Азия
Европа
Северна Америка
Южна Америка
Африка
Австралия и Океания
Почивки
Празници

Екскурзия Бразилия, Аржентина, Чили и Перу - Тайните на Латинска Америка

Бразилия, Аржентина, Чили и Перу - Тайните на Латинска Америка
Рио де Жанейро, Бразилия
индивидуална програма с дати по избор
15 дни / 14 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
Рио де Жанейро - Игуасу - Буенос Айрес - Сантяго де Чили - Лима - Куско - Лима
от 6940
/човек
Програма
Програма
Подробна програма
БРАЗИЛИЯ, АРЖЕНТИНА, ЧИЛИ И ПЕРУ – ТАЙНИТЕ НА ЛАТИНСКА АМЕРИКА
Целогодишно с дати по избор

Всяко пътешествие започва само с една, единствена крачка. Толкова малко е нужно, за да се озовете на другия край на света и да пребродите земите от брега на Атлантическия океан до брега на Тихия океан, минавайки през слънчеви плажове, джунгли, водопади, планински върхове, реки и долини, за да разкриете красотата и тайните на най-популярния квартет държави от Латинска Америка: Бразилия – Земята на кариоките, на бурната и страстна фиеста, слънчевите плажове, Аржентина – Земята на дивите южноамерикански каубои – гаучосите, с величествения Игуасу и чувственото танго, Чили – Земята на чайките и райските долини, и Перу – люлката на южноамериканските култури, на величествения Мачу Пикчу и тайнствената цивилизация на инките. Трудно е да се преброди един континент от край до край, но пък няма нищо по-приятно от това в едно пътуване да се срещнат различни хора, различни културни достижения, разнообразна природа, характерни архитектурни паметници, специфична кухня и много лица на местните жители с техните виждания, вярвания, бит и култура. Така че, удовлетворете приключенския си дух и жаждата за знание, подайте ни ръка, за да ви поведем на пътешествие, в което ще видите световноизвестната статуия на Исус Христос Спасител в Рио де Жанейро, гръмовните водопади Игуасу от аржентинска и бразилска страна, Столицата на тангото с театър Колон, европейският по южноамерикански начин Сантяго и тихоокеанския Валпараисо, модерна и стара Лима – обект на ЮНЕСКО, археологическите места на Куско и великолепния и тайнствен Мачу Пикчу и още много други, които ще разкрият тайните на Латинска Америка. По време на това петнадесетдневно пътуване ще преминете около 10 000 километра по въздух, суша и вода, но пък ще се върнете с 10 000 впечатления и прекрасни спомени!

1 ден София →
Излитане от София според избраната авиокомпания.

2 ден → Рио де Жанейро
Kацане в Рио де Жанейро. Градът е открит от европейците на 1 януари 1502 г., затова ѝ името му е „Януарска река“, тъй като португалския изследовател Гашпар де Лемош решава, че заливът Гуанабара е устие на река. По онова време територията е населена от местни плема: тупи, пури, ботокудо и максакали. Няколко десетилетия по-късно в залива се установяват френски колонизатори, които построяват малка крепост. По-късно идват отново португалците и основават града Сао Себастиано до Рио де Жанейро. Основен тласък в развитието на града е избухналата златна треска в Минаш Жерайш през 17 век. Столицата на самбата е известна със зелените си хълмове, красиви заливи и острови и невероятните си плажове, които се простират от край до край на залива Гуанабара. Най-популярните са Копакаба, Ипанема и Леблон, край които се вие променада от черно-бели плочки. Животът там кипи – ще видите хора, които играят волейбол или футбол, сърфисти и улични музиканти, изпълняващи всякаква музика. Сърцето на Рио де Жанейро пулсира в ритъма на музика и на самбата. Танцът има свой карнавал, който се провежда всяка година през февруари месец и събира публика от цял свят.
Посрещане, трансфер до хотела. Настаняване.

