най-големият стадион в света (отвън, входът 24 BR се заплаща допълнително), главната катедрала Канделария, старият площад, историческите сгради, театърът, библиотеката, музеят на изящните изкуства. Посещение на хълма Корковадо – символът на Рио със статуята на Христос Спасителя. Специално туристическо влакче изкачва склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710 м. След това с асансьор се изкачваме до панорамната площадка, където се извисява статуята на Христос Спасителят, а гледката към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава е изумителна. Следва обяд – чураскария (типичната бразилска скара от различни видове месо на дълги шишове). Продължаване към квартал Урка, където е другият символ на Рио – Захарната глава. Изкачваме се с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо. Връщане в хотела. Нощувка.

25.11.2024   4 ден   Рио де Жанейро                                                                                                      (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и разходки.
*По желание, с доплащане – екскурзия до Петрополиш, императорският град, наречен на император Педро II. Разположен сред тропическите планини на 60 км. от Рио, градът е съхранил атмосферата и историята на Бразилия от миналия век. Посещават се лятната резиденция на последния бразилски император Дон Педро, превърната в музей, катедралата Сао Педро де Алкантара, строена 55 г. във френски готически стил, и домът-музей на пионера на бразилската авиация  Сантос Дюмонт. Посещение на пивоварната Бохемия с обяд и дегустация на бира.
Връщане в Рио. Свободно време. Нощувка.

26.11.2024 5 ден Рио де Жанейро - Игуасу                                                                                       (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет LA 3684 в 11:50, кацане в Игуасу в 14:05 ч.
Националният парк Игуасу е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.
Трансфер и настаняване в хотела. Разглеждане на водопадите от бразилска страна и *по желание и срещу доплащане посещение на птичия парк, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са застрашени. Има редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др. Нощувка.

27.11.2024   6 ден   Игуасу                                                                                                               (закуска)
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопада, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание, с доплащане – Гран Авентура. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока - пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

28.11.2024    7 ден   Игуасу   - Буенос Айрес                                                                                       (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет AR 1745 от Игуасу в 15:05. Кацане в 17:00 ч. в Буенос Айрес - най-елегантният и красив град на Южна Америка. Трансфер до хотела и настаняване.
*По желание, с доплащане – посещение на “Ла Вентата Танго Барио” с вечеря и напитки. В сърцето на Сан Телмо, този напълно възстановен исторически комплекс представя културата на Буенос Айрес през вековете. Автентичният интериор, двата танго оркестъра, танцьорите, певците, колекцията от народна музика и шоуто на гаучоси карат душата Ви да се докосне до неостаряващия дух и изгаряща страст на аржентинските танго и фолклор. Преди представлението се предлага вечеря с типични ястия от аржентинската и международната кухня (по избор от меню), бутилка вино за 2-ма души и безалкохолни напитки.  Нощувка.

29.11.2024  8 ден   Буенос Айрес                                                                                                             (закуска)
След закуска панорамна обиколка, която ще ни преведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим северната част на града, минавайки през кварталите Ретиро, луксозния район Палермо с огромния парк Палермо, много музеи, посолства, резиденции и дипломатически мисии, и Реколета - най-елегантният квартал, известен като "Малкия Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме към центъра на града и  булевард „Девети юли“ - най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолепна сграда и перфектна акустика, и Обелиска – символът на столицата. Отправяме се към мястото, където градът е основан през 1580 г – Майският площад с Каса Росада (Парламентът), Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литургии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майската пирамида, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото, и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен стадион "Бомбонера" в съчетание с колоритните жилища (конвентило, дом на италианските имигранти в края на 19-ти век) ще стигнем до живописната улица Каминито. Накрая ще разгледаме модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.

30.11.2024 9 ден   Буенос Айрес  - Ел Калафате                                                                    (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 10:25 ч. полет AR 1868 за Ел Калафате, пристигане в 13:40 ч. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна е обявен през 1981 г. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в живописното градче до езерото Аржентино. Свободно време. За вечеря може да пробвате превъзходно агнешко барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.

01.12.2024 10 ден   Ел Калафате – ледникът Перито Морено                    (закуска, вечеря)
Закуска. Целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено. Отпътуваме за  националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, на фона на жълтия цвят на пасищата, наречени койрон. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървена растителност. Веднъж на ледника, ще отидем на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл.
Вечеря в ресторант La Tablita или Quincho 25 de Mayo.
Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представлява третият по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се придвижва из ледените води на езерото, като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане, нивото на водата в южната част на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си глетчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища. *По желание, с доплащане – Нотикал сафари с лодка. Пътува се около 30 - 40 мин. с лодка по езерото Бразо Рико (южната част на езерото Аржентино), което разкрива величествената южна стена на ледника Перито Морено – висока 60 м над леда, а под водата - 100 м. Лодката се доближава на около 200 м до мястото, където ледникът докосва полуостров Магалан и може да наблюдавате магическата красота на счупванията и наситения син цвят на ледника. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка

02.12.2024 11 ден   Ел Калафате → Буенос Айрес                                                              (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. В 11:55 ч.  полет AR 1879 за Буенос Айрес, пристигане в 14:50 ч.
Трансфер и настаняване. Свободно време. Нощувка.

03.12.2024 12 ден    Буенос Айрес                                                      (закуска, обяд)
Закуска. Свободно време или *по желание и срещу допълнително плащане целодневно приключение в пампата, където в типично аржентинско ранчо, ще срещнем южноамериканските каубои – гаучоси. Екскурзията „Фиеста гауча“ е изключително приятно преживяване сред природата на ранчото Санта Сузана, по време на която ще опознаем живота там, ще се насладим на уменията в ездата на гаучосите и ще обядваме типична аржентинска храна – местни специалитети, приготвени по характерен начин и гарнирани с различни салати. Връщане в Буенос Айрес. Нощувка.