3 ден Рио де Жанейро (закуска)
Закуска. Започва полудневната обиколка на Рио де Жанейро. Отправяне към квартал Урка, където е единият от основните символи на Рио – Захарната глава. Планината се издига на 396 м. обща височина в източната част на Рио, в залива Гуанабара. Поради необичайната си форма, която сравняват с парче захар, е назована с това име. Според друга версия, името идва от езика на племето тупи и в превод означава „висок хълм“ или „страж на залива“. Любопитното е, че по склона на възвишението, на практика отсъства растителност. Изкачване с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, откъдето се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо, главната катедрала Канделария, старият площад, историческите сгради, театърът, библиотеката, музеят на изящните изкуства, плажът Копакабана и символът на Рио – статуята на Христос Спасителят. Следва обиколка на Стария град и центъра с уникалните църкви, колониални сгради и катедралата Канделария.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ден Рио де Жанейро (закуска)
След закуска започва полудневната екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасител. Отпътуване от гарата с влакче – теснолинейка, щадящо природата, защото ще минете през джунглата. От двете ви страни е гората Тижука – дом на екзотични животни, маймуни и птици, стотици видове. Тя е най-голямата градска гора в света, покриваща 32 кв.км. Територията е рекултивирана от хората, след като в миналото растителността е разчистена, за да се отглежда кафе и захарна тръстика. През 1961 г. е обявена за Национален парк. Една от забележителностите в джунглата е склуптурата на Исус Христос Спасител, разположена на върха на планината Корковадо (710м.). Самата статуя е висока 39,6 м, широка е 53 м и тежи 1000 тона. Строителството й продължава от 1922 г. до 1931 г. Открита е за посетители на 12 октомври. През 2007 е включена в списъка с Новите седем чудеса на света. До статуята може да се стигне пеша, с автомобил или с железница. От впечатляващата височина се открива спираща дъха гледка към мегаполиса, моста Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, най-големия футболен стадион в света, Захарната глава, далечните хълмове и планински върхове, искрящото море. Нощувка.

5 ден Рио де Жанейро (закуска)
Закуска и свободно време за почивка, за разходка из латиноамериканската перла или за плаж на някоя от световноизвестните плажни ивици в света. Нощувка.

6 ден Рио де Жанейро → Игуасу (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и директен полет до Игуасу. Националният парк Игуасу (обект на ЮНЕСКО) е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай и представляват съвкупност от много водопади, образувани там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време.
  • По желание и срещу доплащане екскурзия из аржентинската част на водопадите. Тук по пътечки през джунглата ще можете да се промъкнете под водопадите, за да се потопите в красивата природа на Южна Америка сред на 55 хектара парк. От самия парк с влак ще стигнете до Дяволското гърло – най-високия водопад – невероятен природен феномен.
Нощувка.

7 ден Игуасу (закуска)
След закуска ви очаква незабравимо приключние от Бразилската страна на водопадите Игуасу. Най-високата точка, от която пада водата, е Дяволското гърло – цели 82 м. или за сравнение с около 30 повече от височината на Ниагарския водопад.
  • По желание и срещу допълнително заплащане посещение на птичия парк, където могат да се видят над 150 вида птици, 1/3 от които са застрашени, редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди, сови, тукани, и др.
  • По желание и срещу допълнително заплащане – макуку сафари. Екскурзията започва с джипове през субтропичната растителност на джунглата до Пуерто Макуку, откъдето със моторна лодка се отправяте покрай о-в Мартин към самите водопади, за да изпитате отблизо мощта на водопадите, да усетите пръските вода и да минете близо до Дяволското гърло.
Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден Игуасу → Буенос Айрес (закуска)
След закуска трансфер до летище. Кацане в Буенос Айрес – най-елегантният, красив и европейски град на Южна Америка. Първият заселник на това място е морякът Хуан Диас де Солис, който достига Рио де ла Плата през 1516 г. и обявява земите за испанско владение. Неговата експедиция приключва след като е убит от местните индианци. Градът е основан на 02.02.1536 година от Педро де Мендоса под името Сиудад де нуестра сеньора Санта Мария дел Буен Айде или буквално „Град на Дева Мария Света Богородица на попътния вятър“. Най-яркият символ на Аржентина и на столицата ѝ е тангото – танц, дълбоко вкоренен в културата на страната. Тангото се зарежда в бедните емигрантски кварали на Буенос Айрес в края на 19 век, където са съжителствали разнонационални емигранти, носещи в себе си културните традиции на страни от цял свят. Щастието, както навсякъде, не стигало за всички, и било заместено от танц, достъпен за всички. В него са съчетани африканските ритми тангано, аржентинската милонха, хаванската хабанера, испанското фламенко, ритуалните индийски танци, полската мазурка, немският валс и са се слели в тъгата по родината, нещастната любов, страстта и самотата. Най-известната мелодия на тангото "La Cumprasita" е написана през 1917 г. от уругваеца Жерардо Родригес, днес има повече от 200 варианта.
След обяд започва Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим Обелиска – символ на града, издигнат на площада на Републиката през 1936 година в чест на 400-годишнината от основаването на столицата. Височината му е 67,5 метра, има един вход, а на върха му има четири прозореца, до които се стига по 206 стъпала. Ще видим централните площади: Майският площад, кой е бил сцена на най-големите моменти в аржентинската история. По случай едногодишнината от Майската революция през 1811 година, в центъра му е открита Майската пирамида, превръщайки го в първия национален паметник на Буенос Айрес. Площад Сан Мартин, известен като „Полето на славата“, тъй като в този район през 1807 година генерал Джон Уайтлок при втория опит на Великобритания да завладее Буенос Айрес, претърпява поражение. Площад Алвеар, известен и като площад Франция, се намира в най-елегантния квартал Реколета, срещу гробището Реколета, където са погребани редица значителни личности като Евита Перон, внучката на Наполеон, нобелови лауреати, президенти и други. В наши дни на този площад се организират панаири по ръчно изработени предмети и занаятчийство. Самият квартал Реколета е известен като "Малкият Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме разходката из центъра на града и булевард „Девети юли“ – най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолпна сграда и перфектна акустика, Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литоргии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен отбор "Бомбонера": стадион "Бока Хуниорс". Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.
Нощувка.

9 ден Буенос Айрес (закуска, обяд)
Закуска. Отправяне към естанца Санта Сузана за запознаване с типични живот на южноамериканските каубои – гаучосите. Посрещане с чаша вино и дегустация на традиционни сладкишчета „емпанадас“ - малки десертчета, в които се добавят месо, сирене и шунка, пилешко или зеленчуци. После предстои яздене или разходка в ранчото. Посещение на музея на гаучосите, след което вкусен и традиционен за района BBQ обяд от качествено говеждо. Следва представление от народни танци и каубойско-шоу с майсторска езда.
Връщане в хотела в Буенос Айрес. Нощувка.

10 ден Буенос Айрес → Сантяго де Чили (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и полет за Сантяго де Чили. Прелюбопитна и богата е историята на Чили – едната от двете южноамерикански държави (другата е Еквадор), която не граничи с Бразилия. Населена преди повече от 10 000 години от индианците, Чили е открита от европейците през 1535 година, когато конкистадорите на Диего де Аламгро се спускат южно от Перу. Тук те не откриват златни находища, но оценяват селскостопанския потенциал на централната чилийска долина и така Чили става част от вицекралство Перу. През 1818 година държавата завоюва своята независимост и се развива като стабилна и либерална икономика. Посрещане и настаняване в хотела.
Полудневна обзорна обиколка на столица на Чили – Сантяго. Градът е столица от колониални времена и е културен, политически и финансов център на страната. Основан е през 1541 година от испанския конкистадор Педро де Валдивия, в подножието на Андите и в средата на голямата чилийска долина. Обиколката започва от историческия център и Главния площад, проектиран още при основаването на града. Тук се намира Градската катедрала – седалище на архиепископа на църквата. Построена е в неокласически стил от 1748 до 1800 година. В северния край на централния площад е Пощенската станция – историческа сграда, издигната на мястото , където е била къщата на основателя на града Педро де Валдивия. В непосредствена близост са кметството и Националният исторически музей. След обиколката по време, на която ще научите за миналото на Чили и Сантяго, можете да се разходите из района, изобилстващ от елегантни ресторантчета и магазинчета.
Нощувка.