04.12.2024 13 ден    Буенос Айрес                                                                    (закуска)
Закуска. Свободно време или *по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия Тигре и Делта – живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което Ви предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света. Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. В ранния следобед връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

05.12.2024  14 ден   Буенос Айрес  →                                                                                         (закуска)
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет AZ 681 в 13:45.

06.12.2024  15 ден   → Рим →  София
В 06:40 кацане в Рим. Полет AZ 520 от Рим в 14:10 ч. Кацане в София в 17:00 ч.

Дати и цени
Група Аржентина и Бразилия 22.11.2024 – 06.12.2024
в двойна стая единична стая 3-ти възрастен
4048 € / 7934 лв. 4918 € / 9639 лв. 3680 € / 7213 лв.


Цените включват:
Самолетни билети с включени такси София – Рим – Рио де Жанейро/ Буенос Айрес – Рим – София с полет на ITA, с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен - до 8 кг. ;
Самолетни билети с включени такси Рио де Жанейро – Игуасу;
Самолетни билети с включени такси Игуасу – Буенос Айрес;
Самолетен билет с включени такси Буенос Айрес – Ел Калафате;
Самолетни билети с включени такси Ел Калафате – Буенос Айрес;
12 нощувки: 3 в Рио де Жанейро, 2 в Игуасу, 2 в Ел Калафате и 5 в Буенос Айрес, 2 в Калафате;
12 закуски, 2 обяда и 1 вечеря;
Всички трансфери;
Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
Полудневна обиколка на Рио де Жанейро с обяд, вход и качване на Захарната глава и хълма Корковадо;
Екскурзия до водопадите Игуасу от бразилската страна;
Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинската страна;
Полудневна обзорна обиколка на Буенос Айрес;
Целодневна екскурзия до ледника Перито Морено;
Водач-преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 165 лв.
Екскурзии по желание - заплащат се с доплащането (мин. 10 туристи):
Целодневна екскурзия до Петрополиш с обяд в пиворана „Бохемия“ - 205 лв.
Гран Авентура – разходка с моторница под водопадите на Игуасу – 220 лв;
Вечеря с танго-шоу програмата Ла Вентана в Буенос Айрес – 250 лв;
Нотикал сафари – разходка с лодка до ледника в Ел Калафате – 124 лв;
Хеликоптер над Игуасу - 340 лв.
Екскурзия до делтата на река Парана и градчето Тигре – 130лв.;

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 3000 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 120 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 119 до 95 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 94 ден до 66 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 65 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.
Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (08.06.2025) и 2 свободни страници;
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия
Минимален брой туристи: 15
Доплащане при по-малко от 15 туристи, но не по-малко от 10 - 400 лв.
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди тръгване: 26.10.2024 г.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане – 284 лв;
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,82 лв. При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Визов режим:
За български граждани не се изисква виза за посещение на Бразилия и Аржентина.
Медицински изисквания за Аржентина и Бразилия:
От 26.08.2022 в Аржентина са отменени всички ограничения, свързани с COVID-19; за актуалните медицински изисквания и/или препоръки за Covid-19 към датата на пътуване ще бъдете допълнително уведомени.
За посещение на Бразилия е нужно да имате завършен пълен ваксинационен курс или да се предостави отрицателен PCR тест, направен неповече от 72 часа преди влизане в страната.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
Полетно разписание:
AZ521 София, Т2 – Рим 17:55 – 18:50
AZ672 Рим – Рио де Жанейро 21:50 – 06:05 (+1)
AZ681 Буенос Айрес – Рим 13:45 – 06:40 (+1)
AZ520 Рим – София T2 14:10 – 17:00
Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница. Моля, запознайте се с условията на застраховката преди сключване, тъй като периодично застрахователните компании извършват промени в условията.
Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
Информация
Хотели по програмата Бразилия и Аржентина:
дата брой нощувки населено място хотел
23.11 – 26.11 Рио де Жанейро Windsor Leme 4*+ или подобен
26.11 – 28.11 Игуасу Guamini Mision 4*+ или подобен
28.11 – 30.11 Буенос Айрес Amerian Park Hotel 4* или подобен
30.11 – 02.12 Ел Калафате Alto Calafate 4* или подобен
02.12– 05.11 Буенос Айрес Amerian Park Hotel 4* или подобен
Това пътешествие от слънчевия и омагьосващ Рио де Жанейро до ледените земи на Патагония през субтропичните гори на река Игуасу предоставя възможност да посетите величествените природни феномени, обекти на културното и природно наследство но ЮНЕСКО – глетчера Перито Морено и Водопадите Игуасу, както и елегантния Буенос Айрес и оживения Рио де Жанейро.
Рио де Жанейро – град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град.
Обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония, и водопадите Игуасу е истински празник за сетивата и едно от най-силните преживявания, дадени на човека да изпита в общението си с природата. Красотата на природната картина, възприятието от спукването на леда и срутването на ледените блокове в езерото Аржентино, грохотът на водата и обгръщащият облак воден прах на водопадите многократно надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава, и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест и спокойствие.
Буенос Айрес – елегантен и спокоен, но също и пъстър, и изпълнен със страст. Футболът и тангото са истинска религия и страст на аржентинците, а бохемският дух и атмосферата на града се усещат най-вече в уютните и чаровни кафененца, ресторантчета и барове, разхвърляни из целия град.
Facebook Youtube Instagram