11 ден Валпараисо и Виня дел Мар (закуска)
Закуска. Целодневна екскурзия до Валпараисо и съседния курорт Виня дел Мар. В превод от испански Валпараисо означава „райска долина“. Градът е едно от най-важните пристанища на Тихия океан на страната и изобщо от геополитическо естество. Тук заседава Националният конгрес, а градът е обявен за Културна столица на Чили и седалище на Министерство на културата. Любопитно е, че тук са били създадени най-старата стокова борса в Латинска Америка, първата в страната доброволна пожарна команда, първата чилийска обществена библиотека и най-старият испаноезичен вестник с постоянен тираж в цял свят. Разположен на брега на Тихия океан, на десетки стръмни хълмове, Валпараисо се слави с лабиринта от улички и павирани алеи, изобразяващи богатото архитектурно и културно наследство на града. Обект е на ЮНЕСКО и е считан за една от най-интригуващите градски зони в Южна Америка. Ще се посети и Кинта Вергара – прочут амфитеатър във Виня дел Мар, където всяка година през февруари се провежда международен фестивал за песни. Самият амфитеатър е построен през 1963 година и за последно е реновиран през 2002 година. Следва разходка по красивия крайбрежен булевард Сан Мартин, виещ се покрай Плажа на слъцето и авеню Перу, водещо от Виня дел Мар към Валпараисо. В „Райската долина“ ще посетите площад Сотомайор. Фокусът на площадата е паметника в памет на падналите чилийски моряци в битката при Икике през 1879 година, когато в морска война за Пасифика, Чили се изправя срещу Перу и Боливия. Тогава бронираният боен кораб на перуанците след часове битка успява да потопи дървената корвета на чилийците. В североизточната част на площада се издигат две еднакви кули, символизиращи входа на пристанището на града, а срещу тях е управата на чилийския флот. Зад сградата е фуникуляр, който се изкачва на близкия хълм, откъдето се открива прекрасна гледка към града и океана.
Връщане в Сантяго. Нощувка.

12 ден Сантяго де Чили → Лима (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и полет до Лима. Трансфер и настаняване. Столицата Лима е и най-големият град в Перу. Разположен е в централната крайбрежна част на страната на брега на Тихия океан. Основан е през 1535 година от испанския конкистадор Франциско Писаро под името Суидад де лос Рейес или Градът на кралете. Долината на река Римак е населявана от предколумбови времена, а в близост до града се намират руините на Пачакамак, важен религиозен център на културите хуари, лима и инка. Именно тук Писаро решава да основе новата столица след като побеждава императора на инките Атауалпа и разрушава столицата Куско. Испанската корона го избира за управител на новозавладените земи. Най-големия си престиж Лима получава, когато е избрана за столица на Вицекралство Перу, тъй като в нея се съсредоточават цялата испанска администрация и духовенство в Новия свят. Историческия център на града е обект на ЮНЕСКО и изобилства от музеи. Другата характерна особеност е, че предлага великолепна кухня из многобройните си ресторанти и барове, където можете да вкусите типични за Перу ястия. Освен това, тук има невероятен микс от различни култури, възможност за приключенски туризъм, разкошни плажове, забавления и изобщо всичко, което можете да си пожелаете.
Нощувка.

13 ден Лима → Куско (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и полет до Куско. Трансфер и настаняване. След обяд отправяне към горната част на града, където са руините: крепостта Саксайуаман (ЮНЕСКО) – церемониален комплекс, дом на Слънцето, дом на оръжията и войната – още една загадка на инките; доинкското светилище Кенко с олтар за жертвоприношения вътре в скалата; крепостта Пука Пукара, която е охранявала входа към града и храма на водата Тамбомачай, където вождът на инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената. Връщане в хотела. Нощувка.

14 ден Куско – Мачу Пикчу (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата, откъдето с влак се оправяме към символа на величието на империята на Инките – Мачу Пикчу. Архитектурният комплекс е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1983 година. Името му в превод от кечуа означава „Стар връх“. Колосалните сгради се издигат на височина от 2430 м. в Андите и до ден днешен учените не са наясно как цивилизацията на инките е успяла толкова прецизно да нареди каменните блокове. Мачу Пикчу е наричан още и „Изгубения град на инките“, създаден е като свещена планинска резиденция на великия владетел на инките Пачакути около век преди да падне – 1440 година. Когато испанците нахлуват на територията на Перу през 1532 година, всичките му жители мистериозно изчезват. Още по-любопитно е, че въпреки че мястото е известно на местните, то остава скрито от испанците през колониалния период, докато чак през 1911 година американският историк Хайръм Бингам го открива и погрешно го смята за последната столица на инките, която реално е Вилкабамба.
Влаковите релси се разположени от дясната страна на каньона и следват скалните формации, плътно виейки се покрай река Урубамба. В Агуа Калиентес – малко градче, нагоре се продължава с автобус по т.нар. Магистрала на Бингам. След около тридесет минути пред погледите се разкрива съвършеното, чудно строителство на древните инки – дворци, храмове, къщи, фонтани, свързани с тесни и стръмни пътеки, всичко това сгушено между два върха. Общо 140 са различните конструкции, над 100 са каменните стълбища, фонтани, свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите. Градът е разделен на три части или сектора: свещен, народен и аристократичен. В първия са основните археологически съкровища – Интихуана или Слънчевата наблюдателница, Храмът на слънцето – единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча, Храмът с трите прозореца, Дворецът на великия жрец и др.
Обяд. Връщане в Куско през Агуа Калиентес. Нощувка.

15 ден Куско → Лима (закуска)
След закуска трансфер до летище за полет обратно в Лима. След пристигане обзорна екскурзия на Лима: парадния площад Плаза де Армас (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец и манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби. Минаване през модерните райони на града, финансовото сърце на Лима – района Сан Исидоро и Тихоокеанското крайбрежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андинските влюбени”, модерния квартал Мирафлорес с красивия парк, Кметството и главните улици за пазар като Ларко авеню. Връщане в хотела. Нощувка.

16 ден Лима → (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за България според избраната авиокомпания.


Възможно е програмата да се удължи или модифицира с посещение на други забележителности на Перу, според вашите предпочитания!

Индивидуално пътуване с дати по изборхотели 4* хотели 5*
цена на човек в двойна стая 3548 € / 6940 лв. 4302 € / 8413 лв.
доплащане за единична стая 609 € / 1192 лв. 987 € / 1930 лв.
намаление за 3-то легло 35 € / 68 лв. 200 € / 391 лв.

Настаняване:
примерни хотели 4**** 5*****
Рио де Жанейро Americas Copacabana Hilton Copacabana
Игуасу Viale Cataratas Mabu Thermas
Буенос Айрес NH Buenos Aires Florida Intercontinental
Сантяго Torremayor Lyon NH Collection Plaza Santiago
Лима Jose Antonio Hilton Lima Miraflores
Куско San Augustin Plaza Aranwa Cusco Boutique

Цените включват:
14 нощувки със закуски: 4 в Рио де Жанейро, 2 в Игуасу, 2 в Буенос Айрес, 2 в Сантяго, 2 в Лима, 2 в Куско;
Всички трансфери хотел-летище-хотели по маршрута;
Транспорт по маршрута;
Местни англоговорящи екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Полудневна екскурзия на Рио де Жанейро със Захарната глава;
- Полудневна екскурзия до Корковадо и статуята на Исус Спасител в Рио де Жанейро;
- Екскурзия из бразилската част на водопадите Игуасу;
- Полудневна обзорна обиколка на Буенос Айрес;
- Екскурзия Фиеста Гауча;
- Обзорна обиколка на Сантяго де Чили;
- Целодневна екскурзия до Валпараисо и Виня дел Мар;
- Обиколка на археологически обекти край Куско – Кенко, Пука Пукара, Саксайуаман, Тамбомачай;
- Екскурзия до Мачу Пикчу;
- Полудневна обзорна обиколка на Лима;
Местни данъци и такси

Допълнилно се заплащат:
Самолетен билет София – Рио де Жанейро / Лима – София – от 1440 лв.
Самолетни билети – Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес – Сантяго – Лима – Куско – Лима – от 900 USD/ 1761 лв.
Допълнителни екскурзии;
Допълнителни нощувки;
Друго хранене;
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – препоръчително е по 1 USD на шофьор на ден и по 2 USD на екскурзовод на ден;
Медицинска застраховка с Асистанс на ЗАД „Армеец“ за периода на пътуване с лимит на отговорност 15 000 USD с включени допълнителни покрития „Смърт и трайно намелена работоспособност вследствие на злополука“ с лимит 10 000 USD , Дневни пари за болничен престой до 300 USD, Кражба, загуба или забравяне на личен багаж до 400 USD – 2 лв на ден; лица над 70 г. заплащат – 4,20 лв на ден.
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Записване и плащане:
При записване – аванс 1000 лв. от стойността на пакета и пълно плащане на самолетните билети, цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта с мин. 6 месеца валидност след датата на връщане.
Пълно плащане – 65 дни преди датата на отпътуване.

Информация:
Минимален брой участници: 2 човека
Визов режим: за български граждани - безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
Ваксинации не са необходими.
Полетите се актуализират от авиокомпаниите, а цените се фиксират при резервация.
В зависимост от местните условияса възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.
Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане на детето и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
- за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
- до 65 дни преди тръгване се удържа заплатения депозит.
- под 65 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.
Facebook Youtube Instagram